- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Jó adatátviteli sebességhez megfelelő adatkábel is kell, nem elég a drága switch és hálókártyák. Ennek a kiválasztásában próbálunk segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fer
őstag
Nem tudom ez mennyire kapcsolódik ide, de hátha. Hogy növeljem a wifi sebességét ezért az archer c6-ot visszaállítottam repeater módból és kábelt vezettem oda is. Csak most olyan probléma lépett fel, hogy ami a telekomos modemre van csatlakoztatva azokba nem tudok belépni arról a gépről, ami az archer ca-ra van kötve. Sejtettem, hogy lesznek ilyen problémák, de cserébe 1 megszűnt, 1 meg sokat javult. Mintha a ruter és a modem között nem menne át a kapcsolat a 2 gép között. De viszont bármelyik gépről be tudok lépni a telekomos modem beállításaiba.
-
fer
őstag
válasz
inf3rno #2042 üzenetére
Persze hogy 4x2 van benne, különben akkor miről is lenne szó? A cst5 tömör kábelben is 4x2 van.
Nem szakadt, én mindig leellenőrzöm műszerrel mindegyik szálat. De mivel nincs ráírva, hogy cat5e (csak annak adták el) ezért nem meglepő a dolog. Közelről megnézve picit vékonyabbak benne a szálak, valszeg ez miatt lehet a gond.
És az hol van leírva, hogy egy cat5 kábel nem tudhatja az 1000/1000-et? Főleg ha akkor gyártották amikor még nem is volt cat5e. És mivel régebben nem spóroltak annyit az anyaggal mint most, ezért nem is meglepő, hogy tudja a sebességet. A régebbi dolgok tartósságban és anyagminőségben sokkal jobbak voltak. -
fer
őstag
10 éve rendeltem egy 20 méteres Kolink CAT5e - nek hirdetett kábelt amire ez van írva: MegaLine D1-20 SF/U flex 4P Y, SPACE Code 20123 szinte semmit nem találtam róla a neten, és csak 100 mbit-et tud. Még ugyan ebben az évben rendeltem a 30 méterest is ami szintén Kolink de csak CAT5, és az tudja az 1 Gbit-et. Érdekesen rangsorolják egyes webáruházak a kábeleket.
-
fer
őstag
válasz
inf3rno #2036 üzenetére
Felvittem a gépet a ruter mellé, és 1 méteres kábelen is annyi mértem mint a 40 méteresen, tehát a kábelnak semmi baja, próbálgatok valami beállítást a hálókártyával kapcsolatban, vagy megpróbálok másik drivert feltenni.
A hálózat tulajdonságainál 1000/1000Mbit-et ír. Ha rossz lenne a kába akkor csak 100/100 lenne. -
fer
őstag
válasz
inf3rno #2036 üzenetére
A tv boxon ami szintén a ruter mellett van 380-400mbit a fel lestöltés, ma megnéztem a kábelt CAT5 volt, kicseréltem CAT5e-re és még a 300-at sem éri el, a feltöltés meg csak 110-120 körül van. Ennyit a kábelekről, nem cserélem ki azt a 10 méteres tömör réz CAT5 kábelt erre a 2 hónapra, utána úgy is visszaáll a 250/70-es előfizetési sebesség. A két gép közötti másolási sebesség így is meg van, nekem ez fontosabb volt.
-
fer
őstag
válasz
inf3rno #2032 üzenetére
A csatlakozók gyáriak, nem bántottam őket, még csinálok egy olyat, hogy behozom a gépet és egy rövid kábellel is letesztelem. Egyébként a médialejátszómon is gigabites lan van, és ott is csak 300 körüli internet sebességet mérek, pedig az rövid kábelen van, és ha gépről másolok rá hálózaton keresztül, megvan a 90-100mb/s. Tehát a kábelekkel nem lehet gond, juhaszmarci is korábban megírta.
-
fer
őstag
Hét nem a villanydrót okozza a problémát
, lehet az is baj, hogy tömör rezet toldottam sodort rézzel, már nem tudom mire gondoljak, a 40 méter még nem indokolná ezt a problémát. Bár az is lehet, hogy gépről gépre másolás teljesen máshogy veszi igénybe a vezetéket, mint az internet, másak a késleltetési idők.
Amiket sárgával jelöltem, mérés közben felmennek 1000-1500 - as értékig is, és ilyenkor nem emelkedik tovább a sebesség, a router melletti gépnél ezek alig változnak és ott meg is van a sebesség, valszeg ez a probléma forrása. Érdekes módon a ping itt is szinte ugyan olyan jó.
-
fer
őstag
válasz
juhaszmarci #2029 üzenetére
Az a poén az egészben, hogy nekem csak 250/70-es az előfizetésem, és ha a Telekom most nem akciózik sosem derül ki ez. A router melletti gépen megvan az 1 gbit/s le és feltöltési sebesség. Holnap eltávolítom a vezetéket villany drót közeléből és akkor majd kiderül mi az igazság.
-
fer
őstag
Sziasztok.
Tegnap meguntam a műhelyben lévő gépen a "lassú" (90mbit) wifi sebességet, és kábelt elvezettem a modemtől a gépig. Mivel 40m kábelre volt szükség és nekem csak egy 30m-es volt, ezért megtoldottam egy elég régi utp kábellel ami még árnyékolva is van ellenben az "újabb" 30m-sel ami meg nincs. Viszont a régi nem sodort réz, hanem egy szálas réz, én erre tippelek, hogy ez okozhatja a problémát. A problémám pedig az, hogy gépről gépre másoláskor megvan az elvárt sebesség 115-120 mb/s, ami ugye már majdnem 1Gbit, de internetsebesség már csak 250-300 mbit között van. Van még egy 10m-es újabb kábelem, ami kiválthatná a régi egyszálast, de amíg valaki nem erősíti meg a gyanúmat, addig nem akarom megvágni a 10méterest. Szakadás nincs mivel műszerrel kimértem minden kábelt a beszerelés előtt, meg ugye akkor csak 100mbit alatt lenne a sebesség.Közben visszaolvastam, és lehet megtaláltam a problémát, villanydrót mellett húztam végig, és mint írtam árnyékolás nincsen, de akkor a gépről gépre másolásnál miért van meg a teljes sebesség?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik elsősorban hálózati kábelekkel és szerelésükkel foglalkozik, úgymint árnyékolt és árnyékolatlan csavart érpáras kábelek (S/FTP, UTP), SFP+ optikai (OM3, OM4) valamint DAC kábelek, de érintőlegesen szóba kerülhetnek más adatkábelek is, mint koax, USB, SATA, stb...
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Autós topik
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- VR topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Renault, Dacia topik
- Apple MacBook
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- 30+ típus!!! Lenovo Thinkpad X1 Carbon, Thinkbook, 2-in-1 Workstation, Yoga, 5-14.gen. Ultra 7!!!
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest