Hirdetés
-
Mobilarena
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Đusty
addikt
válasz
Armagedown
üzenetére
már csak a vezérlő ikont szeretném áttenni bal alulról jobbra, de itt nem működik a fogd és vidd. -
t72killer
titán
válasz
BadStyle
üzenetére
annak elégnek kéne lennie. Igen, iso mountol, elindít és kiválaszt hogy adatok maradjanak. Ahogy kolléga is javasolja, mindenképp biztonsági mentés külső winyóra/felhőbe/stb ha létfontosságú adatok vannak még a rendszermeghajtón, én a \downloads, \desktop \pictures ... hulladékot is ki szoktam szinkronizálni ilyenkor, biztos ami biztos, inkább legyen meg a szemét is 2 helyen, mint egyetlen fontos szövegfájlba feljegyzés elvesszen.
#31296: win11-el még nincs tapasztalatom így, win10-el csináltam anno többször, mert nagyon gagyi volt az otthoni netünk: az ISO egy egyszeri anno 5, ma 7 giga, ha a frissítőközpontból indítod, akkor anno 10++ giga adatforgalmat generált, nálam szenvedett, kipurcant. ISO-ból pikpakk megvoltak a nagyfrissítések, arról nem is beszélve, hogy 3 gépre kellett tenni.
-
Armagedown
őstag
Ha asztali widgetek kellenek, akkor a Gadgetpack-re lesz szükséged.
-
Đusty
addikt
Na lefrissült nálam is.
A vezérlő részt a tálcán hogy tudom áttenni balról jobbra?
Illetve abból az időjárás vezérlő widgetet hogyan tudom kitenni az asztalra, hogy mindig ott legyen? Szerencsére a többi szart már eltűntettem belőle. -
TomMusic
őstag
Sziasztok,
Jól látom, hogy Win 11-ben lévő "fícsöröket" meg tudták volna csinálni a win10-ben is, csak hát kell a pénz a MS-nak?
Nem igazán látok a parasztvakításon kívül más áttörő újdonságot, ami indokolna egy új operációs rendszert. -
arcitec
addikt
válasz
BadStyle
üzenetére
Nálam a PC-n ugyan ez volt a helyzet. Letöltöttem pendrive-ra a win11-et ami már tartalmazza a 25H2. Majd nem bootoltam be róla, hanem a setup-ot windows alatt elindítva lehet frissíteni a rendszert úgy, hogy az adatok maradnak. Jó is lett.
Azért előtte egy lemezkép mentést nem árt elkövetni.
Amúgy nálam még azt is kiírta, hogy az ön számítógépére a 25H2 még nincs készen.
No comment ...
-
tompa torma
tag
válasz
hellboy.4591
üzenetére
legegyszerűbb, live linux pendriveról..gnomedisk programmal törlöd a lemezt,nem partíciót,hanem az egész lemezt...utána a gparteddel cslnálsz egy friss particiós táblát...mindkét program grafikus,nem kell hozzá terminál...
-
-
I02S3F
addikt
válasz
petakpa1
üzenetére
"Az in-place-upgrade-en mit értesz?" - Frissítést iso-val vagy frissítési sedégddel, beállítások és fájlok megtartásával (de a rendszer fájlok lecserélésével)
#31278 petakpa1 - Jól érted!
#31282 BadStyle - Első körben érdemes volna vári 1-3 napot és megnézni, hogy nem-e ment fel. (Nálunk oldotta már meg ez a problémát!). Aztán fentebb írtam. (Ha sürgős!) Letöltöd a gyári iso-t, bemountolod, setup.exe, fájlok és beállítások megtartása és kész, vagy frissítési segéd, szintén onnan való letöltése, ahol az iso is van. -
BadStyle
csendes tag
Üdvözlet !
Azt szeretném kérdezni, hogy ma hajnalban jött föl az értesítés, vagyis akkor vettem észre, mikor bementem a gépházba, hogy elérhető a windows 11 -hez a 25H2 -es frissítés !
Rámentem, hogy letöltés, telepítés, amikor végzett nyomtam egy újraindítást, utána rendesen kiírta, hogy frissít, betöltött, eddig ok. Utána amikor megnéztem a gépházban a windows updateknél, azt írja, hogy " Nem sikerült a frissítés telepítése. Lehetősége van újrapróbálkozni. " Ezt kb 4x 5x megcsináltam, ugyanezt írja . . .
Mi lehet a gond, miért nem tudja telepíteni ? Ugyanez a helyzet a laptopon is, nem csak az asztali gépen !
Választ előre is köszönöm !
-
-
Geth
veterán
válasz
littleNorbi
üzenetére
Jesszus, ennél jobban nem nagyon lehet elb*szni klónozást, le a kalappal.
-
Đusty
addikt
Win 10 van a gépemen eddig nem is akarta felajánlani a 11-re frissítést mivel régen kilőttem de most egyből win1125H2-t ajánl.
Jó lesz ez így rányomhatok a letöltés és telepítésre? (a gép alkalmassága rendben lesz)
-
petakpa1
őstag
válasz
I02S3F
üzenetére
Köszi, ez jó hír

Windows Update-el csinálnám, most kb. 1 hónapja lett diskpart/clean parancsal üresre törölt SSD-kre Rufus-sal pendrive-re kiírt telepítővel telepítve a 24H2 is. Elég sokáig tartott mindent úgy beállítani ahogy nekem tetszik, általam preferált képnézegető, videó és hanglejátszó progikhoz egyenként társítani a filkiterjesztéseket + eltávolítani a számomra nem szükséges összetevőket
3 ilyen PC-m is van, nagyon nem szeretném újra belakni az egész rendszert...Az in-place-upgrade-en mit értesz? Pendrive-ra kiírva 25H2 telepítőkészletet majd arról bootolva, és SSD-ket újraparticionálva& formázva azaz "szűz" telepítés nulláról?
-
oke
senior tag
Vanm lehetőség a microsoft oldaláról letölteni régebbi win11 verziót, pl.: a 24H2 magyar x64 verziót? Próbáltam átállni win10-ről a programok megatrtásával a 25H2-essel, de nem akar összejönni. Gondoltam megpróbálnám egy régebbivel.
-
petakpa1
őstag
Arra tudja valaki a választ, ha olyan W11 24H2-ről frissítek 25H2-re, amin
A) Copolit, GameBar, DevHome, és OneDrive el volt távolítva,
valamint
B) Start menü és tálca sszemélyre volt szabva úgy: Balra rendezés, keresés, feladatnézet, vezérlők elrejtve, tálcagombok összevonása tiltva, valamint Egyéni színmód volt beállítva, akkor frissítés után
ezek telepítésre kerülnek,
valamint beállítások is visszaállnak Windows alapértelmezettre
vagy sem? -
I02S3F
addikt
válasz
Marci112233
üzenetére
A frissítési segéd viszonylag gyors megoldás. Gép sebességétől függően 1-1,5 óra alatt végez cakkompakk.
-
Marci112233
addikt
válasz
I02S3F
üzenetére
Minden gép 10-ről lett frissítve. Azok telepítője mindig amikor telepítettem akkor a telepítőt az MS oldalról leszedett MCT készítette.
Mostanában nem sok időm van rá hogy szöszöljek vele ezért kérdeztem hátha van rá gyors megoldás, de ha nincs akkor a téli időszakban lesz rá csak hosszabb időm.
-
válasz
littleNorbi
üzenetére
A pirossal aláhúzott a lényeg
ezután klónozás és első induláskor létrehoz egy új usert. Semmit nem töröl, nem kell megijedni. Minden lemez új belső azonosítót kap. -
I02S3F
addikt
válasz
Marci112233
üzenetére
Milyen telepítések? Mivel készült a telepítő média (ha egyáltalán)? Próbálhatod futtatni a WU hibaelhárítót, vagy találsz leírást a WU reseteléséhez! Ha nem akarsz vele szenvedni, akkor két megoldást javaslok: 1. telepítősegéd (A MS oldaláról letölteni), vagy tetöltöd a telepítőképfájlt, bemount-olod és futtatod a setup.exe-t és a fájlok és adatok megtartását választod.
Vagy clean-install, mindent törölve (beleértve appok, beállítások, személyes fájlok).
-
-
válasz
littleNorbi
üzenetére
Klónozás előtt sysprep.exe kellett volna bepipálva, leállítást választva és akkor klónozni.
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Két asztali PC-m van és egy laptop. A fő asztali PC-m már a 25H2-t jelzi hogy települni fog, miközben a másodlagos PC és a laptop is beragadt 22H2-ön. Mi lehet a probléma hogy nem frissült? Semmit se babráltam az update-ban egyik gépen se, így nem értem a fő gépem ami az adatlapomon is van, miért frissült és fog frissülni, és a másik két gép miért ragad meg.
-
littleNorbi
aktív tag
válasz
littleNorbi
üzenetére
Megoldottam. A klónozás által mindegyik rendszernek ugyanaz lett a machine SID-je, és a KB5065426 frissítés óta a Win 11 nem tudja elérni az azonos SID-vel rendelkező gépeket. Megoldás a következő videóban: [link]
-
I02S3F
addikt
-
Geth
veterán
válasz
littleNorbi
üzenetére
Próbáld meg megosztásba belépésnél a felhasználónevet prefixelni annak a gépnek a nevével, aminek a megosztásába be szeretnél lépni, tehát a felhasználó névhez:
TÁVOLIGÉPNEVE\felhasználónév -
King Unique
titán
válasz
Ghostman78
üzenetére
Lásd #27173, VMD controller kikapcsolása vagy VMD / Intel RST driver betallózása és akkor felismeri a telepítő az SSD-t.
Ami nem meglepő és nem újdonság, a különféle RAID megoldásokhoz általában mindig is külön driver kellett. -
King Unique
titán
válasz
Ghostman78
üzenetére
Meglévő partíciókat törölni a célmeghajtón, majd az utána létrejött szabad területet megadni telepítési célnak és tovább.
Másik opció Shift + F10 és parancssorban törlés vagy törlés + GPT-re konvertálás.Az meg nyilván alap, hogy UEFI bootolási módnál nem MBR, hanem GPT partíciós séma kell a célmeghajtóra.
-
littleNorbi
aktív tag
Sziasztok.
Adott 5 egyforma HP 290 G9 számítógép mindegyiken ugyanaz a helyi felhasználó és jelszó van. EaseUS Todo Backup-pal klónozva lett mindegyik az első gépről. Egymást valamiért nem látják a hálózaton, folyamatosan kérik, hogy vigyem be a felhasználónevet és a jelszavat. Beviszem, de akkor sem fogadják el. Minden más számítógéphez hozzá tudnak férni a hálózaton, és minden más gép is hozzá tud ezekhez férni, csak egymást nem látják. Valaki találkozott már hasonlóval? -
-
válasz
Ghostman78
üzenetére
Azért írtam hogy ilyet 1 másodperc alatt illik tudni megoldani és nem bonyolultan 20 hozzászólásos szálban kérdezgetve. A jövőre okulásul.
-
-
poirot
őstag
válasz
Ghostman78
üzenetére
Minitool partition wizard készit boot lemezt, most néztem.
-
válasz
Ghostman78
üzenetére
[kép] ha van piros X azzal törölsz mindent.
-
hellboy.4591
csendes tag
válasz
Ghostman78
üzenetére
Igazából ha az amit írtam végig ment, akkor a "clean" parancs legyalult neked mindent. Ennél jobban szerintem már nincs mit törölni.
Azt próbáltad már hogy biosban uefiről átállítod másra?
-
válasz
hellboy.4591
üzenetére
Boot mode: UEFI
Melyik particionáló progival lehet bootolni pendriveról és onnan gyalulni ?
-
-
CirrMee
addikt
válasz
Ghostman78
üzenetére
Ha a "konvertálás" után is MBR hibára fut, akkor az a "konvertálás" meg sem történt.
-
hellboy.4591
csendes tag
válasz
Ghostman78
üzenetére
Biosban lehet elvileg váltani Legacyról UEFI-re, de annyira régen csináltam már ilyet is hogy még a menü neveket se tudom hol kellene keresned. Valahol ha jól rémlik a boot beállításoknál kell keresni.
-
-
válasz
Ghostman78
üzenetére
kombo működött
convertálás megvolt elvileg
ugyan úgy nem megy.....
Diskpart successfully converted the selected disk to GPT format
-
válasz
Ghostman78
üzenetére
Gondolom Freedos-szal árulták a gépet...
Törölj minden partíciót az SSD-ről, az egész lemez "szabad terület" legyen, azt jelöld ki telepítési célnak.
-
hellboy.4591
csendes tag
válasz
Ghostman78
üzenetére
Hmm az érdekes. Lehet akkor Fn+Shift+F10 kell neked. Azt még próbáld meg, utána tanácstalan vagyok én is.
-
válasz
hellboy.4591
üzenetére
shift+F10 kombo nem működik.
Telepítő nyelv / Idő beállításnál néztemez az egész szívás miért van ? Medias balfaszul törölt ? Vagy balfaszul volt telepítve a korábbi win ?
-
hellboy.4591
csendes tag
válasz
Ghostman78
üzenetére
Át kell formáznod a vinyót, hogy tudd telepíteni a rendszert.
Annál a résznél ahol kiválasztod a nyelvet a telepítéshez (ha jól emlékszem az a telepítés legeleje) nyomsz egy Shift+F10 kombót, ezután az ablakba ami megnyílik beírod hogy "diskpart" majd nyomsz egy entert. Utána beírod hogy "list disk" és megint egy enter gomb. Ha kilistázta neked a merevlemezeket kell egy "select disk *" és enter. A * helyére a te vinyód száma vagy betűjele kell, erre nem emlékszem pontosan. Ha ez megvan, akkor beírod hogy "clean" entert nyomsz, utána kell egy "convert gpt" parancs és utána ha bezárod az ablakot és folytatod a telepítőt már engedni fogja. -
-
Oldman2
nagyúr
válasz
Ghostman78
üzenetére
Ez: "A kijelöt lemez MBR particios táblát tartalmaz."
-
válasz
TiberiusX
üzenetére
Vettem egy zsír új Acer I5 gépet . (mediam.)
Nincs rajta op rendszer.
Letöltöttem a hivatalos ms oldalról , vettem rá keyt.
Telepítés nem megy az alábbi hibával," A kijelöt lemez MBR particios táblát tartalmaz. Az EFi alapu rendszerekben az op. rendszerekben csak a GPT lemezekre telepíthető. A telepítő nem támogatja az is vagy IEEE 1394 stb- stb"
Boot mode: UEFI - nem tudom módosítani
Mi a gondja ?

-
t72killer
titán
válasz
adika4444
üzenetére
. A flyoobe-ről olvasok még, van-e kiterjedtebb tapasztalat, aztán feltolom. Ez a fiam gépe. Asszonypajtié kicsit bonyolultabb eset, mert ott SSD-t is kell tennem bele + régen nem használt mindenféle melós balf.sz szoftvermaradvánnyal, ott lehet júzeradatok kimentése+0-ról telepítés lesz a program. -
TiberiusX
tag
Sziasztok!
A Windows KB5066835 frissítés után tapasztalt más is olyat, hogy a helyi hálózaton megosztott mappák tartalmát látja a Tv de lejátszani már nem tudja, mert hálózati hibát dob?
-
válasz
takessz
üzenetére
Én a Stardock Start11-et használom erre a célra, de vannak működő, ingyenes alternatívák is, pl. az ExplorerPatcher.
-
takessz
senior tag
Sziasztok lehet valahogyan a windows 11 nek a tálca magaságát állitani?? mindenféle mokló program nélkül? vagy ha azzal megy csak akkor ki melyiket ajánlaná????
-
válasz
kalapacsolok
üzenetére
Esetleg írd meg, mit jelent a szerinted "szinte gamer" gép, illetve, hogy a PC Health Check mit mond rá kompatibilitás terén. Elképzelhető, hogy csak UEFI-ban kell adott funkciót aktiválni.
-
kalapacsolok
senior tag
Sziasztok! Van egy erős, szinte gamer gépen. windows 10 pro-m van, de a frissítésnél azt írja, nem felelek meg a 11-re történő frissítés rendszerkövetelményeinek. Ez lehet, hogy azért van, mert nincs megvéve az upgrade és jogi dolgok miatt nem engedi? Vagy vmi uefi bios beállítás lehet a baj, mert mindig automatikusan (ingyen) frissítenie kéne w11-re? Vagy csak akkor ,ha a gép alaplapjába van égetve a megvásárolt windows?
-
G@ben
addikt
Többször észrevettem, hogy ha nem vagyok a gépnél, akkor egy idő után a winchester elkezd dolgozni, amint megmozdítom az egeret, abbahagyja. Ez mitől lehet, víruskeresés? A rendszer ssd-n van, az adatok a vinyón.
-
Emunem
őstag
na, megkaptam a támogatást 2026 októberig. Nincs para. Cégessel meg küzdök, ha lesz vesztésre álló csatám még visszanézek, addig is csendben maradok.

-
t72killer
titán
sziasztok, egy jelenleg win10-et futtató Broadwell, i7-5600U-s laposra tenném fel a 25H2-t, használ valaki win11-et hasonló gépen, mennyire fut simán? RAM van elég, 16GB.
Más, találtam egy ilyet: Flyoobe. Nem vagyok az nlite-reinkarnációk híve, de ismeri ezt valaki, mennyire megbízható?
-
King Unique
titán
válasz
CsengődiGeri
üzenetére
• How to Delete Windows.old and $Windows.~BT folders in Windows 10 (Windows 11-nél is)
A Windows.old mappa alapértelmezetten 10 nap után automatikusan törlődik, de előtte is bármikor törölhető manuálisan.
-
nokiauser
aktív tag
Amelyik gépre felment az utolsó frissítés (26200.6899), eltűnt a belső hálózatról. Szupi.
-
válasz
Armagedown
üzenetére
-
-
melodie
tag
válasz
Ghostman78
üzenetére
https://learn.microsoft.com/en-us/answers/questions/5575509/how-to-install-25h2-enablement-package
A 25H2 engedélyezési csomag itt található: https://catalog.sf.dl.delivery.mp.microsoft.com/filestreamingservice/files/fa84cc49-18b2-4c26-b389-90c96e6ae0d2/public/windows11.0-kb5054156-x64_a0c1638cbcf4cf33dbe9a5bef69db374b4786974.msu -
Win 11 Pro 24H2 (26100.6899) a jó életért nem akar frissülni 25H2-re ?
Hardware adott.
Ez okés, vagy még várni kell ?
2 laptopom már frissült... -
gringoka
aktív tag
Tisztelt fórumtársak!
Egy ideje csak akkor jöttek meg az email-ek az outlook alkalmazásban ha megnyitottam, és hangod se ad .
Gondoltam újratelepítem, meg kijelentkezek , hát rosszabb lett eltűntek a kontaktok.
Gamil fiókkal használom.
Esetleg valakinek valami ötlete?
Szép napot! -
zavart
tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Windows 11 'Gamer Edition v4' 23H2 22631.2428 By @Phrankie

Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- World of Tanks - MMO
- hcl: Amúgy mi a terv?
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- TCL LCD és LED TV-k
- Pánik a memóriapiacon
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem.
- Humble szökevények 500-2500Ft
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen MS4010
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! Ryzen 7 3700X / RTX 2070 Super / 32GB DDR4
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Gold-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4096
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest