- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Jövőre ismét csak három Galaxy S csúcsmodell lesz?
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
MC Pite
veterán
válasz
ToniSlow #3795 üzenetére
Nem látszik, akkor gondolom nem lenne vele semmi tennivalóm csak ezt bepipálni
.
Felhívtam a telenort.Na, a lista:
Mi szükséges ahhoz, hogy a VoLTE technológia előnyeit élvezhesd?4G képes telefon - pipa
4G képes sim kártya - pipa
4G hanghívásra alkalmas készülék (szoftverfrissítés) - pipa
aktív internet szolgáltatás + 4G hálózat/Hipernet - pipa
Számlás tarifa - pipa
A saját listájukon szereplő készülék - na, ez hiányzik. Nem kapcsolják be, kész. Ha látják hogy más készülékben van, letiltják a VoLTE-t.Landsmann: hogy sikerült bekapcsoltatni hivatalosan nem támogatott készüléken?!
-
Landsmann
addikt
válasz
jozefjozefa #3797 üzenetére
VoLTE tiltást levette a szolgáltató? Ha le is vette, de a SIm átkerült másik, nem támogatott készülékbe, azonnal visszazár a rendszer. Sőt, még be sem kell tenni másik készülékbe. Én a múltkor úgy jártam, hogy kivettem a Telenoros SIM-et, meg akartam nézni valamit. A helyére beraktam egy Vodafone-os kártyát, majd mikor kivettem és vissza tettem a telenorost a helyére, lekapták róla a VolTE-t. Azonnal visszakerült a tiltás. Harmadik ügyfélszolgálatos kapcsolta vissza, kettővel sikertelenül csicseregtem. Na, azóta ki nem veszem a kártyákat a telefonból, az tuti. 4 telenoros kártyára van bekapcsolva a szolgáltatás, mindegyik hivatalosan nem támogatott készülékben van, (Redmi 6, 8, 9) de kifogástalanul megy a VoLTE.
-
4Grider
nagyúr
válasz
jozefjozefa #3797 üzenetére
Semelyik hazai szolgáltató sem támogatja ezt a modellt VoLTE-n.
-
jozefjozefa
újonc
Emberek segítséget kérek. CAT S 60 telenor kártya van benne. Volte beállítás kéne. Alapból nincs benne. Nem tudom az ország régiót módosítani indiára és ha jól tudom az APN nèl is kell valamit állítani. Nem tudnak elérni..és én sem tudok hívni csak voltéval. SOS . Ui: redmi note 4- nél működött...
-
patakiller
csendes tag
Sziasztok.
Realme 6S készüléken valakinek sikerült előcsalni a DIGI voLte és/vagy voWifit?
Elvileg tudja, de a beállításokban nincsen benne ahogy az indiaiak által tört-angolsággal kommentált videókban láttam.
Tanács, turotial, vagy inkább engedjem el a dolgot? -
MC Pite
veterán
Átfutottam az összefoglalót és az utóbbi két oldalt, de azt nem igazán találtam, hogy
telenor, Pixel4a esetén hogy tudom esetleg belőni a volte-t? (a kódok nem csináltak semmit, SDM730). Mikor LTE van, majd híváskor átvált 3g-re az meg 0 csík, akkor ... szóval örülnék a volte-nek ha menne. Telenor listáját nem nézem a Pixellel, mert az országba se nagyon jön hivatalosan, a listából is hiányzik persze. -
zsolt501
nagyúr
válasz
viktorhu #3791 üzenetére
Ennyi erővel a többi hang alapú szolgáltatás is perelhető lenne, pl. Facebook, WhatsApp, Skype, Viber és még sorolhatnám hosszan azokat a szolgáltat amik IP hang alapú szolgáltatást nyújt, ráadásul ezek közül nem egy még telefon számot is tud adni, de a nomadikus szolgáltatásokról se feledkezzünk meg az sem sokban különbözik, ott is van telefonszám.
-
-
baly81
aktív tag
válasz
4Grider #3787 üzenetére
Ezt már -szerintem- lefociztuk, és úgy gondolom értelemszerű is! Ha én külföldről hazatelefonálok itthoni mobilszámra, az nyilván már a DIGI hálózatán is keresztül megy, attól függetlenül, hogy én VoWiFi-vel hívtam a számot. Szóval ez kipipálva. A kérdés nem ez!
Hanem hogy működik e a már korábban is leírt dolog.
Ha a digi nem szűri a külföldi IP-t, akkor működnie kellene mókolás nélkül a VoWiFi hívásnak. Ha meg szűr, akkor egy magyar VPN-el meg lehet kerülni, és akkor működnie kell. Mivel a DIGIs szerver úgy látja, hogy itthon vagyok.
Ha ez, vagy így, vagy úgy működik, akkor én DIGi hálózatán belül ingyen hívhatnám a számokat külföldről... Ez a kérdés, nem a hálózat! -
4Grider
nagyúr
Ha a világ túlsó felén vagy, VoWiFi-vel akkor is a Digihez fogsz az interneten keresztül feljelentkezni. Máshogy nem tudnád fogadni és indítani a hívásokat, sms-eket.
Tehát a VoWiFivel a hazai hálózatra jelentkezel fel, a készülék Wi-Fi adapterével természetesen valami helyi internet-szolgáltatóhoz. -
baly81
aktív tag
válasz
Lackooo84 #3784 üzenetére
Annak ellenére (vagy dacára?) sem, hogy ugyan olyan percdíja van a Tré-nél a VoWiFi hívásnak, mint a normál mobilhívásnak...
Korábban leírtam, hogy 25 évig voltam Tré-nél. Most visszaváltottam dominora, második kártyaként, de amint lehet elhajítom azt is! Nem tömöm tovább a már amúgy is duzzadó zsebeiket! -
baly81
aktív tag
válasz
4Grider #3781 üzenetére
Lehet én nem értek valamit akkor.....
" a hazai hálózatra tudsz csak feljelentkezni"Ha VoWiFi-n indítok hívást, akkor nem a mobilhálózatot használja a készülék, hanem azt a hálózatot amire a routert kötötték, nem? Pont ezért lehet hívni és fogadni is hívást VoWiFi-vel olyan helyen is, ahol nincs lefedettség... Márpedig ott vajmi kevés esély van, hogy felcsatlakozz a hálózatra, mégis működik a hívás indítás és fogadás!
Most próbáltam ki, hogy repülő módba tettem a telefont, engedélyeztem a WiFi-t, megjelent a VoWiFi ikon, hívtam róla és hívtam magam a másik telefonról, és minden ment ugyan úgy, mint ha mobilhálózaton lettem volna... Megjött rá a teszt SMS-is.
Én ezt úgy gondolom, hogy tartózkodási országtól függetlenül meg tudnám tenni. Mármint hogy használjam VoWiFi-n a készüléket. Ergo, ha én Horvátban vagyok, és VoWiFi-n hívok Magyarországon tartózkodó DIGIs mobilt, akkor elvileg senkinek nem kerül semmibe a hívás nem? Mindezt úgy, hogy nem kell bekapcsolnom a roamingot. Rosszul gondolom?
.
Max az lehetne, -bár szerintem nincs ilyen-, hogy IP címet néz a DIGI...
De, ezt meg ki lehetne kerülni egy magyar VPN-el. -
baly81
aktív tag
válasz
4Grider #3779 üzenetére
Ja, bocs, ez kimaradt a kérdésből! De természetesen így értettem a feltettet..
A kérdés helyesen:
Azt az agyszüleményemet meg tudod erősíteni, hogy ha külföldről VoWiFi-n hívsz DIGI-s mobil/vezetékes számot, aki Mo.-on van, akkor nem számolnak percdíjat? (a január 1.-e óta használatos díjszabás szerint) -
4Grider
nagyúr
Nekem horvát telekom és görög ote vezetékes neten lévő wifi-vel menni szokott a Digi VoWiFi, és egyébként az a tapasztalat, hogy jellemzően működik mindenütt a világban.
VoWiFi használata esetén NEM roamingolsz, ergo nem is kell hozzá roaming. És mivel nem roamingolsz, hazai percdíjak vannak. -
baly81
aktív tag
válasz
ToniSlow #3774 üzenetére
Igen, ezt az EU roamingot meg is jegyeztem, azzal tisztában vagyok. Csak azért kérdeztem, mert kíváncsi voltam, hogy ha nem aktiválom a roamingot, akkor működhet e fentebb leírt dolog?
De, akkor a tapasztalatok alapján simán nem, viszont egy magyar (vagy román) szerverre állított VPN kapcsolattal működhet...
Ha ilyen környezet adódik, akkor csinálok egy tesztet. -
baly81
aktív tag
válasz
martonl #3771 üzenetére
Igen, ez így van! Csak azért osztottam meg, mert full erősségű WiFi és stabil 15/5 Mbit mellett sem aktiválódott a VoWiFi. Sokszor én is arra gondoltam, hogy kevés neki a feltöltési sebesség, de nem ez volt a nyűgje, hanem mint fentebb is olvasható, a WiFi jelminősége. Függetlenül a jelerősségtől!
Érdemes lehet letölteni a Pallagi Zoltán által készített WiFi Analizer alkalmazást, az a jelerősség mellett kiírja a jelminőséget is. -
ToniSlow
senior tag
Korábbi hsz-ekből az derül ki, hogy nem magyarországi wifi kapcsolat mögött vagy akkor nem fog felépülni a VoWifi. Pontosabban lehet hogy a Digié igen de pl. Telekomé jellemzően nem. Amúgy ennek azért nincs jelentősége amúgy mert ott az EU roaming.
A VoWifi-t azért találták ki hogy itt is tudj telefonálni ahol a szolgáltatónak nincs lefedettsége. -
baly81
aktív tag
válasz
ToniSlow #3772 üzenetére
👍✋
----------------------
Azon gondolkoztam, hogy, ha én külföldön vagyok és VoWiFi-n hívok fel egy Magyarországon tartózkodó DIGI-s mobilszámot, az a hívás létrejön-e és milyen díjszabása lehet?
Elviekben nem kellene érte fizetni, mert szolgáltatón belül van.
Nem szükséges roaming és nem mobilhálózaton keresztüli hívás... így hálón belüli VoWiFi tarifához tartozik, 0Ft/perc-es díjjal?
.
Ugyan ezen felállásban, ha én külföldön vagyok, és hívok egy Magyarországon tartózkodó NEM DIGI-s számot, úgy, hogy nincs roamingom, de van WiFi, így VoWiFi-n hívok, akkor is létre kellene jönnie a hívásnak 4 Ft/perc-ért. (Tudom, hogy EU-1-es díjzónán belül ugyan ennyi a hívás, de ahhoz, hogy menjen a hívás kintről aktiválnod kell a roamingot is...)
Vagy rosszul gondolom ezeket? Volt már erről szó? -
baly81
aktív tag
válasz
ToniSlow #3766 üzenetére
Ez így nem teljesen igaz! Mármint, az, hogy a "VoWifi akkor épül fel ha nincs térerő".
Akkor is telefonálhatsz VoWiFi-vel, ha fullon vagy csak bizonyos szinten van a térerő, de csatlakozol egy stabil jelerősségű és jelminőségű WiFihez!
Nem feltétele a VoWiFi-nek, hogy ne legyen térerőd, viszont a válaszodból ez jön le!
Lehet nem így gondoltad, és biztos vagyok benne, hogy ezzel tisztában vagy ezzel, de a biztonság kedvéért kell a pontosítás!zsoltip:
Szóval a VoWiFi technológiával a DIGI hálózat-jelerősségétől függetlenül tudsz telefonálni! Egy feltétele van, hogy a WiFi stabil jelminőségű legyen (később mondom miért).
Ha a telefonod támogatja a VoWiFi-t, és WiFi-re vagy csatlakozva, akkor készülékfüggően, vagy az értesítősávon -is- látható egy VoWiFi felirat, vagy, ha a tárcsázóba bemész és hívnál valakit, akkor ott megjelenik a felirat vagy egy ikon. Ha a telefonodat repülő üzemmódba teszed és visszakapcsolod a WiFi-t, akkor a DIGI hálózat felirata megjelenik az értesítősávon és mellé kerül egy VoWiFi felirat is. Mindezt a nélkül teszi, hogy felcsatlakozna a DIGI hálózatára... és természetesen tudsz telefonálni is. Ingyenesen, a DIGI mobil és vezetékes hálózatába. Ha nincs a telefonod WiFi hálózatra kapcsolódva, akkor értelemszerűen nem azon folyik a beszélgetés, így a szolgáltató számolja a perceket.
Egy kis plusz adalék (mindenki számára):
A telefon, (legalábbis az én Honor 20-am) figyeli a WiFi jelminőségét, amely nem egyenlő a jelerősséggel!
Melóhelyemen, a távolság miatt nem fogtam rendesen a router WiFi jelét. A gyenge (legalacsonyabb szintű) jelerősség miatt a VoWiFi nem volt aktív. Betettem egy WiFi-extendert nagyjából az áthidalandó táv felére, amely a router jelét erősítette, de hiába volt a telefonon 15/5 Mbit-es stabil(!!!) internet *, így sem volt aktív a VoWiFi! Pedig az extenderhez csatlakoztatott telefonom azt jelezte, hogy a WiFi jele fullon van és kiválló kapcsolatot írt ki rá!
Az extendert áthelyeztem, közelebb tettem a routerhez, így a távolság azonban átváltozott, nem a felén volt a jelerősítő, hanem olyan 30% távon a routertől és 70%-ra tőlem (a telefonomtól)... Ez természetesen megmutatkozik a WiFi jelerősségén is, amelyből egy-két egység így hiányzik. Viszont, a telefon kijelezte a VoWiFi-t! Tehát ez azt jelenti, hogy a jelminőség is fontos a VoWiFi kapcsolathoz! Ha a jel minősége nem megfelelő, akkor a telefon nem aktiválja a VoWiFi-t!* Azért csak ennyi, mert a munkahelyem a város ipari részén van, és ott csak rádiós internet van, amely nagyon alacsony átviteli sebességű, tehát nem az eszközök gyengesége vagy elhelyezése miatt ilyen alacsony a sebesség!
-
martonl
senior tag
válasz
ToniSlow #3764 üzenetére
Hardveresen kompatibilisnek kell lennie visszafelé szerintem. A Saomikkal és úgy egyébként a kínai márkákkal kapcsolatban inkább szoftveres gondok szoktak lenni, azaz nem biztos, hogy minden szolgáltatói profil bennük van. Még a VoLTE csak-csak szokott rajtuk menni, de a VoWiFivel már több a probléma, sokszor csak különféle szoftveres mókolással érhető el annak működése, vagy még úgy sem.
-
ToniSlow
senior tag
válasz
zsoltip #3765 üzenetére
VoWifi akkor épül fel ha nincs térerő, viszont van vezeték nélküli internet kapcsolat amihez a készülék csatlakozik.
Persze előfeltétel hogy a szolgáltató ezt bekapcsolta, a készüléked is tudja, és a router-ed úgy van beállítva hogy azon keresztül fel tudja építeni a kapcsolatot (azt hiszem ipsec passthrough kell hozzá). -
zsoltip
őstag
Sziasztok.
A DIGI topicban kezdtem fejtegetni, de most látom itt a szak topic.VoWifi használata esetén internet elérés is kell, nem csak router, ugye? Tehát magán a neten megy a folyamat, és ehhez pedig stabil net kapcsolat is kell, gondolom én, hogy ne szakadjon meg a hívás.
Kisegítetek kérlek?
Köszönöm. -
ToniSlow
senior tag
Sziasztok,
Megnéztem a hamarosan megjelenő Xiaomi Redmi Note 9T, és a benne lévő MediaTek Dimensity 800U processzor specifikációját, de sehol nem találok benne utalást VoLTE és VoWifi-vel kapcsolatosan. Ez a processzor ugye dual 5G kapcsolatra képes, támogatja a VoNR és ViNR technológiákat is, viszont tudtommal ez nálunk még nincs. Ezek az új processzorok visszafelé (LTE) kompatibilisek? Tudják használni szerintetek jelenlegi a VoLTE és VoWifi technológiákat?
-
baly81
aktív tag
válasz
zsolt501 #3762 üzenetére
Az, hogy "van olyan készülék", az nagyon tág fogalom...
Sajnos a Xiaomik többségénél nem megy a VoWiFi, hiába aktiválod a kóddal! Továbbá sok típusnál, csak akkor lehet aktiválni a VoWiFi-t, ha rootolod a telefont! Azt meg sok kispista nem fogja bevállalni!
Természetesen vannak olyan típusok, amelyiken megy mókolások nélkül... De ezt főként, korán sem a készülék típusa határozza meg! Ez a megy - nem megy mizéria pont a xiaomi szoftveres erősségének hátulütője, azaz hogy telepíthetsz rá másik / nem hivatalos romot is... Több külföldi fórumon van róla szó, hogy ugyanazon típus / széria egyikén működik, másikján nem. És, igen itt jön be a képbe még az is, ha eltér a SoC, akkor méginkább kiszámíthatatlan a működés!
Pont emiatt módosított a digi is! Kérlek nézd meg az ajánlott készüléjek listáját! Nemhiába nincs benne egyetlen xiaomi sem! Valahol Karácsony körül kivették az összeset...
-
zsolt501
nagyúr
Ez nem fedi a valóságot, mert van olyan készülék ami minden gond nélkül viszi a Digi VoWiFi szolgáltatását, még a modem configot sem kell hozzá piszkálni, az ő készüléke Xiaomi Redmi Note 9 MediaTek Helio G85 proci van benne, az a fura, hogy Snapdragon procival szerelt változata már nem megy.
-
radar
tag
Xiaomi MI10 Lite 5G telón próbálom belőni a VoWifi-t digire.
Valakinek sikerült? -
w751230
tag
válasz
zsolt501 #3753 üzenetére
Sziasztok! Telenor és Telekom kártya van benne igen.
De valami más lesz a probléma, mert már hívást sem fogad, csak SMS jön neki hogy nem fogadott hívások voltak. Legalábbis a Telenor szám valamiért nem elérhető neki. Másikat most fogom tesztelni.És boldogabb új évet mindenkinek srácok 🤗
-
w751230
tag
Sziasztok, tudom hogy nem itt kellene ezt a kérdést...
Páromnak LG K20 van, nekem Sony XA2.
Teljesen mindegy ki osztja a netet, hívás közben le dobja.
Az meg van hogy 4G át vált hívás közben. Van valami beállítás, hogy amíg párom, vagy én, hívás közben vagyok, a net maradjon?Köszi a választ
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch okositott / CFW / 256GB sd kártya 25játék telepítve
- Új, csak kibontott iPhone 13 128GB király áron !!!
- Komplett RAZER PC - I9-14900k - 32 GB DDR5 RAM - 4070 Super
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 125U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Játékra! R5 1500X / RX 570 8GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 2TB HDD
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Pro Max - Gold - Használt, karcmentes, 100% akku
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest