Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Honor 90 - modellalkat
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Note9 - stylus-szimbólum
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
anglergab
addikt
-
törölt tag
válasz #76055552 #4701 üzenetére
*szerk:
közben mégis sikerült a vodával is SWB(32k) 24.400/24.400 hívást folytatni hálózaton belül.Tehát a voda-digimobil irány kérdés számomra, hogy miért rosszabb mint a telekom-digimobil? (ugyanazt a személyt hívom digimobilra)
A voda-telekom / telekom-voda irány mindegy is...
-
tibor23
senior tag
Volt már téma többször itt téma kritikán aluli hangminőségről, van aki úgy emlegeti, olyan mintha a gödör aljáról beszélnének. Én mindig is Telekomos voltam, nálam ilyen csak bizonyos gagyi butafon(okk)al fordult ez elő 4-5 évvel ezelőtt. Előtte a régi Nokiákkal soha nem volt gond. Aztán az utóbbi 1 évben vettem tartalékkártyákat Digi-Telenor-Vodafone próbálgatni, a Telefon Samsung J5 2017, minden szolgáltatónál tudja a VoLTE-t és Tkom-Digi VoWifi-t. A hangminőség mindenhol jó volt egyedül Vodával ha VoLTE-ről hívok Telekomot (VoLTE), akkor a hangminőség olyan sz@r, hogy szinte érhetetlen, nem indokolja semmiféle Kodek, mert a normál keskenysávú hívásnál nagyságrenddel rosszabb. Ha a telefont visszaváltam 3G illetve 2G sávra, akkor megkaptam a normál kis HD hangot. Állítólag ez valami többszörös transzkódolási hiba a Vodánál, és nem biztos, hogy minden telefonnal előfordul, de nekem emiatt nem nagyon kellene Voda előfizetés.
-
anglergab
addikt
Valóban, ezen kodekek és módok között jól hallható a különbség.
AMR-NB max 12.2, AMR-WB kis verzió max 12.65, AMR-WB nagy verzió 23.85, EVS max 24.4 kbps.
Utóbbi kettőhöz (azaz a legjobbakhoz) VoLTE-VoLTE hívás, megfelelő készülékek (mindkét félnél!) kell és általában csak hálózaton belül működik.Ha a bitráta (kodekmód) leesik, akkor valszeg lefedettségi gond lehet.
Ezért a kodeken, aktuális kodek bitrátán túl, az RSRP és SINR-t is érdemes rögzíteni (Samsung: *#0011# menü), mindkét félnél.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest