Hirdetés
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A Xiaomi nem késlekedik az Android 15-tel
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Netfone
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Yettel topik
Hirdetés
-
Az irodákba kéri a dolgozóit a Dell, az Ubisoft is próbálkozik
it A Dellnél a globális sales csapattól kérik a heti 5 irodai munkanapot, az Ubisoft 3 napot szeretne, de emiatt sztrájkba ütközik.
-
Profiknak szánt, Thunderbolt 4-es SSD a ProGrade Digitaltól
ph A maximum 2,5 GB/s-os iramot diktáló megoldás 2-től 8 TB-ig skálázódik, és tetszetős a körítése.
-
Tavaszi szél Pixelt áraszt
ma A Pixel 9a és az Android 16 is a vártnál korábban érkezhet.
Új hozzászólás Aktív témák
-
A carry összeadásnál a túlcsordulást jelenti. A program az általános iskolai összeadást valósítja meg, tehát a legkisebb helyiértéktől kezdve, egyesével összeadja a számjegyeket, és ha az összeg nagyobb 9-nél, a következő helyiérték plusz eggyel nő. Ezt tárolja a carry változóban.
“All nothings are not equal.”
-
cattus
őstag
A (carry ? 1 : 0) az if-else rövidített alakja. Ebben az esetben tehát a sum értéke egyel növekszik, ha a carry igaz, 0-val, ha hamis.
Do the thing!
-
Dinter
addikt
Nekem is egy ilyen program kéne, ami a Fibonacci sorozat elemeit adja meg addig, amíg nem áll 2000 karakterből a szám.
List<string> számok = new List<string>();
számok.Add("1");
számok.Add("1");
int szamjegy1;
int szamjegy2;
string eredmeny="";
int osszeg;
bool tizes=false;
int szamlalo = 0;
while (számok[szamlalo].Length < 2000)
{
for (int i = számok[számok.Count - 1].Length-1; i >= 0; i--)
{
szamjegy1 = Convert.ToInt32(számok[i].Substring(i, 1));
szamjegy2 = Convert.ToInt32(számok[i + 1].Substring(i, 1));
osszeg = szamjegy1 + szamjegy2;
osszeg += (tizes ? 1 : 0);
tizes = false;
if (osszeg > 9)
{
tizes = true;
osszeg -= 10;
}
eredmeny = osszeg.ToString() + eredmeny;
if (tizes)
{
eredmeny = "1" + eredmeny;
}
számok.Add(eredmeny);
}
szamlalo++;
}De nem jutok egyről a kettőre
-
lord.lakli
őstag
-
Livius
őstag
Hello!
Tudtok ajánlani olyan C# programozásos magyar könyveket, esetleg weboldalakat, ahol van rengeteg magyarázat és példa Visual Studios GUI szerkesztésre, és esetleg még USB-s kommunikációra/adatátvitelre is?Gigabyte GA-Z170-D3H, Intel Core i7-7700K, Corsair Vengeance 2x8GB DDR4-3600MHz, Intel 545s 256GB SSD, MSI GeForce RTX 4060 Ti 16GB VENTUS 2X BLACK 16G OC
-
sirszevenap
addikt
válasz sirszevenap #6799 üzenetére
Nem csalódtam! Ez inkább egy privát beszélgetés!
Bankkártyával? Hát persze!
-
lord.lakli
őstag
válasz sirszevenap #6806 üzenetére
Lehet, hogy nem foglalkozott itt senki se vele, így nem tud válaszolni.
-
sztanozs
veterán
válasz lord.lakli #6807 üzenetére
Bocs, nem neked
sirszevenap: [LMGFY]
[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
sirszevenap
addikt
válasz sztanozs #6808 üzenetére
Köszönöm, humorosságod határtalan.
Milliomodik oldal mély bugyraiból sikerült kibogarásznom, hogy ez word-el nem is fog menni 64 bites rendszeren. Csak 32 - bitesen. Minden mással pl jegyzettömb működik.
(#6807) lord.lakli: Nem lenne ez gond, de kb 4. kérdésem már itt amire sose kaptam választ, pedig a tieitekhez képest gyerekjátékok. Sebaj, mindig megoldottam. Mondjuk lehet a ti segítségetekkel nem egy éjszaka lett volna!
[ Szerkesztve ]
-
sztanozs
veterán
válasz sirszevenap #6809 üzenetére
Figyelj - nem írtad le a körülményeket, nem írtad mi a problémád, kapsz-e hibaüzenetet, próbáltad-e mással is, stb...
Ez egy szakmai fórum, itt csak alapfokú gondolatolvasó tanfolyamtot végzetteket találsz - nem tudunk látatlanban random problémákat megoldani.Amúgy konkrétan ennyi kérdésed volt és ennyire válaszoltunk. BTW ne várj on-the-fly válaszokat; itt najd mindenki dolgozik és munka mellett segít. Egy nap után sírni egy probléma meg-nem-oldottságán igen uncool...
[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
Dinter
addikt
Fibonacci-sorozatos program, mivel nagy számok, ezért stringként összeadva (direkt ezzel a módszerrel).
Ez miért dob ArgumentOutOfRange kivételt a .Substringnél? Az aug mit rövidít?
static void Main(string[] args)
{
var carry = false;
var result = String.Empty;
List<string> numbers=new List<string>();
numbers.Add("1");
numbers.Add("1");
int count = 1;
while(numbers[count].Length<2000){
string num1 = numbers[count - 1];
string num2 = numbers[count];
for (int i = numbers[count-1].Length - 1; i >= 0; i--)
{
var augend = Convert.ToInt32(num1.Substring(i, 1));
var addend = Convert.ToInt32(num2.Substring(i, 1));
var sum = augend + addend;
sum += (carry ? 1 : 0);
carry = false;
if (sum > 9)
{
carry = true;
sum -= 10;
}
result = sum.ToString();
}
if (carry)
{
result = "1" + result;
}
numbers.Add(result);
count++;
}[ Szerkesztve ]
-
Most hogy mondod, van egy hiba az eredeti bemásolt kódodban is: ha eltérő hosszúságú a két szám, akkor indexelési hiba lesz a vége. A PadLeft metódussal "fel tudod tölteni" nullákkal a rövidebbet, hogy egyenlő hosszúak legyenek.
Egyébként javaslom a debugger használatát, amikor az exception történik és felrobban a program, meg tudod nézni, mik voltak az egyes változókban.
-
lord.lakli
őstag
válasz sirszevenap #6809 üzenetére
Az én kérdéseimhez képest tuti komplexebb a kérdésed, mert nem szoktam itt kérdezni fejlesztéssel kapcsolatos dolgokat
-
Dinter
addikt
El sem hiszem. Két napi szenvedés árán kész
static void Main(string[] args)
{
var carry = false;
var result = String.Empty;
List<string> numbers=new List<string>();//számok listája
numbers.Add("1");
numbers.Add("1");
int count = 1;//list hanyadik eleme
while(numbers[count].Length<2000){
string num1 = numbers[count - 1].PadLeft(numbers[count].Length,'0');
string num2 = numbers[count];
for (int i = numbers[count].Length - 1; i >= 0; i--)
{
var augend = Convert.ToInt32(num1.Substring(i, 1));
var addend = Convert.ToInt32(num2.Substring(i, 1));
var sum = augend + addend;
sum += (carry ? 1 : 0);
carry = false;
if (sum > 9 && num1.Length > 1 && num2.Length > 1)
{
carry = true;
sum -= 10;
}
result = sum.ToString()+result;
}
if (carry)
{
result = "1" + result;
}
numbers.Add(result);
count++;
result = String.Empty;
}Az első probléma az volt, hogy a result-ot nem cleareltem, így mindig elé írta az előző számot. Aztán az 5+8-nál csúszott el, mivel ott nincs következő jegy, ahova hozzáadja, ezért a következő számhoz adta hozzá. De megvan, köszönöm a segítséget.
-
sirszevenap
addikt
válasz sztanozs #6810 üzenetére
Teljesen igazad van, de ezt nem tudom komplexebben megkérdezni. Ez ennyi.
Mellesleg hirtelen felindulásból írtam , ezért elnézést kérek! Úgy működik a dolog, hogy felteszem az adott pillanatba a kérdésem és utána megoldom magamnak így úgy érzem, át lett hidalva az én kérdésem mivel másra jön válasz.Tehát jogos, vagy várjak, vagy érthetőbben tegyem fel legközelebb a kérdésem!
Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
sztanozs
veterán
válasz sirszevenap #6817 üzenetére
Amúgy szoktuk kérni, hogy ha meg van a megoldásod a feltett kérdésre, lsz írd/linkeld be, az is nagy segítség tud lenni. Ugyan az ide betévedők nagy része nem tudja használni rendesen a keresőt, de kisegítjük, ha valakinek rémlik, hogy hasonló probléma már volt a topicban.
Mondjuk ahogy nézem mostanában már nem pörög annyira a topic, mint évekkel ezelőtt (vagy ez csak egy kisebb hullámvölgy) - szóval simán előfordul az is, hogy egy kérdés napokig megválaszolatlanul marad...
[ Szerkesztve ]
-
Gabor8702
újonc
Sziasztok!
Egy olyan problémám van, hogy készítettem egy böngészőt visual studióban gyakorlás képen.
Ahol elakadtam, az az automatikus kitöltések. Hogyan tudnám megoldani pl a felhasználónév és a jelszó mezők kitöltését?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
amargo
addikt
igen, az mar keszen van. ezert gondolom, hogy inkabb hasznalta, mint keszitett egy sajatot.
kerdezonek:
kell egy tarolo, ahova elteszed az url es felhasznalo/jelszo parosokat. célszerű titkositva. ha leakarod egyszerusiteni, akkor a dombol kiszeded a mező azonositokat is es azt is melle rakod. ez a legprimitívebb tárolás, gondolom elsonek eleg lesz. ha ez meg van, akkor a dom -ban meg kell majd keresni ezeket az elemetek es kitodod tolteni, ha ujra ralatogatsz.[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Zedz
addikt
Sziasztok,
Életem első WPF appját írom saját felhasználásra. A dolog lényege, hogy egy input mezőben megadok egy urlt, leszedem a html kódot, majd abból egy elemet megkeresve tudni szeretném annak értékét.
Kb. ilyesmiből kellene kihámoznom a számot:
<div id="valami">
<p class="megintvalami">10</p>
</div>A html lekérésig működik a dolog, de itt egy kicsit elakadtam. Visszakapom a teljes html szerkezetet, de ebben hogyan tudom kikeresni a számomra megfelelő elemet?
-
Zedz
addikt
-
martonx
veterán
-
Dinter
addikt
Adott az első 15 pozitív egész szám (1,2,3...15). Ezeket a számokat 5 egyenlő darabszámú (3) csoportba akarom elosztani, majd a csoportokat megvizsgálni. Azt hogy tudnám megoldani, hogy az összes lehetséges csoporton végigmenjen?
-
gyurkikrisz
őstag
Van egy ilyen kódrészletem:
List<string> lessons = new List<string>();
List<Day> days = new List<Day>();
List<string> dayofweek = new List<string>() { "Hétfő", "Kedd", "Szerda", "Csütörtök", "Péntek" };
for (int i = 0; i < 5; i++)
{
Console.WriteLine(dayofweek[i]);
string input = "val";
for (int j = 0; input != ""; j++)
{
Console.WriteLine("{0}. óra:", j + 1);
input = Console.ReadLine();
if (input != "")
{
lessons.Add(input);
}
}
var d = new Day(lessons);
days.Add(d);
lessons.Clear();
}Ez feltölt egy listát objektumokkal, az objektum konstruktorát pedig a beágyazott for ciklusban szedi össze. Szépen működik, egészen addig, amíg ki nem akarom "takarítani" a listát, a lessons.Clear(); sorral. Mert azzal együtt, hogy azt kiürítem, a d objektum "Count"-ja is 0 lesz. Miért? Illetve hogy küszöbölhetném ezt ki?
A tuning a kisfiúk alap órajele. | i5 6500
-
gyurkikrisz
őstag
válasz gyurkikrisz #6832 üzenetére
A kódot egy kicsit szebbé tettem, de ettől függetlenül a hiba még fennáll.
List<string> lessons = new List<string>();
List<Day> days = new List<Day>();
string[] dayofweek = new string[] { "Hétfő", "Kedd", "Szerda", "Csütörtök", "Péntek" };
string input;
for (int i = 0; i < 5; i++)
{
Console.WriteLine(dayofweek[i]);
int counter = 1;
do
{
Console.WriteLine("{0}. óra:", counter);
input = Console.ReadLine();
if (input != "")
{
lessons.Add(input);
}
counter += 1;
} while (input != "");
var d = new Day(lessons);
days.Add(d);
lessons.Clear();
}A tuning a kisfiúk alap órajele. | i5 6500
-
lord.lakli
őstag
válasz gyurkikrisz #6833 üzenetére
List-be insertálni, vagy List.CopyTo?
-
khalox
őstag
válasz lord.lakli #6834 üzenetére
Minden day-nek külön saját lessons list-je kell legyen, mert így mindig kiüríted azt az egyetlen példányt, amit legutóbb cím szerint odaadtál. Tehát az előttem szóló szerint másolat kell róla vagy újat létrehozni.
-
vlevi
nagyúr
válasz gyurkikrisz #6833 üzenetére
Az előttem írók jól mondják. Az ok pedig az, hogy a lessons-t referenciakét adod át mindegyik day objektumnak, emiatt fizikailag ugyanarra a lessons ojjektumra mutat mindegyik day.lessons a megoldás a copy.
-
törölt tag
Sziasztok! Egy kérdéssel fordulnék a közösséghez:
Form1-ben lenne egy Int32-es változó, melynek értéke legyen mondjuk 300. Másodpercenként 1-el csökkenne, ez az érték egy label-ben van. Hogyan lehetne azt megoldani, hogy ezt az adott értéket elmenteném, és Form2-nek, melyet Form1-ben egy gombbal nyitnék meg, át tudjam adni?
Tehát röviden:
Form1 Int32 értékét szeretném átvinni Form2-be label-ben használható formába.
A válaszokat előre is köszönöm!
-
Dinter
addikt
Feladat: 1,2...15 számokat osszuk el úgy 5 egyenlő darabszámú csoportba, hogy összegük is egyenlő legyen.
Ez miért lesz végtelen ciklus?
-
sztanozs
veterán
válasz #40351744 #6838 üzenetére
És a Form2 megnyitó függvénybe tedd bele, hogy a form2 megkapja a form1 objektumot, hogy hivatkozni tudj a tagértékre.
-
veterán
Sziasztok!
Van arra valami egyszerűbb megoldás ennél, hogy egy adott stringből kiszedjem az ékezetes karaktereket és lecseréljem őket ékezet nélküliekre?
string Normalizalt = Szoveg.Normalize(NormalizationForm.FormD);
StringBuilder sb = new StringBuilder();
for (int i = 0; i < Normalizalt.Length; i++)
{
char k = Normalizalt[i];
if (System.Globalization.CharUnicodeInfo.GetUnicodeCategory(k) != System.Globalization.UnicodeCategory.NonSpacingMark)
{
sb.Append(k);
sb.ToString();
}
}Köszi!
Üdv. core2
[ Szerkesztve ]
-
rgeorge
addikt
válasz Neil Watts #6845 üzenetére
Valahogy így:
string EkezetNelkul(string sz)
{
byte[] b = Encoding.GetEncoding("ISO-8859-8").GetBytes(sz);
return Encoding.UTF8.GetString(b);
}Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."
-
Az ISO-8859-8-at nem ismerem, de az biztos, hogy ha nem is a legrövidebb, ez a helyes megoldása a feladatnak. Nem csak magyar karakterek léteznek a világban.
Javaban annyival könnyebb a helyzet, hogy regexszel ki lehet szűrni a non-spacing markokat, így nem kell karakterenként bejárni.
[ Szerkesztve ]
-
Keem1
addikt
Látom, kaptál tippeket, de azért bemásolom az én verziómat.
function convertString(phrase)
{
var returnString = phrase.toLowerCase(); // Ez nem biztos, hogy kell neked
returnString = returnString.replace(/á/g, 'a');
returnString = returnString.replace(/é/g, 'e');
returnString = returnString.replace(/í/g, 'i');
returnString = returnString.replace(/ö/g, 'o');
returnString = returnString.replace(/ő/g, 'o');
returnString = returnString.replace(/ü/g, 'u');
returnString = returnString.replace(/ű/g, 'u');
returnString = returnString.replace(/ú/g, 'u');
returnString = returnString.replace(/ó/g, 'o');
return returnString;
}PHP-ban csináltam, ott egy lépésben, tömb segítségével regex megoldotta. Persze a listát lehet bővíteni tetszés szerint.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Á, köszi szépen, tanulmányozom az alternativákat
Üdv- core2
-
fatal`
titán
Szia!
Én így csináltam:
public static string RemoveAccents(this string sourceString)
{
var normalizedString = sourceString.Normalize(NormalizationForm.FormD);
var stringBuilder = new StringBuilder(normalizedString);
for (var i = 0; i < stringBuilder.Length; i++)
{
if (CharUnicodeInfo.GetUnicodeCategory(stringBuilder[i]) == UnicodeCategory.NonSpacingMark)
{
stringBuilder.Remove(i, 1);
}
}
return Regex.Replace(stringBuilder.ToString(), "[^A-Za-z0-9_.]", "");
}Mondjuk ez csak betűket, számokat, aláhúzás jelet és pontot enged a szövegbe, de innen már könnyen átírod, ha jól rémlik elég ha kiveszed a regex replacet a végéről. Fájlnévhez használtam (még van előtte egy szóköz törlés is, csak azt kitöröltem, de csak most vettem észre, hogy neked nem tökéletes.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Akciókamerák
- Dolce Gusto
- Synology NAS
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Szólánc.
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen