- Az Euronics is elkezd használt mobilokkal foglalkozni
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Magisk
-
Mobilarena
Ubuntu Linux Összefoglaló
Hivatalos Ubuntu dokumentáció
Amennyiben kérdésed lenne, kérünk, add meg a szükséges adatokat a hiba minél pontosabb leírása mellett:
-számítógép típusa, hardverek pontos megnevezése (különösképp videókártya, vagy hálózati egységek)
-a használt rendszer pontos neve, verziója, a grafikus felület
-mikor és hogyan jelentkezett hiba, mi váltotta ki (program telepítés, frissítés, ...)
-eddigi próbálkozások a megoldásra (ha voltak ilyenek)
A hardverinformációkat legegyszerűbben úgy gyűjtheted össze, ha megnyitod a Terminál nevű programot a menüben. Ide írd be a következő parancsokat (mindkettő után nyomj Enter-t):
lspci
lsusb
Új hozzászólás Aktív témák
-
HeavyToys
senior tag
Sziasztok!
Újra zavarnálak titeket, fentebb már említettem, hogy nem tudom szabályozni a 13.04-alatt a fényerőt az Acer Aspire 5349-es laptopomon.
Tudnátok egy komplett grub-ot linkelni, amivel működnie kéne a fényerő szabályzásnak?
Érdekesség, hogy a terminál alatt, amikor beírom a sudo gedit /etc/default/grub-ot akkor kiírja, hogy nem root pontosabban ezt:
(gedit:2419): IBUS-WARNING **: The owner of /home/kvt/.config/ibus/bus is not root!
Tudnátok valami megoldást a problémámra?
Üdv és köszi előre is!
-
HeavyToys
senior tag
Sziasztok!
Frissen feltoltam egy Acer Aspire 5349-esre a 13.04-es UBI-t, aztán most az a gondom, hogy a korábban már ismertetett módszer szerint beállítottam, hogy lehessen szabályozni a fényerőt. De itt nem akarja elfogadni. Esetleg az újab kernel miatt máshogy kell majd beállítani?
Köszönöm előre is a segítséget!
Üdv!
-
HeavyToys
senior tag
Sziasztok!
Acer Asprie 5349-esnél Celeron 815-ös procival és a benne lévő Intel HD grafikát hogy tudnám rávenni, hogy tudja csökkenteni a képernyő fényerejét.
Az FN+Fényerő gombra elvileg reagál, de gyakorlatilag nem történik semmi...
Segítségeteket előre is nagyon szépen köszönöm!
Üdvözletem mindenkinek!
-
HeavyToys
senior tag
Tiszteletem Mindenkinek!
Van egy asztali gépre telepített Ubuntu 12.10-es, teljesen gyári csomagkezelővel stb. A problémám az lenne, hogy szeretném működésre bírni az Epson SX125-ös nyomtatómat.
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv!
-
HeavyToys
senior tag
Amúgy lehet hülyeséget írok. De ha mondjuk 1-1 chipszetthez vagy APU-CPU típushoz írnának ilyen személyre szabott energia gazdálkodási dolgokat, akkor előbb utóbb, legalábbis mondjuk Intel vonalon a Sandy-től, AMD-nél meg a Llano-tól elkezdve meg tudnák oldani a dolgot?
Vagy ehhez már komoly gyártói támogatás szükséges? Mert én a Llano-ról tudok csak nyilatkozni, hogy van a CPU résznek 8 P-statja a Turbóval együtt. A VGA résznek kettő. Ezeket beosztani, így külső szemmel, rálátás nélkül nem tűnne olyan nagy ördöngősségnek.
Főleg most az AMD nyomja itt a HTPC cuccokat és az alacsony fogyasztású notikat, magas média fogyasztási képességgel. Mondjuk a pénzügyi helyzetük nem rózsás, de talán ez is lendíthetne valami az eladásokon, hogy olyan előre telepített Linux disztró lenne rajta, amit tényleg 100%-ban tudnának használni. Mármint nem kéne mókolni ezzel-azzal, hanem bekapcsolod és megy.
-
HeavyToys
senior tag
Persze tudom, az intel nem nagy király ebben, AMD vonalon meg a Linux támogatás nagyon gyér, legalábbis legutóbbi információim szerint van ez így. Csak ezt kaptam, mint "céges" notit. Magammal nem hurcolászom, szóval legalább valami hasznát találni kell!
Egyébként BD-RIP Full HD 3d anyagot lejátszotta (20 gb).
Köszönöm amúgy a tanácsokat! Még annyi kérdésem lenne, hogy Win-hez képest úgy veszem észre, érezhetően jobban melegszik a masina? Ezzel lehet valamit kezdeni? Vagy "fejletlenebb" az energia gazdálkodása az Ubuntunak?
-
HeavyToys
senior tag
Okés, köszönöm szépen a segítséget. Tényleg nagyon kezdő vagyok ebben a témában. Csak ismerkedem a rendszerrel. Egyébként ezt írja ki, illetve pl Youtube Full HD videók gyorsítása nem folyamatos firefox alatt. Ebből gondoltam csak, hogy lehet valami gond van a meghajtó programmal.
-
HeavyToys
senior tag
Sziasztok!
Feltettem az Ubuntu 12.10-et,egy B815-ös Sandy Bridge Celeron procis gépre. Azonban a GPU-részt nem ismeri fel az operációs rendszer. Mit kéne tennem, hogy felismerje az Intel HD Grapihics eszközt?
Köszönöm előre is a segítséget!
u.i.: gondolom látszik, hogy nagyon kezdő vagyok Linux világban.Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás az Ubuntut és variánsait használók és az ezekkel még csak ismerkedők számára
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Bemutató Ubuntu 16.04 LTS kezdőknek, gyakorlatiasan, objektíven
- Hír Megjelent az Ubuntu 16.04 LTS
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Az Euronics is elkezd használt mobilokkal foglalkozni
- Interactive Brokers társalgó
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Napelem
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- ASUS routerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest