- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone 17 Pro prototípus a vadonban
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Törékeny-e a Z Fold7? Ki van csukva!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Mobil flották
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Graphics
Jómunkásember
-
fulton
addikt
válasz
MrChris #1647 üzenetére
Na megcsináltam, feltéve a Sami 980 SSD M2 - erre fogom pakolni amivel dolgozok fájlok minden. Most kipróbáltam. Innen betöltve a dolgokat, maga a AE sima SSD ről fut.
Tökéletes, hiába variálom, real time-ben játsza, nincs lassulás töltés.. pillanatok alatt megy mindenvégre... hajam téptem a töltések miatt, minden apró változtatások után...már teljesen ki voltam. és én annyi időn keresztül szenvedtem ezzel...nem néztem ennek az M2 nek utána..
-
fulton
addikt
válasz
MrChris #1647 üzenetére
Én is. Alig van beterhelve a gpu..ki sincs használva. Cpu szintén...
Azzal van a bajom, hogy pl ha változtatok pl egy layer vagy text en pozicióján, es ismét elindítom h megnézzem milyen, mindent isméz elkezd betölteni, hang belassul iszonyat idő elmegy így. Minden apró módosításnál ez megy ujratölt mindent, dolgozik a hdd. Pedig van 64 gb ram. -
Rodzser Mór
senior tag
válasz
MrChris #1443 üzenetére
Köszi szépen. De amiatt nem jó ez nekem sajnos, mert szerkesztem is a videókat, vágás, fűzés, átmenet, felirat, effektket, hang stb... Mint általában egy videószerkesztő. Így a konvertálás kevés ide.
Eseteg arra kíváncsi lennék, hogy a videószerkesztővel készre csinált MP4 fájlból, tud-e kisebb méretű MP4-re kódolni, hogy ne legyen látható minőségromlás és hozzon is azért értelmezhető méretcsökkenést, amiért megérje vele foglalkozni. Habár nem sok videóanyagom van, de azért szeretném az optimumot megtalálni.
-
dynax
tag
válasz
MrChris #1388 üzenetére
Igen , az 50i jelentését ismerem
csak gondoltam hogy van megoldás hogy 50 félképből legyen 25 egész , nem hiszem hogy mindenki csak 50fps-el játsza le mivel a monitorokon már 20 éve is volt egy NI jelzés ami a non interlacet takarta , tehát valahogy összerakták egész képpé
Pontosan azt csináltam ami a videon volt de nálam ha bepipálom az interlace részt nem enged 50-től eltérő playback rátát mig itt a videon pl 24 van beálltva pedig ott aztán ténlyeg kell egy kis matek hogy kijöjjön
-
30z.Samu
félisten
válasz
MrChris #1348 üzenetére
Igen, meg is lepődtem hogy csak ennyibe kerül. Igazából arra kellene hogy az animációimnál pl két jelenet közé be tudjak vágni valamit vagy esetleg hangokat, effekteket tudjak hozzáadni. Az animálás is még gyerekcipőben jár, de már most látom, hogy kelleni fog egy videóvágó program. Első körben a Videopad Editor-t néztem ki, aztán láttam meglepődve, hogy Vegas is van ilyen árfekvésben. Az egyszerű(bb) kezelhetőség sem éppen hátrány.
-
válasz
MrChris #1332 üzenetére
Nagyon köszönöm!
"With this pixel aspect ratio, the 720x576 non-square pixels of such a timeline are equivalent to 768x576. A square drawn in such a timeline, and exported to 768x576 remains a square. (Also see list of applications below.)"
[kép]Jól értelmezem, hogy az eredetileg 720x576 dv avi esetén nekem a 768x576-ot kell használom a mentésnél, és azzal kapom meg a helyes pixelarányt és a lehető legjobb minőséget?
-
válasz
MrChris #1327 üzenetére
És Falovas:
Igen, mp4, H264-ről van szó, ebben mentem az anyagot.
"576-ból felinterpolálni 960-ra nem sok értelme van, csak rontod a bitarányt."
"Állítsd be úgy, hogy a renderelés felbontása egyezzen a nyersanyag felbontásával. A 720x576-os felbontást nem érdemes növelni, mivel jobb minőséget ezzel nem lehet elérni."Tudom, eszembe sem jutna az eredetitől különböző felbontást használni, de sajnos a movavi nem tud 720x576-ban elmenteni. Ezeket tudja. Emiatt választottam az 1280x960-at. Vagy melyiket válasszam?
Egyébként jónak tűnik pc-n és médialejátszón is az eredmény. (A movavi-tól nem szívesen válnék meg, remek, egyszerű és nagyszerű progi, még ha nem is egy adobe premier, de nekem teljesen megfelelő a tudása.
)
Milyen hátránya jelentkezhet, ha nem pont az eredetivel megegyező a felbontás?
Rendben, megpróbálom 20-30 mp-es anyagokkal a jóval kisebb bitrátát. Valószínűleg az Auto-mód 9.000 kbps körüli bitrátája is bőven jó lesz.
-
válasz
MrChris #1324 üzenetére
"FHD sztenderd a 28mbps"
Akkor az kb. annyi, mint az eredeti anyag 27-29.000 kbps-e. Igaz, nem full hd-n, hanem 720x576-on. A szerkesztés után elmentett anyag viszont 1280x960 mp4, ennek keresném az ideális bitrátáját, ami biztosítja, hogy ne legyen minőségromlás, de ne is pazaroljak helyet feleslegesen.
"nem CBR-t javasolnék hanem CRF-et (Constant Rate Factor ) 18-23-as érték között"
Ilyen beállítási lehetőség nincs az általam használt Movavi videóvágóban. VBR van, meg Custom, ahol a bitráta fixre állítható, tehát gondolom cbr lesz. Meg van Auto, ami szerintem elég alacsony bitrátára állítja. (Persze lehet, hogy neki van igaza gyakorlati szempontból.
)
A dv avi-ból mp4-be konvertálásnak elvileg van minőségrontó hatása, ha a bitráta egyezik?
-
válasz
MrChris #1321 üzenetére
Oké, akkor maradok 25-nél, köszi!
"tele lesz interpolált képpel"
Ebből milyen hátrányom származik a gyakorlatban?Még egy kérdés. Az eredeti anyag dv avi, ami 27-29.000 kbps. Ebben is maradjak az eredeti bitrátánál, és a szerkesztés után elmentett mp4 is legyen kb. 28.000 kbps, ha az eredeti minőséget szeretném elérni?
-
válasz
MrChris #1256 üzenetére
Köszönöm, bár én nem szándékoztam felbontást növelni. Ahogy írtam is, én az eredetit állítanám be legszívesebben, ha nem lenne az alsó-felső csík. A felbontás növelése kényszerből alakult, mert az eredeti 720x576 alattit nyilván nem akarok, felette meg 4:3-ban az 1280x960 van. A customban beállított 1200x960 (tehát az eredetivel megegyező 1:25 képarányú) felbontás is alsó-felső csíkot produkál.
De köszi, ki tudja, lehet, valamikor kipróbálom, bár bevallom, nem nagyon hiszek az eredeti képminőség felturbózásában, legalábbis a hobbista, nem professzionális szinten. Az a tapasztalatom, a "képjavító" eljárások kompromisszumosak, szóval ára van más képminőség-tényezőkben. -
-
maxika2004
őstag
válasz
MrChris #1106 üzenetére
Köszi, de ez elég nagy file, és aprora szabdalva a projektbe...
kb 4 óra felvétel... 40 gb ... és 10 perc belöle a renderelni valo....amit eddig kideritettem hogy teljesen random, jó vagy rossz !....
amikor valami gebasz van akkor
akkor pl a vlc, és win mediaplayer meg se nyitja
a power dvd az elejét jol játsza, de ha belekattintok, akkor gyorsitva kezdi játszani, és vagy jolesz, vagy a végefele teljesen gyorsitva játsza le...a gpu accelerationt.. kikapcsoltam.... jolett... kb 3 nap mulva ujraprobáltam rossz.......
most amit észrevettem és lehet a megoldás ideglenesen:
sony m2ts-be rendereltem a gyári beállitott 16000 bps el...de ha 14000 rel akkor ugy nézki jó! ... szoval lehet a mostani gondom igy megoldódik, de miért van az hogy magasabb bitrátával meg nem müxik ?
-
Teasüti
nagyúr
válasz
MrChris #1100 üzenetére
Nem hiszem, hogy a sávosodásnak köze lenne a subsampling-hez, vagy igen? Lehet túllőtted a zajcsökkentést vagy túl nagy a gain vagy túl nagy a dinamika kompresszió. 8 biten elég hamar adatvesztésbe lehet grade-elni. Ha összenyomod a színeket (vagy kiemeled ami eredetileg is hiányzott), azon nem segít a 444 sem. Egy kis dithering rögvest eltüntetné.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
MrChris #1097 üzenetére
Nem tudom a 4:2:2 honnan jött, de itt ugye 4:4:4 lesz. 1:4-hez downscale van és ugye a chroma felbontás az éppen 1:4-es 4:2:0-nál, vagyis ebből 1:1-es felbontás lesz skálázás után ami 4:4:4-nek felel meg.
Nézegettem egy videót, DR-ben egymás mellett 1080p timeline-on - bilineáris szűrő kikapcsolva - a 4K nyersanyagot és a leskálázott változatot egymás mellett, ugyanazt a képkockát. A kiátlagolt köztes értékű 10 bitnek is van nyoma itt-ott (pixel szinten - pl ami homogén 8 biten, ott megjelenik pár extra pixelnyi árnyalat), meg a grading-et is jobban bírja egy hangyányit (kevésbé artifact-ol feltekert gammánál). A vonalélesség is nagyon szép így. Szebb, mint a DR sajátja.
DR-es viszonylatban úgy a "sharper" és "smoother" + AA között van vhol félúton. Én azt mondanám, hogy jobb minőségben skálázik az ffmpeg, mint a DR. Viszont nem annyival, hogy ezért megérje nekem transzkódolni.
Meg így elveszik a cropping lehetősége is, vagyis se stabilizálás, de zoom, semmit nem lehet csinálni vele egy 1080p timeline-on. Ezt max arra a néhány gimbalos felvételre lehetne alkalmazni, ahol nincs crop csak grade.A videón amit linkeltél még online megtekintésnél is egyértelműen jobban bírja a grade-et a skálázott 10 bit.
Ha ezt egy 6bit+FRC monitoron kiszúrom, akkor lehet benne vmi. -
Teasüti
nagyúr
válasz
MrChris #1092 üzenetére
Úgy 1 órányi kutatás után sikerült összeraknom egy ffmpeg parancsot ehhez a konvertáláshoz:
ffmpeg -i input_4K_420_8bit.mp4 -c:v prores_ks -profile:v 4 -c:a pcm_s16le -pix_fmt:v yuv444p10le -sws_flags area -vf scale=1920:1080 output_1080p_444_10bit.mov
De majd csak holnap fogok pixelekre vadászni, mert lecsukódnak a szemeim.
DR sajnos (sajnos?) azonnal RGB konverziót végez a bemeneten és nem lehet állítani a futószalagon, így sajnos nincs rá workflow programon belül.
-
Kaci84
őstag
válasz
MrChris #1080 üzenetére
Oké megnézem, de most már mindjárt meglesz.
Esetleg jártas vagy a játék rögzítés témában? Eddig Nvidia progijűval rögzítettem, de 1-2 alkalomra jó lenne 120FPS-el rögzíteni. Pl. lassításnál jól jönne, illetve ha a youtube támogatja vagy majd egyszer fogja akkor nagyobb 144Hz monitoron mások is meg tudnák nézni milyen ha a kép ha nem 60-al megy.
LEhet ezt elengedem, mert az Nvidia alig használ erőforrást és jó minőségben rögzít, de probáltam az OBS-t, de egyszer sikerült felvennem, de az elkészült videó szagatott most meg fekete képet vesz fel. Afterburner meg nem menti el, meg volt amikor azonnal lefagyott. Szóval csak megy a kinlódás... -
Kaci84
őstag
válasz
MrChris #1076 üzenetére
Értem köszi. Viszont nálam nem jelenik meg ez a kodek csak símán h264, de ha konfigurálom abban nincs UHD. Meg ha létezik ilyen, bár sajnos kétlem nem lenne baj ha tudna 21:9-et is 4K,2K és FHD-ban vagy legalább az egyikben. Ilyen monitorom van és van olyan játék amit nem tudok 16:9-re beállítani akárhogy kinlódok.
Videókártyát tesztelek a csatornámra többek közt. -
Teasüti
nagyúr
válasz
MrChris #1066 üzenetére
Ezt inkább feladom. Úgy néz ki ilyen jelenetekhez hardveres képstabira lesz szükségem.
Mennyire vagy otthon DR-ben? Épp a power window funkcióval próbálkozom maszkoláshoz (egyelőre olyan egyszerű dolgokhoz, mint egy rendszám kitakarása), megy a tracking is, már rájöttem a keyframe-ek használatára is. Viszont sehogy se jövök rá, hogy tudom megadni azt, hogy ne legyen látható a teljes klip alatt az ablak, csak egy adott képkockától adott képkockáig. Mert eddig úgy van, hogy egy adott ponttól kezdtem el csak követni és addig az időpontig csak úgy ott zavar a képen a kezdőpontban.
Tudnál ezzel segíteni? Manual-t lapozgatom, de elég felületes... -
Teasüti
nagyúr
válasz
MrChris #1061 üzenetére
Átnyálaztam a Resolve cache képességeit.
Alapból a timeline felbontására generál optimalizált source fájlokat raw és H.264 esetén, amik DNxHR formátumban vmi HQX profillal készülnek (ez tűnik a legmagasabbnak 8 biten). Ez 4k-ban 104 MB másodpercenként.
Van még külön timeline proxy is, ahol lehet felezni és negyedelni (mondjuk nem vettem észre, csak pár százalék különbséget cpu/gpu terhelésben).
És ugye van még a render cache ezeken felül, ami szintén DNxHR-be ment alapból.
Letöltöttem egy-két 4k/60-as H264 mintát, és figyeltem a lemezműveleteket teljes felbontású cache fájlokkal. 200 MB/s-nál tetőzött az átvitel.Gondolom ennél többre már csak akkor lehetne szükség, ha PIP módon egyszerre több stream-et kell összevágni. Mindenesetre megrendeltem az olcsóbb sata SSD-t, egyelőre nem látom értelmét az NVMe 3500 MB/s olvasási sebességének. Főleg, hogy cpu korlátom van még cache-elt lejátszással is 4k/60 esetén...
30 fps megy még valós időben, feltéve ha minden cache-ből fut. -
Teasüti
nagyúr
válasz
MrChris #1057 üzenetére
Ahogy nézem az erőforrás figyelőt, részben igazad van.
Renderelésnél kb egyáltalán nem számít az átviteli sebesség, valamint a forrás olvasása is úgy van ahogy írod. Viszont a "proxi" olvasása nálam 150-170 MB/s, ide már elkél az SSD. És egyben meg is válaszoltam a saját kérdésem. Bőven elég a SATA3. Még a közelébe se jártam a korlátnak.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
MrChris #1055 üzenetére
Köszi, lehet később benézek oda!
Nos, nekem nem ez a tapasztalatom. Még felezett timeline felbontással sem tudja a gép valós időben lejátszani a timeline-t, ez az én nagy gondom. Ha csak bedobálok egy rakás H.264 klippet, még ezek is beszaggatnak ha beletekerek. A sima vágatlan lejátszás az megy szépen, de a vágott az már nem.
És ha elkezdek dolgozni rajta, szanaszét vagdosom, meg overlay, meg transformation, meg color grading, akkor kb diavetítést nézek valósidejű előnézet helyett. Csak, hogy érzékeltessem a gondom: egy akciókamera fejjel lefelé készült H.264-es felvételét vágatlanul nem tudja valós időben lejátszani egy i7-7700 és GTX1060 kombó, ha csak annyit csinálok, hogy tükrözöm a képet. Tehát még semmit nem csináltam igazán, csak szeretném végignézni a nyersanyagot helyes orientációban. És szaggat, mint állat.
Muszáj cache-elni előtte és akkor jó lesz. Meg úgy mindent, ahogy egyre komplexebb lesz a timeline. Ehhez kell a render cache és az "optimalizált média".
De ez ugye nem kicsi méret, még felezett felbontáson is több gigás fájlokat generál egy percnyi nyersanyagra.
Ezeket meg fürgén be is kell olvasni, ha valós idejű előnézetet szeretnék. -
elistvan
őstag
válasz
MrChris #1048 üzenetére
Így is meg lehet oldani szerintem. Itt a helyes megoldás. Olyan szerkesztő kell ami kezel 2 videósávot. Az elsőre ráraksz egy blur effektet. után fogsz egy crop (levágás) filtert és addig illetve akkorára állítod, hogy csak a kívánt részt takarja. (hagyd picit nagyobbra, ha mozogna az illető.)
-
balazs1022
őstag
-
Süvi
őstag
válasz
MrChris #1021 üzenetére
A 12.5 is béta változat?
Ezt találtam csak ingyenesként.Most próbálgatom a videószerkesztést.
Egyszerű nyaralós, családi fényképekből, videóból szeretnék rövid 3-5 perces videókat összevágni.
Az input vegyes (Iphone képek, videók 1920*1080 60 fps, olykor 4K is, D5100 fényképek.
A jövőre nézve egyre több lesz a 4k.
Érdemes szerinted ezzel a programmal foglalkozni, vagy valamilyen fizetőssel jobban járnék.Ha van valamilyen elérhető áru program, amit érdemes megvenni (egyszeri max 100-150 $ nem éves mint Adobe Premier Pro), akkor azt szívesen rászánom, ha valóban jobb. (Ha a Premier Pro-t extra olcsón egyetemi oktatóként meg tudnám venni saját részre az is jó lenne)
Amiket nézegettem Adobe Premiere Elements, CyberLink PowerDirector Ultra, Filmora, stb.)Köszönöm
-
pibácsi
senior tag
Szia MrChris!
Igazságod van: 60p-ből lehet 60i-t csinálni (vagy 50i-ből 25i-t). Ezt nem írtam oda.
A 60p-ből átalakítani 30-ra, itt viszont tévesztettem, mert 25-öt akartam írni, erre érvényes a sétálgatás, így viszont az egész mondat értelmetlen., elnézést kérek. Ahogy írod, „60p-ből 25p-t, 50i-t vagy 24/48p-t csak interpolációval lehetséges, ami csúnyán néz ki.”. Így a helyes.
Viszont a váltottsorosságnál 60i/30i vagy az 50i/25i megnevezések léteznek, attól függően, melyik gyártó milyen elnevezést helyez előtérbe a műszaki paraméterek között. Régebben a 25i és 30i volt használatban, ma már az 50i és 60i. Ugyanaz, csak az egyik a kpl. összefogott (alsó+felső) kép frissítését adja meg - tehát 25 vagy 30 kép másodpercenként, a másik a tényleges félképek db. számát - 50 vagy 60 db.félkép másodpercenként. Fórumokon is többször téma volt, mert kavarodást okozott. A konvertálókban is hol így adták meg, hol úgy. Dehát az újabb a megoldás.üdv. Pibácsi
-
Gsx-rr
veterán
Koszonom. Kiprobalom, bar a lejatszo siman viszi a 4k 60fps-t.
A szerkesztesben mar nem vagyok annyira biztos,hogy a gepem vinne!Az a baj,hogy pobalgatnam a most tanultakat, de olyan borzalmas az ido ami a Gopronak nem fekszik.
De akkor az is jarhato hogy Gopro 2.7k Iphone 4k es kimenet 2.7 lenne?!
Szerkesztonek Adobe Premiert is neztem, de a Wondershare Filmora pofonegyszeru. Nem tudom minosegben milyen lehet.
Amugy van meg egy Pinnacle Studiom, valamihez kaptam meg. -
Gsx-rr
veterán
Köszönöm ,most már tiszta. nagyjábol Még annyit ha mondjuk 2.7k 30fps és 4k 30 fps a forrás akkor mi a jobb választás kimeneti fájlnak? 2.7k vagy 4k? Vagy legyen az a mérvadó amelyik felbontásban több felvétel készült?
Ha meg a méret mérvadó gondolom jobb választás a 2.7kSajnos biztos mind a 2 készüléket fogom használni.
Még egy dolgot nem értek. Ha 60 fps-t lassítok 30-ra akkor nem is tudom menteni 60fps-be? vagy ha úgy mentem akkor nem lesz látható a lassítás?
-
Karima
őstag
Köszi a részletes és kimerítő leírást
Mire olvastam, már ráengedtem az asztali gépemmel is egy renderelést, még azokkal a beállításokkal, amit feljebb írtam, és ott a végeredmény tökéletes lett. Pedig nem erősebb a gép, max egy szinten lehetnek, de mégis 5 óra helyett másfél óra alatt végzett, és a hang sem csúszik. De még valamikor kipróbálom az általad leírt beállításokkal is, mert az 50perces anyagra a 4,5gigát egy kicsit soknak tartom
-
Karima
őstag
Pontosan. Tehát az elején tűpontosan kezdődik és szinkronban van a szájmozgással, de már a 15-20. percnél lehet érezni egy kis csúszást, a végére meg már teljesen elcsúszik.Previewban minden ok, forrásfile-al is minden ok. Milyen renderelést érdemes választani? Én most a MagixAV/AAC MP4 Internet HD 1080p 25fps-t választottam, ilyen felbontású az eredeti video is.
-
Karima
őstag
Köszi. Még nem láttam a prezit, majd csak 2 hét múlva lesz, de gyanítom, hogy álló diák lesznek. Akkor azt mondod, hogy érdemesebb mindegyik diát egy-egy képként elmenteni (pl sima printscreen-el, vagy valamilyen képlopóval), és akkor azzal dolgozni. Azaz akkor nem két videofile lenne, hanem egy videofile (amin az előadó lenne), illetve pl 50-60 jpg?
-
jameson2
csendes tag
Köszi a választ MrChris!
Végül egy Lenovo T430-ast vettem
i5-3320
NVIDIA NVS 5400M 1GB
16GB RAM
250GB SSD + 750 GB HDDA márkától megszokott minőség megvan. Kezdő szintű videó vágásra bőven elég.
Már a harmadik projectemen dolgozom. Erőforrásigényesebb feladatok kicsit tovább tartanak, de az én céljaimhoz még így is megfelel. PremierePro nagyon kezesbárány, stabil, intuitív a használata, rengeteg tutorialt találok hozzá. -
Falovas
aktív tag
Szerkesztés közben rendszeresen mentek. Sőt még a program is szokott szerkesztés közben mentést végezni.
Végre lenne egy használható progi, erre soha nem látott cirkuszt művel. Ezt kell csinálnia a híres Adobe szerkesztőnek????
Egyszerűen hadban áll az AAC hangsávval. Vagy alapból nem nyitja meg, vagy majd project megnyitáskor teszi Offline-ba, de akkor már az egész videót nem akarja ismerni. De ha megmutatod neki, akkor már csak az AAC-vel marad gondja......
Végülis a különválasztott audiosávok nem is rosssz ötlet, majd ha nagyon muszály.
Való igaz, hogy gyenge a gépem, már az Avid is jelezte, hogy 16GB memóriára van szüksége., de azért felment......Egy videó fájlt próbából bevittem, hát jó sokáig tartott neki, pedig csak egy 5 perces FHD anyag volt.
Ezzel a programmal sem lesz egy leányálom dolgozni. Nem beszélve arról, hogy eshetek neki a tutorialoknak, mert még egy vágást sem bírtam csinálni vele. Kismillió ikon," rá sem merek klikkelni", mert ki tudja mit fog művelni....
-
törölt tag
Én a corelt az crash-ek miatt 1-3 perces időközre lőttem be...
Mert néha szeret ilyesmit is csinálni, pedig eredeti a program minden javítás fent. (X8)Ráadásul, mintha a nem eredeti x7-ben pl a time leps működött volna itt meg nem...
Bár ezt most nem tudom tesztelni"Eleinte szarakodott a resolve, de mióta a 8gigás gépemen 16-ra vettem a virtuális memóriát ritkán dob ki, vagy kell újra indítani."
hm ez egy érdekes dolog lehet több ram, meg hasonlók, hasznosak lennének, mondjuk már azon is gondolkoztam, hogy lehet komolyabb kártyát kellett volna anno venni. Vagy lehet nem használja ki rendesen a hardware-t nem tom. -
Sinisi
senior tag
Annak idején amikor azt hittem, hogy kb. bmelyik vágóval megoldható szerintem próbáltam ezt a terméket is. Ha jól emlékszem a top 10 legelején foglalt helyet az ajánlottak között (mint az adobe-éjé is). Akkor mivel gyorsban kellett (volna) csak általános tutorialokat néztem, jól le is sokkolt, hogy milyen sokrétűek ezek a progik! De olyan peches voltam a vidik választásában, hogy az általad írt pár sorig nem jutott el egyik sem (vagy olyan türlemetlen voltam, hogy áttekertem, mert nem a legrövidebb műfaj egy ilyen téma bevezető bemutatása)...
-
törölt tag
A korábbi verziókban voltak jó effektek ebben is, csak gondolom átszervezték, meg fene tudja, lehet egyeseket kivettek vmiért... nem tom
amúgy a Vegasra mondta, egy profi vágó ismerősöm, hogy az "túl bonyolult" nem vágna azzal. Pedig ő Ediusban vágott, ami lényegesen jobb, és paraméterezhetőbb, egy lapon sem említhető a többi itt felsorolt programmal.
A másik elvileg le van zárva a nyelvi fájl a corelnél, ez vajon igaz? Nem hinném, hogy nem lehet kinyerni a nyelvi fájlokat és visszajuttatni. Mit gondolt erről?
Amúgy vannak jó dolgok is a Corelnél... főleg az új verziókban sokkal szabadabb a kezelhetőség... egyedül az egyes megszokott effektek, meg a kialakított feliratot amit hiányolnék pl. Funkcionalitásban nem rossz, és formátum, tudás is bővül jelentőssel korábbiakhoz képest.
Bár igaz most is feltűnnek olyan problémák, ami úgy tűnik verziók óta meg van vagy fene tudja...
Új hozzászólás Aktív témák
- Sony PlayStation 5 CFI-1216A lemezes PS5 eladó
- BMW E39 540i - V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, Garancia ( OLVASD VÉGIG)
- Dell Latitude 7490, 14" FHD Érintőkijelző, I7-8650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, Számla, Garan
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R7 5800X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 Ti 8GB ZALMAN I3 NEO A-Data 650W
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!