- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Honor Magic V2 - origami
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Telekom mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
attilav2
őstag
Vodafone-on külön kell kérni hogy kapcsolják be a VoLte-t?
Beírtam a xiaomihoz jó kódot, meg is jelent a VoLte menü bekapcsolt állapotban a simkártya menüben, de az állapotsoron nem látom a VoLte ikont. -
MadMancs
veterán
válasz
4Grider #2445 üzenetére
Sziasztok. Voda és Telenor csak postpaid csomaghoz engedélyezi a VoLTE szolgáltatást? Telekom azt tudom hogy már dominóra is ( ha értelmes ügyfélszolgálatost fogsz ki).
Illetve VoWifi vel hogy állnak? Telekom postpaiddel használom is ( Munkásbusz hegyen völgyön át megy, van fedélzeti wifi ami telenor, vannak helyek amikor telekom szinte off, akkor használja is telefon, szóval tényleg jó dolog.) -
4Grider
nagyúr
válasz
bitpork #2442 üzenetére
Samsungokon általában ott virít a VoLTE felirat felül, ha a Voda bekapcsolta az előfizetésen. Ha nem ír felül VoLTE-t akkor vagy nincs a Voda oldalán bekapcsolva, vagy a konfig olyan, ami elrejti ezt a szöveget. Ha telefonálás közben marad a net 4G-n, csak akkor telefonálsz VoLTE-n. Ha lemegy 3G-re, akkor nincs bekapcsolva az előfizetésen a VoLTE. Te kérted a bekapcsolását?
-
-
Sziasztok!
Van innen bárkinek tapasztalata Vodafone KKV-s flottán VoLTE-val? Csoport tag vagyok de azon kívül h kb fél éve marhára merül a telefonom (a bekapcsolt VoLTE gomb megjelenésétől számítva), mást nem vettem észre - pl az ikont vagy hogy máshogy menne a telefonozás. -
forgat
tag
Köszi, de a pro azért más
-
forgat
tag
Redmi Note 8 akinek mükszik digi vowifivel, melyik android verzió és melyik miui verzióvak mükszik, csinált vele valami mókolást vagy simán gyárival megy?
-
zsolt501
nagyúr
válasz
Cranberries #2437 üzenetére
Igen, 9-es Androiddal nekem sem ment, most 11.0.4-es szoftver verzió van a telón, ahogy megjött a frissítés azonnal el is indult a Vowifi.
Android -verzió 10 QKQ1.190825.002 -
zsolt501
nagyúr
válasz
Cranberries #2435 üzenetére
A Telekom és a Global rom NEM üti egymást, MI9t-s telefonom van GLOBAL és megy a VoWifi, jó tudom ez nem Redmi.
Android 10-óta megy a VoWifi a telefonon telekommal, megjegyzem Digivel nem megy, de a szolgáltatást aktiváltatni kell az ügyfélszolgálaton, mert a szolgáltatás nem alapértelmezett a t-nél. -
Cranberries
aktív tag
Redmi Note 8 Pro telefonomon szeretném használni a VoWiFi szolgáltatást, de valamiért nem megy. A szolgáltatónál (Telekom) aktiváltattam és a telefonon is bekapcsoltam a VoWiFi-t. Ha a telefont repülő üzemmódba teszem és bekacsolt WiFi-nél hívást indítok rögtön kiírja, hogy a hívás megszakadt. Az értesítési sávban sem jelenik meg a VoWiFi ikon. A készülék topicjában azt mondták, hogy "a Telekom és a Global rom üti egymást".
Tudnátok segíteni abban, hogy működésre bírjam? Előre is köszönöm!
Ja, a VoLTE müködik. -
Siriusb
veterán
válasz
zsolt501 #2430 üzenetére
visszhang
Pl.: egy mikrofon működik csak, túl erősre állítódik a mikrofon hangereje vagy éppen a hangszóró hangereje túl sok. Nem működik a szoftveres visszhang- és zajszűrés.
Ilyen jelenséggel eddig igazából csak voip klienseknél találkoztam, de azoknál ezeket az értékeket lehet manuálisan is állítani. -
zsolt501
nagyúr
Miért van az VoWiFi hívás közben, hogy miért hallanak engem kissé vízhangosan?
Minden más szép és jó, de akivel beszéltem az vízhangosan hall engemet. -
anglergab
addikt
válasz
radio100jozs #2423 üzenetére
Samsung Galaxy S8 és attól felfelé működik.
-
4Grider
nagyúr
válasz
Alapból nem szokták bekapcsolni a VoLTE-t, nekem legalábbis kérni kellett. Amíg volt elérhető lista, addig főleg Samsung-ok voltak rajta.
-
Bailey
senior tag
válasz
A P30-on mennie kellene. Nekem már hónapokkal ezelőtt is ment a Vodával is. Lehet nem aktív a szolgáltatás az előfizetésen.
-
radio100jozs
őstag
Vodafone VoLTE, hol találni, hogy mely készülékeken biztosítja a Voda ezt a szolgáltatást, mert én nem találom a weboldalukon?
Nekem már 3 hónapja van GoTALK előfizetésem Huawei P30-al, függetlenül nem vodánál vettem a telefont, és mégsem megy a VoLTE rajta, csak a másik sime-n a Telenor VoLTE. -
anglergab
addikt
válasz
anglergab #2413 üzenetére
Ezért a VoWiFi inkább kiegészítő jellegű szolgáltatás. Azaz ha nincs semmilyen/nagyon gyenge a mobilhálózat, akkor átregisztrál időben VoWiFi-re. Amint visszajön elfogadható mobilhálózat, visszaregisztál oda.
A fenti folyamat paraméterei persze finomhangolhatók, ahogyan a szolgáltató szeretné. A telefon folyamatosan monitorozza a jelerősségeket és jelminőségeket és figyeli azok időbeli alakulását is összehasonlítva a letárolt preferenciákkal. -
martonl
senior tag
Nekem a hangminőséggel az a tapasztalatom, hogy Galaxy S8 és Mi 9 Lite között Telekomon szépen szól a volte. Egy picit jobb a hangminősége a 3G-nél és picit gyorsabban kapcsol. Annyira nem látványos a különbség, de azért érzékelhető. Viszont a hívásjelzéseket nem, vagy csak rapszodikusan látom (lehet, hogy csak akkor, ha nem is volte hívás van). A hívásjelzések, hívásátirányítások emlékeim szerint a GSM bevezetésekor már működtek, nem értem, miért kell ezt elrontani. Fél lépés előre, kettő vissza.
Kenderice:
Több wifi hálózaton is próbáltad? Ha nem, olvass vissza, a hálózatnak sem szabad blokkolnia. -
Kenderice
senior tag
Kis segítség kellene.
Adva van egy samsung A7 telefon, DIGI sim kártyával.
A DIGI honlapján ott van a telefon típusa a VoWIFI-támogatott telefonok listáján.
Azonban hiába van bekapcsolva a wifi calling opció, nem működik a dolog.
Van valakinek ugyanilyen telefonja? Működik rajta a vowifi?
Köszönöm. -
tomp
Topikgazda
válasz
4Grider #2406 üzenetére
A tárcsázó kódos menüvel kizárható egy samsung eredetű hiba. Ha telefonon megfelelő(pl 23,85kbps) akkor tovább kell menni azaz ez már hálózati hiba ami az összes Samsung készüléket érinti!
Kollégámmal teszteltük! Ha felhívtam OnePlus 7 Pro-n akkor hallhatóan rossz volt a hang. Tárcsázó kóddal megnézve 23,85kbps AMR-WB kodek volt azaz elméletileg VoLTE-s HD volt a kodek de a valóság mást mutatott. Szerintem már értem mire gondolsz. Ami érdekesség, hogy Telenor VoLTE-n a OnePlus kiírja a "HD" ikont. Ha Samsungos Telenor VoLTE-s embert hívok akkor nem írja ki! Ha Samsungos Telenor VoLTE-s ember hív akkor sem írja ki. Minden egyéb telefont ha felhívom vagy pk hívnak akkor van HD jelzés.
Én mint OnePlus tulaj ha Xiaomit, iPhone-t, Huaweit, Honort, OnePlus-t hívok akik ugyan úgy Telenor VoLTE-n vannak akkor tökéletes a hang. Ha Samsungot hívok akkor rossz. Itt valami kompatibilitási gond van a Samsung-VoLTE rendszerrel. Hiába megy a 23,85kbps-es kodek de valahol valami miatt transzkódol a rendszer a Samsung felé. -
anglergab
addikt
válasz
4Grider #2404 üzenetére
+Akinek VoLTE hangminőséggel kapcsolatban kérdése/észrevétele van és Samsung telefonja van:
Tárcsázó hívás közben: *#0011#
Oszd meg a screenshotot.
Sok oka lehet.
A VoLTE jobb hangminőséget lehetővé tesz, ami nem azt jelenti hogy jobb is lesz! Elég egy szűk keresztmetszet a láncban, és máris leromlik.
Mint a karácsonyfaizzóknál. -
tibor23
senior tag
válasz
martonl #2400 üzenetére
Én is azt vettem eddig észre, hogy a hangminőség attól függ a legjobban, milyen készülékről hívnak. Pont azért vettem én is Samsungot, mert a kínaiak hiába tudnak sokat, a hangjuk mégis messze alulmarad ezektől. Azt tapasztalom, hogy ha egy Samsungról hívnak 2G-n, az is jobban szól, mint egy Huawei Volte-n. Érdekes módon amíg buta telefonom volt, akkor is ez volt a tapasztalat.
-
thomas77
senior tag
válasz
martonl #2400 üzenetére
Érdekes, amit írsz. Én éppen angliában vagyok. Samsung s10e telefonok között angol Three kártyákkal megy ugyan a VoLTE, de nem vagyok elájulva a hangminőségtől. Aztán megnéztem a szervizmenüt. 12650-nel megy a VoLTE, ami ugye messze van az otthoni Telekom-féle EVS-től.
Szépen lehet is hallani a különbséget az otthoni hálózat javára.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Kingmax 2x2GB DDR3 1333 RAM eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest