- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az Exynos 2600 az első 2 nm-es mobilchip
- Mobil flották
- iPhone topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
janos666
nagyúr
válasz
anglergab #3212 üzenetére
Hah! Ez jó sok feltétel, valamit biztos buktam közülük.
Eredetinek eredeti.
Viszont végül tényleg ott van most is a XEH-el az IMS státusz Voda SIM-el. Bár most regisztrálatlanként, de ez könnyen lehet attól, hogy nincs aktiválva erre a Voda kártyára a szolgáltatónál.
A menüben nincs ott a VoLTE kapcsoló. De szerintem ez (kapcsoló) akkor sem volt ott, mikor még a saját SIM-emmel (amin tuti működik a VoLET) kapcsoltam be először XEH flash után. De a státuszból nem tűnt el az IMS, miután betettem a Voda kártyát.
Talán majd egyszer aktiválja neki a Voda (gondolom egy nap minden létező SIM-re aktív lesz majd kérés nélkül). -
janos666
nagyúr
válasz
anglergab #3209 üzenetére
Nem... TMH-ról tettem most át XEH-re (ugyan az a június-i verzió), és eltűnt mindenhonnan a VoLTE. Régen is ezért tűrtem el T-s kártyával a T-s brande-elt OS-t (zenélő ki/be kapcsolás, stb), mert a korábbi verziókkal is ez volt. Sőt, most reset-eltem is (kompletten) a flash után, régen még gondolkoztam, hogy talán azért tűnik el a VoLTE, ha TMH-ról XEH-re flash-elem ODIN-al HOME módban. De nem...
Vagy valahogy speciálisan kell előcsalni XEH-ben? Nincs VoLTE a menüben. -
janos666
nagyúr
válasz
anglergab #3206 üzenetére
A Xiaomi megoldódott. Akkor jó, ha a *# üzenet vége disabled/letiltva, mert az ellenőrzést tiltja le, vagyis hogy adja ide a funkciót ellenőrzés nélkül...
(#3205) anglergab - Akkor inkább visszarakom a tréromot ODIN-al (pont most nyomtam fel rá a szolgáltatófüggetlent, mielőtt eladom egy Voda-snak)
(#3207) anglergab - Ez gondolom PM akart lenni. -
janos666
nagyúr
Másik: A Samsung Galaxy A3 2017 Telekom firmware-el tud VoLTE-t Vodafone kártyával? Vagy kizárólag a Telekom rendszerében működik az a Samsung implementáció, amit csak a TMH firmware-be raktak be?
-
janos666
nagyúr
Ha Samsung A3 2017-en működött ugyan ezzel a SIM-el, és a *# játékkal engedélyezve van a Xiaomi Mi 8-on is, akkor mi lehet a gond, hogy nyoma sincs a VoLTE-nek (vagy VoWiFi-nek), sem ikonokan, sem a menükben szövegként/kapcsolóként, illetve telefonhíváskor egyértelműen visszavált Edge-re az ikon? A telefonon a legújabb hivatalos Global Stable OS fut.
-
janos666
nagyúr
válasz
martonl #1668 üzenetére
Én alapvetően híváskezelés ellenes vagyok. Mindig tiltom a hangpostát (ha nem veszem fel, írja le SMS-ben, vagyis manapság email-ben tömören, amit szeretett volna és/vagy kérje hogy hívjam vissza minél hamarabb, ha fontos/sürgős) és hívás várakoztatást (ha foglalt, akkor foglalt, valószínűleg úgyse fogja felvenni várakozásból, hacsak nem direkt konferenciahívás volt a terv, illetve kap SMS-t, hogy volt nem fogadott hívása, mikor lerakta az előzőt). Egyedül az átirányítást használom néha, mikor nappal alszom és futárt várok, de az is kényelmetlen (mivel nem tudom előre a futár telefonszámát, az összes hívást át kell irányítanom valakiére, aki ébren és itthon lesz, ami úgy praktikus, hogy "nem elérhető" legyek mindenkinek, de így nem látom az előzményeim, mikor visszakapcsolom).
-
janos666
nagyúr
válasz
anglergab #1658 üzenetére
Felhívtam valakit, akiről biztosra tudtam, hogy VoLTE lesz (mert csak neki volt bekapcsolva a "flottában", mikor legutóbb bekapcsoltattam az ügyf.sz.-al a saját számomra --- behúzta automatikusan a szolgáltató, mikor ahhoz a számhoz náluk lett VoLET-s készülék vásárolva, de az enyém pl. független készülék) és valóban a szokásostól tisztább volt a hang (mindketten csendes szobából beszéltünk).
Viszonylag keveset használom az egész telefont, de olyankor mégis az egyik legfontosabb a hanghívás (az email és IM mellett), a többi csak extra (telefonon netezni csak szükség esetén...) és azt már a 3G és Fecebook összehasonlításból is tudtam, hogy egyértelműen hallok különbséget 3G felett.
Szóval ja, szerintem így el kell búcsúznom a Lineage-től ezen a telefonon, mert az egyik fő funkciót, magát a telefonálást korlátozza észlelhető mértékben (még akkor is, ha érthetőek a szavak 3G-n és ma tippre csak minden tizedik hívás lesz kölcsönösen VoLTE). Ha már egyszer itt van, most hülye érezés lenne elvenni (mondjuk ~8 év után otthagyni a Lineage-t is az).
---
A VoLTE akkor is működik, mikor WiFi-n lóg a telefon, de nem tud a készülék VoWiFi-t? Csak mert akkor is eltűnik a 4G ikon, ha csatlakozik a WiFi (és tudtommal tényleg bomlik az LTE netkapcsolat is).
Mert az már túl nagy korlátozás lenne, hogy alapjáraton tartsam kikapcsolva a WiFi-t, mert talán hívnak. -
janos666
nagyúr
Kérdem azoktól, akik már régebb óta használják, és figyeltek is rá tudatosan néha: Megéri ez, ha nincs teljesen ingyen (valami másról kell lemondani érte)?
Épp - valószínűleg véletlen átmeneti, de - problémáim voltak a hanghívások minőségével (egyazon két készülék közt telefonhívással érthetetlen volt, de Facebbok Messanger-el kitisztult, mindez egy nap többször is oda-vissza váltva), amiről eszembe jutott a VoLTE (olvastam már róla, de annyira nem érdekelt, mert általában megfelelt a hanghívás minősége).
Az egyetlen baki az, hogy a Lineage OS-el, amit eddig használtam nincs a telefonomon VoLTE támogatás (Exynos), de mérgemben átmenetileg feltettem egy Samsung gyári firmware-t, hogy megnéztem úgy működik-e és vajon lesz-e változás.
Ma próbáltam újra beszélni ugyan ezzel az emberrel (azonos földrajzi helyekről, mindketten már otthon) és egyformának tűnt a hangminőség, mikor ki/be kapcsolgattam a VoLTE-t. Ma végig érthető volt, ugyanakkor most már értettem azt is, hogy tegnap feléjük vihar volt, mikor beszélni próbáltunk, így talán ez lehetett a gond (vagy valami tök random). Gondolom ő nem VoLTE-s (a telefonja szerepel a listán, de ő nem "kocka", biztos nem kérte külön a szolgáltatótól, hogy kapcsolják ezt be neki, nem is tudja mi ez), ezért volt ma is csak érthető, de nem olyan tiszta, mint pl. Facebook-on át.Szóval most van egy félig belakott Samsung féle Android 8.0 tele szeméttel, vagy visszaállíthatom a Lineage 16 backup-ot, amit szívesebben használok (bár az is unofficial verzió erre a készülékre, szóval igazából az is elég "fura" és talán eleve nem kéne használnom).
Valamiért jobb ötletnek tűnik most inkább hagyni így, ahogy van, de ha tapasztalatok alapján nem érzékelhető jobb hangminőség, mikor véletlenül mindkét fél VoLTE-t használ (bár idővel gondolom ebből is egyre több lesz), akkor a legkisebb Lineage kényelmi funkció (pl. vaku-zseblámpa képernyőzár gombra mókolás nélkül) is jobban megérné a kvázi-placebó helyett (a bloatware szagáról nem is beszélve).
Új hozzászólás Aktív témák
- Kuponkunyeráló
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Yettel topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- Azonnali fotós kérdések órája
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Apple iPhone 13 Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest