Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- iOS alkalmazások
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Zenés mobilokkal készülhet a HMD
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Bemutatta eddigi legkomolyabb fotós mobilját a Xiaomi
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolee0307
őstag
Az miért van az, hogy a csempés videólejátszóval a videónak jó a képe, viszont media playerben ugyan ez a videó elmosódott, életlen, homályos?
A másik: A csempés skypenál az asszony összekapcsolta a skype fiókját az én
microsoft fiókommal. Azt meg lehet oldani, hogy töröljem a kapcsolást? Ez a csempés skype törölhető? -
_q
addikt
Sziasztok!
Chrome-ba be van állítva, hogy D meghajtóra töltse le a letölteni való dolgokat. Az lenne a kérdésem, hogy ilyen esetben most közvetlen a D-re tölti akkor vagy ettől függetlenül a windows meghajtóra C-re és onnan helyezi át a letöltés után? A kérdés oka az, hogy kímélném az ssd-t és ezért azt csak programok és windows futtatásra használom, minden másra így a letöltés, film stb.-re a D-t használnám. Vagy esetleg ennyire nem kell óvni az ssd-t és nem kell aggódni, hogy gyorsan elhasználom az írási/olvasási élettartamát?
-
pzstm
titán
Szubjektív vélemény, személyes tapasztalatok
-
Vladek83
tag
Sziasztok!
Eddig működött minden rendesen, viszont most bármelyik csempére klikkelek nem akar elindulni csak egy üres képernyő fogad... Valakinek valami ötlete?
-
Blue Eagle
őstag
A jobb klikkes helyi menüben ez a Képek és videók importálása lehetőség akkor is megvan ha az Automatikus lejátszás beállításainál meghagyom a "mindig rákérdez" dolgot. A cél az lenne, hogy automatikusan induljon ez a "régi" Képek és videók importálása, vagy a rákérdezés (ablakos).
-
nepszter1
addikt
Azt hogy tudom kikapcsolni hogy lehajtom a monitort utána vissza és kéri a jelszót az email címhez.
-
válasz
Blue Eagle #45189 üzenetére
Vezérlőpult -> Automatikus Lejátszás -> Keresd meg a fényképezőgéped és válaszd ki, hogy ne történjen semmi. Majd a(z egykori) Sajátgépben jobb klikk a fényképezőn --> Képes és videók importálása
Én ilyen megoldást tudok. -
Blue Eagle
őstag
Sziasztok!
Hogyan lehet azt beállítani, hogy ha csatlakoztatom USB-vel a fényképezőt (Canon Powershot A570), akkor ne a Metro kezelje az automatikus lejátszását és azon belül kiválasztani a "Fényképek és Videók Importálása (Fényképek)" lehetőséget, hanem mindez az asztali felületen a WinXP, Win7 módon történjen?Sehogy sem jövök rá, légyszi HELP!
-
diegho
nagyúr
válasz
King Unique #45177 üzenetére
Eredeti winekről van szó, a pro az egy upgrade csomag, xp-t upgradeltem vele, a laptopon pedig ott a win8 licensz, csak meghalt a vinyó és újra kell rakni.
-
válasz
realmadrid92 #45185 üzenetére
Meg kell veni hozzá a cd kulcsot és fel tudod rakni hozzá.
-
realmadrid92
tag
win8.1 pro-nál lehet telepíteni valahogy windows media centert?
-
kispx
addikt
válasz
kengyel #45179 üzenetére
Nem az automatikus karbantartásra gondolsz?
-
szabonagyur
félisten
-
kengyel
nagyúr
Sziasztok !
Lenne egy kérdésem !
Ha tétlenül hagyom a gépet, akkor a háttérben elindul minden nap egy kereső.
Ezt hol lehet kikapcsolni hogy ne keressen ?
-
-
King Unique
titán
válasz
diegho #45176 üzenetére
Általában külön lemez van hozzá, de lehet kód alapján is felrakja a megflelőt változatot de ha most Pro-t teszel néhány plusz funkcióval, azért az nem akkora nagy baj, v igen?
(#45177) King Unique : na ezt nem is tudtam, mármint, hogy pro telepítőnél is licenszkód alapján lehet farigcsálni, akkor előzőt helyesbítve értem.
Persze mivel neki a pro-hoz van gondolom hivatalos kulcsa, így alap esetben azt fogja tudni felrakni.
[ Szerkesztve ]
-
diegho
nagyúr
Sziasztok.
Kellene tennem egy notira 8-at, nekem 8 pro dobozos van. A 8 pro lemezről fel tudom tenni a sima 8-at és a kód alapján dönti el, hogy mi települ fel, vagy külön lemez van a simához?
-
szabonagyur
félisten
válasz
marciart11 #45174 üzenetére
Igen mert nagyon úgy fest, hogy a Nvidia kártyával van baj.
-
marciart11
aktív tag
válasz
szabonagyur #45169 üzenetére
Megkéne nézni hogy alaplapi VGA val is csinálja e?
Más részt nem mindig tudom elinditani az nvidia control panelt.
-
Ice&Lime
veterán
-
Ice&Lime
veterán
válasz
szabonagyur #45168 üzenetére
Köszi szépen!
És miért kellett így eldugniuk ezt nem értem, 7-ben csak simán és könnyedén megtalálható volt a vezérlőputban.[ Szerkesztve ]
-
szabonagyur
félisten
válasz
marciart11 #45167 üzenetére
A videókártyát kéne kivenni és rákötni az alaplapi kimenetkre.
-
marciart11
aktív tag
válasz
marciart11 #45163 üzenetére
memória Kingstone Hyperx blue - 16GB Kit* (2x8GB) - DDR3 1600MHz CL10 DIMM
HDD Seagate Barracuda ST1000DM003 1TB 7200 RPM
TÁP Corsair TX650
processzor intel 3770Ennyi elég adat?
[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
Itt már nincsen a jó öreg beépített rendszerkép készítő, hogy lementse az ember a cuccot egy képfájlba? az hol van?
[ Szerkesztve ]
-
szabonagyur
félisten
válasz
marciart11 #45163 üzenetére
Azért a több adat is jó lenne a géphez
-
marciart11
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg win 8.1 po-t használok a következőt csinálja elinditom a gépet bejelenkezek és ezután általában 1 percen belül szürke kép fogad és újra indul a gép, újra indulás utáni bejelentkezés után jó lesz.
ami fontosabb összetevők:
Asus 760GTX 332.21 driver
Gigabyte Z77N wifi
Samsung 840 proHa 2 perc után van a bent akkor nem jelentkezik a hiba következő bekapcsolásig.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
szabonagyur #45155 üzenetére
Azért itt is van 4.
-
ferike36
tag
válasz
Bjørgersson #45159 üzenetére
...átlátszóvá tétel nem aktív állapotban..?
-
Bjørgersson
félisten
Hogy lehet a tálcáról véglegesen eltüntetni a nyelvi eszköztárat? Így van beállítva, mégis amikor belépek Steambe, kirakja és ott marad. Engem meg rohadtul irritál.
-
ferike36
tag
válasz
HZoli87 #45102 üzenetére
Hát ez fantörpikus, két kattintás volt a 8.1-be, hogy az asztal jöjjön be alapból, amúgy meg a 8.1 már eleve nagy javítás a 8-ashoz képest, és tökéletes lett, minek a 8.1-hez javítás, jó így ahogy van! Inkább a rejtett menüket tüntetnék el a francba, nem kell se csempte, se rejtett menü, csak a szintíszta a új oprendszer, na akkor lenne tökéletes!
[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
válasz
szabonagyur #45152 üzenetére
Ez olyan hihetetlennek hangzik a win7 után, mert a 7 ehhez képest nagyon le volt korlátozva.
(#45153) kispx: köszi neked is.
[ Szerkesztve ]
-
Ice&Lime
veterán
Milyen verziókban lehet változtatni az os nyelvét, itt is van korlát, mint 7-nél vagy már nincsen?
-
albgab
aktív tag
Már ki is töltöttem az adóbevallásomat. Sikerült felrakni és simán megy.
[ Szerkesztve ]
-
Pajoz
őstag
válasz
szabonagyur #45147 üzenetére
Okszi! Mint írtam nekem nem kell a prog. Csak próbáltam segíteni neki.
Sokat tanultam tőled, és a többi "guru"-tól! Thx nektek![ Szerkesztve ]
-
wdtwrd
tag
válasz
albgab #45135 üzenetére
Talán két éve hasonló probléma volt egy ismerős win7-es gépén, de csak annyi volt a gond, hogy nem találta a java mappát (úgy rémlik a PATH rendszerváltozóhoz lett hozzáadva a JAVA mappája és jó lett, itt megnézheted, Futtatás-ba "control sysdm.cpl,,3" -> alul Környezeti változók)
Ja látom, közben megoldódott. Akkor jöhet a neheze, bevallani vagy nem vallani, ez itt a kérdés?
[ Szerkesztve ]
-
szabonagyur
félisten
Írtam neki már privátban, hogy miket rakjon fel, nekem itt van a gépen, ma délelőtt raktam fel én is az adózás miatt. Tökéletesen megy ha azt rakja fel amiket linkeltem neki privátban, és igen van ikonja is ha a telepítés végén kéred, asztalra illetve a programok között is.
-
HollyBoni
veterán
válasz
szabonagyur #45144 üzenetére
Nem ír semmi problémát, minden 100%-os.
-
HollyBoni
veterán
válasz
szabonagyur #45142 üzenetére
Az nem én vagyok.
Proci alapon megy már egy ideje és úgy is csinálja.
-
szabonagyur
félisten
válasz
HollyBoni #45140 üzenetére
Szia
Nem te vagy aki ezzel a problémával volt ebben vagy egy másik topikban?
Ha nem akkor előre is elnézést, de az illető ugyanilyen procival rendelkezett túlhúzva.Húzást gyári értékre visszarakni nem próbáltad? Win8.1 kevésbé tuning kedvelő mint akár a 7 volt pedig az sem szerette.
-
HollyBoni
veterán
Sziasztok!
8.1 néha teljesen random, sokszor simán netezés közben is teljesen befagy, megáll a kép, fura sistergés szerű hang jön a hangszóróból, kikapcs vagy újraindító gombra nem reagál, csak arra ha lekapcsolom a tápot. Először hardver hibára gyanakodtam, de van még a gépen OSX is amit többször használok, és ott egyszer sem volt semmilyen fagyás. Valaki találkozott már ilyennel, ötletek?
-
DS39
nagyúr
válasz
albgab #45137 üzenetére
ne keverd a kettőt, amit linkeltél az nem a java, hanem a nav oldalán is megtalálható adóbevalló program offline telepítője.
a java.com-os java pedig kell hozzá. különben nem is menni. szóval mindkettőt kell telepíteni, és mindkettőből az offline telepítőt érdemes használni, akkor biztos nincs probléma.[ Szerkesztve ]
-
laszlohu
addikt
Sőt, továbbgondolva, akkor elvileg Chrome - on sem fog működni a java, ha a
Windows 8 mód aktiválva van. -
laszlohu
addikt
Kicsit én is megilyedtem, ezért feltelepítettem a javat,
pl. nem mindegy, hogy honnan telepíti az ember, mert van, amikor magától felajánlja, hogy töltsd le,
akkor nem jó oldalra küld,az alábbi linken műkszik :
klikk a
free java download
-ra
egyébként alaptalan volt a félelmem, mert no problem a java - val, viszont azt is olvastam,
telepítés előtt írta,
hogy "csak desktop módban működik megfelelően a java".ui.: ebből azt szűrtem le, hogy csempe módban nem
[ Szerkesztve ]
-
Pajoz
őstag
válasz
albgab #45121 üzenetére
Telepíted a már javasolt Java appot.
Már volt szó itt a topicban róla hogy a java görcsöl a Win8/8.1-en.
Vezérllőpult-Java (32bites)-Security fül- medium beállítás.
Nekem elkezdett így települni az a NAV-os progi. Csak mivel nincs rá szükségem nem raktam fel.De elkezdte a gép a telepítést.[ Szerkesztve ]
-
laszlohu
addikt
Nekem összességében tetszik,
ha csempe módban rányomok a lefele nyílra, előjönnek az appok,
1 dolog viszont nem tetszik,
és végülis az appok eltávolításával van a gondom,
pl. ha egy programot nem tudok uninstallálni, akkor örökké bennmarad az appok között,
kivéve ha a linkjét fizikailag le nem törlöm,jobb klikk az ikonra, majd
klikk az
open file location ,
majd link törlése fizikailag -
DS39
nagyúr
válasz
vigyori78 #45128 üzenetére
nem valószínű. inkább fordítva. hogy a java.com-ról alapesetben a 32 bitest ajánlja letöltésre, de azzal nem indul 64-es rendszeren. [link]
egyébként nálam is fent van, csak 64-es Java-val, gond nélkül megy.
(böngészőhöz nem használom, max oda kellene a 32-es - FF, Chrome)+1: offline telepítőt érdemes használni.
[ Szerkesztve ]
-
Pajoz
őstag
válasz
King Unique #45120 üzenetére
Most volt egy műsor a FixTv-n. Megemlítették a W8-at is. Fikázva egy kicsit. A műsorvezető is W7 párti volt., ahogy kivettem a monológjából. Saját véleménye! Nincs ezzel semmi problem! Mindenkinek meglehet a személyes tapasztalata.
Említette a márciusi frissítést is. Nem volt túl pozitív véleménye. De ez is szubjektív.
Nem tudom, hogy kötelező lesz-e felrakni a frissítést? Ha update-ként fog jönni, akkor választható lesz. Ha nem akkor passz." 2 éven belül ugrik a támogatás" Az MS azt ígérte, hogy két évente frissíti az oprendszert. Vagyis két év múlva már a W8xxx felejtős lesz.
-
albgab
aktív tag
Sziasztok!
Eljött az adóbevallás ideje.
Szeretném telepíteni az abevjava programot, de nem sikerül.
Hogyan tudom megoldani, hogy fusson?Köszi
-
King Unique
titán
Örülök azért, h vannak akiknek velem együtt tetszik és nem csak fikázzák.
Csak gondolom az lesz megint majd a stratégia, függetlenül attól , hogy az új verzió "adunk is, veszünk is el egy kicsit" koncepciója kinek mennyire fog bejönni, hogy mikor megjelenik ez a 8.1 update = "8.2", akkor "kötelező" lesz felrakni, mert ha nem, 2 éven belül ugrik a támogatás, mint ahogy úgy tudom a 8 - 8.1 esetén is... -
Pajoz
őstag
válasz
King Unique #45109 üzenetére
Teljesen egyetértek veled! Több, mint egy hónapja 8.1 van a gépemen. Azért nem írtam eddig ide, mert minden hasznos infot meg tudtam találni a topc-ban. Ez az egyből asztalra bootolás szerintem is túlzás! Ha már van rá lehetőség én hagy döntsem már el mit csináljon.3-4 kattinás és az asztal jelenik meg indításkor.Nálam is aztalra bootol a gép a közös fiókban, de a csempe több lehetőséget nyújt, mint a Start menü.
Én is W7-ről váltottam W8.1-re és az a véleményem, hogy messzemenőkig használható a rendszer. Nem vagyok "csempepárti", de vannak jó alkalmazások az áruházban. Pl a Google naptáram itt figyel a gépen az összes bejegyzésemmel, amit a telón beírok. Ez lehet, hogy gyenge példa, de nekem fontos.
A csempés felületet mindenki a saját ízlése szerint alakíthatja ki. . Szerintem elég a jobb klikkes start menü+a csempe. De ahogy írtad is vannak alternatív megoldások.
Szóval szerintem, aki nem akarja az úgysem fog megbarátkozni ezzel a felhasználói felülettel!Nem akarok vitát nyitni erről! Félig erről szól a topic. Csak a saját véleményemet írrtam le.
[ Szerkesztve ]
-
bon
őstag
válasz
karesz1978 #45115 üzenetére
"Most minek tanuljam újra?" na ez egy rossz hozzáállás. Amúgy van futtatás a megszokott helyen, de a keresőt használva bármi elindítható. Ja én nem mezei user vagyok mégse hiányzik a start menü, Windows 7- óta szinte csak a keresőjét használtam.
-
vigyori78
őstag
válasz
Bjørgersson #45090 üzenetére
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz
karesz1978 #45115 üzenetére
Classic shell és egy rakás ingyenes start menü pótló van...(A Windows 8.x hetesítése, saját csempe készítése Windows 8-ra)
Sőt a modern felületre is kirakhatók az ikonok, vmint annak is van egy minden appot és programot tartalmazó felülete, amiken ugyanúgy jobb klikk és tetszőlegesen rögzíthető több helyre az adott elem, szerintem még jobb is, mint a hagyományos start menü.
De start gombon jobb kattintásra is megannyi funkció elérhető (leállítás, rendszereszközök).(#45112) szabonagyur: ha meg full 7-es hajazó lett volna, emberek másik része meg azon morogna, v ha Modern UI totál ki lett volna gyomlálva és csak az RT-ben lenne, akkor egy idő után meg azon, h a mezei noti-pc user mért nem tudja használni...
Nagyon meg van ez már keverve, meddig foltozgatják még, gondolom mivel eladás kevés, ezért hajlanak a nép szavára, csak egy idő után MS már magát kezdi ezzel lejáratni, ennyi erővel már XP-t is csinálhatnának belőle, mert az után is sokan siránkoznak[ Szerkesztve ]
-
karesz1978
tag
Hát igen. Azt hiszem hamar döntöttem, maradok a win7-nél. Még hogy nincs start menü. Mezei usernek bizos nem kell mert elég ha valaki kiteszi neki asztalra az office gombot, meg chromot, esetleg gom playert, de nekem az volt ebben a jó hogy bármit beállítottam onnan vagy azon keresztűl. Most minek tanuljam újra? Ott és a futtatásból bármit megoldottam. Na mindegy még van egy napom a vásárlásig, azért nézegetem. Ezek a tesztvideók csak szimplán aranyosak de az eszmecserék viszont elrettentenek :-) Hozzáteszem szűz vagyok a témában ma foglalkoztam vele először...
-
AtHoS
nagyúr
válasz
karesz1978 #45113 üzenetére
Épp erről folyik a diskurzus
-
karesz1978
tag
válasz
szabonagyur #45112 üzenetére
Gondolom pár beállítással azért vissza lehet hozni a hagyományos kinézetet, ha én nem vagyok csempepárti :-)
Vagy nem? nah nézek tesztvideókat azt hiszem. Még 1 napom van dönteni... :-(
-
szabonagyur
félisten
válasz
King Unique #45109 üzenetére
Ebben teljesen egyet értek veled, hogy minek most az asztalra bootot alapértelmezetté tenni.
A legtöbb embernek nem ez az egy baja van a Win8.1-el. A legnagyobb baj sokak számára, hogy nem Win7 és, hogy meg sem próbálják megszeretni a rendszert. -
szabonagyur
félisten
válasz
karesz1978 #45110 üzenetére
Szia
Mindegy melyiket választod, a programok mindkét rendszeren futnak. Ha Win8.1-et veszel esetleg egyes programok gyorsabbak is lehetnek minimálisan, én a 8.1-et javaslom ha már új gép új rendszer legyen.
De azért nézd meg a 8.1 felületét, nehogy abba a kis százalékba kerülj akinek semmiképp nem jön be.ja igen a Core verzió elég, nem fontos a Pro.
[ Szerkesztve ]
-
karesz1978
tag
Üdv!
Windows vásárlás előtt állok. Muszály egy legális oprendszer idén.
Dilemma a következő: Vegyek win 7-et amit most is használok, vagy ugyanannyiért (szinte) 8.1-et?
fontosabb alkalmazások amik naponta mennek:
-corel draw
-photoshop
-office
a gép összeállítás szerint gondolom a 64bit kell most is, de melyik verziót ajánljátok? Én a sima 8.1-re gondoltam.Válaszotokat köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz
HZoli87 #45102 üzenetére
És ez most opcionális lesz, mármint asztalra bootolás, fejléces modern appok, v végleg átszabják
Nem értem mért olyan életbevágóan fontos ez az asztalra bootolás egyeseknél, mikor a 8.1-ben már alapban külön beállítható, vmint csak 1 gombnyomás / kattintás a 2 felület közti váltás, + külsős progikkal...modern appok is az eredeti Modern UI-s fomájukban, megjelenésükben igazán tetszetősek, azokat is "átdesktoposítani", mintha csak egy böngészőt nyitna meg az ember szerintem kicsit gagyi hatást kelt, hiába lesz használhatóbb egyeseknek...
Most aki már megszokta, megszerette az új modern felületet és sima 8-cal se volt különösebb baja (pl. én), azt most megint megkeverik, csak azért, hogy a piszlicsáré dolgokon nyavalygó, újításokat elfogadni képtelen (vsz hozzá nem értő) pórnép akaratának eleget tegyenek, kész röhej, de tényleg...
-
laszlohu
addikt
Üdv egy gyors kérdés, még ismerkedem a Windows 8.1 - gyel :
ha elindítom csempe módban a videó ikont, akkor a program elindul rendesen, de nem jelenik meg semmilyen kilépés gomb,
kis X a jobb felső sarokban, vagy ilyesmi,
mi a szabályos módja a kilépésnek, úgy, hogy a háttérbe se fusson tovább?[ Szerkesztve ]
-
zolee0307
őstag
Az mitől lehet, hogy játk után nem tudom leállítani gépet? Az oldalsávon rámegyek a leállításra, olyan mintha leállna, de újraindul a gép. A második leállításra már tényleg leáll. Ez csak akkor van ha játszottam.
-
HZoli87
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!