Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mobil flották
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
gemini az kuka (cmd scripttől lehalt, nem is erőltettem utána), Claude volt a gpedit, reg módosítás és a taskmanager változat... de nem csak abban a pár reg key-ben tárolja.
Mindegy, user1 autologin, user2 (én) meg rdp, 'oszt kész.
Még valami progi kellene, ami SW képes dimmelni a kijelzőt. Rengeteg van, nagy része githubos hulladék. oled dimmer ami működött, de csak brightness-t levenni nem elég. Desktop-dimmer ígéretes volt, de kuka. A legtöbb csak egy slider, de nekem nem ez kellene, hanem auto dim, ha idle. Igen, pont mint ami a windowsban van, csak itt nincs.
-
HoTaZo
addikt
Szó mi szó, gyerkőc még gimihez kapta, 8-9 éve. Olyan leterhelten kértem el tőle, hogy az is csoda volt, hogy elindult.
Most, ez a 2026 márciusi frissítés azért megizzasztja, pedig csak a VLC-t (#34117 -mozogni= mozizni) raktam fel rá, teljesen szűz telepítés.
Apropó! Van lehetőség egy mammut fogyókúrára? Eltávolítani játékokat, még jegyzetet is, hogy csak egy minimalista rendszer legyen? -
lanszelot
addikt
Köszönöm szépen a választ
Ki az a Gemini? Nem találom hol tettem fel neki kérdést.
Meg néztem a párom laptopján, ott nincs gond.
A különbség az és az én W11 között:
Neki W11 -el jött a laptop. Enyém W10 frissitve W11 reA pc-ken közös még: apache, php, vs code, steam, epic, ea, ubisoft
Semmi más.Oob ha nem indítom el én, pár hét múlva automatikusan felrakja. Semmi értelme oda böködnöm. Majd felrakja.
-
lanszelot
addikt
Köszönöm szépen a választ.
Ezt nem tudtam hogy van rá firmware.
Viszont nem hiszem hogy az lenne a gond, bár lehet.
Próbálok ez után keresni valamit, hátha valahol írják mi frissül ha frissítem.Nagyon sok hiper szuper egeret törtem össze, és kukáztam: mire erre rá találtam. Nem a legdrágább a legjobb.
2 egerem van MX anywhere 2 és MX anywhere 2s.
Mind a kettő külön multi dongle val. Tehát nem BT a hiba oka.
Kettő között jó pár év különbséggel, tehát tuti nem egy a firmware rajtuk, de mind a kettő ugyanazt a hibát dobja W11 alatt.Van még 2 egerem be tesztelem azokkal is és kiderül hogy ott hozza e a hibát.
-
lanszelot
addikt
A feletted lévőnek írtam, hogy nem hardver probléma, csak telefonról nem yudom kivenni az off topikot így a tieddel raktam össze.
#34079 -nél írtam: MX Anywhere 2s
Nincs Logitech szoftver és nem is lesz. Se msi se asus se nvidia, se semmi szemetet nem rakok fel.
Viszont W11 hiba az van.
(Csapd le csacsi -csempe a falon- ha meg van
) -
playmore
tag
Persze, én örülök neki, nekem nagyon hiányzott a W11 alól és napi bosszúságot okoz a felnyíló tálca (sajnos nyitva nem fér el az ablak tartalma vszont függőlegesen jó lenne). Arra utaltam, hogy meglehetősen nehezen viselem amikor a cégek le próbálnak rázni nyilvánvalóan sokak által kért egyszerű dolgokat. Ha szerintük nincs szükség a taskbar pakolgatására akkor ne is legyen. Most, hogy alig telik el olyan hónap, hogy a tech community ne ekézné őket valami ordas hibáért (ami lecsorog az átlag userhez is)... most egyből erre gondolnak. Mintha tudnák valahonnan, hogy mégsem olyan kevés embert érint és mégis megoldható gyorsan és hatékonyan. Ami ugye szöges ellentétben van azzal amit előtte mondtak.
-
playmore
tag
Azért a helyzet komikumát jelzi, hogy az a blog post ami egyfajta engesztelésképpen született a Windows extrém negatív megítélésével kapcsolatban (pl menetrendszerű frissítések nem sikerülnek vagy elrontanak valamit ami addig ment) első helyen említi a taskbart. Azt az állítólagosan senki által nem használt embertelenül nehezen implementálható featuret ami megoldhatatlan probléma volt az elmúlt években... amíg meg nem akarták oldani
Csak azért említenék más példát is mert hasonlónak érzem a hozzáállást: a Series XS megjelenése óta kérik az userek, hogy a Quick Resumet ki lehessen kapcsolni, hat évig nem lehetett mert mindig volt rá egy kifogás. Az új CEO be akart vágódni úgyhogy két hét után megy ki az opció a bétatesztelőknek... -
pinnacle
nagyúr
Köszi!
Igen itt valami probléma van az újabb drivereknél több monitornál. Egyszerűen nem érzékeli őket, nem kapcsolnak be. Ezért kell ki-be kapcsolni őket, hogy működjenek. 3DP-s, 1 HDMI-DVI átalakítós monitor van. Régebben is az alap driverrel javult meg, de egy idő után már az újakkal is működött. Most újrakezdte.
Illetve lehet a Monitorian is bekavar. Ezzel tudom egyszerre állítani a monitorok fényerejét. Ez is néha összevissza állítgatja magát. -
pinnacle
nagyúr
Köszi!
2 Memtest futott le hiba nélkül. Nem akarom elkiabálni, de lehet VGA driver hiba volt.
Mondjuk fura, hogy jött elő. Szerintem már vagy 1 éve nem frissítettem. Eltávolítottam az NVIDIA drivert, a Physicet is. Utána DDU-val is. Újraindítás után települt valami alap NVIDIA driver. Ezzel egyelőre működik. Most jutott eszembe, hogy régebben is volt ilyen probléma, hogy csak ezzel az alappal működött a gép. Egyébként van ennek valami hátránya? Remélem nem lesz probléma. Nem is tudom mit csinálhatnék, ha mégis. DDU-ban be lehet állítani, hogy ne töltse le a Windows illesztőprogramot. Én nem kapcsoltam be. Most az jött le nekem?
-
-
Felesleges a folyamatos teszt. Ezt írta a kérdező: "indítás után 3-4 perccel lefagy a gép".
"nem boot-olsz be a win-be, amíg ki van kapcsolva a Secure Boot, nem kell chkdsk"
Ezt azért ne vedd készpénznek. Ami kezel lemezt az megváltoztathat valamit a lemezeken (SVN?) ami miatt sb alatt már nem lesz megbízható, így újraellenörzi. Persze ha le is húzod mind akkor nincs gond.#33963: ezt a programot nem én javasoltam.
-
-
zizidor
őstag
Én a tálcára szoktam kitűzni amiket leggyakrabban használok, a többit én is a Start menüben, 4 csoportba rendezve (kezelhető). De ezt most úgy vettem észre, hogy telepítettem néhány új dolgot, és nincs sehol az ikonjuk. Variáltam a nézeteket, akkor sem. A keresésből megoldható volt a kitűzés, de milyen ökörség ez, hogy csak úgy önkényesen elrejt egyes ikonokat???
-
lanszelot
addikt
Nagyon szépen köszönöm a segítséget.
Igen, én is ott kerestem ez volt a baj
A kategorizált alkalmazások jobb felső részén van egy "view category" , no az elég rosszul van megfogalmazva, mert nem a kategóriákat nézed meg, hanem ott válasz nézetet.
Tehát azt lenyitva lehet lista nézetre váltani.
-
pinnacle
nagyúr
Köszi Geth, Jorus!
Igazából mindegy. Lehet idáig csak azért volt probléma, belassuló rendszer, mert kevés volt a 16GB, most meg már van elég.
Azért teszem alvóba, mert 4 monitor van rákötve és bekapcsolásnál nincs kép a monitorokon. Mindig ki-be kell kapcsolgatni őket, hogy megjelenjen a kép. Nem tudom ez azért van, mert a VGA típushibája, 1 monitor más mint a többi vagy a HDMI-DVI kábel kavar be. Néha ezen a monitoron, amikor kikapcsolt állapotból visszatérnek a monitorok nincs kép, csak ilyen "hangyás zizegés". Alvó módból viszont azonnal bekapcsol a gép és a monitorokkal sem kell vacakolni.Windows-t, hogy tudok RAM-ból futtatni?
-
SunMount3r
nagyúr
De azt hogyan lehet elérni, hogy Angol helyett Magyar legyen az alapértelmezett beviteli mód? Ezt már kérdeztem pár napja, de senki sem válaszolt.
-
petakpa1
őstag
"Ha egy teljesen új tanúsítványt kell importálni, nyilván Custom kell, mert nincs benne a tanúsítvány a firmware-ben."
Ez azt is jelenti, hogy elméletileg olyan alaplap UEFI-jébe is be lehetne valamilyen módon importálni az WindowsUEFICA2023 certificate-et, amelyikre a gyártó már nem ad ki BIOS frissítést?Van egy szintén AM4-es, de B450 chipsetes gépem is. Abban is frissítettem a BIOS-t, majd 1-2 Windows restart-ot követőne már arra lettem figyelmes, hogy registry-ben
UEFICA2023Status: Updated
WindowsUEFICA2023Capable: 2.
Azaz mintha B450 chipset esetén MS már elindította volna az átállást...B550 chipsetes fő gépemen, viszont továbbra is:
UEFICA2023Status: NotStarted
WindowsUEFICA2023Capable: 1
Tehát a hardver (UEFI) már megfelelő, de a W11 még nem kezdte el az a 2023-as cerft használatát. MOndjuk még van 5 hónap júniusig
-
-
-
Skilly
aktív tag
Igen, az én fiókom simán betölt. Viszont amivel belépni akarok, annál folyamat frissített csak. Tehát más fiókot betölt rendesen, viszont amit kellene, belépés után frissíti az oldalt folyamatosan... nem láttam még ilyet.
Mindjárt próbálok egyet telefonon is.Telefonon is beragadt a bejelentkezés, és folyamatosan frissíti az oldalt.
Csorbi: Már megvan, hogy melyik fiókkal volt a bejelentkezés.
Amúgy a win belépésnél igen, 4 jegyű PIN és mehet. Nem ezért felhasználóbarát ez a rendszer?
Szóval ne használjon az ember ilyen lehetőséget, mert f*s a rendszer és egy frissítés után beállít egy olyan funkciót, ami nem volt aktív. -
-
-
-
-
-
-
-
Marci112233
addikt
Csak jeleztem hogy megfelelő vírusirtóval nincs probléma, és ebből írtam egyet, amit mások is írtak.
Ha csak magam használnám a gépet lehet nem kéne külön program, bár a biztonságos böngésző nem hülyeség az itthonról való bankolás esetén mivel az egy plusz védelem rá a kétlépcsős bejelentkezésre. -
-
Ne rakja ki az összes programot, csak ha én kérem. HA nem csoportosítja, akkor még rondább. A csoportosítás lenne a legjobb, de tudjam rendezni. A lista olyan, mint régen volt, de az csak akkor jött elő, ha rákattintottam a "mind" feliratra, most meg ott van a képemben. Beborítja a 4K-s monitor negyedét.....
-
Veiled Bride
őstag
-
-
-
ArcSoft TotalMedia Extreme CD/DvD/BluRay író progi - még a Pioneer BluRay íróhoz kaptam, gyári szoftver. (Az író használatban van még néha-néha külső USB-s keretben)
A gépről törölve lett, de ugyanaz...nem tudom vissza kapcsolni a memóriaintegritás védelmet.Csak a full gyalulás jöhet szóba? Restore to Defaults?
Van Medion Recovery is a gépen, ott is meg tudom csinálni. (de nem szívesen teszem, mert fullra tele a gép...le kell mindent menteni)
-
Jobb ha egy fiókhoz tudom kötni a jövőben is az ilyesmit.
Mondjuk ezt nem valószínű, hogy sokáig meg lehet még kerülni, mert egyre inkább veszik ki a 11-ből is a lehetőségeket, hogy fiók és internet nélkül tudd telepíteni. Ezzel vagy együtt élsz, vagy alternatívát keresel. -
Kiváncsi vagyok tőlem milyen adatot loptak el.
Ezt így elég súlyos vád lenne kijelenteni és szerintem épelméjű ember egy nyílt fórumon ezt nem is meri megkockáztatni, máskülönben valószínű, hogy semmi sem történne.
Annyi anyag van fent a neten, csak keresni kell. Itt nem az a lényeg, hogy hány éves, meg mikori az esemény, hanem az, hogy van. Én úgy keresnék rá, hogy "cégnév GDPR fines" és a Gugli több és pontosabb találatot hoz.
Bemondáson kívül érdekelne a pontos forgalomelemezés is, hogy reprodukálni tudjam.
Korábban leírtam érvként, hogy a rendszer forráskódja zárt, tehát jelen ismereteim szerint 100% bizonyossággal nem lehet megmondani, hogy mit és hogyan csinál, illetve személy szerint nem tudom, hogy ezek a telemetria adatok titkosítva vannak-e? Ha igen, akkor meg megint érdekes a történet.
Önmagában egyébként ez a telemetria jó dolog, tehát az, hogy azért gyűjtenek adatot a felhasználótól, hogy a rendszert fejlesszék az egy bölcs és előrelátó dolog. Csak azért az ember is egy érdekes élőlény, mert a találmányait többet használja rombolásra, mint építésre.
-
King Unique
titán
Ahol az 1. eleve kapufa mert az a licencbeszerzési mutyizás, a 2. a Recall ami már ki lett tárgyalva, a 3. meg a GDPR, aminél inkább a Microsoft 365 (Office 365) volt górcső alatt, de az a vizsgálat is elvileg aszem már lezárult és végül módosításokkal megfelelt.
A többinél meg csak a szokásos, feltételezés, találgatás... -
Csak neked speciálba, mivel úgy vettem észre, hogy minden egyes állításomra rákérdezel, amivel éppen nem értesz egyet. Mennyire nehéz szerinted ezt így kivitelezni, hogy a böngésző keresőjébe beírt pár lényeges szóval rá tudj szűrni a keresett tartalomra? Engem az se érdekelne, ha valamelyik AI-nak írnád ezeket a kérdéseket, attól is megtudnád egyből, még, ha alátámasztásként hivatkozást is kérsz tőle.
microsoft adatvédelmi botrány - Keresés
szerk.: microsoft privacy scandal - Keresés
szerk 2.: microsoft gdpr lawsuit - KeresésStílusosság kedvéért a Bing-be írtam be, ne legyen már az, hogy itt a Google-lel égetem a fanatikus rajongók egoját.
-
"Lehet, hogy több hibás leolvasás történt?"
Ha ez történt volna, érteném. De NEM volt hibás leolvasás, mindig be tudtam lépni ujjlenyomattal, aztán egyszer csak kérte a pin kódot is, amit BIZTOS, hogy jól írtam be, és máris el voltam küldve 2 óra pihire.
Azt írta, az "ismételt leállítások miatt ez a bejelentkezési lehetőség le van tiltva". Egyébként nem volt drámaian sok újraindítás, csak néhány db. Frissítések, meg progik miatt. Mióta gond az oprendszernek, hogy hányszor indítják újra a gépet?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Projektor topic
- Bittorrent topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Asztalos klub
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Poco X6 Pro - ötös alá
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3851
- 27% - ASUS ProArt GeForce RTX 4080 SUPER OC 16GB GDDR6X 256bit Videókártya !
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus Master RTX 3070 8GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Szóval ne használjon az ember ilyen lehetőséget, mert f*s a rendszer és egy frissítés után beállít egy olyan funkciót, ami nem volt aktív.
Itt most még nem a konkrét driver keresés van, de nem lép tovább.