- Kezünkben a Honor Magic V5
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Törékeny-e a Z Fold7? Ki van csukva!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rodzser Mór
senior tag
Ha újrakódolás nélkül akarsz vágni vagy összeilleszteni, itt egy ingyenes program. Nekem bevált.
Free Video Cutter Joiner
https://download.cnet.com/free-video-cutter-joiner/3000-13631_4-78053900.html -
Rodzser Mór
senior tag
Helló!
Több hosszú videóban kéne megtalálnom azokat a részeket, ahol beszélgetés zajlik és megjelöli valahogy. A környezeti zajok sok helyen majdnem olyan hangosak, mint a beszéd.
Van erre valami program, lehetőleg ingyenes, ami tudja ezt? Lehet csak hangfájlt vizsgáló program is, mert a videóból ki tudom szedni a hangot.
-
Rodzser Mór
senior tag
Helló!
Mp4-es H.264-es videóhoz szeretnék zenét pattintani és végeredményül 1 videófájlba gyúrni.
Meg lehet ezt csinálni az egész videó újrakódolása nélkül?
Van ilyenhez ingyenes szerkesztő? -
Rodzser Mór
senior tag
válasz
liszi70 #1505 üzenetére
Köszi, ez bíztató. Majd azért csinálok próbát és szemügyre veszem amennyire lehet.
Az az oka, hogy az egyikben ha feliratot helyezek el, akkor rátesz egy fátyolos layert az egész filmre, életlenebb lesz elejétől a végégig. Ezt korábban nem vettem észre. Fekete háttérnél látszik, hogy ilyen esetben szürke lesz. Persze a többi szín és részlet is veszít az élességéből, ha több fekete vagy sötét szín van a kép (film) egyéb részein, akkor látszik erősen, elég zavaró. És ami érdekes, hogy ha zenét társítok hozzá, akkor is ezt a jelenséget produkálja. Írtam a supportnak, küldtek egy levelet, hogy továbbítják az illetékesnek, de még nem jött érdemi válasz és frissítés sem jött a programhoz, amiben esetleg ez már javítva lenne.
Viszont ezzel a programmal bele tudok zoomolni a mozgóképbe, én adom meg, hogy hova, milyen sebességgel. A másik szerkesztő ezt nem tudja, viszont a feliratozást jól csinálja.De még az is lehet, hogy keresek egy harmadik videószerkesztőt, ami mindent tud, ami nekem kell.
-
Rodzser Mór
senior tag
Sziasztok!
Ha egy kamerával készített MP4-es videófelvételt megszerkesztem egy videószerkesztővel (pl vágást) aztán elmentem MP4-be, ezután ezt egy másik videószerkesztővel nyektetem, pl feliratokat készítek rá és elmentem MP4-be, akkor lesz minőségromlás ahhoz képest, mintha 1 videószerkesztővel csinálnám meg a 2 feladatot?
-
Rodzser Mór
senior tag
Helló!
Van egy halom fedélzeti kamerás felvételem. De elég sok helyet foglalnak.
Van valami egyszerű módja, hogy a méretét csökkentsem? 1080 p 30 FPS-sel vannak. Szerintem a 15 FPS is elég lenne.
Pl a ha a fájlnévre rámenve és jobbklikkel egyszerűen létrehozná a 15 FPS-es változatát, az jó lenne. Van ilyen vagy valami egyszerű módja? Viszonylag sok (500 darab fölött) ilyen MP4-es fájlról van szó. -
Rodzser Mór
senior tag
Nem tartom kizártnak, ha jól sikerül a videószerkesztés a konvertálást, véglegesítést beleértve, akkor törlöm a forrásfájlokat és a közbülső fájlokat, mert csak galiba lesz belőle és úgyis azért munkálkodom rajta, hogy a szerkesztett videó testhezállóbb legyen.
Írtam, hogy VideoProc programmal szerkesztgetem.
Több kamerával rögzítettem. Amit most szerkesztek, az akciókamerával készült 1080p 25FPS-ben MP4 formátumba rögzít. A másik egy Sony kompakt gép, MTS kiterjesztéssel rögzít, az 1080p 50i-vel. Kültéri felvételek, mondhatni amatőr kamerázás és felszereltség. Semmi komoly. A forrásanyagokról most többet nem tudok mondani. -
Rodzser Mór
senior tag
válasz
MrChris #1443 üzenetére
Köszi szépen. De amiatt nem jó ez nekem sajnos, mert szerkesztem is a videókat, vágás, fűzés, átmenet, felirat, effektket, hang stb... Mint általában egy videószerkesztő. Így a konvertálás kevés ide.
Eseteg arra kíváncsi lennék, hogy a videószerkesztővel készre csinált MP4 fájlból, tud-e kisebb méretű MP4-re kódolni, hogy ne legyen látható minőségromlás és hozzon is azért értelmezhető méretcsökkenést, amiért megérje vele foglalkozni. Habár nem sok videóanyagom van, de azért szeretném az optimumot megtalálni.
-
Rodzser Mór
senior tag
Valóban H264-gyel kódol a program, de lehet H265-öt is választani, de azt hardveresen nem tudja, csak szoftveresen és az bődületesen lassú, emaitt marad a H264. VideoProc ingyenes szerkesztőt használom most. Párat már kipróbáltam, eddig ez a legjobb eddig a lehetőségekhez képest szerintem. (A Davinci Resolve-ot meg nem tudom kipróbálni, pedig jókat olvastam róla, mert a gépemben még gyengébb videókártya van, emiatt nem enged tovébblépni a program a kezdőképernyő után.) Van lehetőség Low, Medium, High és Lossless minőséget beállítani, a bitrátát is meg tudom adni, pl a Medium-ot választva 4125 kbps ad a gép. De manuálisan magam is beírhatok oda értéket. És HW és SW kódolást is lehet választani.
Azért fáj ez a mérethízás, mert ha fel akarnám tölteni tárhelyre vagy Youtube-ra a 60 GB videót, az igen sokára menne fel. Meg foglalja a tárhelyet is.
Csinálok összehasonlításokat, még gyengébb irányba nem állítottam, lehet, hogy elég lesz a Low beállítás is. De úgy vettem észre, hogy a Konstans bitrátát nem szabad választani, mert láthatóan csúnya lesz a videó a gyorsabb kameramozgásoknál és a fény és színváltozásoknál. Ha pl egy teknősbékát filmeznék állványra rakott kamerával, vagy fix helyen ülve, fix fényviszonyok mellett beszélnék a kamerába, arra talán jó lehet a Konstans bitráta.
-
Rodzser Mór
senior tag
Sziasztok!
Ha már kódolás és bitráta a téma, és én pedig csak most próbálkozom, ismerkedem a témával...
Videószerkesztőben az elkészített 1080p-s 25FPS produktumot hogyan érdemes elmenteni (exportálni)? Konstans bitrátával, vagy variable bitrátával?
Csináltam próbákat, azt vettem észre, hogy a Variable bitráta esetén szebbek az átmenetek. Bizonyára ott érzékeli a szoftver, ohgy oda magasabb adatsűrűséget kell bevetni. Viszont jóval nagyobb a fájlméret, mint Konstans kódolás esetén. Van hogy többszörösére lesz.
És így 90 perces film, 60 GB lesz, holott az eredeti fájlok 15 GB. Az eredeti felvételek 1080p 25FPS-sel lett rögzítve, tehát ott nincs tuning.
És így ez akkora növekedés, hogy nagyon kedvemet szegte a szerkesztés, alkotás. -
Rodzser Mór
senior tag
Sziasztok.
Egy mappában van több videó fájl.
Hogyan tudom kideríteni, hogy a benne lévő vagy amiket kijelölök fájlok összideje mennyiem a TotalCommanderben, sem a VLC-ben nem találtam ilyen adatot.
A VLC-ben hiába van bent a lejátszási listában, csak az egyes fájlok idejéről látok infót. Az összidőről nem.Csak emiatt nem szeretném összefűzni őket videószerkesztő porogrammal.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kezünkben a Honor Magic V5
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Mesterséges intelligencia topik
- Videós, mozgóképes topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- LEGO klub
- Star Trek
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- HP ProBook 440 G7, 14" HD, I5-10210U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, Garancia ( OLVASD VÉGIG)
- Dell Latitude 7490, 14" FHD Érintőkijelző, I7-8650U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, Számla, Garan
- Dell Precision 5520, 15,6" 4K/UHD Touch, I7-7820HQ CPU, 32GB DDR4, 512GB SSD, M1200 4GB VGA, WIN 11,
- HP ProBook 450 G7, 15,6" FHD IPS, I5-10210U CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11, Számla, Garancia ( ol
- Aki kapja marja Asus C201p Chromebook
- i7 Gamer konfig bővítési lehetőségekkel! - GARANCIÁVAL
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Vivo Y76 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával