Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
gulyasa
őstag
válasz
Djuree #16876 üzenetére
Oké, de akkor sem használhatod a vízben, max fülvédő dugónak. Mert ugye - idézek saját magamtól: "...Ráadásul a másik probléma, hogy a bluetooth nem terjed a vízben."
Szóval annyival pontosítom a leírásomat, hogy való életben a hasonló fülhallgatóknál az IP68 vízállóság azt jelenti, hogy nyugodtan izzadhatsz benne és futhatsz esőben is.
De hiába vízálló, úszáshoz fölösleges hordani, mert semmit nem fogsz tudni hallgatni vele.Úgy sejtem, nem a telefonodat akarod megúsztatni, hanem talán zenelejátszásra alkalmas sportórával akarod közvetlenül bluetooth-on "etetni" a headsetedet. De ismétlem, ez vízben az úszómedencében, vagy tóban, stb. nem fog működni.
Ne értsd félre, még ha vízálló tasakba raknád a telefonodat, természetesen azzal sem működik a dolog.Garmin órám van, úsztam is vele már nem egyszer, ez is képes zenével "etetni" a bluetooth-os fül- és fejhallgatókat, de csak "szárazon" lehetséges, a bluetooth vízben terjedési korlátja, vagy inkább lehetetlensége miatt.
Ezért van - ha nem a csuklón mérő LED-es pulzusmérést referálod -, hogy az úszáshoz használható HRM-eknek van saját memóriája.
Az edzés végén mentéskor tölti le az óra utólag a HRM-ről a mért adatokat és azt menti el a FIT fájlba. -
Djuree
félisten
válasz
gulyasa #16855 üzenetére
A jbl-re értettem. Valahol mintha azt olvastam volna hogy fél óráig vízálló. Meg láttam is valami promo képet hogy úszik vele valaki. De mindegy is, úgyse vinném vízbe sztem. Úszásnál uszodában engem zavarna, nyílt vízen ok lenne éppen.
De nem olyan feltűnő mint az eddigi spárgás.
Köszi, reméljük beválik.Néztem a jbl amcsi oldalt, 75 dolcsi most...NEKIK! máshova nem szállítanak.
-
gulyasa
őstag
válasz
Djuree #16854 üzenetére
Hát... egy kicsit zavaros számomra ez a kijelentésed, mert nem egyértelmű, melyikre értetted az úszásos kijelentést...?
Ha ezt a JBL-re értetted... az hogy IP68 vízálló, az nem pont azt jelenti, hogy lehetne benne úszni.Ráadásul a másik probléma, hogy a bluetooth nem terjed a vízben.
Tehát ebből a szempontból szinte az összes TWS fülhallgató használhatatlan. Arra a célra, az olyan csontrezgéses headset-eket szokták ajánlani, amelyeknek saját beépített memóriája van, amiről saját maga le tudja játszani a hangfájlokat.Szerk.: Amúgy látni fogják, hogy a füledben van, mert igaz, hogy nem áll ki annyira, mint a többi típus, de a fehér vagy a fekete vagy a halvány zöld vagy a kék nem pont éppen álcázó színek...
De azt kívánom, te is használd olyan megelégedéssel, mint én.Csak ne úszáshoz!
-
-NoVa-
veterán
válasz
Árpi001 #16142 üzenetére
Bonyolult a világ, kifejezetten úszó cuccot nézz, mégpedig olyat, ami önmagában tárol és játszik le zenét. Tipikusan bone conductor lesz, fej mögötti karimás, nem TWS, nem minőségorientált, de teszi a dolgát.
A víz 100%-osan BT árnyékoló dolog, így a telefonnal sem, és egymással sem tudnák tartani a kapcsolatot. Saját storage, saját zenelejátszás működik csak. H2O TRI, meg Shokz OpenSwim jellegű cuccokat nézd meg, az alapján folytasd a keresést. Vízállónak nevezett TWS-eket hagyd.
-
static00
csendes tag
Sziasztok!
40-50e ft környékén keresek in ear fülhallgatót, legyen app-ja eq-val, vízállóság előny, rock, metálzene leginkább ami menne rajta, néha telefonálás, anc is előny.
Most egy skullcandy rail anc van, de nagyon doboz műanyag a hangja.
Volt korábban xiaomi buds 3 pro, annak a hangja tetszett, de nem volt megfelelő app-ja és a mikrofon is sok zajt engedett be beszédkor.
Mi jöhet szóba ilyen kategóriában?
Köszi előre is
-
Janaboy
veterán
válasz
mucsiattila #15322 üzenetére
Pontos típusokat nem tudok fejből vagyis nem mindre.
De megnezheted a Sennheiser Sportsot.
A Samsung Galaxy budsnak is van egy vízállóbb verziója.
Oneplus Buds 3at is megnezheted.Amúgy ha rakeresel itt a fórumban a sport szóra akkor találsz még pár speckósabb kialakitásút.
-
c0dered
csendes tag
válasz
fecaga21 #15274 üzenetére
Szia!
Pár hete használom ezeket:
- Moondrop Space Travel (nemröhög!): nagyon korrekt kis darab, rendes ANC van benne, szép (kiegyensúlyozott) hangzás, ajánlott. A voice promptok kicsit kretének (ilyen anime csaj nyögdécselések). Kb 12 eFt mindennel
- Soundpeats Life: a fentihez hasonló, de ez még korlátozottan vízálló is. Az app tud smart EQ-t (miután megméreti veled, milyen spektrumot mennyire hallasz). Jó hang, kicsit több üzemidő. Most 18 eFt, de szokott olcsóbb is lenni. -
<Adamsky>
nagyúr
Őszinte leszek, sose próbáltam, egyik félét se. Viszont azt olvastam, hogy a hagyományos (de vízálló!) fülesnél, ha abban próbálsz meg úszni, akkor könnyen befolyhat a víz a füled és a füles közé, és akkor az nem lesz annyira kellemes.
Ezért szokták inkább ez ilyen "bone conduction"-ös füleseket favorizálni.
Hangminőségről itt nem nagyon érdemes beszélni, de mivel ugye nem próbáltam, ezt is csak hallomás alapján állítom.
Engem szerintem zavarna úszás közben egy füles, ill. én azért már hozzá vagyok szokva egyfajta minőséghez, és azt szerintem a "legtutibb"" bone conduction"-ös füles se hozná. -
jupp008
senior tag
Sziasztok,
megelégedettséggel használt Tronsmart Onyx Free fülesem kezd tönkremenni így hasonló paraméterekkel keresem az újat.
fontosabb elvárások:
- elsősorban futáshoz és biciklizéshez
- max. 25.000 Ft. Inkább belföldi beszerzés
- TWS, vízálló, töltőtok gyorstöltésel, in-ear kivitel és azért legyen normális a hangminőség.A Tronsmarton fizikai Panasinic gombok vannak ami alacsony nyomásérzékelésű ... nem tudom másnál ezek hogy vannak. Plussz ezen van UV fertötlenítés a tokban, nem tudom más alkalmez e ilyet, de ezt persze elengedem.
Az EarFun Free 2S -t láttam esetleg alternatívának ami még elég olcsó is. Esetleg valami más ami ajánlott ? -
Szaszati
tag
Sziasztok!
Sportoláshoz keresek vezetéknélküli fülest. Három alapvető elvárásom lenne vele kapcsolatban:
- maradjon a fülben/fejen intenzív mozgás közben is
- legyen vízálló (izzadságálló)
- zajos környezetben is jól hallható legyenEddig próbáltam Huawei Freebuds 4i-t (állandóan kiesik a fülemből, amint izzadni kezdek, bármekkora gumiharanggal), Skullcandy Ink'd-et (semennyire sem vízálló, és mivel nagyon izzadok, hamar kikapcsol) és Panasonic RP-BTS10-et (semmilyen gumiharang nincs rajta, nem illeszkedik a fülemhez és alig hallani valamit vele).
Eddigi tapasztalatok alapján úgy tűnik, hogy egy olyan neckbandes lenne jó, amin van gumiharang és esetleg valamilyen más rögzítés is, ami a fülön tartja, de bármi más érdekel, ami megoldás lehet.
Nincs kőbe vésett pénzkeret rá, de mivel kizárólag sportoláskor használnám, nem szeretnék túl sokat költeni rá, ideális esetben maximum 30-35 ezret. Igazából egy fejhallgató lehet megoldás lenne, de első körben inkább kisebb füleseket néznék.
Hálásan köszi előre is minden tippet
-
Janaboy
veterán
válasz
-NoVa- #14112 üzenetére
Az meg, hogy a beázott kapcsolójú Watch 4 javítására rákérdeztem, arra közölték, hogy az nem garanciás javítás, mert a vízállóság rating a vásárlás pillanatáig él, ha kibontottad, onnantól degradálódik.
LOOOOL
Nekem is van vitám Z Flip 4 kapcsán, de amíg nem zárult le addig nem írom le a részleteket
-
-NoVa-
veterán
válasz
-Maci- #14110 üzenetére
Nem a gyártó, hanem a képviselet hibája. Ilyenkor meg lehet kerülni a képviseletet, írni a központnak a sztoriról, aztán azok majd lecseszik a helyi erőt, ha szaporodnak a panaszok.
Minőségben eddig is kettős az élményem. Az S21 teszi a dolgát még, ahogy az S7 és S9 is a gyerekeknél, de... Az S21 sim foglalata megdöglött, kontakthibás vadonatúj simmel is. Erre mondjuk pár perc alatt megoldás volt az esimre váltás.
Vízálló, volt már tó fenekén is a lányomnak köszönhetően, de mostanra kissé kételkedek a vízállóságában, mert a hátlap ragasztója részben megszünt ragadni. Nem az az örök élet, mint a régebbiek.Az meg, hogy a beázott kapcsolójú Watch 4 javítására rákérdeztem, arra közölték, hogy az nem garanciás javítás, mert a vízállóság rating a vásárlás pillanatáig él, ha kibontottad, onnantól degradálódik.
Na itt érzem magam felelősnek, hogy nem borítottam fel az infópultot egy ilyen után, hanem megjavítottam magam az órát. Amíg az ilyen supportot gyújtogatás nélkül lenyeljük, addig házmesterekből és kormányból sem kapunk jobbat.
-
ixek
újonc
Sziasztok!
Fülhallgatót keresek, elsősorban edzés közbeni zenehallgatásra, de általános zenehallgatásra és telefonálásra is használnám. 60-80 ezer közötti árkategóriát lőttem be, a 80 kőbe van vésve. Bizonyos szintű vízállóság, jó hangminőség. aktív zajszűrés fontos lenne
Korábban Sony Linkbuds S-em volt, azzal nagyon meg voltam elégedve, de sikerült elhagyni valahol... Úgyhogy beépített GPS előny
Tudtok esetleg ajánlani valamit? Samsung S21-hez lenne.
-
Sziasztok,
Sony wf-ls900n (LINKBUD S) mennyire vízálló? Lehet benne esetleg úszni? Ha nem, esetleg tudtok ajánlani olyan fülest amivel llehet úszni?!
-
soultrapp
senior tag
Hello!
Súlyzós edzésekhez keresnék fülhallgatót.(In ear)
Vízálló legyen és stabilan maradjon a fülbe
Fontos,hogy baszus legyen benne.
20-40ezer között szánnék rá.
Samsung Galaxy s23+al lenne használva.Earfun Air pro 3-at,Samsung Galaxy Buds 2-t néztem hirtelen.
Ezektől van esetleg jobb/ajánlottabb??
Nem tudom,hogy van e olyan,hogy csak az egyik oldalit használom így a másik nem merülne.
Néha munkába is használnám és oda nem kell párban. -
S:type
csendes újonc
Sziasztok!
Vezetél nélküli fülhallgatót szeretnék venni. A keret 30-50.000 Ft között van. Ha számít akkor Google Pixel 7 Pro, iPhone 14 Pro Max és Samsung S23 Ultrával szeretném használni. Emiatt gondolom a gyártók sajátjai kizárva (javítsatok ha tévedek).
Ami a legfontosabb, hogy vízálló legyen, legalább korlátozottan. Sajnos edzés közben az elmúlt 2 évben 2 AirPods is halálát lelte (mikrofon már nem jó, hang még van), nem szerették az izzadtságot. Elsősorban nem az agyba dugós megoldást keresem (eddig az összes kiesett a fülemből futás közben) de ha van erősen ajánlott akkor nyitottt vagyok. -
Janaboy
veterán
-
joci86
senior tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani 10.000 Ft környékén valami normálisan szóló "agybadugós" fülest, ami alkalmas kültéri telefonálásra is? AptX annyira nem szempont, az AAC minőség is pont megfelelt, SBC-ig viszont nem mennék le.
Korábban volt egy Aliról rendelt Mpow Mbit S fülesem, minden szempontból tökéletes volt. A hangjával elégedett voltam, kültéren is nagyon jól lehetett telefonálni vele (a másik oldalon is rendesen hallottak), szuper akku idő, az átlagosnál jobb vízállóság (nem mintha zuhanyozni akarnék vele, bár 1x kipróbáltam, és semmi baja nem lett). Kár, hogy elhagytam valahol...
A jó tapasztalatok miatt rendeltem egyet itthon, 10 körül meg lehet kapni. Kb 30 percet bírt az akksija, ezért visszavittem és (3 hét(!) ) után sikerült kapnom egy másikat. Annyival vagyok előrébb, hogy ez már majdnem 1 órát bír fullos töltéssel (papíron és korábbi tapasztalat alapján is 5-6 óra benne kell legyen).
Lehet, hogy teszek még egy próbát a cserével, de ha az is hibás lenne, akkor másikat kell keresnem.Próbálkoztam időközben a QCY T17-tel is (S nélküli verzió), a hangjával elégedett voltam, az akku szintén jó, de kültéren telefonálásra alkalmatlan...
Az alábbiakat néztem ki, a fenti kritériumok tükrében melyiket érdemes megvenni?
- QCY T17S
- Redmi Buds 3 Lite
- Xiaomi Mi True Wireless Earbuds Basic 2s (mintha ebben gyengébb chipset lenne QCC3020 a QCC3040-nel szemben, ami talán az előző 2-ben van)Esetleg más?
Köszi!
-
kutkut
addikt
Sziasztok!
Kinéztem 1-2 apró TWS fülest, de mivel még sosem volt ilyenem, tőletek kérdeznék!
- Edifier X3s
- QCY T17
- HAYLOU GT5
Olyan kéne, amit (beltéri) sportoláshoz is lehet használni. A vízállóság kevésbé szempont, inkább a következő érdekelne:
A fentiekhez hasonló kialakítású fülhallgatók mennyire maradnak meg a fülben ilyen "ugrabugrálós" tabata / HIIT edzés közben? Vagy az ezekkel felejtős? -
starius
tag
Edzéshez keresek ipone melle tws fülhallgatót, Airpods 2 és 3 között gondolkozok , igazából a 2 is elég lenne, nincsenek nagy igényeim, de a 3nál látom, hogy elvileg izzadság és vízálló, ez a gyakorlatban mennyit számít? Megéri emiatt a 3as a felárat? Esetleg alternatívák? Nem szeretnék "agybadugósat"
-
vicze
félisten
válasz
Kékes525 #9424 üzenetére
1. Ez ugye elég szubjektív, inkább azt írd, hogy milyen jellegű hangot szeretnél.
2. Ahogy <Adamsky> írta, nagyon nem lesz jellemző, mivel ez viszonylagosan bonyolult. Minden modernebb csak 1 oldalt fog lejátszani, és nem lesz mono mix, és igazság szerint lejátszó oldalon kell megtörténjen, mert A2DP így működik.
Kontroll megoldható, de többnyire nem árt ha van app az adott készülékhez és beállíthatod ahogy szeretnéd, nem minden fülesnél lehet.
3. Nem hiszem hogy jelenleg van olyan TWS, aminek nincs.
4. Nem létezik olyan, hogy vízálló. Különböző IP minősítések vannak, esetleg bemondott cseppállóság. IP4 vagy izzadság védelem, elég kéne legyen esőhöz. -
Kékes525
félisten
Olyan True Wireless fülhallgatót keresek Galaxy S20 FE Android 12-es telefonomhoz:
1. Aminek szép a hangja (stereóban és monoban is, csak az egyik fülbe dugva),
2. monóban (csak az egyik fülbe dugva) is hallgatható, és ekkor is a hangerő a fülhallgatón változtatható,
3. mikrofonja is van,
4. vízálló (esőben is használható),
5. ár nem számít.
-
<Adamsky>
nagyúr
válasz
hoffman_ #9290 üzenetére
Nem tudom, hogy milyen sporthoz keresel fülest, de az tény, hogy van olyan, amihez a Liberty 3 Pro kevés lehet (ugye a por, homok ellen ez egyáltalán nem védett, de pl. kocogáshoz vagy épp gyúróterembe nekem bevált). Ilyen szempontból a "tuti" (tudomásom szerint) a Vista 2. Ez por és vízálló, és még elég jól is szól. Ennek persze ára van ...
Jóval olcsóbban (por védelem nélkül, de Liberty 3 Pro-nál jobb vízállósággal) viszont ott van a Tribit MoveBuds H1 (aptX, app control). Nem tudom, hogy milyen lehet, de volt két Tribit bt.-s hangszóróm, és azok simán ár/teljesítmény bajnokok voltak. Rövid ideig volt tőlük egy fejhallgatóm is, de az kissé "basszus nehéz" volt. Itt (a MoveBuds H1-nél) viszont úgy látom az app-ban van EQ, szóval ezen - ha ilyen lenne - lehet segíteni.
Én egyébként biztos olyan fülest keresnék, aminek van valamilyen extra "kampója", és nem csak a vetőcső próbálja a fülest a helyén tartani (ilyen szempontból a Jabra sport füleseivel szemben szkeptikus vagyok). -
mate543
tag
Sziasztok!
Barátnőmnek és magamnak is néznék vezetéknélküli fülest.
Barátnőmnek androidos telefonja van, nekem pedig Iphone. Barátnőm munkába járás közben hallgatna zenét, néha edzéshez is használná (futásra inkább egyelőre). Én inkább munka közben és néha edzéshez (egyelőre csak futásra) használnám, valamint néha tablethez is.
Ami fontos lenne mindkettőnknek:
-Nem a legfontosabb szempont - nyílván nem is lehet tökéletes - de hívás esetén a mikrofonnal ne legyen gond; jó legyen a beszéd minősége, normálisan halljon a másik fél.
-Fontos viszont, ha futás közben hallgatnánk a zenét, ne kelljen attól tartani, hogy kiesik a fülből.
-Kényelmes legyen (bár ez relatív tudom).
-Megfelelő üzemidő, tehát ne kelljen minden nap feltölteni (barátnőm napi szinten használná, kb munkába járás közben, én inkább munka közben).
-Mivel eléggé botfülem van és érteni se értek hozzá, hangzásban legyen "megfelelő". Szerény véleményem szerint nem biztos, hogy megkülönböztetnék két különböző fülest. Jól szóljon és kész.
-Nem baj, ha vízálló.
-Ár: Barátnőm kb 30-50k max szánna rá, magam részéről kb én is ezt az 50k Ft-t szánnék rá max.
-Csakis újat vennénk.Köszi a segítséget!
Egy-két hozzászólást olvasta már, valaki az airpods pro-t ajánlotta, jópáran pedig a Jabra elite active 75t verziót. A Jabra nekem tetszene pl.
-
mate543
tag
Sziasztok!
Barátnőmnek és magamnak is néznék vezetéknélküli fülest.
Barátnőmnek android telefonja van:
-Munkába járás közben hallgatna zenét, néha edzéshez is használná (bár ez ritkább szerintem),
-Ha hívnák telefonon és fülébe lenne akkor tisztán hallják egymást,
-Kényelmes legyen (bár ez relatív tudom),
-Akksija bírjon ki 2-3 órát napi szinten (vagyis ne kelljen minden nap tölteni),
-Hangzásban legyen kiegyenlített (nem tudom hogy fogalmazzam meg, se túl sok basszus se túl sok mély ne legyen),
-Por és vízálló is legyen,
-Ár: Fogalmam sincs a vezetéknélküli fülhallgatók piacáról, 30-50k max amit rászánna elvileg, ár/érték arányban legyen jó.Nekem Iphone-m van (sok eltérés nincs a két leírás között):
-Néha edzéshez használnám, illetve munka közben,
-Mikrofonja legyen jó minőségű,
-Kényelmes legyen (bár ez relatív tudom),
-Akksija bírjon ki 2-3 órát napi szinten (vagyis ne kelljen minden nap tölteni),
-Hangzásban legyen kiegyenlített (eléggé botfülem van),
-Por és vízálló is legyen,
-Ár: Fogalmam sincs a vezetéknélküli fülhallgatók piacáról, 30-40k max amit én is rászánnék, ár/érték arányban legyen jó.Köszi a segítséget!
Ezeken felül nem tudom, miket érdemes nézni a fülhallgatókkal kapcsolatban?
-
adesz444
csendes tag
Novemberben vettem Jabra Elite Active 75T-t, azokat mind tudja amiket felsoroltál, egyszerre két eszközhöz tud csatlakozni. Az árba is belefér, bár én az alzánál fogtam ki akcióban 43-ért, ennél többért nem is nézegettem, mert nem akartam annyit rákölteni, de úgy gondolnám, hogy ennyi pénzért nem nagyon lehet mellé lőni ha tudja azokat, amiket szeretnél.
Ebből a jabrából van sima verzió, az Activenak tapadósabb a felülete és jobb vízállósága van, így ez ajánlott elvileg sportoláshoz.
Ami ennek a negatívuma lehet, hogy a jobb füles csatlakozik a telefon stb.-hez, a bal füles pedig a jobbhoz, így a bal önmagában nem használható, illetve szabadtéren futás közben ha pl bal kezeden van az óra amihez csatlakoztatnád, akkor akadozhat a hang, ez tapasztalat. -
Megérkezett hozzám az Earfun Free 2. Korábban is rendeltem már az Earfun-től, akkor Amazonnal küldték, most viszont írják is az oldalon, hogy valami fennakadás van velük, így Kínából jött, viszont nem kell aggódni, mert először Hollandiába küldték, majd ott újra feladták, így ugyanúgy EU-ból érkezik hivatalosan, a DPD hozta. (Nov 4-én rendeltem, kerek 2 hét alatt ért ide). EARFUN30 kóddal $35 volt.
Korábban egy Edifier X3 to u-t használtam, hangzásban mindenképp jobb nála.
Előnyök:
- Jobb hangzás, több mély hang van, kevésbé "doboz" hangú.
- A tok rendelkezik vezeték nélküli töltéssel is, valamint gyorstöltést is tud.
- Töltés kiejlzés a tokon.
- Vízállóak a fülesek.Semleges:
- A fülesek kicsit nagyobbak mint az x3, így pl nekem biztosabban illeszkedik a fülembe, de kisebb fülűeknek nem biztos hogy jó, mert nem tud jól beleülni (pl feleségemnek már kényelmetlen volt).Hátrány:
- Nagyobb méretű a tok.
- Amikor kinyitod a tokot, akkor a fülesek egyből csatlakoznak az eszközhöz, pl ha véletlen kinyílik zsebben vagy hasonló, akkor nem túl jó.
- A tokban elég mélyen ülnek a fülesek, így kicsit nehezebb belőle kivenni, mint az X3-at a saját tokjából.Így hirtelen kb ennyi róla, nekem összességében jobban tetszik mint az X3, nekem megérte a váltás.
-
123xyz
aktív tag
Sziasztok. Ajánlást szeretnék kérni TWS fülhallgatóra max 20k-ig, hazai beszerzéssel
A kiindulási alap ez lenne: LG HBS-FN4 Tone Free True Wireless Bluetooth fülhallgató, fekete | Extreme Digital
Ezt használtam az elmúlt pár hónapban, csak elromlott. Anno 18 ezerért vettem, most 15-ért igen kedvező az ára, de számomra a kialakítása nem a legjobb, mert ha nagyobb mozgással járó tevékenységet végeztem akkor gyakran kellett igazgatni, szóval nem vennék újra ilyet. Viszont sok tulajdonsága tetszett, melyek alapján a minimális elvárásaim nagyjából ezek lennének:
- BT verzió min. 5.0
- sportolásra (pl futás) alkalmas kialakítás
- lehetőség hangerő állításra és zeneszám léptetésre az eszközön
- legalább 4 óra üzemidő zenehallgatáskor (nem csak kamuzva, hanem ténylegesen)
- értékelhető zajcsökkentés (nem feltétlenül ANC, de azért ha az utcán sétálok, és felhívnak, akkor is jól hallható legyek a másik fél számára)
- legalább 1 év garancia (csak hogy ha elromlik, és nem tudják javítani, akkor visszakapjam a pénzem)
- jó hangminőség zenelejátszáskor (ne nagyon legyenek róla negatív értékelések amik a hangminőséget kritizálják)
- stabil kapcsolat, ne szakadozzon
- AAC támogatás
- legalább cseppálló / nem megy tönkre egy kis izzadtságtólOpcionális extrák
- gombok / gesztusok programozhatósága appból (beállíthassam, hogy pl. 1 érintésre ne megálljon a lejátszás, hanem váltson számot)
- gyorstöltés
- aptX támogatás
- viselés érzékelés (álljon meg a lejátszás ha kiveszem a fülemből)
- vízállóságAnnyiból sajnálom ezt az LG fülhallgatót, hogy tulajdonképpen mindent tudott a fenti listából, app is volt hozzá, csak a tapasztalat azt mutatja, sajnos az én fülem olyan, hogy nem ideális hozzá ez a forma. A héten átnéztem nagyjából az Alza, az Edigital és az eMAG kínálatát, de valamelyik tulajdonság hiányán vagy pedig a termékre rákeresve a negatív értékelések jelentős száma miatt mindegyik elbukott, így még nem találtam meg, mi lenne az ideális választás
Szóval tudnátok esetleg alternatívákat ajánlani? (És bocsi a hosszú kommentért)
-
A körülményektől is függ, hogy szakadozik e a kapcsolat. Amennyiben egyszerre csak az egyik füles csatlakozik a lejátszóhoz/telefonhoz, kommunikálniuk kell egymással, így pl kültéren gyakran szakadozhat. Na most a fejeden keresztül nem látják egymást, mert az emberi test blokkolja a BT-t (pontosabban a víz az emberi testben), így a kommunikáció abból áll, hogy a környezetben levő tárgyakról, falakról visszaverődő BT hullámokon keresztül teszik. Bizonyos anyagok is blokkolhatják a BT jelet, én pl ezt vettem észre, ha az egyik vízálló dzsekimet hordom, előfordulnak szakadások (a telefon a zsebemben van olyankor). Továbbá, némely modellek érzékenyek az áruházban levő lopásgátló kapukra, és ha átmész rajtuk, megszakad a jel. De ha a lakásban is folyamatosan szakadozik, akkor ott bizony valami gond van.
-
andronymus
tag
Köszönöm és mennyire bírja az izzadságot mennyire marad meg a fülben pl kocogás vagy akár dinamikusabb mozgás közben?
Zene oldalon mennyire erős? (jabra nem éppen zenei oldalról híres)
Vízállóság terén pór és csepp állót olvasok a doksiban már IP55 van ami már egy erős eső vagy izzadástól is véd.Tapsztalatok ezen a téren?
-
greg77
csendes tag
Sziasztok!
Sportoláshoz, leginkább futáshoz keresek fülhallgatót.
Árban max. 15(20) eFt.
Elsődleges szempont, hogy az izzadtság/eső miatt vízálló, valamint a fülbe stabilan rögzíthető legyen.
Karakterisztikák, minőségi hangzás kevésbé fontos, sport közben inkább a BPM dominál, a zene nálam "fájdalomcsillapító"
Fontos továbbá, hogy a külvilág ne legyen teljesen kizárva, valamilyen mérték hallható legyen (pl. a közlekedés).
A zene mobilról jönne (most Samsung van).
Szín szintén lényegtelen (bár a hímneműek táborát erősítem, így a pink nem játszik).Köszönök minden ajánlást, ötletet, gondolatot.
-
vicze
félisten
válasz
<Adamsky> #6787 üzenetére
"water will get between your ears and the buds"
Ezért adnak általában a vízálló lejátszókhoz tippla illesztéket ami elég mélyre mennek és megakadályozzák már a levegő de így a víz bejutást is.A csontvezetéseseknél nyilván az a probléma, hogy mozogsz és ha mozogsz akkor romlik az átvitel, és nyilván a hang is.
-
vicze
félisten
Sony NW-WS620-as sorozat valamivel az árad felett van, de van jó pár olcsóbb kínai is.
Vízálló MP3 lejátszóra keress lesz elég sok olcsón. Ugye a mem kárty berakás+víz nem feltétlenül kompatibilis dolgok, igy többségnek elég kicsi nem bővíthető belső tárhelye van. BT újabb valamivel drágábbak esetében általános most már, de azért extra dolog. Mondjuk nem tudom, hogy vizen kívűl miért használnád, többnyire a szól valahogy kategória. -
A BT-t blokkolja a víz, nameg nincs is teljesen vízálló BT-s fülhallgató, szóval nincs. Kérdés az is, hogy mihez akarod haszálni, mert egy mobil sem fogja neked kibírni a Balaton átúszást.
mod: ja beépített memóriás. Szerintem olyan sincs, de ha lenne sem működne jól, mert a 2 füles közötti kommunikációt könnyen blokkolja a víz (igen, kell a 2 oldalnak is kommunikálnia egymással, hogy sztereó maradjon a sztereó).
-
Rájmó
tag
Sziasztok, olyan vezeték nélküli fülhallgatót keresek, ami vízálló illetve beépített memóriával rendelkezik vagy lehet bele tenni memóriakártyát. Igazából balatonátúszáshoz kellene majd, hogy ne legyen annyira unalmas az esemény.
Van ilyen füles egyáltalán? Ha igen, akkor tudnátok ajánlani max 25-30 ezer környékén?
Köszi előre is a segítséget! -
Tav-Csoves
őstag
Sziasztok!
Egyelőre teljesen tanácstalan vagyok. Szeretnék vásárolni egy jó zajszűréssel, és vízállósággal is rendelkező ear-in avagy "agybadughatós" vezeték nélküli Bluetooth fülhallgatót.
Motorozáskor használnám bukósisak alatt, és ha már vízálló, akkor zuhanyzáskor, és úszáskor is használnám... Bár utóbbi ritkán fordulna elő.
Keresném a legjobb ár/érték arányút, tehát még olcsó is legyen. Ejj. Létezik egyáltalán ilyen?
Köszönöm szépen a válaszaitokat! Szép napot mindenkinek! -
joci86
senior tag
válasz
enginev3.0 #5132 üzenetére
Az Mpow Mbit S hasonlóan néz ki.
Saját tapasztalat még nincs (még úton van a füles).
Jókat írtak róla :
https://www.scarbir.com/tws/mpow-mbit-s-review?rq=MpowAmiért ezt választottam:
- jó akku üzemidő (kb 6 óra egy töltéssel)
- van töltöttségjelzés a tokon, ami amúgy 4x tudja teljesen feltölteni a füleseket
- állítólag szépen szólnak a mélyek is, de úgy általánosságban is pozitívan nyilatkoztak a hangzásról
- jól használható telefonálásra is (normálisabb mikrofon + zajszűrés kombó)
- ipx8 vízállóság (heves esőt, zuhanyzást is kibírja) -
joci86
senior tag
Az Edifier X3 tokja semmilyen formában nem képes mutatni a töltöttséget?
Mintha egyik videóban azt mondták volna, hogy van egy rejtett LED, ami töltéskor világít.
Egy meghatározott alacsony szintnél (pl 20% alatt) nem kezd jelezni, hogy érdemes volna megetetni a tokot?Tökéletes füles lenne a leírások és visszajelzések alapján, de ez az akkujelzési dolog zavarna.
Nagyon sok jót olvastam még az Alien Secret QCC010-ről, de egy itt a fórumon talált tws tesztelős oldal szerint akadnak gondok a kapcsolattal, és viszonylag sok hibásat adnak el belőle, ezért utólag le is voltak pontot, az max pontszámot ezzel bukta is.
Szintén ugyanezen oldalt [link] böngészve találtam egy elég jónak tűnőt: Mpow Mbit S. Ezzel valakinek tapasztalat?
Elvileg hosszú üzemidőt, jó telefonálási minőséget, jó zenei hangminőséget (sok basszussal) és IPX8 vízállóságot ígérnek... Mindezt 25 dollár alatt. -
rebelinside
tag
Sziasztok! Tudtok olyan TWS fülest ajánlani, ami lehetőleg érintős, az érintéssel lehet előre/hátra is léptetni, illetve hangerőt szabályozni, és nem teljesen doboz a hangja? Nem audiofilnek lesz, ANC sem kell, de zenehallgatás lesz az elsődleges funkciója. Ha vízálló, az se lenne rossz, de az nem feltétel.
Mik azok, amik tudnak ilyet? Lehet 25k alatt kapni?
Én a Honor Choice-t néztem, MM-ben 10k-ért elég jó deal, de a leendő tulajnak nem tetszett, hogy nem tud hangerőt állítani vele. Az earfun air amit még néztem, de az drága itthon, és nem tud visszafelé léptetni...
-
fericske
addikt
Saját tapasztalatból nem tudom hangzásban mi az eltérés, csak másodkézből, hogy ugyanaz.
Aptx nélkül kell értelmezni a hangot, a Levi nem kapott.
Ambient módot kapott, ennyivel több, de üzemidőben és vízállóságban elmarad a Tevitől.A Hifieheadphones.uk-n 70 pénz most megint a Tevi.
-
GoTReX
őstag
Sziasztok!
Vezeték nélküli Fülhallgatót szeretnék venni edzéshez. Korábban már volt egy JBL 115BT. Az két oldalt összekötő vezetékes típus volt és utáltam a súlyelosztása miatt. Jelenleg egy ugyanilyen Sony van amit kaptam,de a vezetékkel csak a gond van. Én a tesztek alapján egy BLITZWOLF® BW-FYE7-t néztam ki. Kiemelték hogy minden tartományban erős és szép hangot produkál és vízálló. Egyenlőre belső forgalmazónál néztem,de ott van ezer, mostmár újabb típus. Nektek mi a véleményetek a kiszemelt darabról?
Előre is köszönöm a segítségeket! -
GoTReX
őstag
Sziasztok!
Vezeték nélküli Fülhallgatót szeretnék venni edzéshez. Korábban már volt egy JBL 115BT. Az két oldalt összekötő vezetékes típus volt és utáltam a súlyelosztása miatt. Jelenleg egy ugyanilyen Sony van amit kaptam,de a vezetékkel csak a gond van. Én a tesztek alapján egy BLITZWOLF® BW-FYE7-t néztam ki. Kiemelték hogy minden tartományban erős és szép hangot produkál és vízálló. Egyenlőre belső forgalmazónál néztem,de ott van ezer, mostmár újabb típus. Nektek mi a véleményetek a kiszemelt darabról?
Előre is köszönöm a segítségeket!
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Stauffenberg #3486 üzenetére
Természetesen igazad van, részben
Amit a shenzeni dzsunkáról árul Wang, két pecázás között, az mindig sokkal olcsóbb lesz, mint ha venne hozzá egy irodaházat személyzettel Hamburgban, ezen nincs is mit érvelni. Ám (maradva béna példámnál) a OnePlus mai napig a neten terítést alkalmazza (persze egyéb logisztikai dolgokban sokat fejlesztett és ugye megjelent szolgáltatóknál, stb), plusz rájött, ha ki akar kerülni Wang dzsunkája mellől, rá kell feküdnie olyan dolgokra, amit a hülye nyugati értékel: jó kamera, vízállóság, ilyen-olyan standardok. Bejött a képbe a fejlesztés. Ezek feltehetően mind együtt #kurvasokba kerültek és most már megtehetik, hogy elkezdik tartani a markuk a beetetett közönségnek.
Persze hangsúlyozom ezek topikidegen témák, de sajna nincs kínai tws-em, egy se, nemhogy nagy tétel -
Zoleee83
addikt
válasz
tigipuf #2650 üzenetére
Ja meg érdekelne egy olcsóbb , vízálló füles amivel simán be lehet vállalni egy strandi vízbe esős-merülős balesetet,zuhanyozást is.Ilyen valóban vízálló cuccot nem tud valaki?
Soundpeats Trueshift2 és TrueFree2.
Mindkettő IPX7-es, ráadásul a Soundpeats fülesek elég jó minőségűek is, és nem drágák.
Annyi, hogy Aliról nem tudom mennyi idő a szállítás de ezek meúszhatóak 10k alatt. -
tigipuf
senior tag
Persze várok a tronsmarttal,nagyon jól elvagyok az edifier x3-al.Végül is szerintem maradok ennél a kialakításnál,pálcikást nem szeretnék.Most leginkább egy dual driveres típusú fülest szeretnék meghallgatni,meg érdekelne még ez az aktív zajszűréses dolog ami kezd szépen lassan megjelenni az olcsóbb kategóriában is.
Ja meg érdekelne egy olcsóbb , vízálló füles amivel simán be lehet vállalni egy strandi vízbe esős-merülős balesetet,zuhanyozást is.Ilyen valóban vízálló cuccot nem tud valaki? -
GU-81M
tag
Sziasztok! Milyen ipx7 vagy jobb vízállóságú, agybadugós, fülest ajánlotok? Sajnos a spanyol MPOW M5/T5 rendeléssel én is befürödtem. 20k fölé csak indokolt esetben mennék.
-
Nabukin
tag
válasz
TheProb #1741 üzenetére
Én úgy néztem, hogy mind a bogyókban, mind a tokban nagyobb az akksi. Emellett az Onyx Free-nek elvileg szuper király nyomógombja van nem érintője. Meg a vízállósági foka is jobb. Meg van benne UV fényes sterilizáló is a tokba építve, a koronavájrusz meg a fülzsírszörnyek ellen.
Két hete úton van nekem, remélem nemsokára megjön végre és tudok összehasonlítást is írni.
-
AlexDaywalkr
tag
-
TESCO-Zsömle
titán
Hola.
Találkozott már valaki true wireless fülesből olyannal, ami ténylegesen vízálló? Mármint amibel behelyezés után akár merülni is lehet.
Előre is köszönöm. -
hajbel
addikt
Lypertek Tevi (70 óra), mpow m5 (42 h) jó fülesek, ipx 7-es vízállósággal. Hirtelen ezek jutnak eszembe. Ha beleejted őket avízbe, semmi bajuk nem lesz, zuhanyozni is lehet velük. Telefonálásra viszont nem annyira jók, mint az airpods. Persze időnként vissza kell őket rakni a tokba, tölteni.
-
B.i.L
senior tag
Köszi,de a vízállóság fontos,
,azt persze nem írtam,de lehetett következtetni ,illetve a kompakt méret(apple),hogy kültéren is kell/jobban mondva vízparton.Ebben benne van az eső,vízbe pottyanás.
Telefonálás napi max 2 óra,de az üzemidő 48+.
Akkor marad valami köztes megoldás.Garanciát veszek valami jobb fülhallgatóra. -
hajbel
addikt
válasz
Mosqu!to #257 üzenetére
Mármint featureökre gondolsz, vagy hangra? Hangban a Sennheiser Momentum és a Master & Dynamic MW07 is jobbak nála többek között. Ez utóbbi ugyanúgy rendelkezik ANC-vel és még IPX 4-6-os vízállósággal is. Szvsz ha nem hallgatsz zúzósabb dallamokat és nem kell ANC, a Lypertek Tevi is jobban szól nála. Ár/érték arányban azzal jársz a legjobban.
-
benyo513
tag
Sziasztok!
TWS vásárlásban gondolkozom az alábbi szempontokkal, tudnátok segíteni a kiválasztásban?
Milyen áron? Nagyon maximum 25ezer forint, de ha lehet inkább 20e alatt (főleg külföldi rendelés esetén).
Külföldi rendelés játszik? Igen.
Hangzásvilág? V-karakter vagy egyenes.
Kialakítás, ergonómia: nem szeretnék olyat, aminek van nyúlványa, mint pl. a az Anker Soundcore Liberty Air 2
Vízálló legyen? Sporthoz is használnám, szóval igen.
Mikrofonos legyen? Igen.
Videót is néznél vele? Igen, néha néznék vele youtubeot vagy netflixet iphoneról/ipadről, úgyhogy fontos az alacsony latency. -
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó számítógép
- Dell Latitude 7410 Strapabíró Ütésálló Profi Ultrabook Laptop 14" -80% i7-10610U 16/512 FHD IPS MATT
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 7 8700F/9800X3D +RTX 3060Ti/3080/3090/4060/4070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Honor Magic5 Pro garanciális
- Uhh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 16/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Új Asus F16 TUF WQXGA 165Hz G-Sync i7-14650HX 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5050 8GB Win11 Garancia
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest