- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Kamerahangsúlyos középkategóriásak az Oppótól
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ringbe száll a Xiaomi a mobilchip piacon
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Magisk
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
kymco
veterán
válasz
Dorien #11164 üzenetére
Amit érzékelsz, az is szubjektív, mert nem azt látod, ami a szemed előtt van, hanem azt, amivé az agyad ezt leképezi... stb.
De más oldalról is megközelítem. A Heisenberg-féle határozatlansági relációról elhiszem, hogy igaz, de nem értem a bizonyítását, nem tudom saját tapasztalataimmal igazolni, csak elhiszem a sok fizikus, matematikus levezetéseit, kísérleteit. Elhiszem, mert bízok a tudományban. És biztos vagyok abban, hogy leviszi a lázamat az algopyrin, pedig nem vagyok kémikus.
És ha azzal jössz, hogy tapasztalat, akkor én azzal jövök, hogy peremfeltétel. Te tapasztalsz valamit, többször is megismétled, levonsz következtetéseket, majd változnak a peremfeltételek, amivel te nem számoltál, és borul minden.
A kislányom egy időben azzal szórakozott, hogy folyamatosan kapcsolgatta a lámpát. Felkapcsolta - világított, lekapcsolta - nem világított...
Majd miután meguntam a fénycső tönkretételére irányuló verbálisan megállíthatatlan statisztikai alapú (nagyszámú mintavétel) tapasztalatkeresési ciklikus tevékenységet. kihúztam a villásdugót úgy, hogy nem vette észre. Változott a peremfeltétel, és nem működött az, amit sokszor megtapasztalt. Biztos volt, hogy a bekapcsoláskor világítani fog, de nem világított, volt is értetlenség az arcán.... nekem pedig elégedettség.Ergo, a te életfelfogásod a bizonytalanra épül, semmiben nem lehetsz biztos.
Az én életfelfogásom inerciarendszer.... Newtoni értelemben..., létezik abszolútum.
Új hozzászólás Aktív témák
- Oukitel OT5 tablet 12" 2K Display 12 GB memória, 256 GB háttértár, 4G LTE Dual SIM, 11000mAh Akku
- Új Thinkpad P16 Gen2, 16" QHD+ IPS 165Hz, i7-14700HX, RTX 3500 Ada, 32GB, 1TB NVMe, gar
- Samsung Galaxy A56 5G 8/256GB White
- AirPods Max 2024 A3184 Lila/Hibátlan/2026.12.13.Gar./p4261/
- Elado Corsair MP600 LPX GEN4 SSD 1TB hűtőbordás
- Apple iPhone 16 Plus / 128 GB / 100% Akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Honor 90 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 45GR65DC-B - 45" Ívelt 1500R / 5120x1440 / 200Hz 1ms / Adaptive Sync / AMD FreeSync / HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest