Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Rugalmas OLED panelre válthat a Samsung Galaxy A57
- iPhone topik
- Azonnali navigációs kérdések órája
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
emre
veterán
Köszi!

Megjegyzem.Én is offline csináltam.
Amit elqrtam az hogy sajnos nem a legfrissebb bios és chipszet drivel volt letöltve.
Nem gondoltam hogy ebből a driverből van idei miközben audioból 2022-es az utolsó.Arról meg nem szívesen írok hogy állok a problémámmal, mert tegnap épp akkor hasalt el amikor arról akartam írni hogy nagyjából egy nap után eddig jó.
-
bat_777
csendes tag
Helló
feltelepítem új nyomtatóként, viszont úgy nem nyomtat...próbáltam azt elsőnek és utánna a szerverről, hátha valami driver probléma...de nem jó...ha olyan windows 11-ről próbálom ami a hálózat része, valamelyik infó teremből, ott jó...csak a külsős laptoppal van gond(tanári laptopok)...és a windows azt mondja a hibanaplóban, h a dns kiszolgáló nem válaszol..viszolt a filekezelőben a szerver elérése is sokkal lasabb...lassan telepítí a nyomtatót is... gondoltam a szerveren kéne lecserélni a nyomtató driverét...de én hálózati problémára gondolok...
-
válasz
bat_777
üzenetére
A szokásosak megvoltak már, mint gyors rendszerindítás kikapcs, hibernálás ki, ki-bekapcsológombra Leállítás és nem csak alvás, nem menjen el 3 percenként aludni? Esetleg próbáld meg kikapcsolni a laptokokon az IPV6-ot, nekem már okozott problémát, maradjon csak az IPV4.
Fel lehet telepíteni új nyomtatóként a megosztott nyomtatót a laptopokra? -
bat_777
csendes tag
Helló!
Nem találok a témámnak megfelelő topic-ot. Kérlek segítsetek!Van egy Iskolai window-os szerveres hálózat, a nyomtatók a szerverre vannak csatlakoztatva...van pár Windows 11 24h2-s laptop ami nincs a hálózatra csatlakoztatva csak hitelesítéssel érhető el a hálózat. A szerveren keresztül csatlakoztatom a nyomtatót a külsős laptopokra...viszont a 24h2-es build után ez nem működik, nagyon lassan reagál a nyomtatáskor, befagy a word, excel minden ha nyomtatni akarok, már a nyomtatás előtti hitelesítő ablak se jön elő... ha visszaállítom a windows 11 22h2-re a laptopot, tökéletesen működik...a 24h2-ben történt változtatás okozhatja a problémát.
Ehhez kellene nekem segítség vagy topic...
köszönöm

-
-
-
Ma reggel úgy látom, hogy frissítés érkezett. Toljátok neki az updatet!
-
adika4444
addikt
válasz
Biga123
üzenetére
Toljad, de pár dologra figyelj.
Ha van TPM a gépben, akkor ne mókolj a Rufus-szal. Állítsd be az UEFI boot-ot és a secure boot-ot (utóbbi nélkül is menni fog, de ha nincs igény a kikapcsolt állapotára, nyomd be).
Másold pen-re a hivatalos telepítőt, rakd fel az OS-t.Jelen állás szerint a havi frissítéseket gond nélkül kapja majd a gép, amit nem, az az éves frissítések. A 25H2 félék egyszerűek, mert kézzel egy enablement package, a nagy frissítéseknél viszont hegeszteni kell kézzel.
Egy ilyen procis DELL-en lassan 3. éve fut a 11 hibátlanul, az éves frissítés macerás kicsit, de amúgy hibátlan.
-
Dolphine
addikt
Sziasztok!
Létezik winre macro indító (kezelő) program (ikonos)?
Olyanra gondolok, mint a Virtual Stream Deck, hogy vannak ikonok az asztalon és egérrel lehet bármit el lehet indítani (programot, billentyűparancsot, stb.)
Amiket eddig találtam, azokhoz kell fizikai eszköz pl. Virtual Stream Deckhez kell valamilyen alap Stream Deck, a Macro Deckhez meg kell egy tablet vagy telefon.
Nekem csak a szoftveres rész kellene, ha van ilyen.
Érthető, hogy mit szeretnék?
-
Én offline telepítettem a Windows 11-et, majd telepítés után felraktam az alaplaphoz a legfrissebb chipset és egyéb drivereket, majd azt követően a videokártya szintén offline telepítőjét. Csak ezek után kapott internetet.
25.9.1. van nálam, nem fagy, nincs semmilyen anomália. 5700 XT a kártya.

-
DeFranco
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm!
-
King Unique
titán
válasz
DeFranco
üzenetére
Van, pl. a ShowKeyPlus programnál az "Enter a product key to check its edition" megmutatja.
-
-
emre
veterán
válasz
csaba951
üzenetére
A vga új, és nincs tuning. Lehet hogy 2022-es de akkor is új.
Ja, lehet még nem írtam, de nincs tuning, sem cpu sem ram.
Azt meg tételezzük fel hogy fizikálisan össze birok dobni egy gépet, a ramokat sem teszem bele fordítva, és a hűtő aljáról is leveszem a matricát.Délelőtt megvolt a bios frissítés, utána 1-1,5 óra játék, majd itt egy poszt írása közben fagyott ki. Visszakapcsoltam eszközkezelőben, majd restart és most működik. Csak a tököm kezd tele lenni vele.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm!
Arra esetleg van mód, hogy megnézzem, milyen verzióhoz tartozott eredetileg az alap kulcs?
-
Csorbi
addikt
Nem, ez most neked szólt, senki másnak.
"majd én segítséget fogok kérni azért, mert egy rendszer nem kap meg egy frissítést?"#30667: "Segítséget szeretnék kérni az automatikus rendszerfrissítés bekapcsolásával összefüggésben."
A feltételezésed magadat tükrözi, én pedig a sok-sok év felhasználói tapasztalatából beszélek.
-
válasz
Csorbi
üzenetére
Mivan??? Ember, azért komolyan megakarod magyarázni, hogy majd én segítséget fogok kérni azért, mert egy rendszer nem kap meg egy frissítést? Mindenkit alapból ennyire hülyének nézel vagy ez most csak úgy kijött belőled?
A frissítések menetrendszerűen, minden hónap második kedden érkeznek, nincs egyéb teendőd velük.
Tehát havi egyszer automatikusan lefrissít, ennyit kellett volna írnod és ennyiből megértem.
-
Csorbi
addikt
Miért állítottad át?
A WU szolgáltatás futás módjának az égadta világon SEMMI köze nincs a Windows Update-k futásához. Oda van írva világosan, hogy eseményindító indítja, manuálisan, ez a rendeltetésszerű és alap, normális működés. Állítsd vissza, különben X idő múlva (mikor már nem emlékszel arra hogy átállítottad) majd jönnek a "Segítsetek nem megy ez vagy az, pedig nem állítottam el semmit, eskü."A frissítések menetrendszerűen, minden hónap második kedden érkeznek, nincs egyéb teendőd velük.
-
-
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni az automatikus rendszerfrissítés bekapcsolásával összefüggésben.
A Windows Update menüben van ez a lehetőség (lásd képen), amit bekapcsoltam.

Ennek ellenére, ha a Futtatásban megnyitom a services.msc-t, akkor a Windows Update szolgáltatás mellett az szerepel, hogy Manuális (indítás eseményindítóval).

Kérdésem az lenne, hogy a másodiknál is automatikusnak kellene lennie, vagy tévedek?
-
King Unique
titán
válasz
DeFranco
üzenetére
How to Activate Windows 11 for Free after Motherboard Change
Ha Microsoft-fiókhoz kapcsolt digitális licenc volt a régi PC-n, akkor az új PC-n a gépházban az újraaktiválásnál abba belépni és eltávolítani a régi eszközt (régi PC), az új eszközt (új PC) pedig újraaktiválni.
Ha a Microsoft-fiókba belépve nem sikerül megoldani az újraaktiválást, akkor további opció a telefonos automata és az eredeti (nem az általános) termékkulcs megadása.
Na persze mindez csak akkor fog működni, ha érvényes Windows 10/11 termékkulcs vagy abból generált digitális licenc, mert ha eredetileg Windows 7/8/8.1 termékkulcs volt, akkor nem, lásd a társtopik hozzászólását. -
DeFranco
nagyúr
Sziasztok!
Gépcsere után vinném tovább a meglévő Win licenszemet, ami bár OEM de ez nem feltétlenül probléma, ha jól tudom. A Win10 licensz MS acchoz lett kötve még régen, hogyan tudom ezt jól 11-re aktiválni, mi a helyes módja?
A gépcsere miatt tiszta telepítés lesz, elég, ha belépek a megfelelő MS accal az új rendszerbe és megtörténik az aktiválás, vagy érdemes előtte (akár valamilyen rufus-os telepítővel) frissíteni a rendszert még a régi gépen és úgy átvinni?
-
csaba951
veterán
Ezek is okozhatják:
* egyszerűen hibás a vga
* nem illeszkedik jól a foglalatban a vga (szedd ki, tedd vissza)
* vga memória és/vagy gpu tuningja (tedd vissza gyári állapotba)
* memória és/vagy cpu tuningja (tedd vissza gyári állapotba)Egyébként tényleg jó ötlet az IGP-t letiltani, nincs rá szükséged.
-
Visormail
addikt
Üdv! Enablement package-el feltettem a 25H2-t, de nem jelent meg egyik pl start menü változás sem, amikről írnak. Ez normális?
-
Biga123
addikt
Ha ráerőltetem a 11 et egy i5 7300u -ra , megköszöni?
Gondolom elbír vele. Csak ugye ez se támogatott. -
emre
veterán
Valaki meg tudná mondani miért dobja el random az illesztőt a windows?
A hardver új, tuning nincs. Az OS 24H2, frissen telepítve. Másik driverrel ugyan ez.
-
lanszelot
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
UK ban vagyok, itt meg jelent, a gépek már 25H2 re frissülnek update-ban. Munkahelyemen 25H2 van a gepeken.a héten szaladgáltak az it-sek (vmi gond volt vele).
Csak még az iso-k nem lettek kirakva. Azért is írtam hogy ott még 24H2 van. -
-
t.imi
addikt
Bocs, lehet újabb láma kérdés.
Aktiváltam a tizenegyet.
Ha belépek az MS oldalra a regisztrált @msn.com címemmel, hol kellene látnom licenszet? Illetve kellene látnom?
Gépen is azzal voltam, vagyok bejelentkezve. -
King Unique
titán
válasz
lanszelot
üzenetére
A 25H2 verzió hivatalosan még meg sem jelent, a Microsoft konzumer szoftverletöltő weboldalán is 24H2 verzió van.
De egyébként a 24H2 verzióról könnyen és gyorsan lehet 25H2-re váltani, mivel csak az ún. engedélyező csomagot (enablement package) kell letölteni és telepíteni (#30334), a Windows Update is csak azt fogja.
Másik lehetőség 25H2 ISO letöltése és "step 4: To Upgrade to Windows 11 with an ISO file", ha egyből annyira 25H2-zni akarsz. -
lanszelot
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Először is köszönöm szépen a választ.
- Windows11 installation assistant
Ez jó lenne, de csak 24h2-t szedi le.
Pedig már kint van a 25h2, csak még a letöltő oldalakra nem került ki.
Tehát vagy dupla munkát végzek, először 24 majd egyből 25, vagy várnom kell amíg 25 ki kerül a letöltő oldalra is.
Tehát várnom kell.
Köszönöm szépen
-
King Unique
titán
válasz
lanszelot
üzenetére
Előzmény a Windows 10 topikból.
Windows Update akkor nem is ajánlja fel a frissítést Windows 11-re?
Alább ott vannak a lehetőségek, manuálisan is megoldható az upgrade Windows 10-ről Windows 11-re.
• Windows Update / Windows Update
• Upgrade to Windows 11 from Windows 10 with Windows 11 Installation Assistant
• Upgrade to Windows 11Ha a rendszerkövetelményeknek megfelelő PC-n kell Windows 10-ről Windows 11-re, vagy Windows 11 korábbi verziójáról (pl. 23H2) Windows 11 újabb verziójára (pl. 24H2) frissíteni.

• Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
—►FRISSÍTÉS• Windows 11 24H2 (unsupported hardware) clean install and in-place upgrade process
Ha a rendszerkövetelményeknek NEM megfelelő PC-n kell Windows 10-ről Windows 11-re, vagy Windows 11 korábbi verziójáról (pl. 23H2) Windows 11 újabb verziójára (pl. 24H2) frissíteni.
-
lanszelot
addikt
Hello,
HP laptopomon engedélyeztem a tmp-t, a gép 100% kompatibilis w11-el, windows ellenőrző progi kiírta kompatibilis.
De gépházban még mindig azt írja nem kompatibilis.
Task Schedule-ban Ms Compatibility App... -ra jobb klikk "vége" , majd jobb klikk "futtat" kiírta fut, majd kész.
De még mindig azt írja gépház hogy nem kompatibilis.
Mit tudok tenni? -
hematoma1
senior tag
Sziasztok. Kellene egy kis segitség. A nyomtatással kapcsolatban.Ha az asztalon van egy PDF fájl és kiakarom nyomtatni nem mnyomtat a nyomtató . Illetve szöveg keretet igen de szöveg nincs benne. Ha worldben nyomtatunk,akkor jó a nyomtatás. Próbáltam asztalon lévő fényképet, azt is kinyomtatja.Nem értem.Eddig jó volt. Újra raktam a nyomtató drivert és az adobe readert. Nem tudom miért nem jó.
-
törölt tag
W10 a megoldás vagy linux
-
coco2
őstag
Win 11-en jött elő a probléma, win 10 alatt nem figyeltem fel ilyesmire.
Több játék klienst indítok egymás után. Amikor egy új klienst elindítok, részint a fejléce nem a "normális", hanem szögletes, és színes helyett fekete / fehér, a jobb felső sarokban nincsenek ott a szokásos vezérlő gombok. De az esztétikai eltérésen túl a viselkedésük sem teljesen 100-as. Amikor egy új kliens elindul, a gombnyomások még egy régebben előtérben volt ablakhoz mennek, ami addigra már takarásban / háttérben van. Nem az a játék kliens kapja a gombnyomásokat, ami előtérbe került. Lent a tálcán kattintok egy futó játék kliens buborékára, ugyan az a szitu. Sőt, programozottan ellenőriztem, és winAPI nem azt az ablakot jelzi vissza előtérben lévő ablaknak, mint ami ténylegesen előtérben van grafikusan. Szóval "vicces".
Nem tudom, minek köszönhetőek azok a desktop anomáliák. Valami rendszer beállítás tud mögötte lenni, ki lehet kapcsolni valami cache-elést, vagy olyasmi?
-
t.imi
addikt
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm a linket!
Nem, nem, köszönöm!
Ha lehet, nem ezzel tölteném az estét
Régi kulcs ki lett törölve ügyfélszolgálat által, be kellene írni az újat és csók anyu. MS fiókba be vagyok lépve.
-
King Unique
titán
A Windows 11 újraaktiválásához nyilván nem szükséges a Windows 11-et újratelepíteni.
De akinek a kényszeres újratelepítés a mániája, az persze újratelepítheti ha akarja.
-
t.imi
addikt
Sziasztok!
Meg is jött a win 11.
Láma kérdés. Ha már van új kulcs, gyakjam le a régit és toljak fel egy frisset, vagy elég ha beírom a számokat és használom tovább.
Nagy gondom nincs a jelenlegi felállással. -
Tannen
tag
-
Tannen
tag
Tudnátok segíteni, hogy merre induljak el, hogy telepíthessem a Win11-et?
A gép egy 5 éves HP Probook i3 8130U procival, 12 GB ram, és egy 500-as SSD van benne, tehát elvileg minden hardver követelménynek megfelel az upgrade-hez.
A sw Win10 Pro 22H2. Eddig tökéletesen működött.
Telepíteni akartam a Win11-et, de mégis azt írja, hogy a "számítógép nem felel meg a minimális rendszerkövetelményeknek."
Hogy lehetne kideríteni, hogy miért nem felel meg? -
törölt tag
Sziasztok.
W11 (25H2 de 24H2-vel.is csinálja) a kis mini PC-men (GMKtec K6 32GB RAM-ra bővitve és 1TB WD Black SSD-vel,érezhetően lassabb mint a 10 meg a linux. Tegnap raktam fel a 11-et szóval nem x hónapos rendszer. Jobb gombos menü is lassabban nyíllik meg+a steamen a játék letöltéskor is mintha valami fogná a gépet+a végén mindig belassul a letöltés,nem 1 játékkal teszteltem.
Olyan mintha jobban használná az SSD-t a W11 és ez miatt lassabb érezhetően. 100%-os SSD használat íráskor.és Steam játék letöltéskor,W10 alatt ez jóval kevesebb és nem érzem hogy valami fogná a géoet ha letöltök.
Valami ötlet? -
Csorbi
addikt
válasz
kaposznyak
üzenetére
Tudnál lőni egy videót a BIOS beállításokról, valamint a boot folyamatáról, hogy mi is történik/látható pontosan?
Illetve az USB-t ki tudod próbálni egy másik gépen, hogy ott lehet-e róla bootolni? -
kaposznyak
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
Új a telepítés (tartalék gép, fél éve pihen a polcon), ezért láttam jobbnak ezt.
-
King Unique
titán
válasz
kaposznyak
üzenetére
A klónozás akár a működő Windows alól is megoldható és még csak nem is feltétlen kell ehhez pendrive-ról bootolni a klónozóprogramot, szóval azt nem feltétlen mondanám, hogy annyival egyszerűbb lenne a pendrive-ról bootolós tiszta telepítés.
Ha egy belakott Windowsról van szó, akkor meg nyilván egyszerűbb azt leklónozni és ott folytatni a használatát ahol abba lett hagyva, mintsem mindent a nulláról kezdeni és újra feltelepíteni, beállítani, stb. Az SSD-k gyártói is nem véletlenül szoktak ilyen célra akár saját klónozóprogramot mellékelni, mert tudják hogy nem feltétlen örülne annak minden felhasználó, hogy egy szimpla meghajtócsere miatt mindent a nulláról kellene kezdenie. -
válasz
kaposznyak
üzenetére
Ha biosban le van tiltva az USB kezelés akkor nyilván semmit se mutat.
Ott csak a bootolható eszközök látszanak.
Biosban CSM kikapcsolva, secureboot be kapcsolva legyen, tiktok topikoknak ne higyj.. -
kaposznyak
aktív tag
válasz
King Unique
üzenetére
Egyszerűbbnek tűnt az újratelepítés, mint a klónozás.
Ha működne, egyszerűbb is lenne... -
King Unique
titán
válasz
kaposznyak
üzenetére
• Create Windows 11 Bootable USB Installation Media
• Boot from USB Drive on Windows 11 PC
• Clean Install Windows 11Ezekben az útmutatókban részletesen le van írva, végig screenshotokkal szemléltetve hogyan kell Windows 11-es telepítési adathordozót készíteni, arról bootolni és telepíteni a Windows 11-et, stb.
Ha ezek alapján sem megy, akkor meg kellene kérni egy hozzáértőbb felhasználót hogy csinálja meg, vagy nem erőltetni feleslegesen az újratelepítést, hanem inkább klónozni a Windows 11-et a régi SSD-ről az új SSD-re."SSD upgrade miatt újra telepíteném a win11-et."
Emiatt minek?

Önmagában csak az SSD cseréje nem indokolja a Windows 11 újratelepítését a nulláról, meg amikor eleve adja magát ilyenkor a klónozás lehetősége. -
agudmon
csendes tag
Sziasztok, tudna valaki segíteni nekem? Új laptom, előre telepített win 11, a profil létrehozása után a pin-t megadtam, majd a frissítések miatt újraindult a gép. A csatolt képen látható állapotban indul el, a megadott pin kódot nem fogadja el. Mit lehet itt tenni?
Köszi. -
Csorbi
addikt
válasz
kaposznyak
üzenetére

A Boot Order lock-ot is ki kellene kapcsolni. Az Option key display-t pedig ON-ra.
-
Csorbi
addikt
válasz
kaposznyak
üzenetére
Lenovo L15, 16-os céges gépeink vannak, egyiknél sincs kikapcsolva egyik sem, és F12-re működik a más hálózati eszközről való boot is (mi speciel PXE boot-olunk és SCCM-el telepítjük a klienseket), szóval nem hinném hogy ne tudná. Lehet inkább a pendrive-ot kéne újra megcsinálni, Rufus és Ventoy meg ilyen hasonló hülyeségek mellőzésével, a végén biztonságos USB leválasztással.
-
Csorbi
addikt
válasz
kaposznyak
üzenetére
A BIOS-ban van-e engedélyezve más eszközről való boot lehetősége, vagy totál ki van kapcsolva, és csak a rendszermeghajtó a kiválasztott?
Elárulnád milyen eszközről van szó? Köszi
-
Csorbi
addikt
válasz
kaposznyak
üzenetére
Szokott lenni funkcióbillentyű boot eszköz választásához a bootolás során (általában F12), nézd meg az alaplap/laptop leírását.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Képregény topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Tiltott témává tenné Kína az öngyilkosságot az AI számára
- 3D nyomtatás
- Facebook és Messenger
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3959
- Samsung Galaxy S20 Ultra / 12/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3962, 100% Akkumulátor
- Keresünk iPhone 15/15 Plus/15 Pro/15 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B760 i7 13700K 32GB DDR4 2TB SSD RTX 4080 16GB be quiet! 500DX Seasonic 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Sziasztok, tudna valaki segíteni nekem? Új laptom, előre telepített win 11, a profil létrehozása után a pin-t megadtam, majd a frissítések miatt újraindult a gép. A csatolt képen látható állapotban indul el, a megadott pin kódot nem fogadja el. Mit lehet itt tenni?