Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Zenés mobilokkal készülhet a HMD
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mini tri-fold koncepciót mutatott az Infinix
- Bemutatta eddigi legkomolyabb fotós mobilját a Xiaomi
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- MWC 2025: Debütál a világ legvékonyabb, de 5200 mAh-s aksival szerelt mobilja
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
simon7012
aktív tag
Engem érdekelne az, hogy ha ráfrissítettem egy oem-es win 7-re akkor akárhányszor
újra telepíthetem vagy ez is korlátozott, mint a régi oem-nél amikor csak 3x lehetett
telefonos segítség nélkül?
Illetve az érdekelne, ha mégsem érdekelne a win 8 akkor a régi win 7-es kulcsal
visszatehetem-e a win 7-et és ezt hányszor tehetem meg oda-vissza? -
Onderon
senior tag
válasz
< CyberBob > #19794 üzenetére
na, akkor mégjobb. mondom nálam lényegtelen, eleve hotmail-el élek egy ideje
-
oO7
őstag
ez az ugrálás amúgy egy annyira hülye érv... a Windows Store és az IE kivételével az összes appot le lehet törölni, az IE pedig eltűnik ha nem az az alapértelmezett böngésző... onnantól kezdve feltankolva a jólmegszokott desktopos appokból 99.9%-ban a desktopon lehet maradni... bár ilyen felhasználás mellett bennem megfogalmazódik a kérdés, hogy akkor meg minek a Win8?
(#19790) Mr X igen, tudom, bocsi nem kifejezetten neked szántam válasznak, hanem inkább arra reagáltam amit írtál
[ Szerkesztve ]
-
Onderon
senior tag
válasz
dokee78 #19781 üzenetére
a kinézetből jóformán semmit nem látni, ha ugyanúgy desktopon használod, mint eddig. szögletesek az ablakok, nagyjából ennyi. start8-cal még startmenüm is van és semmit nem ír át, ami később gondot okozhatna a rendszerben. még ha páran emiatt szapulják akkor sem, lévén a filerendszer maradt, a start menü létezik, csak egy keretprogram kell ami előhozza. semmi rendszerváltoztatás nem kell, amit változtat, pedig változtatható manuálisan is, kis utánajárással, csak így nem kell utánajárni mert a programban opció. a microsoft mail biztos, hogy kötelező? mintha láttam volna rá lehetőséget, hogy más emailcím bevonható, de eddig nem foglalkoztatott a dolog, mivel igen régóta van hotmail-es emailcímem és a skydrive-ot is régóta használom, így nálam ez nem volt probléma.
csinálsz egy accountot max nem használod. nem kerül semmibe. osx/ios viszonylatban is kapok saját apple-ös emailcímet, soha nem használtam. facebookhoz is jár, azt sem, szerintem nincs ezzel gond.
-
beteg
őstag
ingyenes angol nyelvű ebook: Windows 8 for IT Pros
-
-
Chaser
legenda
Ha jól vettem ki xp-ről is lehet upgradelni kb 9k-ért.
W7-re is van ilyen lehetőség? 8 nekem rohadtul nem jött be. -
nicu71
addikt
válasz
havri1 #19672 üzenetére
Szia,volt már ez a problem tárgyalva.Valószínű hogy N verziód van,azaz mediaplayer nélküli.Töltsd le a Microsoft oldaláról,és akkor már menni fog az élményindex is.
Más:Hogy lehet visszaállitani a bejelentkezést a Zene appba,egyszer kiiktattam a beállitásoknál,most szeretném visszatenni,de elveszett ez az opció,hogy "Bejelentkezés inditáskor"
-
ForRedGlory
félisten
Amikor letolti a gepre a win8-at frissiteskor, hova pakolja az install cuccokat? Azok torlodnek upgrade soran/utan?
-
dokee78
félisten
Egy leírás szerint telepíteném USB adathordozóról a Win8-at és valami gond van.
Bejön fekete kép középen 4 kék csempe és annyi,onnan nem megy tovább. -
oO7
őstag
válasz
mdraco #19755 üzenetére
nem terület szerint van... keress rá arra a beállításoknál, hogy "Language", és ott ne magyar legyen hozzáadva, hanem English (United States) és azon belül pedig a billentyűkiosztást cseréld le magyarra... így a display language az angol, de a billentyűkiosztásod magyar
-
mdraco
őstag
Sziasztok,
Hogy lehet változtatni a nyelvet az appoknál? Angol windowst tettem fel de terület szerint van a nyelv. -
Bali27
addikt
Amiről (pl én vistáról) upgradeltük a Win8-at az el is veszett? Mármint hogy az a kód amit a Vistához használtam az már nem él?
-
Akheron
senior tag
Csak nekem nem működik a vásárlás a Windows 8 Upgrade Assistanton keresztül? Amikor fizetni próbálok PayPallal, azt írja ki, hogy „We couldn't process your order - Check your payment info and try again”. Próbáltam már egy csomószor, és mindig ezt írja ki, pedig minden adatom rendben meg van adva.
Kártyával nem mertem megpróbálni, mert azt olvastam angol fórumokban, hogy sokaknak leemelték az összeget annak dacára, hogy ugyanúgy hibát írt ki a program.
-
kkdesign
senior tag
Tehát ha én legális windows 8at szeretnék önállóan tehát mint első legális windows, akkor ezt:[link] kell megvásároljam ?
-
Sziasztok! November 2 óta van a gépemen a Windows 8. Egy dolgot nem tudok beállítani: a vezérlőpult biztonsági részében a "számítógép megbízható" részénél egy olyan régi e-mail cím szerepel, amit évek óta nem használok (már más a szolgáltatóm is). Hiába adtam meg új címet, nem változtatja meg, és a Microsoft fiók számlázási részénél is az a régi szerepel. (tehát valószínűleg az adatokat sem szinkronizálja ezáltal) Ha találkozott valaki ilyennel, köszönöm a segítséget. Még egy rövid kérdés: az asztalra kitesz a program egy desktop.ini fájlt, ami ugyan rejtett, de hiába helyezem át, előbb-utóbb újra látható. Mi a teendő?
-
törölt tag
válasz
#41133696 #19740 üzenetére
Vissza is kapcsolom...
"Trim-optimalizálás: Ez a folyamat tájékoztatja a háttérben működő tárolót arról, hogy mely adatblokkok nincsenek már használatban. Ennek köszönhetően a tároló optimalizálhatja a területet és a teljesítményt a jövőbeli használathoz."
Köszi a linkért Roli 27-nek
, előbb kapcsoltam ki, mintsem utána kerestem volna
-
jediweb
aktív tag
Na nekem is lett az imént boot helyettt kék képernyő és hogy egy csatlakoztatott eszközt nem talál gond van. RESET és jó minden ... nem tudom mi ez a nárcisztikus viselkedés
win7 alatt meg annó ( win8 előtt ) fekete képernyőn hogy sérült a rendszer kéri a telepítő dvd.
Ott is RESET volt és ment .... ?????
De win8 alatt most volt az első ... ami kék és eszköz problémája volt ...[ Szerkesztve ]
-
-
ZetorGumi
addikt
válasz
ZetorGumi #19506 üzenetére
Újra előjött ez a hiba.
De mostmár sűrűbben, annyira sűrűn, hogy konkrétan belépek, és már fekete halál.
Proci OC-t visszavettem alapra, VGA shader unlockot kikapcsoltam, akkor is.
Semmi hack, semmi nincs telepitve, csak kipróbálás miatt raktam fel, 30napos próbaverzióval.Hát amig erre nem lesz megoldás, ugrik vissza a win7, nekem ehhez nincs idegzetem.
-
Ringman
nagyúr
ez van valahol nevesítve eula-ban? így nem lesz teljes értékű a licensz, ha frissítek?
van 3 vistás gép a cégben, win7 jobb lenne rá, darabonként megérné a win8 frissítés az árát, de 8-cal nem lenne jó borzolni az idegek, valamint szerintem a cad-ek sem szeretnék az újabb wint.
+
az oem megkötés nem veszítette értelmét azzal a döntéssel, amely szerint az eu-n belül lehet használt szoftvert értékesíteni? -
Romvr
őstag
Pár érdekességet tapasztaltam egy Samsung NP300E5Z notebook-on így egy hét használat után:
- Frissítés laggolás
Van hogy a levelek 5-10 perc vagy több késéssel jelennek meg a gépen mint a telefonomon. Az első pár napban egyszerre történtek, aztán késtek, most megint jó. Nem értem okát, ugyanúgy használom a gépet mint első nap, a programok is ugyanazok. Ez vonatkozik az Xbox live bejelentkezésre is. Van amikor nem megy, csak x-edik próbálkozásra, van amikor megy elsőre... Illetve a skype és az msn is ugyanezt csinálja. Volt hogy egy "Instant Message" másnap jelent meg nálam... máskor jól működik.
- Fényerő:
Újabban a fényerő maximumon van, nem lehet csökkenteni. Friss telepítés után még lehetett 1-2 napig
- Hűtés:
A hűtőventi pár napja megállás nélkül sikít a gépben ha töltőn van. Ha leveszem töltőről és energiatakarékosba teszem akkor elhallgat és a normális paraméterekkel megy (ha használom a gépet pörög, ha nem akkor hallani se lehet). Sajnos a Samsung EasySettings programja nem kompatibilis Win8-al, pedig az nagyon jól szabályozta Win7 alatt a rendszert.
Persze ez is csak az első 1-3 nap után vált ilyenné. Kutya legyek ha értem.Most tolok rá egy teljes reset-et, aztán mindenféle program/driver telepítése nélkül futtatom egy hétig. Meglátom mi lesz belőle... Ez így egyenlőre kicsit rossz szájízt kölcsönöz az amúgy fantasztikus rendszernek.
-
válasz
student #19729 üzenetére
Elég nehéz ellenőrizni a korábbi Windows jogtisztaságát. Legalábbis nehéz olyan módszert találni amivel biztosan nem okozol problémát azoknak akik tényleg jogtiszta Windows-t frissítenek. A MS pontosan tudja melyik licenc hol van és mennyien használják, de néhány publikusan terjengő aktiválási módszer és kulcs tiltása túl nagy járulékos veszteséget okozna.
-
törölt tag
válasz
jediweb #19641 üzenetére
Helló, a lemeztöredezzségmentesítőnél amit ha elindítasz akkor megjajtók optimalizálása ablak jelenik meg, nos ebben klikk a beállítások módosítására ekkor újabb ablak optimalizálás ütemezése, és ott a meghajtóknál a kiválasztás... ekkor megint egy ablak, pipákat kivenni a tartós állapotú meghajtó particiói elől (SSD), melyből alapértelmezés szerint kettő van, a kisebbik a Windows 8 idejében már 350 MB-os (Windows 7-nél még csak 100 volt).
-
LLKobe
veterán
Valakinek sikerült már asztali parancsikont készíteni a metro-s mail apphoz?
-
student
őstag
ezt jól összeszedted, be kéne rakni 1.hsz-ba mert ez sztem mindennap megkérdezik 10x
én már csak azt nem értem, hogy ha ugye pl tisztaszoftos vagy kaloz win7-ed van akkor arrol miért engedik hogy frissíts 8-ra aktiváld használd + az egyéb esetek?
gondolom azért mert igy is befizeted a 9 rugót ez nekik pénz szal lesz egy "szürke" wined ami nem genuine.
mert megtehetnék azt is ha köcsögöznének, hogy a 9rugó befizetése után tiltson
-
válasz
rétisün #19706 üzenetére
Nem.
Leírom megint. Technikai szempontból minden Windows telepítő teljesértékű, felrakhatod szűz gépre, illetve frissítésként is. Továbbá akármennyiszer újratelepíthető és újraaktiválható, legrosszabb esetben a hardverkomponensek változása miatt kell kérni egy telefonos aktiválást, amit minden esetben kérdés nélkül megtesznek.
A jogtisztaság már egy teljesen más kérdés. Amit a MS most akciósan 4500Ft-ért árul az egy frissítési lehetőség olyan gépekre amilyeket 2012. június 2. – 2013. január 31. között vásároltak eredeti Windows 7 OEM operációs rendszerrel.
A 9000Ft körüli verzió szintén egy frissítési lehetőség olyanok számára akik korábban rendelkeztek valamilyen eredeti (dobozos vagy OEM) Windows verzióval, legyen az XP, Vista, vagy Windows 7.
Ezek mind csak frissítésre alkalmasak jogilag, így az illegális Windows nem lesz ettől jogtiszta. Továbbá a Tisztaszoftver programban kapott Windows sem frissíthető jogilag, mivel az már maga egy frissítés volt, hiába nem reklámozták ezt túlzottan akkoriban.
MSDNAA licencek elvileg dobozosak, de csak oktatási célra használatosak, illetve amíg létezik az adott intézménnyel a hallgatói jogviszony. Ha a jogviszony megszűnt akkor is tovább használhatóak a már meglévő telepítések, de újratelepítés nem engedélyezett. A frissítésnek ebben az esetben semmi értelme, mivel a jogviszony megszűnése után az nem legális, a jogviszony fennállása esetén pedig úgyis eléritek a Windows 8-at a programban ingyen.
Amennyiben ezekkel a frissítési licencekkel Windows OEM verziókat (tehát amit a géphez kaptál vagy a boltban OEM-ként vetted hardverhez) frissítesz, akkor továbbra is érvényes marad a szabály, miszerint a géphez kötödik a Windows licenc, azt nem lehet másik gépre telepíteni.
Ugyanakkor a most vásárolt Windows 8 frissítés maga átvihető egy másik gépre, ha ott is megvan egy eredeti legális Windows operációs rendszer ami frissíthető vele, tehát a Windows 8 upgrade licenc leválasztható az OEM régi verzióról, ha elhalálozna a gép, ergó így csak a régit bukod el.
Amennyiben van egy teljesen szűz OS nélküli géped és szeretnél hozzá legális Windows 8 operációs rendszert vásárolni, akkor Windows 8 OEM System builder (Personal User License) csomagot kell venned. Ezt a licencet egyidőben egy saját magad által birtokolt gépeden használhatod, de átviheted bármelyik másik gépedre egész addig amíg csak egy példány van telepítve belőle.
Amennyiben vásárolsz egy brand (Dell, Acer, Toshiba, stb) laptopot előtelepített Windows 8 OEM licenccel, az ugyanúgy a géphez fog ragadni örökre, mint korábban.
Remélem sikerült kicsit tisztázni a helyzetet, ha valami még kérdéses, szóljatok.
-
Ringman
nagyúr
hello!
a 40 dolláros/eurós Vista business -> Win8Pro frissítés után is jogosult az ember a win7 downgrade-re?
van erről valami hivatalos licenszfeltétel?
köszi a válaszokat.
-
hege1989
tag
válasz
fatal` #19637 üzenetére
Az új operációs rendszert nem azért választottam mert jobb a GUI(merthogy az valami borzalmas) hanem a többi fejlesztés miatt, ami viszont tetszik. Amúgy win7 van fent és a win8 csak egy vm-en. Ha majd kedvemre való rendszert tudok belőle csinálni akkor felrakom gazda rendszerek. A kérdésem még mindig él.
Tud valaki lekerekítettebb ablakokat csinálni a csupa minimalista szögletesség helyett?
-
válasz
samgar #19654 üzenetére
A különbség annyi, hogy a firmware úgy van módosítva, hogy nem removable device-nak ismeri fel a Windows, hanem normál beépített lemeznek. Sajnos technikai okok miatt sok Windows komponens csak így hajlandó működini, pl. Windows update, programok telepítése stb. Ezen felül igazából egy Sandforce vezérlős SSD van benne, csak hogy gyors legyen.
-
Plebi
senior tag
Sziasztok!
Olvasgattam a topikot, de nem egyértelmű a válasz erre a kérdésemre.
Nem eredeti win7-ről lehet frissíteni win8-ra, ha jól vettem ki, akkor igen, de nem lesz ettől még a win8 sem eredeti. Most akkor mi történik, mitől lesz egyáltalán eredeti a win8, ha frissítem. A laptopon lévő win7-es matricától, de attól ez már win 8 és a kulcsa csak emailben jött.
Szívesen frissítenék, ki is adnák érte 9k-t, de 30-35-öt már nem szívesen.
-
ozz
tag
Hogy lehet a fényképeknél a főképernyő hátteret megváltoztatni?
Ilyenre?
-
cyber86
őstag
Üdv. Egy olyan kérdésem lenne, hogy hogyan tudnám az eredeti Vista 32biteset upgreadelni win8 64bitesre? Vagy ha van már letöltve win8 64bites az jó azzal a cd kulcsal amit a 32-hez kapok?
-
Воланд
titán
válasz
rétisün #19713 üzenetére
dobozos win8 alapbol nincs, helyette van ket fajta oem. az egyik az elotelepitett, a masikat meg te veszed meg a boltban (bar szvsz elkepzelheto, hogy ebbol is lesz letoltheto valtozat, majd ha vege lesz az upgrade akcionak) es a licenceleseben ter el a ketto.
-
Hunork
veterán
válasz
< CyberBob > #19684 üzenetére
Üdv!
Hát ez a Hamachi akármi nálam nincs fent...
És nem arról van szó, hogy lemondok, de egy 9k-ba kerülő játékot (FarCry3) nem veszek meg most, hogy aztán szívjak vele...amúgy a DriverSF esetében biztos nem egyedi az eset, mert erről van szó angol fórumokon is, a Ghost Recon meg vagy megy vagy nem. De más játéknál nincs gond, ezért gondolom úgy, hogy Ubisoft/UPlay ügyben van elszúrva valami, pedig a kliens már elvileg W8-as... -
kkdesign
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #19707 üzenetére
Értem, köszi a segítséget
, privátban is írtam még ehhez tartozó pár szót
-
N0S
csendes tag
Sziasztok!
32 bites win8 verziót vásároltam, viszont szeretnék 64 bitesre váltani. Van valami lehetőség ennek érdekében? MS oldaláról le lehet esetleg tölteni egy 64 bites verziót amit feltelepíthetnék a jelenlegi kulcsommal?
-
válasz
kkdesign #19705 üzenetére
Ha zsebre megy a "játék"(azaz jogtiszta szoftvereket használsz, amiért kisebb-nagyobb összegeket fizettél ki), akkor kizárólag akkor használj W8-at, ha maradéktalanul meggyőződtél róla, hogy minden szoftvered kifogástalanul működik W8 alatt. Hozzáteszem, semmi nem indokolja az általad felvázolt tervek révén, hogy W8-ra válts(W7 alatt is lehet pl Metro App-ot fejleszteni, ehhez sem kell W8)
-
rétisün
veterán
na tegyük tisztába ezt a kérédst, mert még mindig nem tiszta mindenkinek....
az upgrade-el letöltött win8 teljesértékű win8 (elvégre dvd-re kiírva 'tiszta' telepítésre is alkalmas), csak azért ilyen olcsó, mert akciósan nyomja a MS, és azért upgrade, mert kell hozzzá egy jogtiszta win rendszer (lehet xp, vista, win7) amit frissítesz win8-ra.
így van?
össze kéne ezt szedni az első hsz.-ben, mert sokszor felmerül....
-
kkdesign
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #19700 üzenetére
Értem okés hát valszeg az lesz akkor... no és tanács szempontjából, szerinted, szerintetek webprogramozás, grafikázás és "sima" programozások miatt érdemes rá befektetni ? igazából szerintem sokan azt mondják hogy nekem kell eldöntenem, de kíváncsi lennék a véleményekre.
-
Tetete1
senior tag
válasz
Fire/SOUL/CD #19700 üzenetére
Köszi...
-
@matthew@
őstag
Win 8 Pro-hoz jár vmilyen Office, vagy nincs benne?
-
ForRedGlory
félisten
válasz
stranger28 #19699 üzenetére
Érdekes, akkor felteszem majd megint, hátha...
Mr X, köszi neked is.
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Hyundai, Kia topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- iPhone topik
- LED világítás a lakásban
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Zenés mobilokkal készülhet a HMD
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Intel Holiday Bundle - Assassin's Creed Shadows, Ubisoft+ Classics 6 hónap előfizetés
- F-Secure Internet Security 1 év / 1 és 5 eszköz Előfizetés hosszabbításra is alkalmas licenc
- Perplexity Pro 3/6hó / 1 év kuponkód
- F-Secure VPN 1 év / 3 eszköz Elektronikus, egyszer használható licenc
- Like a Dragon: Pirate Yakuza in Hawaii (Steam)