- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Egy óra, két rendszer
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
-
Mobilarena
Jó adatátviteli sebességhez megfelelő adatkábel is kell, nem elég a drága switch és hálókártyák. Ennek a kiválasztásában próbálunk segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
inf3rno
Topikgazda
válasz
Protezis #1992 üzenetére
Tulképp ez a lényegi része: "Igen, otthoni környezetben gyakran a villamos hálózati földre kötik. De a rack szekrényeket külön földelő szondára illene."
Azt én sem tudom, hogy miért kell erre külön földelő szonda, vagy miért ez a szakszerű megoldás, de én is ezt olvastam, amikor utánanéztem. Kicsit túlzásnak is éreztem.
Szerintem erre a C14 csatlakozó sem garancia, valószínűleg nagyon kevés ilyen eszköz van, és azok is drágák, de persze nem lehetetlen. Ha esetleg tudsz ilyenről, akkor érdemes lehet összeszedni egy listát.
Rákérdeztem a redditen a kedvedért, hátha mondanak valami okosságot. Nekem eddig terjed a tudásom a témában. [link]
-
Essejó
veterán
válasz
Protezis #1990 üzenetére
Igen, otthoni környezetben gyakran a villamos hálózati földre kötik. De a rack szekrényeket külön földelő szondára illene.
A számítógépeket is földelt konnektorral kellene használni. Valahogy nem életszerű, hogy az adott konnektor földelése nem az adott ingatlan védő földjére lenne kötve.
Jó húsz éve történt. Egy baráti házaspárnál voltunk vendégségben, ahol beszélgetés közben mesélték, hogy pár napja az akkoriban már fel fel álló gyerekük oda mászott a pc előtt ülő apjához, és a földön lévő számítógépbe kapaszkodva megpróbált felállni, de hirtelen és ok nélkül sírni kezdett. A gépházat megtapintva enyhe csípést éreztem. Volt a kocsiban fázis ceruza, a gépházhoz érintve világított. Érintés védelmi szerelővel átnézették a házat. Kiderült hogy a bojler volt zárlatos, fűtés közben a fázis megjelent a földelésen. Fi relé nem volt a rendszerben. Bár ettől még jó földelés esetén a kismegszakítónak le kelkett volna oldania. De az meg be volt égve.
Csupán a vakszerencsén múlott, hogy nem lett nagy baj belőle. -
-
Essejó
veterán
válasz
Protezis #1966 üzenetére
Akkor tényleg el.
A fal kábel mindkét végét fémes csstlakozóba kell kötni. A patch panelbe közvetlenül kötöd? Mert ha nem akkor oda mindkét végén árnyékolt patch kábel kell. A másik végébe meg kédéses hogy két végén árnykolt kébel kell-e, mert a soho eszközök csatlakozóiban ritka az árnyékolás bekötése. -
Essejó
veterán
válasz
Protezis #1953 üzenetére
Ne tegyél mindkét végére földelést, mert kialakulhat a földhurok, szakmai nyelven Brumm. Ez első sorban hangfrekis cuccoknál okoz gondot, hangszórókon hallható, lan kábelen nem tudom mit okozhat, de lehetséges zavar forrás. Ha szépen akarod az árnyékolást bekötni, akkor a külső szigetelésre vissza hajtod a belső árnyékolót és körbe tekered öntapadós rézfóliával (kb 1 cm széles), és arra nyomod a csatlakozó földelő érintkezőjét.
-
juhaszmarci
csendes tag
válasz
Protezis #1953 üzenetére
CAT7 SFTP-t (Draca UC900) húztam a fontos helyekre. Minden egyéb CAT5e (EMOS S9121), mert a kamera nem fog sosem 10Gbps-t kérni. Ha van 10 ilyen portod, átlag 15m vezetékhosszal, akkor nem érvágás a drágább kábel.
Inf3rno jól írja, koax merevségű, nehéz vele dolgozni, főleg falban. Talán a koaxal még könnyebb is (a réz belessel) -
inf3rno
Topikgazda
válasz
Protezis #1953 üzenetére
Földelni úgy kell, hogy leversz egy ponton egy réz tüskét, amit a rack szekrény lábához kötsz, a patch panelekről meg a rack szekrényre vezeted az árnyékolást. A fém csatinál is amikor szereled, akkor összesodrod az árnyékolást és rákötöd a fém csatlakozóra. A lényeg, hogy végig kell vezetni a teljes kábelrendszerről a fém tüskére. A gyakorlatban meg úgy történik mindez, hogy levágod és lexarod az egészet. Legalábbis ez a benyomásom ha a komplett internetet veszem.
Én cat6a-t vennék a helyedben, picit drágább, de biztosan meglesz a 10Gbps később és nem kell újra húzni. Arra figyelj, hogy a cat6a sftp falkábel az kb. olyan vastag és úgy viselkedik, mint egy koax kábel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik elsősorban hálózati kábelekkel és szerelésükkel foglalkozik, úgymint árnyékolt és árnyékolatlan csavart érpáras kábelek (S/FTP, UTP), SFP+ optikai (OM3, OM4) valamint DAC kábelek, de érintőlegesen szóba kerülhetnek más adatkábelek is, mint koax, USB, SATA, stb...
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest