- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
libus
őstag
válasz
itanczos #31384 üzenetére
Nem volt engedélyezve.
Ez volt a baj, mert engedélyeztem a Sip-et, és jó lett!
Nagyon szépen köszönöm!
Mondjuk az érdekesnek tartom, hogy a StuntCalls app-al meg a YourDialer app-al csak beléptem a felhasználó nevemmel és jelszavammal és tudtam telefonálni. Igaz, ezeknél nem kellett domain címet megadni. -
bpmcwap
senior tag
válasz
itanczos #31119 üzenetére
Redmi 9 note, igen androidos... Én más programhoz - de még a gyárihoz se - találtam beállítást, csak a qrkódleolvasási lehetőséget...
Szerintem az ephone csak a ZoiPerrel használható, de ez meg nem működik... Többször is próbáltuk hívni különböző számokról de még csak ki se cseng - pedig a honlapon a híváslistában ott van a hívás!!!
-
petir
senior tag
válasz
itanczos #30728 üzenetére
Hát így, hogy leírtad ezt most azt hiszem elengedtem. Saját semmiképp nem kell magán célra felesleges.
Stuntcalls, browsercalls, stb. appokon keresztül némi ellenösszegért tudok telefonálni ha jól értem. Melyik szolgáltató ajánlott?
Illetve
DIGI nálunk szóba jöhet... És a Zoiper.
Itt jól értem, hogy a jól beállított appon keresztül a Zoiper-rel tárcsázva egy DIGI-s vezetékes számot gyakorlatilag díjmentesen lehet hívni? Egyéb számot meg a tarifacsomag percdijanak megfelelő összegért ? -
whbear
senior tag
válasz
itanczos #30728 üzenetére
Arról van infód hogy idegen eszközzel hogy lehet beloggolni a DIGI-hez? Van nekünk telefon az internet mellé de semmilyen információt nem adtak hozzá csak a számot és hogy be kell dugni egy telefont az RJ11-be. Ki használ már olyat? El is felejtettem. Most hogy írod, felvenném trunknek tartalékba mikor a Reenger nem megy.
-
whbear
senior tag
válasz
itanczos #30308 üzenetére
Alapból UDP. Nekem engedélyezve van az UDP és a TCP is, tudok váltogatni közöttük. A TCP esetében szinte soha sincs NAT hiba, ugyanazon a konfigon már UDP esetében lehet hogy egyik irányban nincs hang. Valamint a média az RTP-n megy így is úgy is, de tapasztalatom szerint a TCP stabilabb. A Zoiper alapértelmezett Push beállítása is TCP, valamint ha talál TCP protokollt, azt ajánlja fel nem az UDP-t. A TLS is TCP-n megy, talán változtak a dolgok. Ez a TCP meltdown sincs már OpenVPN-en ezért nincs értelme az UDP-nek. (Szerintem.)
Szerk: Nálam elsődleges szempont a kommunikáció szempontjából az érthetőség, lehetőleg nulla lag. Ezeket a g711 bőven biztosítja. Ha hifizni akarok arra ott a Tidal Master.
-
whbear
senior tag
válasz
itanczos #30303 üzenetére
Tudom, hogy otthon vagy a témában, de ezt a mobilnettel felejtős a voip, cáfolnám. Telekom, Telenor mobilneten, legtöbbször Mifi-n keresztül használok csak Voip-t. Gsm hívást évente maximum egyszer indítok. VitalPBX-re tértem át. A PJSIP stack-et el kell felejteni, csak a baj van vele. Legacy SIP protokoll, Groundwire kliens. Kifogástalan normális net esetében. Most ismét próbálgatom a Linphone-t, mivel az a VitalPBX hivatalos kliense és nagyon jól működik. Push nélkül sincs semmi plusz fogyasztás és 100% a bejövő hívás. Mindez csak TCP esetén igaz! Van hogy VPN-en keresztül is használom, kipróbáltam StrongSwan, WireGuard, Shadowsocks/R de a jó öreg OpenVPN használható csak. Az is kizárólag TCP-n. Úgy látom a VoIP igazán TCP-n érzi jól magát. Nem szereti a csomag veszteséget. TCP-n az meg nincs.
-
lewis999
csendes tag
válasz
itanczos #30284 üzenetére
Hát én nagyon kezdő vagyok és picit Kínai (nagyon is inkább) viszont szeretném használni a telefont mert eladni úgy tűnik nem fogom tudni
már hirdetem egy ideje tudnál esetleg pontosabban segíteni hogy mit és hogyan kellene csinálni, hogy használni tudjam voipra a telefont?
Egy TL-WR842N routerem van...
előre is a segítséget!
Az usb port az adott, de azon kívül amit írtál nem tudom van e.... -
Zeki
nagyúr
válasz
itanczos #30219 üzenetére
Ez arra volt jó, hogy bár nem jelent meg nekem sehol ilyen előfizetés, de átnéztem a sokféle voip accountomat és találtam kettőt is, ahol több mint 8 euró volt beragadva. Na legalább elhasználom.
Ja, a és rég megszűnt beecalls egyenleg is megvan Ft-ban a voipinfocenteren, ahol olyan telefonszámot adok meg híváskijelzésre, amilyen tetszik, nem ellenőrzik. -
válasz
itanczos #30189 üzenetére
Persze értem, én is azt vennék, sőt használom is évek óta.
De ő nagyon ellenkezik bármiféle központ ellen, akkor pedig jó lehetne neki egy egyszerűbb.
Bár szerintem ez dupla munka fele élvezet projekt lesz, mert majd gyenge lesz a jel, felmerül az igény külső hívás fogadásra/indításra.
Én még mindig valami voip szolgáltatót választanék mondjuk Foniot, aki üzemelteti a központot és ingyen lehet hívni egymást hálón belül, és rugalmas, mert lehet hívni kifelé/befelé. Mindezt évi párszáz forintért.
-
KTU
addikt
válasz
itanczos #30161 üzenetére
Amiért szeretem a Gigaset A540 IP, A510 IP-ket, hogy könnyen, gyorsan telepíthető.
Mit értek ez alatt.
A központi egységet ha kell, el tudom helyezni közvetlen a router vagy switch mellett akár 25 centis LAN kábellel, vagy akárhova elrejteni, akár közvetlen a falicsatlakozóhoz, mivel vezeték nélkül kapcsolódnak egymáshoz.
A kézibeszélőket csak a konnektorba kell csatlakoztatni és gyakorlatilag lehet akárhova vinni a hatótávon belül.Plusz még amiért szeretem,
egy leharcolt Gigaset A510 IP "fő" kézibeszélőt simán lehet helyettesíteni pl. Gigaset C530 DECT telefonnal.
Kicsit nagyobb a talpa (dokkoló), és persze telefonkábelt nem csatlakoztatok bele.Ami vicces mert a Gigaset C530H drágább szokott lenni, pedig a "H"-s kézibeszélőknek a dokkolója csak tölt.
Ezekbe nem csatlakoztatható analóg telefon, (nincs rajtuk RJ11). -
Scrym
tag
válasz
itanczos #30160 üzenetére
OK! Köszi! Akkor már csak annyit mondjatok meg, hogy a képen szereplő eszközökkel meg tudjuk e valósítani amit szeretnénk, vagy kell még valami hozzá (a POE sem fontos egyelőre)??? Dugaszoló aljzat, RJ45 végpont mindenhol ott van.
Lokális hálózaton kommunikációs egymással, gyors gombról való hívás, kihangosítás... másra nincs szükségünk első körben... későbbiekben lesz mini központ, ha igény lesz rá.
Működhet???KTU által ajánlottakban tudnak a kézi beszélők közvetlenül kommunikálni egymással amik egy bázisállomásban vannak?
-
whbear
senior tag
válasz
itanczos #30098 üzenetére
A standard alig olcsóbb mint a premium és nem viszi a CID-et. Minősége kb mint a Dellmonté mikor jó. Premium kiváló minőség, semmi késés, ami van az inkább a H-CZ-UK útvonal miatt van de teljesen elhanyagolható. A round trip 60ms körül mozog. A Platinum semmi többet nem adott. A Dialer az PSTN minőség. Én a premium plant használom pár hete, stabil állandó a minősége. Support azonnal válaszol 24/7 ben. Sms is van náluk, 3 ft körül jön ki de nem a valós számot jelzi ki hiába állítom be.
-
Stanlee
őstag
válasz
itanczos #30041 üzenetére
Az a keszulek abbol az idobol van, amikor IPv6 meg csak valami draft volt.
1. Ha a router-en van port forward a Sipura-ra, es be van rajta kapcsolva a direct IP call hivas lehetosege, akkor kaphat ilyen hivast - forumtars szerint ki van kapcsolva ez a lehetoseg. En mondjuk resettelnem a keszuleket, majd ujra beallitanek rajta mindent meg.
2. Ha valami olyan szam van arra a vonalra beallitva, amin a szolgaltato engedi a sip-uri hivasokat, akkor kozvetlenul azt a fiokot hivjak fel. Sok szolgaltato a sip-uri hivast csak a sajat halzatan keresztul engedi, hogy kiszurhetoek legyenek az ilyen vicces kedvu hivogatok.
Ha meghekkeltek volna az ephone-t, akkor masokat is hivogatnanak, de nem igazan van masnak ilyen baja. Nekem pl. sose volt eddig ilyen fake hivasom, pedig par eve van sokfele eszkozom meg voip szolgaltatasom is, ephone is lassan 10 eve, tobb vonallal, megse volt sose ilyen gondom.
-
Landsmann
addikt
válasz
itanczos #30014 üzenetére
A routeren elvileg ki lett kapcsolva az, hogy a pingre, tracerre válaszoljon. De megnézem ezt az UPNP-t. Az érdekes az, hogy uyganmaz a router, adapter hívószám kijelző van évek óta és valamikor volt ilyen gond, aztán megszűnt, most megint. És mindig csak a 2-es vonal.
Van, hogy órákig, napokig semmi, máskor meg naponta nagyon sokszor. -
-
mcll
senior tag
válasz
itanczos #26630 üzenetére
Itthon nálam (UPC) nem is kellett. De anyáméknál nem megy másképp. Ráadásul a telefont ha a routerre dugom, akkor a beérkező hívás sehogy nem ok (több VOIP eszközzel is tesztelve), azaz a hívó félnél kicseng, de maga a telefon semmit sem csinál, jelez. Kifele telefonálás megy.
Ha a modemre dugom közvetlen és nem állítok be port forwardot az 5060-as portra, akkor a bejövő hívás nem működik, ráadásul a hívó félnél az "ezen a számon előfizető nem tartózkodik" (vagy valami ilyesmi) hallható. Amint beállítom a port forwardot az 5060-as portra a T-s modemen rögtön kicseng a telefon. Szóval csak így működik.
Azt tudni kell a router normálisan csak úgy működik a T-s modemnél ha a a modemben a router IP-jét DMZ-be rakom. Másképp a portok részben nem működnek. Mondjuk ezt sem vágom miért, de tény hogy így van, ráadásul van hogy egyik nap a portok egy része nem megy át, másnap meg minden ok azokkal, és előfordul hogy ilyenkor más portok nem működnek. Szóval DMZ-be rakva működik a dolog, egyedül a VOIP eszköz nem, az csak a modemre dugva ok, de ott is csak akkor 100%-os ha a modemben rajta van a VOIP IP-jén az 5060-as port forward. -
pinnacle
nagyúr
-
ggabor02
aktív tag
válasz
itanczos #26698 üzenetére
"Okos telefonoknál nagyon érzékeny a hardverre és szoftverre, főleg android fronton! Nem akarok vitába bocsátkozni, de (SZERINTEM) mint majd mindenben, az iOS-en stabilabb és megbízhatóbb a VOIP kliensek működése, mondom ezt androidos tapasztalattal is!"
Tökéletesen egyetértek.
Nem szeretnék iOS és android közötti vitát gerjeszteni. Az iOS- iPhone párosítás, mint szoftver és hardver verhetetlen. Nekem ezekkel minden Voip és VPN kliens gondom megoldódott. Nem beszélve az iPhone háttérzaj szűréséről...
-
spe88
senior tag
válasz
itanczos #26733 üzenetére
Én Voda ORFK-s flottánál vagyok ott az elmúlt években a technológia előrehaladta ellenére nem hogy csökkentettek volna, hanem emeltek. Most már 14,5 Ft emlékeim szerint.Egy kártyás Domino Most saját hálózatra 9 Ft, kívülre meg talán 20 azt hiszem, elég viccek manapság ezek az előfizetéses csomagok.
Ha találnék is 6 Ft-ért flottást, az is pár ezer Ft lenne havonta én meg max 200 p-et használok el egy hónapban. Legolcsóbb flottás is szerintem havi 2-3k körül van. Nekem még így is megéri a callback, meg aztán nem kell mindig azt használnom csak olykor-olykor ha olyan helyen vagyok, vagy utazás közben.
Amúgy ezek a VoIP-szolgáltatók perc alapon számláznak? Pl. Stuntcalls? Erről sem találtam infót, igaz még nagyon nem bújtam bele az ÁSZF-be.
Tx
-
drpele
senior tag
válasz
itanczos #26733 üzenetére
Igazából az a kérdés, hogy mennyit telefonál az ember.
Ha csak nagyon minimális mennyiségű hívásmennyiségről beszélünk havi szinten, akkor nem biztos, hogy megéri (akár a legkisebb) flottás csomag is. Előtte mindenképpen érdemes kalkulálni...Bár zárójelben jegyzem meg, hogy pl. a callback díja már bőven összemérhető pl. a Domino Most hálózaton belüli díjszabásával. De ezt meg folyamatosan figyelgetni...
-
ÁrPi2
senior tag
válasz
itanczos #26717 üzenetére
"Ennek semmi köze a közbe iktatott SIP központhoz.
Nálad lesz a probléma, ha nem folyamatos és mondjuk 100ms feletti a ping értéke."Nekem is világosabb már, 140km/h nál gondolom ez a fenti ugyanúgy igaz a IAX2 protokoll-t használó PBX (mondjuk cloud vps-en elhelyezett FreePBX) esetére is..
THX.
-
spe88
senior tag
válasz
itanczos #26708 üzenetére
Rendben. Akkor jól értem, hogy a leírásban olvasható MobileVoIP helyett inkább az általad említett Zoipert, Grandstream Wave-et, GroundWire-t használjam e célra? És ezek valamelyikében kell beállítanom GSM-kodekre a használandó kodeket?
Elég zöldfülű vagyok, ha ezek különböző dolgok, akkor scuzi. Leírás egyelőre elég hiányos egy a témában dilettánsnak, mint én!
-
spe88
senior tag
válasz
itanczos #26698 üzenetére
Köszi a részletes beszámolót, viszont most elbizonytalanodtam. Mindenhol azt írták eddig, hogy a VoIP egy-két kivételtől eltekintve ma már stabil. Na most én 90%-ban mobilnetről használnám, kocsiban is akár, sőt, elég sokat utazom, szóval ez teljesen alap számomra. Akkor felejtsem el a dolgot? Jelenleg éppen készülök felmondani a vodás, flottás csomagomat, de ha ennyire megbízhatatlan a cucc, akkor inkább hagyom.
Telefonom egy Redmi 4X, paramétereit tekintve szerintem jónak kell, hogy legyen. Nyilván az OS instabilitása nem hardverfüggő sok esetben, de az előző Androidommal (Honor 6) sem voltak különösebb problémák, pedig én eléggé szőrszálhasogató vagyok ilyen téren.
Ezt eddig nem írták nekem. Ha nem mobilnetről VoIP-oznék, hanem otthoniról, akkor már felhívom az illetőt, akár Skype-on is képpel, mert otthon általában ez embereknek nincs adatkorlátozás stb.
Mit tegyek, akkor most? El vagyok bizonytalanodva.
Nem gond, ha néha megadja magát a VoIP, mert néha a sima GSM-szolgáltatás is megakad. De ha nem lehet használni autóban, autópályán mondjuk, akkor kuka az egész.
köszi
-
outdoor
aktív tag
válasz
itanczos #26655 üzenetére
Ha van jobb, mint a magyar UPC Mobil 8000 forintos csomagja korlátlan hazai internettel és 7GB EU intenettel.
Ráadásul 300 perc + 300 sms az egész EU-ban ingyenes. Szerintem ez jó csomag, hiszen a voip sincsen ingyen.
Létezik kicsiben is 6190 forintért korlátlan hazai internet és 4GB EU internet +150 perc + 150 sms.
Egy kinti kártya is jó lehet, ha pl. havi 30 euró alatt az egész EU-ban korlátlan internetet nyújt.
-
mcll
senior tag
válasz
itanczos #26620 üzenetére
Na most épp itt vagyok Édesanyáméknál.
A helyzet az hogy a Linksys telefonnal sem megy. Otthon szépen működött, de itt nem. Routerban a telefon felé az 5060-as port kinyitva. Hívni kifele tudok a telefonról, azonban ha a VOIP-ot hívom, akkor a telefon kicseng, felveszem és nagy csend. A hívó oldalon meg az látszik hogy vár hogy felvegye valaki.
Lehet mégis a T-nél keresendő a hiba? Lehet hogy csak bizonyos portokat engednek át, a többi meg egyszerűen tiltják? Mit lehetne tenni? Létfontosság ez a telefon, idős emberekről van szó.
-
mcll
senior tag
válasz
itanczos #26620 üzenetére
Szerencsére nem NAT-ol, ezt már néztem. De amúgy több port forward szabály is be van állítva a routerbe, azok szépen működnek, úgyhogy a probléma nem itt van.
Mindenesetre vasárnap megyek ki hozzájuk és viszek egy Linksys SPA921-et, így nem kell a router VOIP részét használni. Gyanítom ott lesz valami, mert ilyet korábban nem is hallottam hogy kifele tudok telefonálni, de egy bejövő hívás nem jön át. Mintha nem is létezne az állomás. -
olloczky
senior tag
válasz
itanczos #26608 üzenetére
Ma csak egyszer telefonáltam MobileVOIP-ről de nekem is pont ez történt
70es számot hívtam, de másodjára jó volt.
Kérdésem is lenne: megoldható az valahogy, hogy amikor a mobilevoip-ről beszélek, a rendes telefonhívás ne csörögjön rá, amikor engem hívnak? Jelezzen foglaltat az engem hívó emberkének, mintha rendesen telefonálnék. Sőt még a messenger hívás is simán rácsörög, miközben telefonálok és elég idegesítő jelenség. Xiaomi telóm van (MIUI) ha esetleg rendszerbeli beállítás kell és tudjátok mi az.
Előre is köszönöm
-
-
whbear
senior tag
válasz
itanczos #26517 üzenetére
Kipróbáltam sok PBX-et és egyértelműen a FreePBX a győztes. Megy mindennel, szét lehet konfigurálni, a hangminőség hihetetlenül jó. Nincs késés, stabil. Viszont a dialplan az horror.
Most már megvan hogy csak ezzel érdemes foglalkozni. Ebben a voip/gsm átjáróban tudnál segíteni konkrét megoldásokkal esetleg?LámaZ: uLaw miért nem? Azt használom teljes megelégedéssel. A Reengerél is azt javasolták.
-
tibor23
senior tag
válasz
itanczos #26417 üzenetére
Azért az Asterisk és az OpenWrt valóban mélyvíz, itt a fórumon lehet látni, hogy sokan még egy kész alkalmazásba sem tudják normálisan beállítani azt a pár sort, hogy egy voip szolgáltatóhoz be tudjanak csatlakozni. Szóval az Asterisk egy magasabb szintű lehetőség, inkább csak profik tudják használni, igazán kisközponti alkalmazások kiszolgálására készült.
-
Stanlee
őstag
válasz
itanczos #26414 üzenetére
Ja, ha nem kellenenek a DSL Modem, DECT, Analog es VoIP funkcioi a FB-nek, akkor en is egy sima TPlink routert hasznalnek OpenWRT-vel. De ha a fenti 4 funkciot egy keszulek kepes kivaltani, akkor mar megeri. Asszonypajtas agybajt kapna, ha negy kulonbozo keszulek kellene ahhoz, hogy tudjunk telefonalni, legyen internetunk, stb.
Amugy regen irtam logoutra cimlapos irast egy 7270-rol, egybol letamadtak, hogy biztos ertekesitem a keszuleket, pedig csak azt akartam megmutatni, hogy van ilyen is, mert nem ismerjuk. Lehet hogy draga, de megeri a penzet - szerintem.
-
aujjobba
addikt
válasz
itanczos #26352 üzenetére
Koszi, groundwire neven talaltam meg, kiprobalom.
A zoiper eleg erdekesen mukodik nalam, minden hasznalat elott ki kell lőnöm es ujra elinditani, kulonben azt irja not ready es csak forog vegtelenul a registering felirat.
Ezen kivul probaltam sms kuldeni vele, a stuntcalls fiok mutatja is hogy szamlazott sms forgalom, de a cel keszulekre nem erkezett eddig meg, orak alatt sem. -
lii
csendes tag
válasz
itanczos #26160 üzenetére
Ezt kifejtened bovebben legyszives. Vezetekes szamot szeretnek megmenteni, T-nel van. Amit irtal az mobilszam ephone-hoz torteno bevitelet jelentette vagy vezetekes telefonrol is megoldhato? Tehat maradhat a hagyomanyos telefon es a kimeno-bejovo hivasokat a router kezeli?
-
-
tibor23
senior tag
válasz
itanczos #25366 üzenetére
Van egy szám amit gyakran hívok, de max. 10mp.-es hívások, azt a Fritzboxom Hungarofon (Dellmont) szolgáltatóval hívja. Mostanában nálam is gyalázatos a hangminősége, de ez nem jelenti azt, hogy mindenkinél mindig ugyanakkor jó vagy sz@r. Valahogy diverzifikálja a hangminőséget a Dellmont. Mikor már azt mondod, hogy ebből elég, akkor hirtelen jó lesz. Vannak még egyéb szívatások is náluk, de az ritkább. Nekem ez a tapasztalatom.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- Windows 10
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Viccrovat
- További aktív témák...
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! (vapor chamberrel)
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Windows 10 / 11 Pro Retail aktiváló kulcs Azonnal szállítással, számlával, garanciával!
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 490+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- PS 5 kontroller // Számla // Garancia //
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest