- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- One mobilszolgáltatások
- Magisk
- Mobil flották
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- CMF Phone 2 Pro - a százezer forintos kérdés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
t.kristof
senior tag
válasz
Jarod1 #26189 üzenetére
Ezt bekell állítanom valahol? Vagy felfogja dobni, hogy frissítés elérhető? Tegnap A 24h2 verziót telepítettem fel, reggel láttam hogy volt: összesítő frissítés, kumulatív frissítés .net keretrendszerhez, meg azt hiszem biztonsági frissítés Microsoft defenderhez. Ezeket kézzel frissítgettem, mert magától nem dobta fel, csak kíváncsiságból néztem rá. Windows update -ben azt írja, hogy naprakész, viszont most is elérhető egy : 2025-01 halmozott frissítési előnézet a windows 11 version 24h2 rendszeren az x64 alapú rendzserekhez. Ezt is kézzel kellene letöltenem, de nem tettem még meg.
-
King Unique
titán
-
-
-
pinnacle
nagyúr
válasz
Jarod1 #25504 üzenetére
Köszi! Itthon van a gép ez nem probléma, viszont most jutott eszembe a média box lehet nem fogja látni a megosztott fájlokat a PC, mert mintha csak jelszóval működne a megosztás.
Kár, hogy nincs semmi ötlet erre a kizárásra, eléggé kellemetlen volt. Még arra gondoltam, hogy 4 monitor van kötve a gépre és emiatt nehezen tölt be, néha van amelyik be sem kapcsol. Mondjuk nem tudom ez okozhat fiók felfüggesztést, PIN, jelszó problémát.
-
King Unique
titán
válasz
Jarod1 #23834 üzenetére
Mármint max. másik SSD klónozását, mert ha behal a rendszermeghajtóként használt SSD, akkor nyilván WinPE alól sem lehet majd klónozni...
Ez inkább úgy reálisabb, hogy ha nem bootol azon a PC-n a Windows 11 amit klónozni kell, akkor jöhet jól a pendrive-ról indított klónozóprogram, mert ugye a SIB menteni alapesetben csak a működő Windows alól indítva tud. Bár ha mondjuk nem bootol ilyen-olyan hiba miatt, akkor sok értelme nincsen klónozni.
Vagy még akkor, akkor ha "tiszta klónozást" akar a felhasználó, nem az éppen működő rendszer alól indítva, az esetleges ideiglenes fájlokat és zavaró tényezőket kizárva.
-
ktomcat
senior tag
válasz
Jarod1 #21233 üzenetére
A másodlagos címem a telefonszámom, a másik gmail-es címem (aminél bejelzett a pawned) elvileg nem szerepel semmilyen formában a microsoft accountomban. Feltettem még a microsoftos hitelesítő appot, hátha segít
@Jorus Köszönöm hogy megnézted, én csak az asszonynál tudtam meglesni de nála teljesen tiszta a napló
-
King Unique
titán
-
King Unique
titán
válasz
Jarod1 #21124 üzenetére
Ez ránézésre is elég muzeális programnak tűnik, bár ez alapján a 6.3-as verzió elvileg 2020-as, de még akkor is régi és jó ideje nem volt frissítve.
Azért akadnak egyéb alternatívák is, + ott a beépített óra / Microsoft Store óra alkalmazás amivel szintén beállítható riasztás, + a 8GadgetPack / RainMeter óra gadgetek, stb. Biztos akad valamilyen modernebb program, ami megfelelően működik Windows 11-gyel is, mert az elég abszurd, hogy csak emiatt még egy másik 3rd party programot is telepíteni kelljen, ami ráadásul a rendszer működésébe is belezavar... -
King Unique
titán
válasz
Jarod1 #21122 üzenetére
Akkor valószínűleg az ExplorerPatcher kavarhat be, aminél nem újdonság, hogy időnként össze szokott akadni a havi kumulatív frissítésekkel, ami ilyen-olyan hibákat és abnormális működést eredményez (1. példa | 2. példa), a 24H2 verziótól nem véletlenül lesz emiatt tiltólistán.
Az ExplorerPatcher miért "atomic alarm clockhoz az kell", vagy ezt pontosan hogyan kell érteni? -
King Unique
titán
válasz
Jarod1 #21119 üzenetére
Nem, nem akadozik, nálam megfelelően működik a jobbklikkes menü, meg ráadásul úgy, hogy teljesen naprakészre van frissítve a Windows 11.
Csak nem 3rd party antivírus szoftver és / vagy rendszerbuheráló program van telepítve, ExplorerPatcher és társai? Ha nem az XY frissítés, akkor az XY külső programok miatt szokott ilyen abnormális működés előfordulni... -
-
hito
nagyúr
válasz
Jarod1 #19968 üzenetére
Megvolt, de utána is csak azt írja, hogy naprakész a rendszer, nem dobja fel a win11-re történő frissítés lehetőségét.
Jack Oneill: tegnap csináltam egy clean install-t win10-zel. Valahogy nincs kedvem most win11-gyel, inkább frissíteném ha lehetséges
Vagy win11 telepítővel tudom frissíteni a win10-et rendszer alól?
-
-
adika4444
addikt
válasz
Jarod1 #19737 üzenetére
Sajnos az sem megy
Sőt, sfc /scannow és társai sem segítettek, úgyhogy kellőképp felpaprikázott, hogy újratelepítsem.. Amit még elmaszatolnék a javítgatással, valószínű annak a töredéke alatt belakom újra. 1--2 nem cloud-os vagy backup-olható alkalmazásbeállításomat buktam, de minden másról van mentésem, úgyhogy visszamásolom.Találtam olyan ötleteket is a neten, hogy SSD-hiba lehet. A telepítő minden partícióra kiírta, hogy a teljes mérete szabad (ami hát finoman szólva sem lehet igaz), úgyhogy ez is okozhatta. Most a getting files ready-nál jár a telepítés a copying után, majd meglátjuk, sikerül-e valami.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Jarod1 #19216 üzenetére
A gépben 2 SSD és 2 winyó van csak, a többi USB-s winyó. (De hogy jön ez ide?) A felkiáltójel meg azért van, mert ESET-et használok, amiben mindenre is van védelem, a Defender ki is van kapcsolva tőle, de ezt a Warning-ot otthagyta. (De megint csak, hogy jön ez ide?) Ha meg újraindítom a Sentinel-t, akkor megint csak össze-vissza vannak az ikonok.
-
Pá
addikt
válasz
Jarod1 #19034 üzenetére
Köszönöm, de amint írtam, az elérhető beállítások mindegyikén végigmentem, drivereket frissítgettem, visszaállítottam. Szóval "normális keretek között" már mindent kimerítettem, ami windows interface-n keresztül egy usernek(adminnak) elérhető.
Ezért kérdem, hogy ezeken túl van-e még valami eszköz erre, átírni valami mélyebb konfig beállításokat, vagy ilyesmi.
-
Lord Myn
senior tag
válasz
Jarod1 #17305 üzenetére
Sajnos, egyik sem. A frissítések abszolút up-to-date voltak, extra vírusirtót meg nem használok, csak a beépített windowsos + roguekiller (de ez utóbbi meg portable, nem fut rezidensen, csak amikor elindítom).
Meg azért elég komoly lenne, ha a frissítés letöltés vagy a vírusirtás fel tudna zabálni egy 12 magos/20 szálas procit.
Még arra gondoltam, hogy esetleg a W10-11 Upgrade tett be neki és lehet jobb lenne, ha tisztán W11-t raknék fel, illetve van két eszközöm, amihez nincs exkluzív 11-es driver: a HP lézernyomtató és a Creative mechanikus billentyűzet, ezekhez 10-es drivert kellett használnom. -
zsoltip
őstag
válasz
Jarod1 #17200 üzenetére
#17200 Jarod1
Ha simán lehetővé tenné adott oldal a mentést, nem lenne védett, vagy titkosított, akkor nem lenne kérdésem.Nem a default PDF megjelenítő a kérdés. Hanem, mint írtamis, egy weboldal, ahol korábban is, és most is különböző PDF formátumban lévő dokumentumok megtekintésére van lehetőség.
-
Jarod1
veterán
válasz
Jarod1 #17051 üzenetére
Na rájöttem mi a gond, Easy-PhotoPrint EX progival nyomtattam ami canonos sw,,,csak 15 éves
a furcsa egész eddig működött( lehet valami win11 frissítés kinyírta...)rákerestem a canon oldalán van-e frissebb és ezt találtam:
Fontos: A My Image Garden az Easy-PhotoPrint EX helyébe lépett.
Az Easy-PhotoPrint EX összes funkciója elérhető a My Image Garden programban.A Canon Easy-PhotoPrint Ex szoftver segítségével egyszerűen, gyorsan és játszi könnyedséggel nyomtathat kiváló minőségű fényképeket.
most csak úgy köpködi a képeket, alig bírom etetni fotópapírral
-
-
-
-
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Jarod1 #16804 üzenetére
Én ezt több gépen is tapasztaltam már amin win11 használtam,talán valamelyik program csinálja amit mindenhol használok.De win10 nem tapasztaltam érdekes módon ilyesmit.
De jó ötlet amint Jorus javasolt,hogy hagyjam nyitva a process explorert amikor otthagyom a gépet,hogy lássam mi terheli le ennyire
-
goamantra
tag
válasz
Jarod1 #16051 üzenetére
miért kéne? hogy vagy 15-20%al még lassítsa a rendszert? nem törvényszerű hogy vírusos lesz a gép, nekem 3 éve nem volt újratelepítve és nincs gond, mert csak megbízható oldalakat nézek.. időnként menteni kell a fontos adatokat, ha meg probléma van, újratelepíteni.. szerintem nagyon terhelik a gépet , egyáltalán nem vagyok biztos hogy pl egy 'Karpersky' már önmagában nem biztonsági fenyegetés..
btw én úgy hallottam, a windows defender kikapcsolhatatlan, ha nincs másik víruskereső.. nemtom igaz e?
-
modflow
veterán
válasz
Jarod1 #16041 üzenetére
Ugyan az, mint a régi laptopon, Norton 360.
Kikapcsolva se jó.Ha rámegyek a hálózatra látom a WiFi routert, az Androidos TV-met, de az asztali gép sehol.
Arra is emlékszem, hogy a hálózat típusát Nyilvános hálózatra kell tenni, és nem Magánhálózatra. És a fájlmegosztás, felderítés is be van kapcsolva.
-
Lajmund
őstag
válasz
Jarod1 #15941 üzenetére
Jól hangzik. Tényleg csak ennyi az egész? Túl szép hogy igaz legyen
Akkor tegyük fel 1-be van most a jelenlegi rendszer. 2-be beteszem az uj ssd-t rámentem biztonsági mentéssel az 1 teljes adatàt mindenestül ahogy van programokkal játékokkal mindennel. Utána ha ez megvan simán berakom az 1 helyére a 2 és egyből indul onnan minden rendesen? Illetve az nem számít hogy a régi 1 ssd m2 3.0 az új 2 az meg 4.0? Elvileg csak ennyi az egész vagy van még valami lépés vagy teendő? Sorry akinek fájnak ezek a kérdések de jól körbe akarom járni a témát mielőtt belevágok és nem közbe akarok Google-ban keresgélni a válaszért mert valamiért megakadt a folyamat.
-
King Unique
titán
válasz
Jarod1 #15894 üzenetére
• A Windows rendszer Eszközkezelő segédprogramja által generált hibakódok magyarázata
Akkor ilyenkor adott a lehetőség a 43-as hibakódnál javasolt megoldást kipróbálni.
Ha az előbbi nem oldja meg, akkor viszont ugye potenciális hibaforrás lehet a 3rd party antivírus szoftver (Kaspersky), mint az előző válaszban linkelt példák szemléltetik.
A pendrive hibája meg elvileg kizárható, ha Windows 10-zel megfelelően működik, bár ha tényleg USB 1.X típus, akkor az eleve elég muzeális, csoda hogy még egyáltalán működik.
-
King Unique
titán
válasz
Jarod1 #15890 üzenetére
• Nem derült ki a leírtakból, hogy pontosan milyen verziószámú és buildszámú Windows 11-ről van szó, az naprakészre van-e frissítve, stb.
• Nem derült ki a leírtakból, hogy ez a "win11 nem ismeri fel" pontosan mit jelent. Az ilyen kijelentés csak és kizárólag akkor helytálló, ha sem az eszközkezelőben, sem a lemezkezelőben egyáltalán nem jelenik meg a pendrive, ellenkező esetben nyilván nem.
• Ha gond van egy USB-s eszköz detektálásával, akkor célszerű másik USB-porthoz csatlakoztatva is kipróbálni, újraindítani a Windows 11-et majd utána újracsatlakoztatni az eszközt, stb.
• Ha telepítve van 3rd party antivírus program, akkor amiatt is lehet probléma az USB-s eszközök detektálásánál, amit ilyenkor a külső antivírus program kikapcsolása vagy teljes eltávolítása szokott megoldani. Példák: [link], [link] + [link], [link] + [link] + [link].
-
Gyöször
senior tag
válasz
Jarod1 #15382 üzenetére
Megtörtént, nem is vártam tőle csodát. 3 különféle bt cuccom van amire átlövi gond nélkül a muzsikát a win10.
Valamit mondjatok már, nektek 3 blútúszos dolog van a servicesben, mint ahogy a youtubeos videókban látom?
Nektek a csatlakoztatva után a bt füleshez kiírja, hanghoz, zenéhez, vagy csak csatlakoztatva és semmi több? Hogy tudnám belebuherálni a kimeneti hangeszközökbe? Ott csak a realtek kábeles, optikai van illetve vagy 15 AMD hdmi kimeneti. De se a skullcandym, se a kínai cuccosok.
-
martonl
senior tag
válasz
Jarod1 #15147 üzenetére
Régebbi Windowshoz szerintem azért van driver inkább, mert az újabb már felismeri és nem kell hozzá.
alex devil:
Én valamilyen energiaellátási gondra tippelnék, pl. a hub túl későn kap áramot a portról újraindítás után vagy ilyesmi. Másik porton is próbáld ki. Meg úgy is, hogy adsz neki külső tápot, ha nem lenne. -
Falcon C.
aktív tag
válasz
Jarod1 #15076 üzenetére
Nekem pár napja nem engedte, hogy váltsak a hangkimenetek között. Csak villogott a menü, ha megnyitottam. Gépház ugyanígy. Kétszer indítottam újra a gépet. Elsőre sima restart volt, másodikra teljes kikapcsolás és indítás. Akkor észhez tért. Lehet, csak véletlen, de azóta jó.
-
-
King Unique
titán
válasz
Jarod1 #15003 üzenetére
A KAV/KIS eleve hibaforrás lehet, ahol nem feltétlen elég ilyenkor a védelmet átmenetileg kikapcsolni, hanem magát az antivírus programot kell teljesen eltávolítani, mint a linkelt példák is szemléltetik.
Ahogyan az USB-elosztó is, ezért javasolt közvetlenül az USB-porthoz csatlakoztatni a pendrive-ot. Ami ha megoldotta a problémát, akkor oké.
-
King Unique
titán
válasz
Jarod1 #15001 üzenetére
A Windows rendszer Eszközkezelő segédprogramja által generált hibakódok magyarázata
A 43-as hibakódnál ismertetett megoldást már próbáltad?
A Windows 11 újraindítása és a pendrive újracsatlakoztatása (asztali PC-nél hátlapi USB-portba) után is fennáll a probléma?Nincsen 3rd party antivírus szoftver telepítve?
Csak mert azoknak a szokása, hogy blokkolják az USB-s meghajtók működését. Példák: [link], [link] + [link], [link], [link]."USB1 es 128 Megás pendrive"
Nem USB 3.1 és 128 GB akart lenni inkább?
Ha USB 1.X és 128 MB, akkor az nagyon muzeális példány és annál az eszközhiba pláne nem lenne meglepő... -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest