- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Mobil flották
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
szucs.miki
csendes tag
válasz
fradi81 #4962 üzenetére
Nem, már vagy egy éve nem változott semmi a partíciókat illetőleg. Nem tudom, hogy hogyan érhető el a grubból a terminál, ha elérhető egyáltalán, csak egy grubos parancssor érhető el korlátozott parancslistával, melyek között az "sudo", "update", "grub2" egyáltalán nem szerepel.
-
-
geprombolo
őstag
válasz
fradi81 #4831 üzenetére
gonosz!
Amúgy sokan sírva fakadnának, hogyha meglátnák a kis Dellt, ami negyedakkora, mint a moncsi, amire rá van dugva, mert saját kijelzője nincs neki, mint ahogy akksija, meg winyója sincs. Pendriveról tolom a Lubit, állandó háttértárolónak ott a 2 gigás SD kari, kivehetőnek meg a két külső winyó. De mindez nem ok arra, hogy a háttérképem vagy bejön rendesen, vagy csak téglázva. Szóval valami progi lehet a ludas, mert vagy átméretezi teljes képernyőre, vagy sem. De mi?
Ja, és honnan tudom meglesni, hogy a procim éppen milyen sebességgel fut? -
válasz
fradi81 #4819 üzenetére
A CrossOver emulátor kétfajta kiadásban jelent meg: CrossOver szoftverek futtatására, és CrossOver játékok futtatására. Wine alapokon, egy kompatibilisítási listával ellátva adták ki. Windows programokat engedélyez futtatni Mac OS X és Linux rendszereken.
(Wiki)Itt megnézheted milyen programokat képes futtatni.
-
Lazsnak
tag
válasz
fradi81 #4588 üzenetére
ugyanezt a postot en is megtalaltam, es mint olvastad nincs a sracnak ra megoldasa mint hogy feltette a win 8at
, en meg kuzdenek vele, de tok amator leven gondoltam hatha valaki tud valamit, hogyan kell pl itt drivereket telepiteni, mar ha letezik ilyen linuxon egyaltalan, de hat en ennyire nem ertek hozza, viszont mas is hasznalja a 12.10et lenovo s205on es nekik megy.... meg a proba uzemben is ment, ugy gondolom akkor elvileg nem kellene lennie akadalynak
-
Syl
nagyúr
válasz
fradi81 #4546 üzenetére
Ezt a vinyót én már nem akarom babrálni, ez itt a végleges verzió. Ha majd egy SSD beesik az ablakon, akkor (új alaplap után is kell nézni, mert ez a J&W egy rakás sz@r) új ubuntu telepítés lesz, némi csavarral. Azt tervezem, hogy majd megpartícionálom az SSD-t és a jelenlegi home tartalmát átmásolom az újra. Gondolom működni fog.
Vagy nem
-
válasz
fradi81 #4546 üzenetére
Minden irányból hozzálehet adni a szabad helyet egy partícióhoz, amennyiben közvetlen mellette helyezkedik el (fizikailag és logikailag is). Csak jó tudni, hogy ha a szabad hely a partíció előtt helyezkedik el, akkor átméretezéskor az egész eltolódik előrébb, ami pedig igencsak hosszadalmas folyamat tud lenni. Az utána elhelyezkedő szabad helyet viszont minden esetben másodpercek alatt hozzácsapja, azzal nincs gond.
-
-
-
törölt tag
válasz
fradi81 #4494 üzenetére
Nem ragaszkodom a unityhez. Cseppet sem. A gnome 3 classic pedig puritan. Nem rossz ez a kde, csak szokatlan. Illetve a laptopon minden olyan nagynak tunik. Ikonok, feliratok, ablakkeretek. A kde menut jo volna aprobbra venni valahogy.
Igazabol win volt eddig a laptopon es azzal dolgoztam. Programozas, weblap epites, film kodolas, bongeszes, stb. Most ezekre keresek linuxos alternativakat. Ha valami nagyon nem sikerul akkor wine lesz a megoldas, de photoshop kivetelevel inkabb nativ cuccok kellenenek. Gimp-et nem akarok hasznalni.
-
törölt tag
válasz
fradi81 #4490 üzenetére
Kizarolsg az ubuntu-telepites utan vannak ezek a problemak. Xubuntu, lubuntu, stb. nem jelzett problemat. Amugy frissites elott es utan is csinalta.
Amd E-350 alapu asztali gep
Intel Core2 laptop integralt vga
Intel i7 alapu laptop bumblebee elott es utan is volt gond. Ezen volt compiz is ami szinten bele tudott bukni feladatokba.Valami a unityben nem klappol esetleg? Mas disztroval nincs gond.
-
-
HuMarc
veterán
válasz
fradi81 #4350 üzenetére
Upsz
akkor pingel? Tehát akad-e. Ezt akartam kérdezni
@kisxp (#4351): Nekem az LTS 850-et eszik, de valószínűleg látja, hogy 6 GB RAM van és azért.
Az Unity2D-t meg nem véletlenül nem találod, ugyanis kivették....
Az Indítópultra gondolsz? Sose használtam..."Unity-shopping-deamon" Ez a Software Center?
És lehet "upgrade"-elni? Mármint hogy megmaradjanak a fájljaim és a programjaim.
-
-
-
-
szaszayanou
aktív tag
válasz
fradi81 #4191 üzenetére
Kipróbáltam, amit javasoltál, és a acetoniso-t is.
Azt szeretném megoldani, hogy a wine-al elindított starcraft ne kérje az induláskor a cd lemezt. Megadtam a csatolási pontot a wineconf-ban a meghajtók fülön, de nem használt. Az oprendszer ubuntu 10.04, a wine az alap tárolóból lett feltéve. Valakinek van valami tippje esetleg?
(#4192) eternam gcdemu-t nem tudtam feltenni valami miatt.
Csomaglisták olvasása... Kész
W: GPG hiba: http://ppa.launchpad.net lucid Release: Az alábbi aláírások nem igazolhatók, mert a nyilvános kulcs nem elérhető: NO_PUBKEY C5D7718106438B87
W: GPG hiba: http://ppa.launchpad.net lucid Release: Az alábbi aláírások nem igazolhatók, mert a nyilvános kulcs nem elérhető: NO_PUBKEY 7FB8BEE0A1F196A8
ballard@narancsmuves:~$ sudo apt-get install gcdemu
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapot adatok olvasása... Kész
E: Az alábbi csomag nem található: gcdemu
ballard@narancsmuves:~$ -
válasz
fradi81 #4134 üzenetére
Reading package lists... Done
Building dependency tree
Reading state information... Done
The following extra packages will be installed:
update-manager-core
Recommended packages:
gir1.2-dbusmenu-gtk-0.4 gir1.2-unity-5.0 gir1.2-webkit-3.0
The following packages will be upgraded:
update-manager update-manager-core
2 upgraded, 0 newly installed, 0 to remove and 21 not upgraded.
Failed to exec method /usr/lib/apt/methods/
E: Method has died unexpectedly!
E: Sub-process returned an error code (100)
E: Method /usr/lib/apt/methods/ did not start correctlySzerk: Megpróbáltam Synaptic-ban is és ott azt tapasztalom, hogy van egy Not authenticated nevű pont, ami lenyitva tök üres...
Ez mi? -
válasz
fradi81 #3799 üzenetére
Ja, csak Linuxon egyszer megcsinálod, aztán nincs vele baj.
Nem csinál olyat, mint a minap az egyuik kollega gépén, hogy a csoda Win7 simán nem látott meghajtókat. Újraindítás után meg igen.
Meg érdekes, hogy windózos gondokkal naponta zaklatnak, az én Linuxaimmal, meg ami anyámnál van, meg nem szokott gond lenni.
Érdekes, a fényképezőgépeket is látni szokta az összes
A Grub meg magától nem borul össze...
A Java és flash gondok meg azért nagyrészt a Sun és az Adobe sara.
De nyugi, hogy munkahelyen minden alkalommal odahív a szőke barbibaba, ha kiírja a Youtube, hogy túl régi a flash. -
-
válasz
fradi81 #3577 üzenetére
Eh. Kényszerítettem a 10-es flesst (megtaláltam a Synapticban a menüpontot...), és megy is.
Rohadjon meg az Adobe is meg a Gúgül is. Ha legközelebb itthon leszek, akkor megy a frissítés 12.04-re...Ráadásul a króm hisztizik, hogy régi a flash, és külön kell mindig engedni futni -> alapértelmezett böngészde a Firefox.
Köszi mindenkinek az ötleteket
-
mzx
senior tag
válasz
fradi81 #3514 üzenetére
Lehet, h kevés hely volt a merevlemezeden és ezért tartott volna túl sokáig...?
Amúgy le lehet venni az utólagos adatellenőrzés Brasero-n?
Csak jelezte, h hibás, vagy tényleg nem tudod azóta használni a dvd lemezt?
Tuti, hogy a megszakitás miatt lett hibás? (Amennyiben tuti hibás lett.) -
mzx
senior tag
válasz
fradi81 #3253 üzenetére
Pont most oldottam meg, amúgy köszi.
Találtam egy 2.5 -re frissitőt.
2.3-as Audacious -t mint számára legrissebbet támogat a Mint 9-em, a megfelelő repó nélkül.
3-as (3.2.1-1) verzióra is lehet frissíteni, annak ellenére, hogy Mint9-em van, és a Mint 13 a köv. LTS? HOGYAN? -
mzx
senior tag
válasz
fradi81 #3140 üzenetére
Az xp miatt mégis volt jelentősége, mert eggyel több darabszámúnak hitte ezek szerint az xp install, mivel nem engedett 2 db. ntfs partíciót létrehozni... :S
(#3135) Male :
Köszi a választ, a swap kapcsán írtakat értem.
Hangsúlyozom: a telepített XP-t NEM akarok leszedni, nem akarok újra xp-t installálni, örülök, h letelt a 45 perc avval, sikeresen telepítve. ;-)Erre még továbbra is érdekel a válasz:
Nem fog a leendő új Linux Mint install számára zavart okozni, hogy a 4. elsődleges partíción már van egy win xp? Jelenlegi tervem a linux számára 3 partíció: "/" és "/home", valamint swap. -
csixy
addikt
válasz
fradi81 #3133 üzenetére
Szia!
Igen Ubi 12.04./home partíciót nem akarok külön, vagy netán abban az lenne a jó, hogy mindig megmarad és beilleszthető egy későbbi rendszerbe is? Milyen fájlrendszerűre csináljam , ha mégis?
Tudom , hogy nem muszáj kitenni a grubot. Ezt tehetem akár a MBR-be is? Ekkor is bootolható marad az sda3-on lévő Win7? Az első két partíción a sony hülyeségei vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged