- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Fejlődik az okosóra piac, csak visszafelé
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- MIUI / HyperOS topik
- Magisk
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iOS alkalmazások
- One mobilszolgáltatások
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
Aktív témák
-
mkbla
senior tag
válasz
ngabor2 #4170 üzenetére
aham, koszi szépen, érdekes dolgok vannak... ugy látom jobb lesz megismerkednem az ubuntuval is, majd szépen rákeresek és letöltöm iso-ban.
vmi 1szerűbb módon nem lehet megoldani? mármint nem miattam hanem a felhasználók miatt h pl jobb gomb felcsatolás/leválasztás ilyesmik...?
tehát akkor sudo mount... beolvassa a floppyt, rámásolom amit akarok, és sudo umount... -al pedig rámenti a floppyra a dolgokat és kész? -
Sianis
addikt
válasz
ngabor2 #4142 üzenetére
Ok, de rene85 kolléga cserélgeti fogja most a rendszereket telepítni. Na most egy feletelül, nincs külön partíció, a másik csak úgy tud települni, hogyha formázza az előzőt, tehát /boot is ugrik, ha nincs máshol. Én a megoldást mondom, nem a kötelezőt!
Tudom, hogy lehetnek hülye ötleteim...
Sianis -
rene85
aktív tag
válasz
ngabor2 #4138 üzenetére
Sajnos nem javították. Az ubuntut úgy tudtam feltenni hogy a grub menjen, hogy lehúztam az atás vinyót, aztán utólag mountolgattam az ntfs-eket. ha jól emlékszem installnál nem is lehet megadni az mbr helyét ubuntu-nál. debiannal is szenvedtem, az se ment volna máshogy, most már biztos vagyok benne. a suse valamiért megcsinálja, fene se érti.
szóval a lényeg: csak egyszerűen csináljak egy /boot-ot valahova? és aztán mi lesz?innentől mindegyik linux oda teszi a dolgait? akkor minek az mbr?...
mod: na ilyenekből látszik (hogy az nem sda1 hanem sda...) hogy totál kezdő vagyok, a ''birkózásomat'' dokumentálom a linux disztribekkel
[Szerkesztve] -
ONE-T
csendes tag
válasz
ngabor2 #4117 üzenetére
Szia, felraktam 1.1.4-et, nagy nehezen, végülus kde-t kellett felrakni de nem indul el, kiir 628 db hibát...ilyeneket:
X Error: BadDevice, invalid or uninitialized input device 169
Major opcode: 147
Minor opcode: 3
Resource id: 0x0
és
/opt/kde/share/apps/kxdocker/plugins/liblibKXDesignPanther.so: nem lehet megnyitni megosztott objektum fájlt: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
ilyeneket, de ebből eléág szép számmal, főleg a másodikból. Vajon mi a teendő? -
mkbla
senior tag
válasz
ngabor2 #4105 üzenetére
thx, én eddig ugy probálkoztam mint ahogy le volt irva a itt a nagy linux topicban, a grub-nál beirni h linux init=/bin/bash, meg ilyesmik, de nem igazán jött össze a kernel pánikon kivül más.... tehát akkor ezt a sudo passwd-t konsolban irjam be...? és kész? csak az az igazság h nem én raktam fel a linuxot és ugy volt megoldva h user neévvel alapból minden jelszó nélklü belépett, tehát ahol fel volt rakva tökre nem tudnak semmi jelszót.... de azért thx megpróbálom, csak kb a jövö héten ülök majd magint a gép elé.... kösz a segítséget!
valaki esteleg a skype-os témára nem tud +oldást????
thx -
GD
őstag
válasz
ngabor2 #4072 üzenetére
hm, nos nekem már benne van az ujjamban az újtelepítés, mondhatnám annyi mint ''kurváknak a b@sz&s'' meg érdekel hogyan fejlődnek..
én is tiszta telepítés híve vagyok, ha egy disztró egy ideje már kintvan akkor meg mentem az apt tartalmát, ha vmiért reinstall van akkor nem kell netről szipkázni a csomagokat..
reinstall az esetek 5%ban van rendszer miatt, leginkább én faragom szét szegényt és amikor már nem látom át hogy mi miért butul le, akkor tiszta lappal indulok
látom hw-ben fejlesztettél vagy cseréltél -
ballington
addikt
-
ballington
addikt
válasz
ngabor2 #3965 üzenetére
köszi a kimerítő választ
az azureus-al lehet .torrent filet kreálni?
más: sztem beírhatnád azt is az 1. hsz-be, h egy interneten lévő filet hogyan lehet letölteni a linkről, azt futtathatóvá tenni és telepíteni. gondolok itt a .run, .bin és egyéb kiterjesztésű fájlokra
felkeresi a fájlt, kimásolja a file linkjét, majd terminálba beírja: wget -d ''link''
ezután futtathatóvá kell tenni: chmod +x ''filenév''. ezután már mc-ben simán elindítható. akkor futtatható, ha mc alatt a színe zöldre vált.
megint más: kipróbáltam ezt a gnomebaker-t, de az újraírható dvd-met nem törli. van folyamatjelző és kiírja h befejezve, azonban látom, h a meghajtó meg se nyikkan. ez mitől van? unmountolni kell előtte?
[Szerkesztve] -
Forest_roby
őstag
-
gege71.hu
addikt
válasz
ngabor2 #3792 üzenetére
Azt ösmerem...de azután is kell konfigfilet túrni és megvan az a hátránya, hogy azután már bukom a képernyőfelbontás változtatásának lehetőségét.
Rengeteget szívtam ezzel még a 9800pro-val is. Az ubuntu hiv fórumon is felvetették ezt többen, sajna megoldást nem találtam a problénma feloldására.
De mondom...ez most irreleváns. Egy időre most felhagyok a pingvinnel...hiányzik a kitartás...a lelkesedésA többszöri kudarcok hamar elszaggatják a cérnát...aztán vágom a szemétre az egészet
Persze az valóban nagyra értékelendő, hogy sok a linuxtársadalomban (köztük ti is ebben a topikban pl) a segítő szándék..de ezúttal gyenge láncszemnek bizonyulok...
[Szerkesztve] -
ballington
addikt
válasz
ngabor2 #3711 üzenetére
az odáig rendben is, visszaraktam a menüt, a kilépés ikont, az időt, a hangerőszabályzót.
amivel gondom van az a systray vagy mi. itt kellene feltűntetnie, h új frissítések, meg itt kellene látszódnia a chatelő ikonnak is.
ez eredetileg a hangerő ikontól közvetlenül jobbra van. -
GD
őstag
válasz
ngabor2 #3679 üzenetére
nos, sajna kell a kép meg sok a html hírlevél is.. meg, üdv a 21 században
amúgy, ha csak maga a szöveg információ a lényeg, akkor tényleg elég lenne a karakter
personal notes
ui: project nincs felejtve csak most álláskeresés ezerrel..
ui2: a kmét ph-ra nem értem volna vissza..
respect -
ballington
addikt
válasz
ngabor2 #3659 üzenetére
köszi, még1x.
és akkor ezt a terminál-ba írjam be...
más: azért bosszantó, hogy alap esetben csak a gnome-t támogatja az ubuntu, mégis a cd tartalma 75%-ban KDE-s progikból áll.
mindenesetre nagyon tetszik a linux eddig, minden működik...egyenlőre. aztán később ki tudja, milyen problémákba ütközöm. -
ballington
addikt
-
ballington
addikt
válasz
ngabor2 #3465 üzenetére
fglrx-t letöltötte
a linux-restricted-modules-'uname -v' -re azt írja, h package not found
gondolom uname alatt itt a felhasznlálónevet kellett beírnom.
mindenesetre reconfigoltam az x servert, restart, fekete képernyő fogadott.
kérdezte a vga memóriáját kB-ban, megadtam neki 262144-t.
ez után még egy csomó mindent kérdezett, de mindenre csak rábólintottam. -
Forest_roby
őstag
válasz
ngabor2 #3386 üzenetére
igen tudom. thx /pont kikerültük egymást.
a gimp egy másik világ. meg se próbálom megszokni.
mod! GD:
Csak a ''wint telepítettem - elszált a grub'' problémát akarod feldobni netre? / azt össze tudjuk innen is halászni - részletekben már szépen le van írva.
derossi:
az éppen elég és ha használtál volna 5.10-et tudnád, hogy mi a különbség a kettő között.
[Szerkesztve] -
ballington
addikt
válasz
ngabor2 #3337 üzenetére
és akkor a desktop-ra velót, nem advanced-ost.
és akkor így fog kinézni a rendszerem:
/dev/sda1: windows swap part. ntfs
/dev/sda2: windows rendszer (ntfs)
/dev/sda3: adatok (ntfs)
/dev/sda4: 1 GB linux swap
/dev/sda5: /boot
/dev/sda6: / + minden más.
akkor ez így megoldható? az első három már van, azokhoz akkor nem nyúlok. -
(Kolombusz)
veterán
válasz
ngabor2 #3261 üzenetére
Ki szerettem volna próbálni, de nem jött be. Lehet, hogy meg kéne próbálnom egy másik disztribúciót.
Mondjuk ez sem rossz, ha nem lenne bonyolult telepiteni rá a dolgokat. De gondolom mindegyikre igy kell.
Vagy 6 évvel ezelőtt volt Mandrake Linux a gépemen, egy barátom tette fel, ő nagyon ért hozzá. Akkor nem tűnt ilyen bonyolultnak, igaz nem is telepitettem rá semmit.
[Szerkesztve] -
-
GD
őstag
válasz
ngabor2 #3227 üzenetére
nekem simán ment hda vagy sda -ként (sata/pata) és asszem a grub is azt írja hogy neki mind1...az ''1''-es tényleg nem kell
''GRUB into the MBR of the first IDE disk:
# grub-install /dev/hda
Likewise, under GNU/Hurd, this has the same effect:
# grub-install /dev/hd0
''
[link]
bármelyik jó csak már hozza össze
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
-
válasz
ngabor2 #3134 üzenetére
robi@robi-desktop:~$ sudo poff -a
Password:
/usr/bin/poff: No pppd is running. None stopped.
robi@robi-desktop:~$ pon dsl-provider
Plugin rp-pppoe.so loaded.
robi@robi-desktop:~$ sudo pppoeconf
Plugin rp-pppoe.so loaded.
robi@robi-desktop:~$ plog
Aug 13 17:57:10 localhost pppd[5462]: Connect: ppp0 <--> eth0
Aug 13 17:57:12 localhost pppd[5462]: Remote message: Unknown username or servic e
Aug 13 17:57:12 localhost pppd[5462]: PAP authentication failed
Aug 13 17:57:12 localhost pppd[5462]: Connection terminated.
Aug 13 17:57:18 localhost pppd[5291]: PPP session is 18428
Aug 13 17:57:18 localhost pppd[5291]: Using interface ppp0
Aug 13 17:57:18 localhost pppd[5291]: Connect: ppp0 <--> eth0
Aug 13 17:57:20 localhost pppd[5291]: Remote message: Unknown username or servic e
Aug 13 17:57:20 localhost pppd[5291]: PAP authentication failed
Aug 13 17:57:20 localhost pppd[5291]: Connection terminated.
robi@robi-desktop:~$ lspci
0000:00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 440BX/ZX/DX - 82443BX/ZX/DX Host bridge (rev 03)
0000:00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation 440BX/ZX/DX - 82443BX/ZX/DX AGP bridge (rev 03)
0000:00:07.0 ISA bridge: Intel Corporation 82371AB/EB/MB PIIX4 ISA (rev 02)
0000:00:07.1 IDE interface: Intel Corporation 82371AB/EB/MB PIIX4 IDE (rev 01)
0000:00:07.2 USB Controller: Intel Corporation 82371AB/EB/MB PIIX4 USB (rev 01)
0000:00:07.3 Bridge: Intel Corporation 82371AB/EB/MB PIIX4 ACPI (rev 02)
0000:00:09.0 Multimedia video controller: Brooktree Corporation Bt878 Video Capture (rev 11)
0000:00:09.1 Multimedia controller: Brooktree Corporation Bt878 Audio Capture (rev 11)
0000:00:0b.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL-8139/8139C/8139C+ (rev 10)
0000:00:0d.0 Communication controller: Conexant HCF V90 56k Data/Fax/Voice/Spkp PCI Modem (rev 89)
0000:00:0f.0 Multimedia audio controller: Ensoniq 5880 AudioPCI (rev 02)
0000:00:13.0 Mass storage controller: Triones Technologies, Inc. HPT366/368/370/370A/372/372N (rev 04)
0000:01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation NV25 [GeForce4 Ti 4200] (rev a3) -
Forest_roby
őstag
válasz
ngabor2 #3128 üzenetére
nem, nincs ben az fstab -ban, manuálisan mountolom fel. 5.10 -ben is manuálisan mountoltam fel és akkor megjelent automatikusan egy parancsikon az asztalon és a Helyek menuben. 6.06 ban meg nem jeleni meg sehol semmi! Lehet, hogy nem a /media/.... -be kellene mountolni?
-
Forest_roby
őstag
válasz
ngabor2 #3110 üzenetére
de van viszont ha modositani akarom, akkor reklamal:
Hiba az XKB konfigurációjának aktiválásakor.
Ez különböző körülmények között történhet meg:
- hibás a libxklavier programkönyvtár
- hibás az X kiszolgáló (xkbcomp, xmodmap segédeszközök)
- az X kiszolgáló libxkbfile implementációja hibás
X kiszolgáló verzióadatai:
The X.Org Foundation
70000000
Ha ezt a helyzetet hibaként jelenti, kérem, csatolja az alábbiakat:
- xprop -root | grep XKB eredményét
- gconftool-2 -R /desktop/gnome/peripherals/keyboard/kbd eredményét
[Szerkesztve] -
Forest_roby
őstag
válasz
ngabor2 #3107 üzenetére
nem tudom megoldani, de irta, hogy ezt futtasam le:
forest@forest-desktop:~$ xprop -root | grep XKB
_XKB_RULES_NAMES_BACKUP(STRING) = ''xorg'', ''pc105'', ''hu'', ''hu'', ''''
_XKB_RULES_NAMES(STRING) = ''xorg'', ''pc105'', ''hu'', ''hu'', ''''
forest@forest-desktop:~$ gconftool-2 -R /desktop/gnome/peripherals/keyboard/kbd
layouts = []
model = pc105
overrideSettings = true
options = []
forest@forest-desktop:~$
felul uressen van 1-1 '''' -jel, sztem ott lesz a hiba! -
Aktív témák
Hirdetés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- Futás, futópályák
- Windows 11
- Apple asztali gépek
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- EAFC 25
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen processzort vegyek?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest