- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Mobil flották
- Macrodroid
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ice&Lime
veterán
nem lehet beletenni egy win8 telepítő lemezt és az nem alkalmas erre?
egyébként egy a windows to go ez lementi a rendszerről a képfájt egy pendrive-ra, minden alkalmazással együtt? de akkor a drivereket és beállításaikat is?,akkor hogyan lesz kompatibilis ha egy másik bépre rávan dugva egy másik gép rendszere?, nem értem. pl. van egy desktopom, csinálok róla windows to go képet egy pendrive-ra, a desktopon intel hd graphics van, realtek audio és internet, na most ha ezt a rendszer alkalmazom egy laptopon, amin pl teljesen más hangkártya és internet driver van, akkor hogy működik, tényleg nem értem.
-
stewe780
őstag
Igen elértem, köszi!
Viszont itt is az "átvihetem-e másik számítógépre" rész alatt ugyanúgy átvihetőnek írja, mint a rendszerépítő EULA, sehol sem nevezi meg, hogy az átvitt gépen is kell upgrade alap. Szóval akkor az upgrade is átvihető lesz alap nélkül? Vagy csak én olvasom hibásan? -
Az a gázi, hogy sokszor egymást ütik ezek az EULA-k meg egyebek. VDI környezetben tuti nem használhatsz fel egy rakás OEM licencet, de még FPP-t sem. Itt a táblázatban is azt mutatja:
http://download.microsoft.com/download/7/8/4/78480C7D-DC7E-492E-8567-F5DD5644774D/VDA_Brochure.pdf
-
Hisztogram
tag
Így van, pontosan erről van szó, a diákon annyi szerepel, hogy eddig 5000 Dell gépre ugyanazzal a kulcssal tettek windowst, most mindre egyedi lesz, egyedi hash-shel, minden egyéb azt részletezi, hogy ezt a Microsoft hogyan boltolja le a OEM gyártókkal.
A OEM Activation csak a gyári, pre-aktivált gépekre vonatkozhat, mivel utólag vásárolt windows keyt elég nehéz házilag beleégetni a BIOS-ba.
Szeretném aláhúzni, hogy senki sem pedzegette, említette vagy utalt volna akár a retail akár a volume license aktivációjának változására.
Hogy őszinte legyek, sztem a végfelhasználók közül csak a kalózok élete válik egy gyerekhangyányit nehezebbé a többiek életében nem lesz változás.
Illetve de: a windows 8-ban nem lesz 30 napos türelmi időszak.
@Dudeihun Ha új partíciót csinálsz neki akkor biztosan.
-
-
ko9
addikt
Ezt a matricázást igazán elfelejthetnék...
Tegyük fel, PC-s boltban dolgozol, bejön egy tag, hogy neki kell egy konfig, másnap jön érte, ennyiért rakd össze, eredeti Windowsal. Te mint jó munkaerő összerakod, feltelepíted, beaktiválod, matricázod, minden, másnap jön érte - de neki nem tetszik a ház, másik kell... Na ilyenkor mivan? Kidobtál egy Windows licenszt az ablakon?
-
vlevi
nagyúr
"COD MW3 atom befagyasztotta a gépem rendszeresen."
Na, ezt megcáfolnám. Ez az egyetlen játék van fenn, és megy. Tökéletesen. Igaz, nem Nvicida, hanem ATI (Sapphire) 5770 kártyával, a driver Cata 12.8, az oprendszer pedig Win8 Enterprise Eval 64 bit.Engem pedig nagyon zavar, hogy minden metró fullscreenben fut. KELL az az óra és a dátum a bal alsó sarokba! KELL! Még táblagépen is hiányérzetem lenne, ha nem lenne, de szerencsére a google féle
rendszerben van státusz sor.
Néhány hete fenn van ez a verzió, de vissza fog majd menni a hetes, ez nem kérdés. Hiába az állítólagos új fícsörök, én azokból semmit sem érzékelek, csak azt, hogy kerülgetni kell a start képernőt. Kerülgetni kell, mert semmi értelmes információ nincs rajta. Vagyis, ami van, az elférne 10x10 centin is (8-10 ikon), és nem kellene hozzá fél négyzetméter.És igen, megint csak a strat képernőről szól ez a topic, de ha egyszer ez a legszembetűnőbb változás a korábbihoz képest, akkor nem csoda, hogy mindenki erről beszél.
-
Nézz körül itt driverügyben. Általában pár héttel a hivatalos nv oldal előtt járnak. Amúgy egy német teszt szerint tényleg lassabb egy csomó játék nv kari/302.82-es driver alatt. (a képaláírásokban vannak az fps-ek, ajánlom figyelmetekbe a Diablo3-at és Starcraft2-t.
Majd úgy 308.xx táján jó lenne egy konkrét tesztet megereszteni.
-
-
wwhy
veterán
-
vlevi
nagyúr
"az ablakok szélei már nem szögletesek, hanem lekerekítettek"
FordítvaAmúgy vannak még újdonságok, de ha azt nézzük, hogy otthonra nem a pro/enterprise változatot veszi az ember, akkor már szűkül az új dolgok köre.
Amúgy van sok apróság, de most hirtelen nem tudok egyet sem tudok, ami miatt érdemes lenne újítani.
Ami viszont nem, abból több is.
Nem tudom mi a búbánatot csinálnak a betűkkel, de egyre több helyen fedezek fel szálkás betűket. Először csak az IE10 volt ilyen, nomeg a metrós appok, aztán jött az új office, abban is ilyen. És mostmár az intéző címsorában is látom.
Nem tudom mit bírtak így elgányolni.
Tulajdonképpen ez az egyik fő ok, ami miatt nem fogok rá váltani. Nem vagyok hajlandó ocsmány betűket nézegetni, ha ilyet akarnék, akkor Ubuntut tennék felFáj tőle a szemem.
Csak azt nem értem, hogy a windows intézőben miért csak a címsor olyan randa? Akkor legyen mindenütt jó, vagy mindenütt szar.u.i.: Most ránagyítottam, és sejtem mi a baj. A címsorban a cleartype valami miatt csak szürkeárnyalatos módban működik. A többi helyen színes.
Ekkorára nagyítva nem látszik a minőségbeli különbség, csak a kiváltó ok.
-
Taifa Díaz
őstag
Gyümölcs - gyümölcs
Egyébként a két kezed csak tízujjas gépeléshez kell. Vagy tévedek
Nem mezei userként mondtam neked a hasonlatot, hanem munkaügyi tapasztalatbólMondok egy apró példát, ahol elengedhetetlen a két eszköz együttes használata: Photoshop. Méretarányosan szeretnéd növelni vagy csökkenteni egy adott kép vagy réteg méretét - a leghatékonyabb megoldás: lenyomva tartott bal egérgombbal megfogod a sarkát, és húzod befelé vagy kifelé, folyamatosan lenyomva tartott Shift billentyű kíséretében (ha nem nyomod hozzá a Shiftet, nem lesz méretarányos a kicsinyítés/nagyítás).
Számtalan ilyen apróság teszi hatékonnyá a munkát ebben a programban, de ritka ezek között az, ami kizárólag billentyűzetre vagy kizárólag egérre támaszkodik.
Úgyhogy haladni kéne a korral annak is, aki eddig csak billentyűzettel dolgozott. -
Megértelek
Amúgy a win8 a metróval inkább futurisztikusra sikeredett: neki már az érintőképernyő lenne az igazi - én viszont nem szeretnék 30"-os érintőképernyőt használni, hogy aztán az összemancsolt felületen nézzek filmet. Sőt, a laptop képernyőjét se szeretem koszolni.
A jövőben persze lesznek szenzorok, amik érzékelik a képernyő előtti kézmozdulatokat, beszéddel irányítható lesz a rendszer, stb. - ergo ergonómiai bummra számítok 10 éven belül.
Amúgy mindenkinek szive joga, mit használ, a linkelt képek szerint van működő start menü. Az androidhoz/linuxhoz hasonlóan lehet, winre is elterjednek az egyedi UI-k, a mobiltelefonok világa pl erről szól. A M$ nem szereti, de muszáj lesz beállnia a sorba, mert a vezető android diktálja a fogyasztói igényeket a nem célhardver (nem-Apple) telók/tabletek piacán.
-
Alister71
nagyúr
"Cuccok
Asus Rampage IV Extreme, 3960X, 64GB 1600, GTX690, RevoDrive3 X2, CM Hybrid 1300W, EK Water Blocks EK-Supreme Acetal, Laing D5, Black ICE Radiator GT Xtreme 3, Plextor PX-810SA, QNAP112, CM Cosmos 2, Samu T260HD, Win7 Prof hu 64bit"Ettől lesz valaki nagy és bölcs? Ettől lesz bátorsága lekorlátozni más emberek gondolkodását?
-
-
-
Alt+F4, enter. Újraindítani meg elég ritkán kell egy gépet, erre az igénylő progik figyelmeztetni is szoktak - pl telepítő, amiből rögtön indítható is a restart. ennek ellenére igazán tehettek volna egy power gombot a képernyőre. Apropó power gomb: én sokszor a gép kibekapcsgombjával szoktam ezt intézni, XP/win7 sokkal gyorsabban leáll tőle, mintha szoftveresen szüttyögne az ember.
-
Alister71
nagyúr
"Persze tényleg nem kötelező a 8-at használni, én nem ítélek el senkit."
Látod itt írtad le a lényeget.
Soha senki nem kényszerít rá se téged, se a beszélgető ügyfeleidet az új használatára. Vegyetek nyugodtan most is Zsigulit, és köztesetek be betárcsázós netet. Hiszen a Digi netre se kényszerít rá senki. És a BMW-re se. LOL -
vlevi
nagyúr
"akkor is tovább tart"
Ezért írtam néhány napja azt, hogy többet hadonászok a metróban az egérrel, mint a fruit ninjában23"-os FullHD monitoron már nem olyan vicces, mint egy 10" méretű táblán. Azon hüvelykujjal elérem a kijelző bármelyik sarkát, de itt ez nem az igazi. És szerintem akinek 27"-os, 2500-as felbontású moncsija van, az mégtöbbet egerészik feleslegesen.
-
NZKK
tag
Jo tudom, most nagyon vagany dolog meg trendi fikazni a windows 8cat modern uistul, de en nem allok be a sorba. Kiprobaltam, s tetszik (s leirom, ha a fikazast le lehet irni, akkor a pozitiv kritikat mier nem), ez ennyire meglepo? marmint, hogy van valaki akinek teszik az uj ui?
amugy meg irrital, hogy sokan ugy allnak az egeszhez, hogy nyomkodtak fel napig, majd kijelentettek, hogy rossz nemteccccikkk.... Majd ugy gondoljak, mivel nekik nem jon be (nem is akarjak hogy bejojjon) az uj felulet, arra asszocialnak, hogy masnak sem jon be, sot az egesz os meg gyarto is biztos bena gagyi. Ja meg persze az osszeeskuves elmeletek, lol.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- OLCSÓ MONITOROK
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest