- Fotók, videók mobillal
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- A Sony Xperiának annyi?
- Apple Watch
- Tényleg helyettem elpakol ez a porszívó? - Roborock Saros Z70 teszt
- Mobil flották
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- A Redmi 15 5G-t power bankként is lehet majd használni
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
MadMancs
veterán
válasz
Landsmann #2976 üzenetére
Hasonló a helyzet. Nálam SIM2 aktív net ügyileg, ha az 1es en hívok VoLTE , ugyan 4G hálón marad mind a 2 SIM viszont mobilnet megszakad (eltűnik 4G). Ez így van rendjén mert telefonom (A50) dual standby nem dual aktív. Viszont amint hívást leteszem abban a szent pillanatban vissza is tér 4G net. Szóval ez utóbbi hiba inkább telefon gond lehet. Nálam SIM 1 Voda, SIM 2 Telenor.
-
MadMancs
veterán
Galaxy A50 (SM-A505FN).
-
MadMancs
veterán
Hülyeséget beszél. Pl A50 em is egyszerre képes egyszerre mind a 2 simmel VoLTE, ezzel együtt 4G hálózaton lenni.
Szerintem az ügyfélszolis azzal keverte, hogy bár mindkét kártya 4G hálón lehet egyszerre, mobilinternet csak az egyiken lehet aktív. De ugye VoLTE teljesen külön tészta. Annyi közös van csak bennük hogy mindkettő IP alapú.
-
MadMancs
veterán
válasz
anglergab #2922 üzenetére
Nekem végülis aztán mindegy. A lényeg akkor is az hogy délelőtt nem volt, délután igen. Frissítést február 3.- án kaptam akkor utoljára, ikon meg február 9 jelent meg. Ha nem a hálózat szabályozza hogy megjelent akkor valószínűleg egy voodoo varázsló járt erre akkortájt.
Ráadásul aznap hirtelen nagyon sok embernek. Nem reális hogy minden készülékre egyszerre jelentek meg frissítések, mondom pláne úgy hogy nálam nem volt.
-
MadMancs
veterán
válasz
anglergab #2918 üzenetére
Én ezt elhiszem. De akkor is alap esetben ha az ember csak az alap beallitásokra hagyatkozik egy Huawei, vagy Samsung ( ezek a legelterjedtebbek) esetében és nem akar berhelnj akkor szolgáltatótól függ hogy megjelenik e vagy sem. Továbbra is saját példám ( vagy Voda topicban sok sok példa), délelőtt nem volt VoLTE ikon, délutánra pedig lett. Úgy hogy bármiféle frissítés történt volna a készüléken. Telekom simmel azóta sincs.
-
MadMancs
veterán
válasz
anglergab #2916 üzenetére
Nagyon nagyon kevés készülékben kapcsolható az ikon. Amelyikben pedig nem lehet állítani ott a szolgáltató dönti el hogy van e vagy sincs. Lásd az előbb írt példát, Voda, nem volt senkinek, majd hirtelen megjelent mindenkinek úgy hogy VoLTE előtte is és utána is aktív.
-
MadMancs
veterán
válasz
anglergab #2913 üzenetére
De van. Hálózazi oldalról tudják szabályozni.
Egy és ugyanazon telefon: Telekom NINCS ikon de működik. Telenor VAN ikon, Voda VAN ikon. Utóbbinál ha visszaolvasol Voda topicban kérdés áradat zúdúlt hogy miért jelent meg hirtelen februárban bármi változtatás nélkül mikor előtte is működött, csak a helyet foglalja. Köztük voltam én is. Tök jól elvoltam ikon nélkül VoLTE használattal. -
-
MadMancs
veterán
válasz
radio100jozs #2874 üzenetére
Telekom hálózati szinten nem kapcsolta be a VoLTE logó kijelzést. Telenornál mindig kiírta, Voda kb 2 hónapja kapcsolta be, digiről nincs tapasztalatom. Logót operátor tudja be illetve kikapcsolni te ( egy két ritka telefontól eltekintve) nem.
-
-
MadMancs
veterán
válasz
tibor23 #2851 üzenetére
Alapbeállításként így van. Beállítható hogy VoLTE vagy VoWIFI legyen az elsődleges. Előbbinél akkor vált VoWIFI re ha LTE jelszint egy adott érték alá esik ( VoWIFI egyik alapfeltétele az aktív VoLTE ( telefonon nem kötelező bekapcsolni de az előfizetésen aktívnak kell lenni), utóbbinál mindig aktív VoWIFI ha megfelelő wifi hálózaton vagy.
-
MadMancs
veterán
-
MadMancs
veterán
válasz
tibor23 #2830 üzenetére
Képlékeny. Ha olyan helyen vagy ahol van rendes 3 ill 4G lefedettség ott egész barátságosan el lehet EDGE hálón is navigálni ( messenger, viber, kissebb weboldalak, fórumok ). Viszont tapasztalat ha gyengébb lefedettségű helyen vagy, ahol se 4 se 3G nincs már, ott hiába van EDGE, neted gyakorlatilag nincs. Vagy ha van is időtűllepes miatt ledob minden. Ezt többnyire vonatokon, vagy munkahelyem egyes pontjain ( ahol alapból 4G nincs is csak 3) ahol levált már 2G re tapasztalom. Ilyenkor nem működik semmi.
Viszont tegnap kipróbáltam itthon 2G Only módban ( ott van 3 ill.4G is amúgy. ) kicsit nosztalgikusan de el lehetett lenni EDGE el is. .
-
MadMancs
veterán
válasz
zsolt501 #2815 üzenetére
És úgy összességében EDGE mire jó manapság? Wap korszakban meg jó volt, őrültem mint a fene mikor végre EDGE telóm lett GPRS után, de egy okostelefon már nem tud vele mit kezdeni. Böngésző offline ba vágja magát, még egy sima text szöveg se megy el Messengeren.
Szerk. Tévedtem. Messenger meg működik. En abból indultam ki ugyanolyan helyen ahol csak 2G van ott hiába van E nem igen van net. Most száguld
-
MadMancs
veterán
válasz
bociusz #2807 üzenetére
Így legyen. Nekem mindegy hogy 3 vagy 4G ( csak ne 5G re hasznosítsák. ) a lényeg hogy működjön. Én nem manuálisan váltok vissza, egyszerűen 4G lefedettség nincs a munkahelyi mozgáskörzetemben. Itthon 4G vagyok bár az tény hogy 3G gyorsabb, viszont nekem elég a 4G 5/5 -ös sebessége is.
-
MadMancs
veterán
válasz
radio100jozs #2801 üzenetére
Az komoly. Akkor 2021 februárjában nem kell hűséget hosszabbítani valószínűleg.
-
MadMancs
veterán
válasz
radio100jozs #2799 üzenetére
Nagyon remélem hogy voda se akarja 3G kivezetni, legalábbis igen komoly 4G hálózatfejlesztés nélkül. Lakhelyemen pl többnyire sokkal jobb a 3G mint a 4G, munkahelyemen egyáltalán, az oda vezető útón meg többnyire nincs 4G. Pedig se lakhelyem ( várpalota ) se munkahelyem ( mór) nem egy eldugott falu.
-
MadMancs
veterán
En akkor is megnézném másik telóval azt a kártyát.
-
MadMancs
veterán
válasz
zsolt501 #2722 üzenetére
Egy próba erejéig visszatettem Telekom SIM, működik VoWIFI. Ez ugye nem területi dolog hanem 1 központ van. Szóval ha mindenkinél működik, csak nálad nem, akkor a hiba sajnos nálad van. Vagy telefonban vagy a LAN nál. Viszont fogalmam sincs mi lehet a gond. Esetleg egy VoWIFI ki majd be központilag segíthet ( -WIFIHANG majd ha jött sms kikapcsról akkor +WIFIHANG 1414 re)
-
MadMancs
veterán
válasz
szabogabor10 #2664 üzenetére
IPhone nélkül se volt bajom sose VoWIFI vel. Galaxy A50. Egyedül vodás számokat hívva volt gebasz. De az még nem készülék függő.
-
MadMancs
veterán
válasz
anglergab #2589 üzenetére
Értem. Ez lehetséges.
Utolsó infót nem tudtam. Bár volt már olyanra példa hogy néztem nagyot miért roamingolok ( R betű tűnt fel) azt látom Telekom HU | Telenor HU a szolgáltató és roaming helyzet. Gondolom ott kicsit megkeveredtek a dolgok mert Telekomot megkérdeztem és elvileg belföldi roaming tiltott. -
MadMancs
veterán
válasz
anglergab #2587 üzenetére
Telekom 1 simmel sem remekel 3G-n, sajnos munkahelyem egyes pontjain csak H+ van, fullon. Na akkor nem volt online zene. Illetve útközben se ha 4G mentes szakasz jött. Ellenben vodánál egyáltalán nincs gyárban 4G, cserében normálisan működött ma is H+ hálón. Nemrég van vodás kártyám is. Egyébként Ezen az úton ahol járok ( 50km) Telekom LTE B20 20Mhz, Voda LTE pedig többnyire B3 10Mhz. Hogy 3G n melyik milyen frekvenciát használ nem néztem.
De már nagyon offban vagyunk. Csak a van 4G nincs 4G re válaszoltam hogy nem mindig szempont. Néha a kevesebb több.
-
MadMancs
veterán
Nem csak a sebesség szempont. Eddig telekomos voltam. 4G zsír. De amint olyan helyre érek ahol már csak 3G érhető el, na ott már gáz van. Hiába van full térerő HSDPA+ hálón, net vagy használhatatlanul lassú vagy nem is működik. Ellenben vodánál lehet több a 4G vakfolt, viszont H+ hálón is élvezhető szinten belül marad a net ( youtube is akadásmentes pl).
Akinek a sebesség a szempont az Telekom , akinek a stabilitás ami inkább voda. Legalábbis net vonalon. Ez tapasztalat.
( jelenleg egyébként telekom és voda kártya van telómban dual 4G módban, szóval látom melyik hogy működik) -
MadMancs
veterán
Nem csak Telenor szenved rövid hívószámokkal VoLTE hálón. Ma belefutottam abba higy telekomos telómról akartam hívni 1401 et ( voda telefonos rendelés), közli a hívott számon előfizető... bla bla. Azt hittem rosszul emlékszem a számra. Nézem voda honlap, pedig az. Ekkor beugrott hogy telenornál se lehet hívni saját ügyfélszolgálatát. VoLTE kikapcs, lásd csodát egyből működött. Valószínűleg Voda felől lesz a hiba mert saját számai telekomnak ( 1430,1414,1777) működnek VoLTE val is.
Update. Már működik
Akkor átmeneti hiba volt. Erre ezek szerint számolni kell.
-
MadMancs
veterán
Sziasztok. Nemtudom volt e már téma, de ha valaki belefutott már abba hogy készülék váltás után nincs VoWifi, annak megoldás hogy felhívja üfsz és törlik majd újraaktiválják a szolgáltatást. Ilyenkor a SIM "elfelejti" hogy aktív. Én most futottam ebbe bele P20 ---> A50 váltásnál. Illetve azt se tudtam hogy alapfeltétele a VoLTE aktiválása is. Mondjuk ez aktív volt eddig is.
-
MadMancs
veterán
Látod ezt nem tudom hogy működik. Mikor telefont vettem, adtak hozzá egy voda prepaid SIM ajándékba. Bekattintottam, kapásból 4G+ volt a kijelzés mindenhol ( ezt akartam egyébként csak megnézni, míg telekom postpaid SIM el egyedül a pályaudvaron volt 4G+ minden máshol 4G.
Mondjuk nem zavar mert bőven jó 4G is csak érdekességképpen néztem, illetve kérdeztem itt -
MadMancs
veterán
válasz
4Grider #2449 üzenetére
Én kérek elnézést, tényleg félreérthetően fogalmaztam.
Jogos. Köszönöm a választ.
Kicsit off, de voda hogy áll LTE és LTE-A hálókkal? Telekom LTE vel meg vagyok elegedve, LTE-A hálót viszont eddig csak székesfehérvár kis részén és pest kelenföld részen sikerült elcsípnem.
-
MadMancs
veterán
válasz
4Grider #2445 üzenetére
Sziasztok. Voda és Telenor csak postpaid csomaghoz engedélyezi a VoLTE szolgáltatást? Telekom azt tudom hogy már dominóra is ( ha értelmes ügyfélszolgálatost fogsz ki).
Illetve VoWifi vel hogy állnak? Telekom postpaiddel használom is ( Munkásbusz hegyen völgyön át megy, van fedélzeti wifi ami telenor, vannak helyek amikor telekom szinte off, akkor használja is telefon, szóval tényleg jó dolog.) -
MadMancs
veterán
Ezt már beszéltük, ahány telefon ahány szolgáltató annyiféle verzió hogy kit mikor jelez. De ha LTE lefedettségen vagy akkor garantált bejövőnél is a VoLTE. És ezt hallod is ha felveszed. Anno S7 edgem is csak kimenő nél biggyesztette oda HD ikont, de mivel teló LTE only üzemmódban volt egyértelmű hogy bejövő is VoLTE.
-
MadMancs
veterán
Erről nincs gyakorlati tapasztalatom. De szerintem ugyanaz mint a hálózaton belüli VoLTE-VoLTE ez egy szabvány.
Az viszont tapasztalat (tesztelve), hogy ha én hívok VoLTE hálóból Telenor GSM, Telekom GSM, DigiKábel vezetékes illetve UPC vezetékest már úgy sokkal jobb a hangminőség mint GSM hívás közben. -
MadMancs
veterán
-
MadMancs
veterán
válasz
Szokenesz #92 üzenetére
Gyári Stock ROM-al? Mi A1 is csak a gyári rommal támogatja. Főzöttel nem (hiába jelent meg a kapcsoló egyik másiknál, meg támogatja stb), ezért is cseréltem le S7 edge re.
Redmi 3S meg utolsó hivatalos verzió 6.0.1, na most ha Te 8.1 és 9.0 raktál rá akkor főzött volt. Illetve nem találtam róla infót hogy 3S egyáltalán támogatja e VoLTE-t. -
MadMancs
veterán
Ott valami más lehetett (nem is VoLTE épült fel a hívás csak telefon volt késésben) Csomagkapcsolt (VoLTE) és vonalkapcsolt (GSM) között nem tud menet közben (még) váltani (Technikustól kapott info). Ha kiérsz LTE lefedettségből megszakad a hívás. Ezt viszont többször tapasztaltam.
-
MadMancs
veterán
Szia. Szerintem HD hangnál rám gondoltál. Nem keverem össze. 3G HD hangot nem jelzi egyik telefon se sehogy, illetve nincs is számottevő különbség GSM hez képest. De ha elolvastad végig ott volt hogy más és más a jelzés vagy a nem jelzés telefonok között. De 1 dologból észrevenni hogy mi a helyzet. NEM vált vissza hívás közben 4G ről a teló, illetve gyakorlatilag azonnal felépül a hívás. Azaz VoLTE hívás zajlik. Arról még nem tehetek hogy Samsung egy sima HD ikonnal jelzi hívó képernyőn (VoLTE kikapcs ugye utána újra 2G,3G zajlik a hívás nincs HD ikon, Xiaomi a értesítési sávban szintén HD ikonnal, Huawei meg az égadta világon sehogy.
Lassan egy éve használom VoLTE szolgáltatást 3 különböző készüléken. Nekem azért is fontos mert munkahelyemen gyakorlatilag csak LTE háló van. VoLTE előtt sokszor csak sms jött hogy kerestek.
-
MadMancs
veterán
Samsung (S7 edge) semmit nem jelez ki, csak hívásál a számláló előtt van a HD. Xiaomi MI A1 kirakja értesítésí sávba a HD ikont, Huawei P20 Lite szintén nem rak sehova semmit, abból venni észre csak hogy VoLTE hogy hívás köszben marad 4G hálón. Csak ezzekkel a telefonokkal van tapasztalatom, és Telekom. Ja annyi hogy mindháromhoz vagy TMH (T-mob H) vagy XEH (Magyarországi független) Rom kell. Gondolom Telenornál ugyanez XEH vagy PAN.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Battlefield 6
- Subaru topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Fotók, videók mobillal
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Asus V16 V3607VH 16" FHD+ IPS Core 7 240H RTX 5050 MaxQ 16GB 1TB NVMe magyar vbill gar
- Ryzen7 8700F/ 96GB DDR5/ RTX4080 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Hibás Sony A6000 (sn: 6323299) alkatrésznek - kérlek olvass leírást alaposan
- Samsung Galaxy A04s 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Kedvező Áron! MacBook Pro M1 Pro 14.2 Istyle gari 2026.07.27-ig
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest