Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
-
Mobilarena
VoIP
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rodzser Mór
senior tag
válasz
mike1334 #14728 üzenetére
Most arra tendálok, hogy hanyagolom a Reengert. Mert tényleg egy tragédia. Írtam már, hogy Reenger > Reenger irányban nincs hang (a kapcsolat létrejön, legalábbis a mp jelzés fut). Voip > Reenger (vagy fordítva) irányban pedig elhalkul a hang, aztán visszaáll, aztán megnt halk lesz. Kb használhatatlan ez is.
-
n@p@lm
őstag
válasz
mike1334 #14294 üzenetére
tessék:
állami dolgozói flotta -
joelke HU
őstag
-
fujifilm1
senior tag
válasz
mike1334 #13974 üzenetére
Hát meg a mobil hivas konkrétan olcsóbb mint a BC
[http://www.voipyo.com]
Hungary (Landline) Ft 3.125 Ft 3.750
Hungary (Mobile) SuperDeal!** Ft 3.125 Ft 3.750 -
joelke HU
őstag
válasz
mike1334 #13900 üzenetére
Nem. Jó is lenne egy huszasért a 630 dominóban, de az 530 akciós, de ennyiért ez is jó. Igazából használtam én régen 7.5-ös wp-t, lumia 800, érdekel milyen változást hozott a 8.1. Tesztelni egy 20 ezerért jó lesz. Ha beválik, akkor eladom vagy elajándékozom családban és magamnak veszek egy 930-at.
-
joelke HU
őstag
válasz
mike1334 #13890 üzenetére
Úgy tudom van valami Linphone is wp-re. Most gondolkodom visszatérni lumia vonalra, szóval jó lenne, ha az se akadozna voip téren. Mert most van egy piszok jó ajánlata a edigitalnak, az 530 duál simes, t-s karival 19900 Ft. Annyit megér a kütyü. Nem?
Lugosi:
A hanstel oldala naprakész. Nézd azt.
-
McLaca
őstag
válasz
mike1334 #13617 üzenetére
Nem. Minden, ami dellmont. FVD is.
A hívásnak akkor is meg kéne szakadnia, ha a hívott teszi le. Nálam is volt egy 7 perces hívás, amiből 12 perces lett, de hogy én nyomtam-e ki előbb, vagy a hívott, azt passzolom. De ha a hívott kinyomja, és a hívónál is megszakad erre, akkor a dellmont jól kezelte a dolgot. Digitális mobilrendszereknél bármelyik fél leteheti "hivatalosan". A gond az, hogy a dellmont nem teljesen szabványosan kezeli a dolgot a jelek szerint.
Ahogy már kétszer leírtam fentebb, leírom harmadszor is: időnként képtelenség a hívást elutasítani. Hiába nyomja ki a hívott, a hívónál semmi változás, csörög ki tovább és a hívottnak is a kinyomás után azonnal újra becsörög a hívás. Ez a jelenség pont ugyanannak köszönhető, mint a meg nem szakadó hívás. A dellmont szervere nem érzékeli/nem jól kezeli a hívásbontó jelet. Egyébként én ezt akkor tapasztaltam, amikor a vonal is kásás, tompa volt, tehát rossz minőségű. Az ilyen vonalon nyilván a hívásvezérlő jelek, adatok is sérülhetnek. Viszont ha amiatt számlázna tovább, mert a hívó nem teszi le, csak a hívott, akkor gyakorlatilag a hívó telefonnak is folyamatosan vonalban kéne maradnia. Azt meg erősen kétlem, hogy valaki úgy fejezi be a telefonálást, hogy lerakja a telefonját (az asztalra, a zsebébe, stb.) és nem veszi észre, hogy még mindig fennáll a kapcsolat. Ha ugyanis nem áll fenn, akkor megszakadt. Tehát a telefon a hívott oldali bontást tudomásul vette. De akkor a dellmont miért nem?
Ja, és nem csak callbacknél van ez, nálam SIP hívásnál jött össze, csak ott nem lett másfél óra, csak 12 perc.Üdv!
-
törölt tag
válasz
mike1334 #13523 üzenetére
Ez elvileg igaz lehetne, DE! Honnan veszed azt, hogy nem lehet áthárítani? A pénzügyminiszter ma úgy nyilatkozott, hogy nagy a verseny, ezért szte nem fogják áthárítani. Szó nincs arról, hogy nem tehetik meg. Ami pedig a kijelentést illeti, nem ez lenne az első tévedés(e).
-
club1
veterán
válasz
mike1334 #13498 üzenetére
Mobilevoip-nak a hazai voip-ot korlátozó szolgáltatók nehezebben tudnak bekavarni. De ha nagyon rászállnak a témára, akkor van rá lehetőségük. (Itt most nem mondok rá tippeket, de van közöttük halál egyszerű is.)
Kodek-ek miatt még tudnám ajánlani a Mobilevoip-ot, viszont olyan szolgáltatót kevésbé, aki egy adott szoftver használatához köti a szolgáltatását. És a voipyo.com ilyen. Még a voipconnect sem működik vele, csakis a MobileVoip. Ha utóbbival gondjaid adódnak (mert pl. a telefonod nem igazán bírja a szoftvert), nincs alternatív lehetőséged a használatához. -
-
Zeki
nagyúr
válasz
mike1334 #13422 üzenetére
Nem tudom más mobilnak milyen a beépített (de előbb le kell tölteni!) sip hívója, milyen a wifi/mobilnet jelerőssége.
Az biztos, hogy az enyém vastagon lenyomja a Lenovo A660-at meg Hongmi 1S-t mobil térerőben, és SIP hívásban. Simán iLBC kodek van belőve, teljesen okés.
Igazából egy Huawei Honor 3C 4G vagy Honor 6 térerő és LTE tudására lennék kíváncsi, mert akkor lehet hogy érdemes lenne váltani. Van egy jelentős pár Km-es út, ahol sosem tudok VOIP dumálni, mert csak edge van, abból is a rosszabbik. Edgen meg nem megy a sip, csak a mobilevoip. Ellenben lehet hogy már van ott 4G. -
mike1334
veterán
válasz
mike1334 #13399 üzenetére
Közben asszem rájöttem...hívok egy központot vezetékes számon, fizetem addig a vezetékes percdíját, ők meg onnan tovább kapcsolnak a hívandó számhoz voip díjon...ha jól értem.
Mit lehet tenni azért, hogy jobb legyen a hívás minősége? Mert elég változó, így teljesen nem tudja sajnos még kiváltani a gsm hívást...Dluinet
Köszönöm, akkor jól sejtettem
-
törölt tag
válasz
mike1334 #13396 üzenetére
Engem egyáltalán nem érdekel a GSM percdíjuk. A vezetékes hívó szolgáltatás percdíja szinte az összes csomagban azonos. Ha nincs net, akkor Local Access -szel annyiért hívok mobilt GSM -en, mint más, nem Dellmontos accountokkal, VOIP -on.
-
törölt tag
válasz
mike1334 #13393 üzenetére
A WP nálam fehér folt és ez vszínűleg így is fog maradni. Nem általánosak a felhasználói szokásaim, nem tudnék kihasználni egy zárt rendszert. Gyakran az Android is bekorlátoz, de legalább itt megvan a lehetőség arra, hogy szükség esetén megkerüljem és közvetlenül a kernelnek adjak utasítást.
Ha spórolni szeretnél, akkor dual SIM, ha minőséget, akkor meg LTE. Ha a kettőt együtt, akkor meg a készülékvásárlásnál kell mélyebben zsebbe nyúlnod. Én is ez utóbbit fogom tenni, de szerencsére nem sürgős. Kivárom az MTK6595 -ösök alapos tesztjeit. Papíron ütős vas, de bármit el lehet rontani és a kínaiak hajlamosak az ilyesmire. De ha jól sikerül, akkor ezzel a SOC -kal jöhet egy Xiaomi, Oppo, Lenovo, vagy vmi hasonló, minőségibb csájnafón. Addig elvagyok az SGS2 -vel is. Nem vagyok gamer. -
válasz
mike1334 #13387 üzenetére
Én nem ismerem ezt ilyen mélységben, sajnos nem nagyon tudok időt/energiát fordítani arra, hogy rendesen elmélyüljek a voip rejtelmeiben, meg is van az eredménye, jó magas a telefonszámlám/számlánk. Ezért írtam az LTE-t, mert nálam alap, hogy van egy vaskos hangelőfizetés. És ahhoz van adat. Illetve ehhez időnként használom a voip lehetőségeket.
Sajnos az a tapasztalatom, hogy a jelenlegi voip lehetőségek nem igazán használhatók üzleti célokra, vagy nekem nem volt velük szerencsém. Lagos, megszakadó hívás, de cserébe olcsó (browsercalls). Relatíve stabil, megbízható, elterjedt, cserébe drága (pl skype/skypeout).Úgy látom az ephone az utóbbi, nem olyan jó áron, de dicsérik. Mobilszám hívása vagy nem olcsó, vagy nagyon kompromisszumos.
Tehát én gyakorlatilag két területen használom a voipot: ha külföldre kell telefonálni, és akkor jellemzően skypeout, illetve ha itthoni vezetékes számot kellene hívnom és nem vagyok vezetékes telefon közelében (ami ritka, mert itthon is van és az irodában is), erre sajnálom a mobiltarifámat. És vezetékest hívva a voipról jó is a minőség úgy érzem. -
törölt tag
válasz
mike1334 #13387 üzenetére
Sztem ki kell fogni. Én még mindíg SGS2 -őt használok, custom kernellel és 4.1.2 -es, gyári alapú, custom rom -mal. Lekopogom, de én nem szoktam belefutni az itt, gyakran emlegetett hibákba. Talán annyi a különbség a többiek használati módjához képest, hogy a notibáron folyamatosan látszik a szabad ram és ha hívás előtt ez kevés, akkor home hosszan -nal törlöm a recent app list -et (telófüggő a funkció, de vhogy biztos megoldható). Ezen kívül, ha a MobileVoip fókuszba kerül, akkor az automatizálóm leállítja az autoszinkront, hogy hívás közben ne kezdjen vad kommunikálásba mindenféle szerverekkel.
-
club1
veterán
válasz
mike1334 #13327 üzenetére
A voipyo tudja a legjobb minőséget a Dellmont klónok közül, mivel elég kevesen használják (nem túlterhelt). Az asszony ezt használja gagyi Telenor klikk-el, és néha rácsodálkozom a minőségre. A jó minőségük oka pedig az, hogy nincs sip szerverük, így cégek, nagy felhasználok nem igazán tudják a voipyot használni (csak okostelefonon adott szoftverrel lehet használni).
-
sipi25
tag
-
yourname
csendes tag
-
törölt tag
válasz
mike1334 #12893 üzenetére
Egyszer majd biztos fogsz olyat is kérdezni, amire érdemben tudok válaszolni.
Bocs, de én nem így működöm! Nem utazok ilyen kedvezményekre. Veszek netet, tolok pénzt a BC -re és telefonálok. Ennyi. A Reenger azért van, hogy engem elérjenek vezetékes tarifával is (tudod, család, idősek), meg így a miniPC -mnek is lehet hívható száma. De ha jól emlékszem, vki itt írta korábban, hogy ez az ingyen hívós Reenger akció már nincs.
-
-
törölt tag
válasz
mike1334 #12795 üzenetére
Én MasterCard -dal. De csak úgy lehetne visszaélni vele, hogy vki rak rá gempát.
Taranis:
Egyértelmű, hogy hol vérezne el a Google -féle módszer. Nincs offline Magyar nyelvi fájl. Ezért én teljesen más módon közelítek a feladathoz. Nem a szövegértelmezés, hanem a hangmintaegyezés módszerével. -
törölt tag
válasz
mike1334 #12789 üzenetére
6.: Ha van valami támpont, amit egy automatizáló eseményként tud kezelni, akkor megoldható a net kikapcsolás.
7.: A GSM számán nem hívható, de VOIP számod lehet hozzá. Kimenő híváskor viszont kijeleztethető a száma, mivel sms -t tud fogadni, úgy pedig beregisztrálható a Dellmont -nál. Így lesz egy mobilszámod, ami megjelenhet másnál, de visszahívni nem tudja. Cool! -
edk-
őstag
válasz
mike1334 #12789 üzenetére
kipróbálnám klikkel..ezt ugye 3 hónapig díj nélkül használhatom, majd ha nem kérem szimplán lemondom?
Igen
edigital telenoros netes sim kártyához jár telefonszám? Azaz egy csak adatkártyát is tudnak mások hívni?
Van száma, de nem hívható és hanghívást nem indíthat.
ha változik a kártyám, át tudom állítani a számot?
Amit a VoIPhíváskor a hívottnál kijelez? Persze.
-
-
Zeki
nagyúr
válasz
mike1334 #10006 üzenetére
mobilevoip kliens...
És a topiknyitót olvasd át.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el a téma összefoglalót!
● Nyílt egy topic a komolyabb kérdéseknek, ezentúl ott beszéljetek erről:
VoIP - mélyvíz
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Opel topik
- Politika
- Megpörgetné a QD-OLED eladásait idén a Samsung
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Óra topik
- Autós topik
- Filmgyűjtés
- iPhone-t használók OFF topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Új AM5 4K Gamer PC Ryzen 7 7700/RTX 3080 10Gb/16Gb-32Gb DDR5/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- Xbox Series X, dobozában, kitisztítva+újrapasztázva, 6 hó teljeskörű gar., Bp-i üzletből eladó!
- Új AM5 4K Gamer PC Ryzen 7 7700/RX 7800 XT 16Gb/16Gb-32Gb DDR5/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- iPhone 16 Pro Max 256gb független,vadonatúj, bontatlan
- Új AM5 2K Gamer PC Ryzen 7 7700/RTX 4060 Ti 8Gb/16Gb-32Gb DDR5/500Gb NVME SSD/750W 2-3Év gari
- ASUS TUF Gaming B760M-E D4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Samsung S21FE 128GB / Újszerű állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest