Hirdetés
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
ArcSoft TotalMedia Extreme CD/DvD/BluRay író progi - még a Pioneer BluRay íróhoz kaptam, gyári szoftver. (Az író használatban van még néha-néha külső USB-s keretben)
A gépről törölve lett, de ugyanaz...nem tudom vissza kapcsolni a memóriaintegritás védelmet.Csak a full gyalulás jöhet szóba? Restore to Defaults?
Van Medion Recovery is a gépen, ott is meg tudom csinálni. (de nem szívesen teszem, mert fullra tele a gép...le kell mindent menteni)
-
Jobb ha egy fiókhoz tudom kötni a jövőben is az ilyesmit.
Mondjuk ezt nem valószínű, hogy sokáig meg lehet még kerülni, mert egyre inkább veszik ki a 11-ből is a lehetőségeket, hogy fiók és internet nélkül tudd telepíteni. Ezzel vagy együtt élsz, vagy alternatívát keresel. -
Kiváncsi vagyok tőlem milyen adatot loptak el.
Ezt így elég súlyos vád lenne kijelenteni és szerintem épelméjű ember egy nyílt fórumon ezt nem is meri megkockáztatni, máskülönben valószínű, hogy semmi sem történne.
Annyi anyag van fent a neten, csak keresni kell. Itt nem az a lényeg, hogy hány éves, meg mikori az esemény, hanem az, hogy van. Én úgy keresnék rá, hogy "cégnév GDPR fines" és a Gugli több és pontosabb találatot hoz.
Bemondáson kívül érdekelne a pontos forgalomelemezés is, hogy reprodukálni tudjam.
Korábban leírtam érvként, hogy a rendszer forráskódja zárt, tehát jelen ismereteim szerint 100% bizonyossággal nem lehet megmondani, hogy mit és hogyan csinál, illetve személy szerint nem tudom, hogy ezek a telemetria adatok titkosítva vannak-e? Ha igen, akkor meg megint érdekes a történet.
Önmagában egyébként ez a telemetria jó dolog, tehát az, hogy azért gyűjtenek adatot a felhasználótól, hogy a rendszert fejlesszék az egy bölcs és előrelátó dolog. Csak azért az ember is egy érdekes élőlény, mert a találmányait többet használja rombolásra, mint építésre.
-
King Unique
titán
Ahol az 1. eleve kapufa mert az a licencbeszerzési mutyizás, a 2. a Recall ami már ki lett tárgyalva, a 3. meg a GDPR, aminél inkább a Microsoft 365 (Office 365) volt górcső alatt, de az a vizsgálat is elvileg aszem már lezárult és végül módosításokkal megfelelt.
A többinél meg csak a szokásos, feltételezés, találgatás... -
Csak neked speciálba, mivel úgy vettem észre, hogy minden egyes állításomra rákérdezel, amivel éppen nem értesz egyet. Mennyire nehéz szerinted ezt így kivitelezni, hogy a böngésző keresőjébe beírt pár lényeges szóval rá tudj szűrni a keresett tartalomra? Engem az se érdekelne, ha valamelyik AI-nak írnád ezeket a kérdéseket, attól is megtudnád egyből, még, ha alátámasztásként hivatkozást is kérsz tőle.
microsoft adatvédelmi botrány - Keresés
szerk.: microsoft privacy scandal - Keresés
szerk 2.: microsoft gdpr lawsuit - KeresésStílusosság kedvéért a Bing-be írtam be, ne legyen már az, hogy itt a Google-lel égetem a fanatikus rajongók egoját.
-
"Lehet, hogy több hibás leolvasás történt?"
Ha ez történt volna, érteném. De NEM volt hibás leolvasás, mindig be tudtam lépni ujjlenyomattal, aztán egyszer csak kérte a pin kódot is, amit BIZTOS, hogy jól írtam be, és máris el voltam küldve 2 óra pihire.
Azt írta, az "ismételt leállítások miatt ez a bejelentkezési lehetőség le van tiltva". Egyébként nem volt drámaian sok újraindítás, csak néhány db. Frissítések, meg progik miatt. Mióta gond az oprendszernek, hogy hányszor indítják újra a gépet?
-
tatabike
őstag
Tudom, hogy valami nem jó, nem is ez a kérdés.
Amit nem tudsz, mire vonatkozott, semmi különleges. Vegyük pl. a Secure Boot-ot. Ugye nagy vonalakban ellenőrzi a rendszerindítók digitális aláírásait. Nehogy elinduljon valami kártékony cucc.
Mert soha nem fordult még elő, hogy valami azért lett kártékony, mert nem a Microsofttól való...
Vagy soha nem fordult elő, hogy a 100% megbízható gyári cucc adatokat gyűjtött a felhasználó beleegyezése nélkül..
Ilyesmikre gondoltam... -
vlevi
nagyúr
"Nem volt nehéz tesztelni, itt nem jelentkezik a hiba. "
Azt a legnehezebb.
Mert megnyomhatod ezerszer a gombot, az, hogy nálad nem jön elő a hiba, nem jelenti azt, hogy a másik 900 millió usernél sem jön elő, mondjuk 10ezer esetben.Éppen ezért van az, hogy találnak valamit, ami úgytűnik megoldja a problémát, de pár nap alatt kiderül, hogy az említett 900millió/10 ezer eset helyett csak 3ezer helyen hárítottad el a hibát, a maradék 7 ezret még vadászni kell.
-
teptep
őstag
Akkor bocsi, kifelejtettem egy szót az elejéről: "Nekem a nov.11-i frissítés..."
Kedden este telepítettem egy asztali gépet, azon vettem észre a lehetőséget. Utána idehaza kerestem, de egyik laptopon sem találtam. Végül feladtam a keresést, és mondtam az AI-nak, hogy szabad a gazda: Említette a fokozatos bevezetést, és hogy frissíteni kell, mert nov 11-től már mindenkinek ott lesz a #32082 funkció. (Amúgy halasztani szoktam a frissítéseket, és minden hó 1-jén elindítani.) Most soron kívül indítottam és mind a két laptopnál megjelent a beállítás. -
-
Neked hűbelebalázs módjára: akkor is iso kell.. Értem.

UDF-et te javasoltad a parancssorban:
-u2 = Produces an image that contains only the UDF file system. Any system that cannot read UDF sees only a default text file that alerts the user that this image is only available on computers that support UDF.
-
-
Nem iso, neés?
Nem az a lényeg hogy egy feladatot meg lehessen oldani? Mind fizikai gépre mind virtuális gépre a telepítési feladat megoldva.Imgburn-el próbálva beadom neki ugyanazon bootkészítési paramétereket amit a cmd-ben szerepel de az elkészült iso nem bootol VB alatt..
-
-
-
-
cog777
őstag
Attol fugg. Ha az gyorsitotarkent van hasznalva, akkor nincs problema.
Ha felesleges szolgaltatasok, programok, updaterek stb vannak betoltve, akkor nyilvan azok futnak es eroforrasokat vesznek el a felhasznaloi programoktol.
Lasd gaming AI, ami FPS droppot okoz. Epp most tiltottam le - amig az MS vissza nem allitja csendesen egy update alkalmaval.#31927 Geth: szerintem is, 4-5 GB hasznalat Win reszererol rendben van.
-
Cblacksmithc
tag
Jarod1
köszönöm, majd megnézem, de annyi rémlik, hogy 4 olyan feladat fut (benne a védemi rendszer) ami a 67 %-ot összehozza...
A memóriahasználatnak azt hiszem kb. 50 % körül kellene lenni, mert az az optimális, nem hiszem, hogy túlságosan nagy a foglalt ram, csupán ...nem tudom így érzem...
nem okoz semmilyen problémát... -
westlake
félisten
Nem, sajnos ez egy szándékos dolog. Azért van, hogy a Windows szolgáltatásoknak legyen prioritásuk. Van egy hely, ahol ~20 gépet felügyelek, és mindegyiken vannak olyan applikációk, amikre akár több percet kell várni, hogy elinduljanak. Nem applikáció és nem hardverfüggő. Attól, hogy te még nem találkoztál vele, sajnos ez egy nagyon is létező dolog, ami nem kicsit bosszantó.

-
Outlook, Edge, Teams... 4-10 perc, ellenben ha bejön a rendszer és rákattintassz az ikonokra akkor azonnal bejönnek.
Ezzel is tele a net, hogy ilyen hiba van.
Vagy a másik, ami win10-nél is volt, hogy a kábeles hálózat néha 4-5 perc mire kapcsolódik, ellenben a wifi-n kb azonnal fent van, de csaka cégesnél van ilyen, ez lehet belső háló probléma. Persze érdekes, hogy nemrég volt egy frissítés utána olyan gyorsan volt kábelen is kapcsolat mint wifi-n aztán most a legutóbbi nagy frissítésnél megint visszajött a lassú kapcsolódás. -
-
zavart
tag
Ok. Akkor belépek ms fiókkal, és majd jelzem.
King Unique
Nem pont ezeket próbáltam, köszönöm. Más leírást követtem de az nem vált be. -
arcitec
addikt
Talán inkább az lehetne a kérdés, hogy ugyan mikor és miért jön létre. Mert előtte a kérdezőnek nem volt és példul nekem 2 gépem is van és egyiken sincs, win11 25H2.
U.I: Ok megkérdeztem Copilot-ot és válaszolt is. Ahogy írták ha már létrejött nem kell piszkálni.
Mikor jön létre? : Web Sign-in aktiválásakor, PIN vagy jelszó visszaállításakor:
Akit bővebben érdekel kérdezzen rá nála.
-
VGYke
addikt
-
lanszelot
addikt
Az enyém rengeteg apró hibát dob.
W10-el semmi gond nem volt.
Legfrissebb W10 re dobtam a 25H2 -t.
Direkt azért frissítettem hogy ne legyen gond.
Nem biztos hogy azért van, csak lehetőség.
Viszont nem rakom újra, mert igen sok időbe telik.
Amíg nem idegesít fel addig nem számom rá az időt. -
westlake
félisten
Ha ebből indulunk ki, akkor a Microsoft (GitHub) szerint a illegális aktiválás sem warez. Szóval ne ebből induljunk ki, mert a nem legális aktiválásnál kevés olyan dolog van, ami kevésbé warez. Talán az ősidőkben népszerű optikai adattárolókon terjesztett szerzői jogok által védett tartalmak másolása (és terjesztése).
Én a "megoldást" ott keresném, hogy van egy szellemi tartalom, ami valakinek a tulajdona (Windows telepítő), amit talán(?) nem lehet módosított formában terjeszteni. A bypass-t bemutató videó innen meg csak egy lépés.
-
petakpa1
őstag
És mi ezzel Ms szándéka?
a) Egyszerűen hanyagok és már arra sem veszik a fáradtságot, hogy egy-egy frissítést/verzióváltást úgy írjanak meg és adjank, ki, hogy az ne buzeráljon bele az alapértelmezetten társított alkamazások beállításába?
vagy
b) Netán ez is valami biztonsági para, hogy az a tuti ha az Ms alkalmazásokat használjuk, mert 3rd party alkalmazások potenciális biztonsági kockázatot jelentenek?
vagy
c) Egyszerűen csak a saját appjaik használatát akarják nyomatni, mert jó az a népnek?Bármelyik is áll a háttérben, pont egy olyan funkcióját veszik el a Win-nek ami erősség volt: Munka célból lehetett problémamentesen professzionális 3rd party alkalmazásokat használni tetszőlegesen ahogy a user szeretné....
-
-
Feketén-fehéren le van írva a CVE mitigáció doksijában, hogy ki kell értékelni...
Itt a gond. Ezt -legjobb tudomásom szerint- senki nem tette meg (nem is fogja, csak mondom (Min. 30 éve tisztában vagyok olyan dolgokkal, amivel itt kevesen(messziről jött ember azt mond, amit akar persze))Ez kb. olyan, mint hogy nem lehet a W11-t inkompatibilis hardverre felrakni, oszt' mégis lehet (hány éve hallgatjuk ezt a faxságot az MS-től???)
UI: HT szoftveresen nem tiltható, nem is volt, és nem is lesz. Pont.
(Registry-vel bohóckodni lehet, de low-level programozással figyelmen kívül hagyjuk, nem egy REG bejegyzés dönti el, hogy hány fizikai- és virtuális mag van, hány "szálon" lehet feldolgozni "bármit" stb stb, hanem a CPU-ból kinyert infó, innentől meg a REG kaki...
) -
-
-
adika4444
addikt
Június óta van egy T14 G5-öm (ez hasonlít eléggé az X13-ashoz).
Telepítés után a WU feldriverezte. Bekészítettem az SCCM pack-et, de végül nem volt rá szükség.
Más hasonló laptopoknál látom, hogy fent a mindenféle gyári update-er és egyéb és számtalan gondot okoz. Ismerek olyan Lenovo-t, ahol, ha túl sokat nyomogatom a hangerőt vagy a billentyűzetvilágítást bekattan és elkezdi zabálni a CPU-t a Hotkey Utility, vagy milyen csoda. A gyári program sokszor kéretlenül nekiáll frissíteni amit jónak gondol.
Összességében én is azt tapasztalom, hogy a laptopok igazi ellensége a gyári extra szoftverek. Az más kérdés, hogy ezt céges környezetben nem nagyon lehet töröltetni.
-
kezo0
addikt
Köszi, végül találtam a BIOS-ban egy "boot override" menüpontot, és ott kiválasztva az USB-sticket, hajlandó volt arról bootolni.
Van működő rescue diskem, mentett rendszerem, most leszedem a Win11 ISO-t, és megpróbálok azzal egy in-place upgrade-et.BTW, írtad korábban, hogy a DISM segítségével megnézhető, hogy az ISO-ban melyik build van. Leírnád, hogyan?
-
Hát igen, az Edge esetében nekem is már többször volt az ujjam az Alkalmazás eltávolítása>IGEN gombon.
De valahogy sosem vitt rá a lélek. Én is chrome-ot használok, de erre is igaz, amit írtam. Egyfajta kontrollként kell az edge is. Ha valami gondot észlelek egy weboldallal, akkor ott az edge, kipróbálom azzal is, így kiderül hogy a böngésző-e az oka, vagy a weboldal. (Persze mindkettő chromium alapú, de azért csak másabb!
) -
"ott is töröltem a gyári app-okat.... Akik nem használják a gyárit, azok direkt hagyják feltelepítve?"
Emlékezetem szerint nem kizárólag a gyári appokra állítja vissza, kavarja össze a fájltársítást a win.
Sok gyári appot használok, de amit nem, azok java részét is megtartottam a gépeimen. Hogy ha valami gebasz van a 3rd party programmal, pl. valami nem indul el, akkor összehasonlítom, hogy a gyárival elindul-e. Tehát egyfajta kontrollként nem egy másik 3rd party-t használok, hanem a gyárit. A gyári appok megtartása nagyon nem szabadna, hogy bármiféle problémát okozzon. Egy időben mindig azt olvastuk itt, hogy felesleges és káros törölni bármit is a winről, nem lehet tudni mit okoz, meg elfér ott, minek babrálni. Most meg úgy látom már az a protokoll, hogy töröljünk, mert így elkerülhetünk anomáliákat.
-
Atomgeszi
nagyúr
Felraktam.
Ugyanúgy nincs szinkronban.Egyet próbálj meg: kapcsold be előre a hangfalat, indítsd el a gépet(PC,notebook), hallani fogod, hogy még boot közben felcsatlakozik a hangfalra.
Majd bejön a Windows, elindít egy VLC akármi, akkor is jól működik?Mert én most arra jöttem rá, ha előbb kapcsolom be a hangfalat, mint a gépet, akkor fixen nincs szinkronban.
Szól a BT hangfal, de hangerőállításra a Windowson belül nem reagál.
(Ugyanez igaz restartnál is, ha dolgom van a hangfallal, és mondjuk közben valami miatt kell egy restart, akkor restart után szintén nincs szinkronban, ki-be kell kapcsolni a hangfalat újra már futó Win alatt.)
Ha kikapcsolom és vissza, akkor megjavul.Ha viszont először bekapcsolom a gépet, majd, ha már betöltött a Windows, akkor kapcsolom be a hangfalat, akkor meg jó.
-
Ne. Ezt ne. Szóval ezt hogy jó ezt bárki mondhassa!
Biztosan nálam van a hiba ahol a Lenovo System Update es a Windows is folyamatosan kapja a frissítéseket.
Az esetek többségében sajnos nem ez a baj, hanem hogy mi a végfelhasználók vagyunk a teszteterek. Na mindegy én itt részemről le is zárom. -
roseA580
aktív tag
Én is csak akkor szoktam újraindítani, meg ha kapok Intel Videó driver frissítést, no meg amikor lelassul az internet kapcsolatom. (Intel V225 2.5 GB)
Szerencsére az utóbbi eset rítkán fordul elő, de akkor más nem hoz megoldást.
A szolgáltatói eszközök újraindítása ekkor nem segít.
Természetesen minden driverem naprakész.
Új hozzászólás Aktív témák
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- EAFC 26
- Arc Raiders
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- LEGO klub
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Eladó egy oneplus 9 pro 256/12
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)