Hirdetés

Aktív témák

• Gondwana
    addikt

A laptopom 6 éves Core Duo-val és ATI VGA-val, az asztali gépbe meg van egy Athlon 64 X2 egy 2-3 éves NVIDIA VGA-val, tehát nekem sincs új cuccom és/vagy egzotikus hardverem :)

A 10.04 beta verziója sokkal működőképesebb volt, mint ez. A 12.04 meg hiába beta, van olyan, hogy be se tudok logolni és resetelni kell a gépet --> alfa verzió. A beta szoftver lényege, hogy azért van olyan minőségű, hogy használni lehessen, na ez itt nem teljesül. Én régen egy csomó bug reportot toltam Launchpadon, de mostanában csomó lényegtelen dologgal foglalkoznak és nem az igazi gondokkal. Én szeretném tovább használni az Ubuntut, de ha ennyire nem veszik észre magukat...

(Mivel tudod hűteni az Atit? - Konkrétabban radeon driverben ugye, nincs PowerPlay, valamilyen aluldokumentált powersave funkciók vannak, de nem KMS-hez, ráadásul 10.04 körül lett jól megkavarva az xorg.conf és az xorg.conf.d helye, amivel nagyon könnyű billenytűzetésegérmentesíteni a gépet, DynamicClocks nem csinál már semmit, az iddle 60-70C meg picit kezd sok lenni. RTFM-en meg LMGTFY-n már túl vagyok :K )

Aktív témák