Hirdetés
- MIUI / HyperOS topik
- Dreame X40 Ultra - épp csak kávét nem főz
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- CES 2026: A sportautó piacot is összeporszívózná a Dreame
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
-
Mobilarena
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
tatabike
őstag
Sziasztok.
Az miért van a win 11-ben, hogy megnyitok pl egy ini fájlt egy játék mappájában, (konfigurációs beállítás, sima szövegfájl), szerkesztem, majd bezárom, rákérdez a mentése, rányomok, hogy igen, csak mentés másként funkció jön be, ráklikkelek, felülírja?, igen, -> nincs hozzá jogosultságom. Most ez komoly? Nem tudom beállítani magyar nyelvre a játékot, mert nem hajlandó elmenteni a szerkesztett szövegfájlt. Nemrég tömörített fájlokban lévő szövegfájloknál volt ugyanez, azt sikerült megoldanom, de ezekkel nem boldogulok.
-
válasz
Atish19
üzenetére
Ezeket nézted már?
futtatás: Control (panel) - Vezérlőpult\Rendszer és biztonság\Energiagazdálkodási lehetőségek\Sémabeállítások szerkesztése - Speciális energiaellátási beállítások módosítása
- Alvó Állapot - Felébresztési időzítők engedélyezése - Beállítás: Letiltás.
és - USB beállításai - USB szelektív felfüggesztés beállítás - Beállítás: Letiltva.
Továbbá Gyors rendszerindítás és Hibernálás kikapcsolva.
(Jobban megnéztem a kérdésed, nem pont erre vonatkozik, mert a gép nálad megy.) -
vallas
őstag
NA, most vagy a shift-l történő leállítás, vagy a ramok, ki és betétele, de megoldotta a dolgot visszaállt a rend...
-
vallas
őstag
válasz
Armagedown
üzenetére
Igen, ma ez lesz a móka, ha hazaérek, meg visszateszem a régit, és ki fog derülni...
jojoando:igen csak a teljesítmény résznél a memóriánál csak 8GB-t hoz, máshol meg 16-t
Jorus: ezt megnéztem, ez jól van -
vallas
őstag
Sziasztok,
Kicseréltem a 2x8 GB micron ramomat szintén 2x8 GB G.skill-re
szerintetek miért 8 GB a hardverek számára fenntartott memória?
gondolom ezért mutat csak a memóriánál 8 GB-tAsrock B450pro, 2600x, 2x8 GB DDR4, RX580 GB bios alapon, msconfigos AI által javasolt dolgokat megpróbáltam.
nem emlékszem, hogy előtte mennyit mutatott a feladatkezelő a régi rammal, de csak holnap lesz erőm visszatenni a régit...
BIOS látja a 16 GB-t, és a cpuz is...windows rendszer névjegy alatt is 16 GB
köszi
-
-
teptep
őstag
válasz
bandras0226
üzenetére
Nyilván a Rufus [felületén] megadtad a telepítendő felhasználó nevét.
-
válasz
teptep
üzenetére
Kulcs MediaMarkt, telepítő: Microsoft.com, írás Rufus. Net direkt nincs, mert a dríverek már le lettek szedve külső hordozóra. Honnan tudhatta a felhasználó nevet? Az új gépen ez az első telepítés. Lehet a rufus? Valami rémlik hogy meg lehet adni neki felhasználó nevet.
-
teptep
őstag
válasz
bandras0226
üzenetére
Honnan van, ki csiálta és hogyan a telepítő USB pendrive-ot?
Nem lehet, hogy azért kell jelszót, mert még nincs?
Ilyenkor a régi jelszót üresen kell hagyni és az új leszót kell kétszer megadni.
Nincs net?
1.) Tegyél rá ethernet kábelt, hogy le tudja szedni a wifi drivert. Vagy...
2.) Az USB töltőkábeleddel tedd rá a mobilodat. Kapcsold be az USB Internet megosztást, hogy a laptop le tudja szedni a wifi drivert. Vagy...
3.) Másik gépen a laptop gyártó support lapjáról szedd le a wifi drivert, és pendrive-on vidd át az új gépre telepíteni. -
Vadonatúj gépre szeretnénk win11-et telepíteni. A teepítés után a bejelentkező képernyőn ott a júzer neve. Ez fura mert még nem lett megadva semmi. A név egyébként stimmel, mert a régebbi gépeken ez volt. Nem értjük honnan tudja. Viszont jelszót is kér amit szintén nem adtunk meg. A régieket nem fogadja el. Ja és nincs net.
-
teptep
őstag
válasz
jojoando
üzenetére
Az [ublockorigin.com] lapon is azt írják, hogy már csak a Firefox alatt használhatod. Chrome alatt én is átálltam az [uBlock Origin Lite] verzióra. Semmi bajom vele.
-
jojoando
aktív tag
Van-e arra mód, hogy a uBlock Origint visszakapcsoljam a google alá?
Köszi! -
LuiT
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
Érdekes módon az össze Xiaomi telefonomon (Redmi note7, n9pro, és n13pro 5G is), működik oda-vissza a másolás, törlés. A Windows saját fájl kezelőjével és Total Commander-el is működik minden, MTP módban.
-
-
King Unique
titán
válasz
King Unique
üzenetére
Ja de, lehet mégis, mert USB-s csatlakozásnál MTP módban a fájlkezelőben tallózni lehet a telefon belső meghajtóját és másolni onnan (telefonról) a képeket és videókat, ellenben oda (telefonra) másolni már nem, ahhoz pl. iPhone esetében külső program kell (példa).
Elnézést! -
King Unique
titán
válasz
donmackó
üzenetére
Nem, nyilván nem, pl. nálam MTP módban csatlakozó androidos és iOS-es okostelefon belső meghajtóját is simán lehet a fájlkezelőben tallózni, fájlokat másolni rá, stb., Windows 10 és Windows 11 alatt egyaránt.
Ha esetedben nem, akkor teljesen nyilvánvaló, hogy vagy az okostelefon erre vonatkozó beállítása nem stimmel, vagy a nálad telepített Windows 11-nél van gikszer, vagy a 3rd party fájlkezelő (TC) a hiba forrása ha a beépített fájlkezelővel működik. -
King Unique
titán
-
King Unique
titán
válasz
dethroner
üzenetére
"A Rufus is opció, csatlakoztatni az azzal kreált telepítési adathordozót (pendrive-ot), fájlkezelőben megnyitni és
setup.exefuttatása."Azért lett odaírva, hogy szemléltesse nyilván a Windows 10 alól indított in-place upgrade is lehetséges így Windows 11-re, nem szimplán csak a Windows 11 tiszta telepítése.
-
Joker88
őstag
a sárga felkiáltójel mi lehet a HDD mellett?
A HD Sentinel szerint minden rendben..
-
tomp
félisten
Felment tisztán a 24H2.
Meglepetett, hogy az Intel USB Audio kimeneten kívül semmihez nem kellett manuálisan drivert felrakni mert minden más ment és nem Microsoft driverek hanem gyártói Asus driverekkel indult a rendszer.Viszont vannak hülyeségei ennek a 24H2-nek. Pl más témát állít be akkumulátoros és tápos üzemmódhoz.
-
dethroner
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
Köszi, átküldöm neki, olvasgasson csak.
A linkelt Rufus indítólemez létrehozásnál csak a tiszta telepítés lehetséges, vagy a w10-ről frissítés is megy? Ha az kellene, akkor azt a lehetőséget a rendszerindító létrehozásakor kell bejelölni valahol, vagy majd a setup.exe indítása után lesz lehetőség ennek a kiválasztására? -
Kókuszdió
nagyúr
Sziasztok ,
Van esetleg a Microsoft részéről valami bejelentés ,hogy mi a fészkes búbánatot csináltak az Intel el szerelt számítógépekkel az nVidia-al együtt?
Egy ideje már észrevehető és le is nyeltem/elfogadtam ,hogy a Windows 11 rendszer jobban szereti az AMD cpu-t ,jobban optimalizál rá (csináltam is egyet) ,oké…
DE most már ott tartunk ,hogy ami program / játék Intel re volt megírva mára már az AMD n is jobban megy….
Én egyszerre használok kb. majdnem egyforma teljesítményű Ryzen és Intel gépet felváltva ,
Az AMD az utóbbi 3 hónapba látványosan felgyorsult szinte mindenhol ,míg az Intel egyre lassabb.
Nagyon durván észrevehető a különbség / butítás ,részemről felháborító.
-
King Unique
titán
válasz
dethroner
üzenetére
• Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
• Windows 11 24H2 (unsupported hardware) clean install and in-place upgrade processA
d:\setup.exe /product servermódszer működik, a másik passz, de elvileg az is.
+ A Rufus is opció, csatlakoztatni az azzal kreált telepítési adathordozót (pendrive-ot), fájlkezelőben megnyitni éssetup.exefuttatása. -
válasz
adika4444
üzenetére
"Az XML-ben erre vonatkozó beállítást nem adtam meg, kizárólag az user + pass volt kitöltve"
Ez a hátránya az xml telepítésnek, olyasmiket állítgat be amiket nemis akarsz. Az xml generátorokban valóban ez a 42 nap a default. Ha nem állítod be ez lesz. De más dolgokat is érdemes átnézni benne mielőtt meglepődsz.
-
Jarod1
veterán
Lezárt képernyőn miért tűntek el a beállított widgetek?
be volt állítva win11 ben..eddig ment.. -
adika4444
addikt
Hali!
autounattend.xml-es telepítés után normális, hogy a jelszavak 42 nap után lejárnak?
C:\Users\user>net accounts
Force user logoff how long after time expires?: Never
Minimum password age (days): 0
Maximum password age (days): 42
Minimum password length: 0
Length of password history maintained: None
Lockout threshold: 10
Lockout duration (minutes): 10
Lockout observation window (minutes): 10
Computer role: WORKSTATION
The command completed successfully.
C:\Users\user>Az XML-ben erre vonatkozó beállítást nem adtam meg, kizárólag az user + pass volt kitöltve, valahogy így
<?xml version="1.0"?>
<unattend xmlns="urn:schemas-microsoft-com:unattend">
<settings pass="oobeSystem">
<component language="neutral" name="Microsoft-Windows-Shell-Setup" processorArchitecture="amd64" publicKeyToken="31bf3856ad364e35" versionScope="nonSxS" xmlns:wcm="http://schemas.microsoft.com/WMIConfig/2002/State" xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance">
<UserAccounts>
<LocalAccounts>
<LocalAccount wcm:action="add">
<Password>
<PlainText>true</PlainText>
<Value>myuserpassw0rd</Value>
</Password>
<DisplayName>My User</DisplayName>
<Group>Administrators</Group>
<Name>myuser</Name>
</LocalAccount>
</LocalAccounts>
</UserAccounts>
</component>
</settings>
</unattend>A kérdés főleg azért merült fel, mert nem emlékszem ilyenre olyan Win11-ből, ami unattend nélkül ment fel a gépre és local account-tal. Más gépet meg nem telepítettem így a sajátomon kívül, tehát nem tudom megnézni.
-
King Unique
titán
válasz
Schafranek
üzenetére
• Upgrade to Windows 11 from Windows 10 with Windows 11 Installation Assistant
• Upgrade to Windows 11Na és manuálisan próbáltad már az in-place upgrade-et 24H2-re?

Novemberre valószínűleg már a 25H2 is megjelenik, szóval a 24H2 akár ki is hagyható.
-
Csorbi
addikt
válasz
Schafranek
üzenetére
Elég nehéz kikönyörögni belőled bármilyen infót, akkor mi értelme a fórumozásnak így?
Elég ha leprintscreeneled a registry-t mit mutat és mi segítettünk volna kideríteni, ha tudjuk.
De ha mindenáron újratelepítést akarsz, hát hajrá.
-
ledgeri
nagyúr
válasz
Schafranek
üzenetére
Általános, hogy a gigacég felzabálja az infóid, de vissza annyit nem bír normálisat kakkantani, hogy esetleg te magad meg tudd oldani a saját problémáid...
-
Csorbi
addikt
válasz
Schafranek
üzenetére
A registry milyen értékeket mutat nálad? És megvan-e minden feltétel (és be is van-e kapcsolva), ami a Windows 11-hez kell?
-
Schafranek
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
,,Azt írtad "Pc állapot ellenőrzésen", ami normál esetben a PC Health Check alkalmazás, ellenben a linkelt hozzászólások a registry."
Igy van, ezért kérdeztem, hogy van-e valami más is, ami pontosan jelzi, hogy mi a gond.
De úgy tűnik, hogy nincs.
Várok novemberig, aztán...
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A04s / 4/64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3560 i7-1165G7 4.7GHz / 32GB / 512GB / Quadro T500 2GB FHD 15"
- Új FULL HD webkamera + Számla
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Sziasztok,
Köszi!