- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Jó adatátviteli sebességhez megfelelő adatkábel is kell, nem elég a drága switch és hálókártyák. Ennek a kiválasztásában próbálunk segíteni.
Új hozzászólás Aktív témák
-
korcsi
veterán
válasz
Poccc97 #2011 üzenetére
Ez miért lenne jó?
A gigabithez 4 sb érpár kell, mert egy érpáron tud 250Mbitet, vagy erre vagy arra, ha nincs meg a négy érpár, akkor abból csak 100Mbit lesz.
Amit írtál ott 1-2, 3-6 egy-egy érpár, rendben. 4-5 lenne egy érpár, de itt nem az, se a 7-8.
Itt 4-8 van egy párnak bekötve, de azok nem differenciált jel párok.De lehet csak nem értem mire akartál jutni a fentebbi bekötéssel.
-
korcsi
veterán
A csatlakozóba az érpárok így vannak bekötve 1-2, 3-6, 4-5, 7-8
-
korcsi
veterán
válasz
Viktoár #1829 üzenetére
A csavart érpár fizikája – avagy: hány méter egy bit?
A 4 érpáron (8ér) 4 adatvonalad van, egy pár egy differenciált jelet visz át, és ennek kell egy összecsavart érpáron haladnia a zavarvédettség miatt.
-
-
korcsi
veterán
Ha nagyon rövid szakaszon (1cm) szakítod meg a sodrását a kábelnek jó lehet?
-
korcsi
veterán
válasz
gyulank #1700 üzenetére
Mivel Essejó az én hozzászólásomat linkelte, gondoltam hozzászólok.
Kell blankoló fogó amivel a 125 mikronos szálat meg tudod csupaszolni, mindenhol lemossák a szálat alkohollal, biztos van jelentősége, én is így csinálom, és működik.
A legfontosabb a száltörő, az optikai szál végének a kiképzését egy ilyen eszközzel lehet csak megfelelően kivitelezni. Mindegy, szerintem ez ilyen minimum követelmény a csatlakozó szereléshez.A stream karikázás nem ettől lehet, tekerd körbe finoman a sérülést szigetelő szalaggal, és tégy valami az egerek ellen
-
korcsi
veterán
válasz
Gabesz87 #1583 üzenetére
Amit linkeltél az azért nem jó, mert sfp modul kell még bele és az is plusz költség, ellenben azért jó, mert sfp modul kell bele, és ez rugalmasságot ad abban a tekintetben, hogy milyet teszel bele, rezes rj45-öt, vagy multi vagy mono módú optikát, ilyen olyan csatival stb. elég sok a lehetőség.
Írok privit. -
korcsi
veterán
Folytattam a játékot az optikával kapcsolatban.
Építettem egy demó vonalat.Konverter -> 1m optika -> toldó -> 1m optika -> toldó -> 50m optika (ennek a vége körbe megy egy szobán a szegély mögött, féltem hogy ez problémát okoz) -> konverter.
Működik tökéletesen, a túloldalon csak egy xiaomi router 4A Gb-t openwrt-vel tudtam rátenni, azzal teszteltem: -
korcsi
veterán
Optikai hálózatokkal kapcsolatos előzményeim.
Bővíteném az elképzelést.
Nálam a szuterénban van a modem, router, háziszerver.
A lakószintre egy összenyomorgatott 16mm -es cső jön fel, ebben van 1 koax a netnek egy spéci vékony koax a földfelszíni TV vételhez, és egy ethernet.
Mint az előzményekben olvasható mennék egy külső épületbe, és az új optikát is ide kellen behúzni (reménytelen), vagy az ethernet helyett behúzok egy sok szálas optikát, azt padláson egy terminal box, elosztóban sc-sc toldóval szétszedem és onnan van szétosztva minden szükséges pontra.A kérdés: nekem olyan tight buffer kábel kellene, amiben minden szálnak van 900um-es burkolata, azt tudom tisztességesen, rögzíteni az SC csatlakozóba.
A terv:
lent egy ilyen switch, kábel padlásra (ide kellene típust találni, amit lehet itthon kapni), ott például egy ilyen box, sc-sc toldók, majd sima drop kábel a végpontigHa valakinek van ismerete, tapasztalata szívesen venném a jó tanácsokat.
Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik elsősorban hálózati kábelekkel és szerelésükkel foglalkozik, úgymint árnyékolt és árnyékolatlan csavart érpáras kábelek (S/FTP, UTP), SFP+ optikai (OM3, OM4) valamint DAC kábelek, de érintőlegesen szóba kerülhetnek más adatkábelek is, mint koax, USB, SATA, stb...
- OHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 32/512 Iris Xe FHD EU/HUN
- Intel Xeon Gold 6146 / 12 mag / 24 szál / 24.75M Cache, 3.20 GHz / 4.20GHz Turbó / Beszámítás OK!
- Apple Macbook Air 2017 olcsón
- Vegyes SAS 400gb ssd-k, hibátlan szektorokkal. 1db új 960gb
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÚJ Lenovo LOQ 15IRX9 - QHD 165Hz - i7-13650HX - 16GB - 1TB - RTX 4060 - Win11 - 3 év garancia
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest