- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdezel:
1. Olvasd el ezt az összefoglalót!
2. Vedd figyelembe, hogy a fülhallgató higiéniai termék (így nem küldhető vissza webshop vásárlás esetén sem! - akadnak kivételek), így nehéz javaslatokat adni, mert nem rendelkezünk annyi releváns tapasztalattal!
3. Rengeteg a szubjektív dolog, például: egyéni a hallás, egyéni a fül kialakítása, egyéniek az igények stb.
4. Találd ki, hogy milyen kialakításút szeretnél!
5. Határozd meg, hogy milyen célra kell! (Sport, hívás, zene stb., ezekben érdemes prioritást állítani)
6. Fontos szempont, hogy milyen eszközzel fogod használni! (pl iPhone nem támogat LDAC-ot)
7. Mennyit szánnál rá?
8. Olvass tesztoldalakat, nézz teszt videókat, próbáld szűkíteni konkrét típusokra!
9. Érdemes prioritást állítani a különböző extra funkciók terén is, pl Multipoint, ANC, akku kapacitás, hangkarakter stb (ez nagyban összefügghet, hogy milyen célra használod (6. pont)).
Új hozzászólás Aktív témák
-
gulyasa
őstag
Pont az ilyen drágábbakból nem éri meg bespájzolni nekik többféle színből, hiszen kevesebben veszik, kisebb a kereslet, így könnyen a nyakukon maradhat.
Ezért nincsenek raktáron mindenféle színben, csak rendelésre kaphatók - pontosabban, ha te megrendeled, akkor ők beszerzik és után szállítják le neked. -
gulyasa
őstag
Majdnem minden gyártónak van "budget" kategória terméke, amire "nem annyira figyelnek oda". Tizenegy-két ezerért ne várj sokat. Persze ettől még lehetne jó a hangzása.
Tippek: próbáld ki más gumiharanggal és/vagy próbálj olyan zenelejátszó alkalmazást, amiben van EQ.Volt régen egy Baseus fülhallgatóm a tízezres kategóriából. Miután megvettem, nem sokkal azután jelent meg a Baseus mobilos applikációja, de az sosem támogatta az enyémet. És azóta már az enyészeté lett a füles, akkor már nem is tudtam venni másikat, mert kifutott, pedig mindenféle alkalmazás, állítgatás nélkül teljesen jó volt hangja és az érintésvezérlés funkciói is úgy voltak jó, ahogy gyárilag kitalálták.
-
gulyasa
őstag
válasz
Djuree #16879 üzenetére
Nekem Fenix 6X Pro. Az elején kipróbáltam én is ezt a funkcióját, de az hogy csak elindíthatom, léptethetem, megállíthatom a számokat és változtathatom a hangerőt, ez kevés nekem. Inkább telefonról hallgatom a zenét és a beállított figyelmeztetéseket (km/kör, köridő, átlagpulzus) a Connect-el, és arról elérhetem a JBL appal a füles összes beállítási lehetőséget.
-
gulyasa
őstag
válasz
Djuree #16876 üzenetére
Oké, de akkor sem használhatod a vízben, max fülvédő dugónak. Mert ugye - idézek saját magamtól: "...Ráadásul a másik probléma, hogy a bluetooth nem terjed a vízben."
Szóval annyival pontosítom a leírásomat, hogy való életben a hasonló fülhallgatóknál az IP68 vízállóság azt jelenti, hogy nyugodtan izzadhatsz benne és futhatsz esőben is.
De hiába vízálló, úszáshoz fölösleges hordani, mert semmit nem fogsz tudni hallgatni vele.Úgy sejtem, nem a telefonodat akarod megúsztatni, hanem talán zenelejátszásra alkalmas sportórával akarod közvetlenül bluetooth-on "etetni" a headsetedet. De ismétlem, ez vízben az úszómedencében, vagy tóban, stb. nem fog működni.
Ne értsd félre, még ha vízálló tasakba raknád a telefonodat, természetesen azzal sem működik a dolog.Garmin órám van, úsztam is vele már nem egyszer, ez is képes zenével "etetni" a bluetooth-os fül- és fejhallgatókat, de csak "szárazon" lehetséges, a bluetooth vízben terjedési korlátja, vagy inkább lehetetlensége miatt.
Ezért van - ha nem a csuklón mérő LED-es pulzusmérést referálod -, hogy az úszáshoz használható HRM-eknek van saját memóriája.
Az edzés végén mentéskor tölti le az óra utólag a HRM-ről a mért adatokat és azt menti el a FIT fájlba. -
gulyasa
őstag
A hozzá kapcsolódó applikációban be lehet állítani azt is.
Akár különböző beállítási/vezérlő funkciókat lehet beállítani mindkét fülhallgatóra külön-külön.
Pl. nálam most így:
Jobb fülhallgató: 1 kopp - hangerő fel, két kopp - hangerő le, bejövő hívás felvétele ugyancsak két kopp
Bal fülhallgató: 1 koppal váltogatok az ANC és ambient aware módok között (és ezek kikapcsolása), 2 kopp - voice trough mód. -
gulyasa
őstag
válasz
Djuree #16854 üzenetére
Hát... egy kicsit zavaros számomra ez a kijelentésed, mert nem egyértelmű, melyikre értetted az úszásos kijelentést...?
Ha ezt a JBL-re értetted... az hogy IP68 vízálló, az nem pont azt jelenti, hogy lehetne benne úszni.Ráadásul a másik probléma, hogy a bluetooth nem terjed a vízben.
Tehát ebből a szempontból szinte az összes TWS fülhallgató használhatatlan. Arra a célra, az olyan csontrezgéses headset-eket szokták ajánlani, amelyeknek saját beépített memóriája van, amiről saját maga le tudja játszani a hangfájlokat.Szerk.: Amúgy látni fogják, hogy a füledben van, mert igaz, hogy nem áll ki annyira, mint a többi típus, de a fehér vagy a fekete vagy a halvány zöld vagy a kék nem pont éppen álcázó színek...
De azt kívánom, te is használd olyan megelégedéssel, mint én.Csak ne úszáshoz!
-
gulyasa
őstag
válasz
ZavaBalazs #16843 üzenetére
Garantáltan fülben maradnak az "uszonyos" fülhallgatók is és azokkal nem lesz probléma szemüveggel együtt hordva sem. A legtöbbhöz 3-féle méretű, a fül redőibe kapaszkodó cserélhető támaszték ("uszony" = "fin") is van.
Pár fülpántos márka/típus után jelenleg én is ilyet használok. Habár az én JBL Reflect Aero-m nem az általad megjelölt ársávban van.
De 10 ezer környékén van "szerényebb" is: Tribit FlyBuds 3
Létezik még pár hasonló ezeken kívül is, keress rá az "earbuds with fin" kifejezésre. -
gulyasa
őstag
válasz
Djuree #16830 üzenetére
Nem írtál pénzkeretet...
Én pár hónapja egy JBL Reflect Aero-t használok. Ezen kis uszonyszerű támasztékok segítenek a füledben tartani. Jelenleg 46-50 ezer körül van. Van benne ANC, meg ambient aware mód is. Utóbbi bekapcsolása nélkül is elég jó érzékelhető a környezet zajai. Bekapcsolva ugyan állítható az átengedés mértéke, de a legalacsonyabb fokozaton is túl felerősíti a környezeti zajokat. A szélzajt még jobban. Az ANC a szélzajjal nem tud mit kezdeni. Van voice trough mód, amiben mindent elhalkít, amit éppen hallgatsz, csak a külső zajt (beszédet) hallod.
Létezik hasonló támasztékos megoldással - paletta alsó szegmenséből - a TRIBIT FlyBuds 3 ~10-11ezer környékén. Nincs ANC - ennyiért nem is nagyon várható el.
Vannak fülpántos megoldások is, mint az én előző Tribit Movebuds H1-esem (24-30ezer), de nálam sajnos két példány töltőtokjában is végleg benyomódva beragadt több töltő pin is, ezért használhatatlan lettek, pedig a fülesek teljesen jók. Öröm az ürömben, hogy teljes visszatérítést kaptam a Tribit-ől (amazon.de-s vásárlás volt mindkettő).
Van transparency mode benne, de anélkül sem lettem süket a forgalom zajaira a városban futás közben. Ilyen mód az előző FlyBuds 3-ban nincs.Aztán ott van szintén fülpánttal a JLAB Go Air Sport 9-16 ezres sávban. Nem ismerem, de a jelek szerint ebben sincs ANC.
-
gulyasa
őstag
válasz
Arween #16562 üzenetére
Van pár többnyire kínai gyártó, akiknél elérhetők hasonló fazonúak.
Igazából ezeket (fülpántos fülhallgatók) leginkább sportokhoz találták ki. Én is használtam belőlük Baseus és Tribit típusokat. Ami volt Baseus Encok W17, bár egész sokáig bírta - kb. 3-4 év után hallgatott el örökre... -, de már rég kifutott és hasonlót már nem árulnak.
A következő a Tribit Movebuds H1 volt. Sajnos bár a "dugók" még bírták volna, de a töltőtok rugós töltőérintkezői közül pár egyszer csak végleg olyan pozícióban ragadtak be, hogy már nem érték el a füldugókat így lehetetlen volt tölteni.De van világ a Baseus/Tribit-eken túl is. Ha a gugliban rákeresel a "fülpántos fülhallgató" kifejezésre, jó párat találsz még - a 4-5 ezres kategóriától kezdve a több tízezresekig...
Nem tudjuk megmondani, melyik lesz jó a párodnak. A találatok közül nézzétek ki valamelyik szimpatikusakat és keressetek rá a velük kapcsolatos tesztekre/véleményekre. -
gulyasa
őstag
válasz
macimeister #16522 üzenetére
Július óta használok ugyanilyet futáshoz.
Kínai márkák (Baseus, Tribit) fülpántos TWS típusai után váltottam erre.
Eddig nagyon jó választásnak bizonyult.
Annyit azért tudnod kell - illetve olvass utána -, hogy nem minden vájtfülűnek jön be a hangzása. Én viszont "botfülű" vagyok. Annyit tudok/érzékelek, hogy nekem teljesen megfelel.
Az ANC nem annyira hatásos - legalábbis a környezetemben -, a szélzajjal sem sokat tud kezdeni, viszont az ambient módból a legkisebb fokozat is kissé erősebb, mint kellene.
Van beszédhang átengedés mód, de akkor teljesen elhalkítja, amit éppen hallgatsz. -
gulyasa
őstag
válasz
light1994012 #16438 üzenetére
Nekem volt egy Baseus fülpántos TWS-em, ami bírta kb. 3-4 évet. Utána kb. másfél éven keresztül volt hasonló fülpántos Tribit-em, kettő pár is. Habár mindkettőnél a fülesekkel nem volt baj, de mindkét töltőtokon belül egynél több pogo pin (a rugós töltőérintkező) végleg beragadt és azért váltak használhatatlanná. A Tribit becsületére legyen mondva, mindkét esetben visszakaptam a teljes árat, és a hibás példányokat sem kellett visszaküldeni.
Azóta JBL Reflect Aero-t használok. Ennél fülredőkbe illeszkedő "fülek" tartják kiesés ellen a dugókat. De ez már drágább kategória.
-
gulyasa
őstag
válasz
Winner_hun #16387 üzenetére
Ha nem ki/lelógó száras példányról van szó, szerintem nem lehet probléma a "fölötte" viselt fültok.
A használt in-ear füles tekintetében az a véleményem, hogy nem véletlenül alkalmazza a legtöbb webáruház a használat utáni visszavétel korlátozását, mivel higiéniai termékről van szó. Én nem vennék használtat, bármennyire is jóárasítva van.
Az akku élettartam változó. Ideális kímélő használat mellett is előfordul, hogy valamelyik csak 1-2 évet él - rossz esetben pont a garancia lejárta után pár nappal mondja be az unalmast, de akad amelyik évekig bírja.
Van egy LG fülesem, amit még promócióban a tévé mellé kaptam 2021-ben. Átlag hetente 1-2 alkalommal használom max. 1-2 órára és még mindig bírja. -
gulyasa
őstag
válasz
stuka20 #16348 üzenetére
Csak találgatni lehet, mi az oka a szaggatásnak...?
Más bluetooth-os eszközhöz, mobilhoz csatlakoztatva nem akadozik a lejátszás az X20-asokon?Én már a sokadik fej- és fülhallgatót használom, mióta az F6X Pro-val futok, de közvetlenül az órához csatlakozva csak egy-kétszer használtam az elején valami (már nem emlékszem milyen márkájú, noname) kínai nem TWS-el. Bár nem szakadozott, de nem tetszett, mert közben a futás adatokat elég "furcsa" kiejtésű magyarsággal mondta be, így inkább azóta telefont is viszek magammal futáshoz és a füleseket inkább ahhoz csatlakoztatom. A zenéket is a telefonon tárolom, valamint a futás adatokat is a Connect mondja be (a Google szövegfelolvasónak köszönhetően).
-
gulyasa
őstag
-
gulyasa
őstag
Pedig tényleg csak ennyi.
Nekem egy Reflect Aero van. Első aktiváláskor már egyből párosítás módba kapcsolt, így a telefon bluetooth menüjében csak el kellett fogadni a párosítást. Ez még csak ezután telepítettem a JBL Headphones appot.Nézd meg, nem koszosak-e a füleseken az érintkezők vagy a töltőtokban az érintkező pinek vagy nem maradt-e rajtuk valami védőfólia, fel van-e rendesen töltve a tok és a fülesek, stb.....?
Esetleg menj át egy másik helyiségbe vagy messzebb onnan, ahol most próbálkozol, hogy esetleg nem valami másik eszköz miatti interferencia okozza a problémát? -
gulyasa
őstag
válasz
pulutodurumo #16156 üzenetére
Azért létezik kínai kezelő app ami jó.
Annak idején a Baseus appját nem tudtam kipróbálni, mert azután jött ki, hogy megvettem az S17-esüket, de valamiért nem lett támogatott az appban...
Viszont volt Tribit MoveBuds H1-esem kb. másfél évig és a Tribit app elég kiforrottnak és használhatónak bizonyult a számomra.
-
-
gulyasa
őstag
válasz
dozo76 #16116 üzenetére
Van rá esély, hogy ezek nem összetartoznak (még), tehát nincsenek összehangolva gyárilag.
A Samsung Buds-oknál van olyan lehetőség, hogy ha tönkremegy az egyik oldali fülhallgató, akkor nem kell egy egész készletet újra megvásárolni, hanem elegendő venni egy megfelelő oldali fülest, aztán csak össze kell őket párosítani.
Ez náluk úgy néz ki, hogy be kell tenni a töltőtokba mindkét működő fülest (az új egyik oldalit és a régi még működő oldalit) és egyszerre meg kell érinteni és 7 másodpercig rajta tartani mindkettőn az ujjaidat az összepárosításhoz.Az ugyan továbbra sem látszik, hogy ez milyen márka. Valami noname lehet, mert ugyanezzel a típusnévvel létezik Xiaomi is, ugyanígy néz ki, csak a töltőjére rá van szitázva a "mi" felirat is. Kínai lop kínaitól - de ez is megszokott már. Még az is lehetséges, hogy ugyanabban az üzemben készült, csak a "fekete műszakban"...
Szóval próbáld ki ezt az egyszerre hosszan nyomásos módot, hátha megoldja a problémát.
Ha nem jön be, keress egy Xiaomi gurut, hátha van rá más megoldás.
Sosem volt semmilyen Xiaomi kütyüm és nem is tervezek beszerezni a jövőben sem. -
gulyasa
őstag
válasz
dozo76 #16098 üzenetére
Nem ismerem ezt a fülhallgatót.
Lányomnak volt olyan fülhallgatója (már nem emlékszem, valami tucatmárka volt), ahol párosításkor mindkét oldali füles jelét látta a telefon, de meg volt határozva, hogy melyikre (a "vezérre") kell csatlakozni párosításkor.
Nálad párosításkor mi látszik a listában? Csak egy eszköz, vagy mindkét oldali fülhallgató külön-külön? -
gulyasa
őstag
válasz
SlyChocolate #15944 üzenetére
Ez itt a vezeték nélküli fülhallgatók topik.
A másik topikban érdeklődj: Vezeték nélküli fejhallgatók
De azért ott is előbb olvasd el a téma összefoglalót, hogyan is kérj ajánlatokat.
-
gulyasa
őstag
Viszont ez a fajta kialakítás biztos nincs az összefoglalóban...
-
gulyasa
őstag
válasz
gulyasa #15843 üzenetére
Nos "tizenkilencre lapot húztam", kiegészítettem kicsit a Tribit visszakapott árát és vettem egy JBL Reflect Aero-t.
Tegnap óta ismerkedünk, ma reggel már futottam is vele a városban.Viselni teljesen jó. Ehhez gondosan kell kiválasztani a gumiharangot és a fülkagyló résbe illeszkedő gumitámasztékot, a mellékelt választékból. 1 óra viselés után sem okozott kényelmetlenséget.
Némelyik fülesemnél előfordult, hogy ha "túl jól" illeszkedik, akkor a futás ütemére egyik vagy mindkettő elkezdi kis dugattyúként pumpálni a hallójáratba beszorult levegőt, de a Reflect Aero-nál szerencsére ezt nem tapasztaltam.Van jó pár beállítási lehetőség (az app segítségével), nem mindegyikbe mentem még bele.
Kicsivel több, mint 1 órás futás alatt ANC-t és Ambient Aware-t felváltva használva, nem fülsüketítő hangerőn kb. 20%-ot merültek a fülesek. (Visszatöltés után ez a tok kapacitásából csak 5% vitt el).
A szélzajt elég kis mértékben tudja csak csökkenteni, Ambient Aware módban meg kifejezetten zavaró.
"Hull a hó, fú a szél, Dimitrij Lénáról mesél..."
Mondjuk ez a többi - környezeti zajt beengedő módra képes - fülesnél is hasonlóképp tapasztalható.
Elvileg további finomhangolással az ANC hatékonyságán lehet még javítani. Láttam az almenükben hallójárat teszt, "sound leak", meg hasonló pontokat...
Majd kitapasztalom.Az alap hang nekem kissé kevesebb basszust tartalmaz, de a "BASS" EQ beállítással már teljesen megfelelő.
Nem vagyok vájt fülű, sőt... Enyhe, foglalkozásból eredő zajártalmam van, ami csak a legmagasabb (másnak) hallható frekvenciáknál jelentkezik.Összegezve, egyelőre teljesen meg vagyok vele elégedve.
-
gulyasa
őstag
Tribit MoveBuds H1 - végső konklúziók.
Vásárlás:
Amazon.de
2023.01.30. és 2023.10.02. - na ezt majd pár sorral lejjebb kifejtem...Röviden: A fülesnek jó a hangzása. A kezelést segítő Tribit app egész jó. Fülpántos
kialakításának köszönhetően nekem kiválóan megfelel(t) futáshoz.Na de a töltőtok...
Az első szettet tavaly januárban vettem és teljes megelégedéssel használtam.
Mígnem a tokban a jobboldali fülest töltő pinek közül az egyik végleg teljesen benyomódva beragadt úgy, hogy a füles érintkezőjét már nem érte el. Semmilyen praktikával nem lehetett "kicsalogatni".
A Tribit (cég) becsületére legyen mondva, minden további nélkül felajánlották a visszatérítést. Teljesen új szettet nem tudtak küldeni, mert akkor épp kifogyott a raktárukból.Újra keresgélni kezdtem egy másik hasonló fülest futáshoz, de arra jutottam, hogy adok a típusnak még egy esélyt, hiszen a használatával, minőségével, stb. elégedett voltam - kivéve a tokot.
Szóval tavaly októberben vásároltam a másik ugyanilyen szettet.
Azóta is rendszeresen használtam és ezzel is elégedett voltam. A tokkal is...
Aztán az új tokban is pár hete először a baloldali, majd múlt héten a jobboldali füles egy-egy töltő pin-je újra végleg beragadt. Ez már egyik fülest sem tudja tölteni.Tribit ismét korrekt. Most választhattam a visszatérítés és egy új ugyanilyen szett küldése között.
Két próba után úgy gondoltam, inkább mással próbálkozok. A refund 1-2 héten belül a számlámon lesz.A Tribit-nek ezennel búcsút mondtam. Anyagi kár nem ért.
A csatolt képeken a két töltőtok "nyűgje" látható.
-
gulyasa
őstag
-
gulyasa
őstag
válasz
Janaboy #15845 üzenetére
Ha nem futáshoz kellene, akkor biztos befutó lenne ez a Oneplus Buds 3, de mivel sem fülpánt, sem támasz nincs rajta (mint az általam említett JBL Reflect Aero megoldása), ez nem az, amit keresek.
Az izzasztó edzés nem egyenlő az izzasztó futóedzéssel.
Ha kiesne a fülemből, nem ugyanaz a szitu. Futásnál hatványozottan kényelmetlen megállni, megkeresni... stb.
Ja és csak zajszűrést tud, úgy látom az ambient sound funkciót sehol sem említik... -
gulyasa
őstag
Helló!
"Agybadugós", fülpántos kialakítású, víz- és izzadságálló TWS fülest keresek futáshoz.
A magas és mély legyen kiegyensúlyozott.
Ha lehet, tudja az ambient sound funkciót.
Árban 30 ezer HUF környékén keresgélnék. Egyelőre...Ugyanitt érdekelne - tudom, nem a cél ártartomány - mi a véleményetek a JBL Reflect Aero TWS NC-ről [link] vagy úgy általában a JBL fülhallgatóiról?
-
gulyasa
őstag
válasz
<Adamsky> #13373 üzenetére
Most hogy mondod, tényleg ki lehet kapcsolni "tapizással" is...
Na majd újragondolom...
Ha látok olyan olcsón, mint januárban vettem, akkor lehet veszek másik teljes készletet is.Egyébként próbáltam utánanézni, hogy csak külön töltőtokot lehet-e kapni, de sehol sem találtam. A Tribit ü.sz. meg - mint ahogy írtam - röviden lezárta a dolgot, visszaadták az árát.
A gyár sem foglalkozik csere alkatrész küldéssel.
(Igen, ezt is megtaláltam. Minden Tribit-et egy gyárban gyártanak, de a gyár több márkának is gyárt cuccokat.)De ha valaki mégis tudna szerezni hozzá hibátlan töltőtokot, nekem az is elég lenne.
-
gulyasa
őstag
válasz
<Adamsky> #13371 üzenetére
Köszi.
A "két pár füleshez egyetlen töltőtok" ötlettel az a probléma, hogy amint kiveszed az egyik párost a tokból, hogy betedd tölteni a másik párost, akkor az első pár bekapcsolódik és bekapcsolva marad, amíg vissza nem kerülnek a tokba (vagy nullára nem merülnek).
Illetve ha bevetem a régi hibás tokot, akkor is mindig az egyik jobboldali füles lesz a probléma. -
gulyasa
őstag
Helló!
TWS fülest keresek (ismét...) futás közben zenehallgatáshoz (inkább fülpántosat).
ANC nem fontos.
Külső hang hasznos, de ez sem fontos.
A keret: ~30 ezer HUF (max 40e)Januárban itteni javaslatok közül egy szintén fülpántos Tribit MoveBuds H1-et vettem az amazon.de-ről, nagyjából ugyanennyiért. A hangjával teljesen meg voltam elégedve, de sajnos pár hónap használat után a töltőtokban az egyik töltőérintkező benyomódva végleg beragadt, így a jobboldali fülest nem tudja tölteni.
A Tribit ügyfélszolgálat korrekt volt, fényképet kértek a hibáról és utána visszafizették a teljes vételárat, még vissza sem kellett küldeni a hibás árut.
Ebből a szempontból a történet "happy end"-del zárult - de ettől még jelenleg nincs fülhallgatóm futáshoz...
Azért persze nem akarok másik Tribit-et sem... -
gulyasa
őstag
válasz
#42308056 #13290 üzenetére
Nem jól látod. A BT chip nem szar, csak te egy olyan tabletet vettél, amibe egy szerényebb tudású került. Habár nem tudom, hogy a Buds-ok is tudják-e az LL-t...
Lehet próbálkozni egy jobb USB-s BT adapterrel, ami aptX, meg LL, meg "minden" képes - de majd valamelyik hozzáértőbb kolléga megmondja, melyik használható közülük android eszközhöz is, mert azt nem tudom...
-
-
gulyasa
őstag
válasz
Tajték #13223 üzenetére
Nem tudom, hogy néznek ki a Beats-ek tokjában a töltőérintkezők. Nálam a Tribit-nek az egyik érintkezője benyomódva akadt meg és onnantól nem érte el a fülesen lévő érintkező felületet. Ha nálad nem történt ilyen baj, akkor még próbálkozhatsz kontaktsprével, hátha csak az történt, hogy elkoszolódtak az érintkezők.
(Feltéve, hogy a toknak és a benne lévő akksinak nincs egyéb baja és fel van töltve rendesen...) -
gulyasa
őstag
válasz
dzsi23 #13207 üzenetére
Bár a videón egy macbook-hoz csatlakoztatják, de semmi sem utal rá, hogy pc/laptop/stb. kellene a beüzemeléséhez.
Azt látni, hogy van rajta egy jack csatlakozó, amit a zeneforráshoz csatlakoztatsz, a másik USB a jelek szerint csak a tápellátás miatt kell. A vezetéknélküli fejhallgató (vagy hangszóró) párosításához az adapteren lévő gombot kell megnyomni. -
gulyasa
őstag
válasz
gulyasa #13146 üzenetére
Na közben némi pozitívumról is beszámolnék a problémával kapcsolatban.
Írtam a Tribit MoveBuds H1 töltődobozában lévő beragadt töltő érintkezőről a Tribit support-nak.
Fényképet kértek és az amazon.de (onnan vettem) rendelési számot.Bár először azt írták, választhatok, hogy vagy kicserélik a fülest, vagy visszatérítik az árát. De igazából nem volt sok választási lehetőségem, mivel írták, hogy most nincs raktáron nekik és úgy is visszafizetik az árát, hogy a rossz töltődobozos példányt vissza sem kell küldenem.
Az utolsó (tegnap előtti) válaszukban már csak annyit írtak, ahogy kértem, visszatérítik az árát, és ma már landolt is a számlámon a teljes összeg.
-
gulyasa
őstag
Hali!
Van egy Tribit MoveBuds H1 fülhallgatóm (ilyen), év elején vettem az amazonról.
Nemrég a tokban az egyik rugós töltőérintkező benyomódva maradt, teljesen szintben áll, még csak meg sem lehet fogni csipesszel vagy hasonlóval, hogy ki lehessen húzni (hátha csak beszorult és a rugónak nincs baja bent...)
Van ötletetek, hogyan lehetne megjavítani? -
gulyasa
őstag
válasz
dioka7 #11726 üzenetére
Esetleg mégis az olcsóbbak közül?
Baseus Bowie U2 Pro TWS fülhallgató, ANCÉn egy fülesért - akármilyen jó is lehet - 30-40 ezernél többet nem vagyok hajlandó kifizetni. Nincs egyik sem örökéletre tervezve. Mindig úgy kell tekinteni, hogy max 2-3 évig tervezhetsz vele jó esetben - akár olcsó, akár drága. Ha ennél tovább bírja, az csak grátisz.
A 75-80 és 100 ezres kategória nálam már fejhallgatót jelent - 2021-ben vettem ~70 ezerért egy Sony WH-1000XM3-at, azóta is azt használom túlnyomórészt "csendes", kényelmes filmnézéshez. -
gulyasa
őstag
válasz
gulyasa #11625 üzenetére
Tribit MoveBuds H1 - újabb futás teszt
Az már egyértelmű, hogy a transparency mód - főleg az enhanced trancparency - nem futáshoz való. A lépés ütemével megegyezően enyhén hullámzik a hangerő is. Kikapcsolva nincs ilyen probléma.
Esetleg megfelelő méretű gumiharanggal orvosolható lenne? Nem tudom.
Mondjuk nem is akarom használni, csak próba volt, tehát számomra nem probléma. -
gulyasa
őstag
válasz
<Adamsky> #11628 üzenetére
"" ... viszont van aptX is." - ez a lényeg. A bt. verzió nem (sokat) számít." - Ez egészen addig igaz, amíg csak zenehallgatásra használom, filmnézésre nem (arra van egy Sony WH-1000XM3), de hívhatnak közben telefonon. Pl. low latency és low latency között is lehet különbség, de gondolom ezt neked pont nem kell magyaráznom.
-
gulyasa
őstag
válasz
<Adamsky> #11611 üzenetére
Első kisebb próba: Tribit MoveBuds H1 + Huawei P20 Pro, online Radio 1 hallgatás
Előre bocsátom, a tapasztalataim nem lesznek teljesen mérvadóak, mert nem vagyok egy "vájt fülű" - azt tudom, hogy jól szól vagy nem jól szól...
És gondolom az is korlátozza kicsit a lehetőségeket, hogy a telefonom csak BT4.2-t tud, viszont van aptX is.
Alapértelmezett EQ beállítással, teljesen kikapcsolt transparency módban tetszett, amit hallottam, és ez nekem elég.Kb. 45 percet használtam így (amiből 35 perc volt a futás). Az alkalmazásban az látszott, hogy a fülesek töltöttsége még 100%. Árnyalja a képet, hogy a szokásos módon csak 10%-os lépésekben írja ki az értéket, tehát ez csak jó közelítés a valósághoz képest.
Ezután még használtam kb. 10 percet teljes transparency módban, ekkor csökkent az érték 90%-ra.Amíg a lakásban tettem-vettem, a fülkampóval teljesen stabilan ült, nem volt kényelmetlen - bár futás közben a sapka le volt húzva fülemre, de van annyira stabil, hogy nem kell félni a kieséstől.
Eddig tetszik.
-
gulyasa
őstag
válasz
<Adamsky> #11611 üzenetére
Egyelőre csak a Baseus Encok W17-el (amelynek kinyiffant a baloldala) fogom tudni összehasonlítani (mint fülkampósat), de eleve nem egy ligában játszanak.
Kezdjük ott, hogy a W17-est a saját Baseus appjuk nem kezelte, így EQ meg hasonló finomságok annál felejtősek voltak. Viszont nekem futáshoz teljesen jó volt. Nem kerestem volna mást, ha nem megy tönkre.Elsőre a Tribit-nek egy "hajszállal" merevebb a fülkampója. Habár nem annyira hajlékony, mint a Baseus W17-é, de nekem megfelel ez is.
-
gulyasa
őstag
válasz
gulyasa #11502 üzenetére
Na másfél hét késéssel (UPS hibájából) most érkezett meg a Tribit MoveBuds H1 füles az amazon.de-ről - nagy köszönet <Adamsky>-nak az olcsóbb találatért.
Még csak rövid az ismeretség, a beüzemelésen, párosításon, app telepítésen és rögtön egy firmware frissítésen kívül csak pár másodpercet próbálgattam, mert csak 30-30%-os töltöttség volt bennük. Egyelőre visszakerültek a tokba töltődni.
Apropó, beüzemelés...
Először nem tűnt fel egy ábra a használati füzetke mellett a dobozba rakott kartonlapon...
Szóval a kezdeti sikertelen párosítási próbálkozás után, amikor eltávolítottam a feketén abszolút nem feltűnő átlátszó védőfóliát a fülesek töltőérintkezőiről, máris ment minden... -
gulyasa
őstag
válasz
gulyasa #11401 üzenetére
Erre már nincsenek szavak...
UPS...
A sikertelen kézbesítési próbálkozás óta eltelt 3 nap. Írtam nekik, hogy most már jó lenne, ha leszállítanák a megvásárolt fülhallgatómat.
Erre ezt kapom válaszul:Tisztelt ****** ******!
Alábbi levelét köszönettel megkaptam.
Először is elnézést a kellemetlenségekért.
Engedje meg, hogy tájékoztassam, a küldemény raktárhibából adódóan késlekedik,
helytelen szortírozás alá került, így a rendszerünk alapján az Egyesült
Királyságban tartózkodik.
Azonnal felvettük velük a kapcsolatot, kérve a mielőbbi kiszállítást.
Köszönöm türelmét és megértését.
Mégegyszer elnézést a kellemetlenségekért.
Üdvözlettel:
UPS Magyarország Kft.
Ügyfélszolgálat
Központi Iroda: UPS Magyarország Kft.
2220 Vecsés, Lőrinci utca 154, Airport City Logistic Park G épület, Magyarország
Pest Megyei Bíróság, mint Cégbíróság – Cg. 13-09-139285 -
gulyasa
őstag
válasz
gulyasa #11351 üzenetére
Na egyik szemem sír, a másik nevet...
Megrendeléskor az amazon.de és egész hétvége alatt még azt írta az UPS nyomkövető, hogy kedden fog megérkezni a füles (Tribit MoveBuds H1).
Ma egy másik városban voltam, amikor ma délelőtt fél 10 felé jön egy email, hogy volt egy sikertelen kézbesítési próbálkozás a lakásunknál. Semmi más, csak email.Kb. fél óra próbálkozás után sikerült beszélni a magyar UPS-el. Kiderült, hogy hiába van megadva az amazon-os fiókomban az adataimnál a telefonszámom is, azt valahogy elfelejtették csatolni Frankfurtban a szállítmány adataihoz. És külön "öröm", hogy a sofőrrel ők nem tudják (vagy nem is akarják) felvenni a kapcsolatot.
Úgy hogy megadtam nekik a számomat, meg hogy érkezés előtt a sofőr hívjon fel - mint ahogy minden más csomagszállító cégnél ez megszokott.És akkor megint várhatok... Az ügyfélszolgálatos szerint akár 2-3 napot is...
Fa...om...! -
gulyasa
őstag
válasz
<Adamsky> #11336 üzenetére
Vicces...
A Tribit MoveBuds H1 az amazonon 25% engedménnyel, "most csak" $89.99, plusz $13.04 a szállítás, de nem nagyon látom, hogy EU-n belülről vagy kívülről jön...Ha nem EU-s lenne, jön rá a posta vámkezelés sarc, aztán ebben az árkategóriában áfa-t kell fizetni - és máris 40ezer fölött járunk...
Habár az amazon nulla adót kalkulál, nem tudom, lehet-e hinni neki...?A Tribit saját webáruházában meg eleve (szintén) $89.99.
De csak $5 a szállítás. Mindennel együtt, ha ez sem EU-ból jön, ez is 40ezer felé közelítene...
Kössz a tippeket.
Akkor várok valami jó kis leárazásra, kuponra, stb., ami kompenzálná az esetleges többletköltséget... -
gulyasa
őstag
Elsősorban futás közben zenehallgatáshoz keresek új fülkampós/fülpántos TWS fülhallgatót, kiegyensúlyozott hangminőséggel (jó basszus és magas hangok, ha létezik ilyen). Android-os telefonnal használnám (jelenleg egy Huawei P20 Pro-val, amíg le nem cserélem újabb android-osra).
ANC vagy van vagy nincs, mindegy, nekem nem fontos a megléte.
20-30 ezer HUF-nál többet nem szánok rá.Eddig egy Baseus Encok W17-est használtam majdnem 3 évig. Nagyon szerettem, de valamikor a legutóbbi töltéskor tönkremehetett a baloldali fülhallgató, süket és nem vesz fel töltést, teljesen halott.
Az új fejhallgatót is a W17-eshez hasonló fülpántos kialakítással keresem.Tudnátok-e ajánlani valamit a fentieknek megfelelően?
Tudom, a Baseus oldalán ugyan már nem lehet kapni, de máshol találtam megvehető W17-est, de ugyanazt már nem akarok venni...
-
gulyasa
őstag
válasz
szetcsuszott #4617 üzenetére
És lehet hallani mellette a környezet hangját? Mennyire "süketít" el?
-
gulyasa
őstag
válasz
szetcsuszott #4601 üzenetére
A "sport"-on mit értesz? Futást vagy mást?
Ugyanakkor a hozzáértők felé intézném a fő kérdésemet.
Futáshoz keresek BT fülest, az sem baj ha nem TWS, hanem mondjuk két vezeték köti össze, de ami biztos nem kell, ami a merev nyakpántos kivitelű.
Városban futok, tehát nálam nem kell, hogy kiszűrje a külső zajokat, az kell, hogy futás közben érzékeljem forgalmat akkor is, ha nem látom, mert pl. mögöttem jön valami...
És persze nem árt, ha stabilan megáll a fülemben, nem esik ki menet közben, valamint víz/izzadás álló.
A zene forrása Garmin sportóra (MP3-ak) vagy Huawei P20 Pro (MP3-ak vagy Spotify, stb.) lenne.Milyen fülhallgatókat tudnátok ajánlani a fenti tulajdonságokkal?
-
gulyasa
őstag
-
gulyasa
őstag
-
gulyasa
őstag
Futáshoz keresek bluetooth-os fül- vagy fejhallgatót.
Mivel városban futok legtöbbször járdákon, kerékpárutakon, meg ahol egyik sincs, ott az úttest szélén, ezért ne legyen benne kültéri zaj elnyomás.
Esetleg ezzel találkozott már valaki élőben?
Niceboy HIVE bone
Sem nem agybadugós, sem nem fülre simulós, hanem arccsontot "rezegtetős".
Ígéretes technológia vagy inkább mást ajánlanátok? -
gulyasa
őstag
Futáshoz keresek bluetooth-os fül- vagy fejhallgatót.
Mivel városban futok legtöbbször járdákon, kerékpárutakon, meg ahol egyik sincs, ott az úttest szélén, ezért ne legyen benne kültéri zaj elnyomás.Esetleg ezzel találkozott már valaki élőben?
Niceboy HIVE bone
Sem nem agybadugós, sem nem fülre simulós, hanem arccsontot "rezegtetős".
Ígéretes technológia vagy inkább mást ajánlanátok?
Új hozzászólás Aktív témák
- Nintendo Switch
- Vezetékes FEJhallgatók
- Könyvajánló
- Suzuki topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Béta iOS-t használók topikja
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- i7 Gamer konfig bővítési lehetőségekkel! - GARANCIÁVAL
- Apple iPhone 15 /Gyárifüggetlen / 128GB / 12Hó Garancia / 90% akku
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest