- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- One mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Aktív témák
-
válasz
V.Stryker #18964 üzenetére
Nem ismerem a progit, de azt vágom, h az alap Uborkákba nincs raid modul. Én is szívtam sokat vele míg rájöttem, h csak a server és a minimal (telepítőkben) van támogatás. Gondolom bele lehet forgatni a "sima" kernelbe de egyszerübb ha olyannal próbálkozól ami alapból vágja...
-
Speeedfire
félisten
válasz
V.Stryker #18700 üzenetére
itt mindent megtalálsz, ha a hivatalos driver kell
meglehet azt csinálni h a grup egy adott vinyóra települjön?
másik kérdés
a terrás vinyóm full üres mégis 15 gb használatban van az írja a telepítő
minden vinyó ext2-ben van, mivel régi gép, így kicsit talán gyorsabb lesz a rendszer -
Major Major
senior tag
válasz
V.Stryker #18700 üzenetére
régebbi kernelt nem tudsz bebootolni? (grub menüben elvileg ott vana régebbi, ha új kernelt tett fel - bár én nem találkoztam még karmicon kernelfrissítéssel)
mivel magától biztos nem romlott el, jó lenne megtudni hogy mi okozhatta a hibát
egycat /var/log/Xorg.0.log |grep EE
jó lenne, bár tudom hogy nehézkes kivitelezni grafikus felület nélkül
így tudsz belőle txt file-t csinálnicat /var/log/Xorg.0.log |grep EE >xorglog.txt
aztán a most használt rendszereden meg ide bemásolni
-
floatr
veterán
válasz
V.Stryker #18683 üzenetére
Mivel ATI stuff van a gépemben, én is általában a gyártótól töltöm le az új verziókat -- havi remény
Mivel helyben fordítós, installálós a cucc, minden kernelfrissítéskor újra kéne telepíteni. Viszont telepítettem a dkms-t, így minden kernelfrissítéskor újraforgatja a "problémás" drivereket. Így nem kell b.tatnom többek közt a vbox drivert sem. Tény h nem tudom, hogy az nvidia drivere használható-e így, de amióta a dkms-t használom, azóta egyszer sem volt ilyen gondom.
Szvsz egy próbát megér
-
janos666
nagyúr
válasz
V.Stryker #18685 üzenetére
Úgy látszik, ugyan attól szenvedsz, mint én pár napja.
Egyszer csak parancssorral indult (nálam ez először még vibrált is), leszedtem az nv drivert, akkor megszűnt a vibrálás, de nem indult a grafikus felület ilyen-olyan hibaüzenetekkel, amik változtam, mikor újratelepítettem a drivert, de indítani azért továbbra sem sikerült. Legtöbbet arra panaszkodott, hogy nincs screen, vagy használhatatlan a konfigurációja.
Én toltam egy reinstallt (formázással, mert nekem csak backup OS a win mellett, és néha netezgetni, stb. is elindítom poénból...), előbb updateltem, utána tettem fel a drivert (véletlenül, de ez már alátámasztja a hipotézist), és nem halt be.Amúgy a mezei user is használhat nv drivert, mert ha be akarja kapcsolni az extra effekteket a GUI-n (ami nincs eldugva), akkor felkínálja neki, és pár kattintással települ a driver, nem kell hozzá parancssorozni se.
-
FixY67
senior tag
válasz
V.Stryker #18683 üzenetére
A kigyomlálás nem fog menni, de tény: a kedves driver készítők kitalálhatnának legalább annyit, hogy leírják, mit kell tenni ilyen esetben és ezt közlik is egy hibaüzenetben, amikor az X kifeXik az új kernel miatt.
Egyébként ha igaz, a régi kernel is ott van a grub menüben. Próbálj azzal bootolni! Ha úgy megy az X, akkor driver reinstall. Nvidia esetén szükség lesz hozzá a kernel forrás egy részére is.
-
-
-
FixY67
senior tag
válasz
V.Stryker #18678 üzenetére
Nálam ilyen akkor szokott előfordulni, ha az update új kernelt is hoz.
Zárt kódú nvidia drivert használok, ha új kernel jön, mindig új nvidia modult kell gyártani hozzá. Ha bővebben érdekel, később meg tudom nézni, hogy hívják az nvidia kernel modult gyártó progit. (asszem a /usr/bin alatt van valami nvidia kezdetű névvel) -
ngabor2
nagyúr
válasz
V.Stryker #18646 üzenetére
Section "InputDevice"
ilyennek illene benne lennie. ha van, de nem ez van benne, akkor csinálj egy újat, amiben benne van az alábbi pár sor is:
Identifier "Synaptics Touchpad"
Driver "synaptics"
Option "SHMConfig" "on"
EndSectionutána már a grafikus beállítójában is tudod bűvölni (nevét hirtelen passz, mert lusta vagyok egy apt-cache search synaptics-ot lefuttatni
)
-
V.Stryker
nagyúr
-
rtom
senior tag
-
törölt tag
válasz
V.Stryker #18577 üzenetére
mert a win7 az betol egy rakás dolgot a memóriába, amiről úgy gondolja, hogy használni fogod (vagy a nap azon szakaszában gyakran indítod, stb). persze ez nem azt jelenti, hogy ezeket a területeket nem szabadítja fel, ha másnak van rá szüksége, csak előtölt dolgokat, hoyg gyorsabban induljanak. persze ettől függetlenül az is remek, hogy egy XP, ilyen szolgáltatás nélkül legalább dupla annyi memóriát foglal, mint egy ubi
amúgy a chromium nagyon jó, csak a reklámszűrés menne úgy, mint ff alatt, és más nem is kéne már talán.
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
V.Stryker #18511 üzenetére
Itt a hardvernél nem kéne szerepelnie az integrált hangkarinak?
-
Major Major
senior tag
válasz
V.Stryker #18470 üzenetére
tény, hogy gyorsabb lenne, tény, hogy menne a hibernálás, de ha meg vagy elégedve a jelenlegi rendszerrel, akkor ne változtass.
egyébiránt módosítottam én már jól megrakott NTFS partíciót az ubi telepítőben levő gparteddel, és nem lett semmi baja. de melós adatra szerintem a legkisebb kockázat is sok (mondjuk ebből a szempontból úgyis kell hogy legyen biztonsági mentésed, és csak az a kérdés, hogy akarod-e az idődet ezzel tölteni)
de ha nekiállsz, annyit kell tenned, hogy a liveCD-n indítod a GParted-et (bár nem sokkal feljebb itt nem ment valakinek), levágsz egy 25 gigát a 180-ból, csinálsz egy ext4-et és egy memóriaméretnyi swapet, aztán mehet a telepítés, kézi partíciómegadás, létrehozott ext4-re kijelölöd a csatolási pontnak a /-t, a két NTFS partíciónak beírod csatolási pontnak mondjuk hogy /media/windows és /media/data. a swapet automatice rendezi magának. arra figyelj, hogy az ext4-en kívül egyiknél se legyen bepipálva a formázás.
a telepítés többi részével nem lehet gond
a partícionálást csinálhatod úgy is, hogy win alatt csökkented a 180-as NTFS méretét mondjuk acronis vagy partition magic segítségével, és akkor nem kell gparteddel szórakázni, hanem ugyanúgy a telepítésnél kézi partíciószerkesztésnél az üres területre beteszel egy ext4 és egy swap partíciót. -
-
-
Major Major
senior tag
válasz
V.Stryker #18351 üzenetére
ha felteszed a compizconfig-settings-manager progit, akkor egyenként tudod kapcsolgatni az effektusokat
firefoxnál én fel szoktam tenni a könyvjelzősávot a menüsáv mellé, az elég sok plusz helyet ad, széles monitoron meg még rengeteg könyvjelző is elfér
Többiek:
találkoztatok ti már olyannal, hogy wifin megy rendesen a net, kábelt bedugva is kap IP-t a gép és látja a helyi hálót, viszont böngészni nem lehet? -
-
válasz
V.Stryker #18355 üzenetére
mert ő KDE ablakkezelőt használ, te meg Gnome-ot
ezt nekem is kiírta. én Igent nyomtam azóta nem kérdez
használd az NVIDIA vezérlőjét
Rendszer - Adminisztráció - NVIDIA X Server Settingsabban tudsz frekit is állítani, legalábbis gondolom az itt van
-
válasz
V.Stryker #18351 üzenetére
ablakcsicsa: Rendszer - beállítások - megjelenés - vizuális effektusok
a firefox meg a skin miatt néz ki úgy, ahogy. én se szeretem, itt a Vistás skin, tedd fel, jobban fog kinézni
NKBoy megoldása a KDE-s, amit én írtam az a Gnome-os. értelemszerűen azt alkalmazd, amit te használsz
-
-
-
-
Major Major
senior tag
válasz
V.Stryker #18336 üzenetére
language-support-hu, language-pack-hu és language-pack-gnome-hu csomagoknak kell fent lennie, és akkor minden magyar
az akkufigyelő kikerül az óra mellé, ha éppen történik valami az akkuval. (arról megy a gép, vagy tölti) ennek a beállításait az energiagazdálkodásban találod
google talkot elvileg tudod használni a beépített csevegőklienssel, de még nem próbáltam úgyhogy bővebbet nem tudok mondani róla
-
cigam
titán
válasz
V.Stryker #10655 üzenetére
Persze. Az ubuntu telepítése után kapsz 1 boot menüt, amiben választhatsz hogy melyik oprendszert akarod indítani.
Viszont ismerkedésre 1xübbnek tűnik a windowsra telepíteni mint 1 programot, és ott is vállaszthatsz indításkor, hogy XP vagy ubuntu induljon (Telepítés Windows-on belül) -
Kicsirics77
veterán
válasz
V.Stryker #10655 üzenetére
ebben minden benne van ubuntu telepítése
-
-
escape
aktív tag
-
vamzi
senior tag
válasz
V.Stryker #7609 üzenetére
igen liveról.beteszed a lemezt, majd újraindítod a gépet és a lemezről bootolsz, aztán értelemszerűen elindítod. Egyébként a wifid miatt lehet érdemesebb lenne a 8.04 annál nagyobb esélye van annak, hogy fog is működni. Szerintem a wubit meg hagyjad, akkor már inkább élesben, bár én még nem wubiztam
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
V.Stryker #7585 üzenetére
Jah, erről a notiról lenne szó. (Lehet rá kell frissíteni az oldalra,mert nem mindig jön be elsőre a link.)
-
escape
aktív tag
-
Major Major
senior tag
válasz
V.Stryker #4357 üzenetére
sudo gedit /etc/X11/xorg.conf
megkeresed az ehhez hasonló részt:
Section "Screen"
Identifier "Default Screen"
Device "ATI Technologies Inc Radeon Mobility M6 LY"
Monitor "Általános monitor"
DefaultDepth 24
SubSection "Display"
Modes "1024x768"
EndSubSection
EndSectionértelemszerűen beírod a felbontást
-
Major Major
senior tag
válasz
V.Stryker #4354 üzenetére
szükséged lesz a samba nevű progira, azt telepítsd fel, utána pedig jobb klikk a mappára, tulajdonságok aztán a megosztás fülön értelemszerűen a többi
alapjáraton kérni fogja a jelszót, mert a samba többféle biztonsági szintet kezel, és nem a legalacsonyabb a default. nem tudom hol van a gnome-ban a samba beállító program, mindenesetre ott kell átállítani felhasználó szintről megosztás szintre, és akkor nem fog kérni. -
escape
aktív tag
válasz
V.Stryker #4340 üzenetére
Valószinüleg azért, mert a 7.10-nek már valamivel nagyobb a hardverigénye, illetve sokan ezt állitják, igy akinek kevesebbet tud a gépe vagy pl notebook-on nyomja (vamzi is mondjuk) annak azért nem mindegy, hogy mennyire gyors a rendszere.
Én még nem próbáltam a 7.04 et, nem is nagyon akarom, nekem a 7.10 tökéletes, jól megy semmi baja, uh még 2 hónapig ez biztos hogy marad, aztán jön a 8.04.
Szerintem bátran vágj bele elrontani nem lehet!
-
vamzi
senior tag
válasz
V.Stryker #4330 üzenetére
Én is jelentkeznék, én már csak akkor bootolok xp-t ha nyomtatnom kell valamit.még csak 2 hónapja használok ubit, de nagyon megvagyok vele elégedve, eddig mindig mindenre találtam leírást és soksok segítő embert
és mióta nekem is van, egyre több haveromnak tetszik meg ez az OS és egyre többen térnek át rá
-
valóságépítő
tag
válasz
V.Stryker #4330 üzenetére
hali
két hónapja tértem át a gutsyra ez az első linuxos tapasztalatom. a windows is fent van, de azóta egyszer sem bootoltam be, mindent el tudok intézni a linuxon belül. Persze nagyon sok mindenben bizonytalan vagyok még, de eddig minden gondra találtam megoldást, főleg az ubuntuforumokon.
sok sikert
valóságépítő technikum
-
sh4d0w
félisten
válasz
V.Stryker #4325 üzenetére
images under Linux
1) You must login as a root user, if not root user then switch to root user using following command:
$ su -2) Create the directory aka mount point:
# mkdir -p /mnt/disk3) Use mount command as follows (assumes that your ISO file name is disk1.iso):
# mount -o loop disk1.iso /mnt/disk4) Change directory to list it:
# cd /mnt/disk
# ls -lAz a jó, hogy itt nem kell külön program erre, Linuxok alapból tudják ezt.
-
vamzi
senior tag
válasz
V.Stryker #4308 üzenetére
Inkább a cedega segítségével, de igen.sokan cod2-znek is, igaz ugy tudom h az fut nativan is valami szkript segítségével.a wine-vel inkább programokat célszerű futtatni, nekem pölö az utorrent megy benne.cedegával meg ra2-zök, de mivel nekem nincs normális vga driverem, mert a vga karimhoz nem adtak ki mert nem mai darab, ezért nem olyan élvezetes vele mint win alól.ha cedegában kell kis segítség, privizz rám vagy msnre vegyél fel.
Tv ha már nincsen szükséged a letöltött csomagokra amik a rendszert terhelik, akkor konzolba ird be: sudo apt-get autoclean ez "Törli a régi letöltött archív fájlokat" -
Vladi
nagyúr
válasz
V.Stryker #2863 üzenetére
ngabor2 meg is adta a választ. #2859
sudo apt-get install kubuntu-desktop
Persze az összest fel lehet rakni. (xub,ub,kub,ebu,ju,hubuntu, mubuntu meg még vagy 20 féle variáns) Lényegében egy kiadáshoz (7.10) egy repo gyűtemény való. A vicces, hogy server editionnal is meg lehet ezt játszani.
-
doc
nagyúr
válasz
V.Stryker #2860 üzenetére
a bejelentkező képernyőn választhatod ki hogy melyik ablakkezelőt szeretnéd használni, ebből sokat felrakhatsz (pl. xfce, fluxbox, enlightenment, a személyes kedvenc window maker, stb)
MOD: érdemes is végigpróbálni többet, hogy megtaláld azt ami neked személy szerint legjobban kézreáll, én kb. gnome->blackbox->enlightenment->window maker úton jutottam el az évek óta használt kedvencig
"elvadultabbaknak" vannak még az ion, ratpoison, stb. ablakkezelők, szelídebb az fvwm, icewm pl -
ngabor2
nagyúr
válasz
V.Stryker #2858 üzenetére
nem hülye kérdés, rá lehet. sőt, ubuntuból kubuntut is lehet csinálni egy paranccsal: sudo apt-get install kubuntu-desktop
ha csak a kde-t akarod feltenni, akkor először is érdemes megnézni, hogy mi van: apt-cache search kde. utána mehetnek fel az alapcsomagok:
sudo apt-get install kde-base kde-lib -
-
Core2duo6600
veterán
válasz
V.Stryker #2612 üzenetére
A Firefox címsorába az about:config parancsot írva megnyílik a böngésző beállításait tartalmazó oldal. A szűrő segítségével keressük meg a következő értékeket:
* network.http.pipelining - értékét false-ról állítsuk true-ra
* network.http.proxy.pipelining - értékét false-ról állítsuk true-ra
* network.http.pipelining.maxrequests - értékét 4-ről módosítsuk nagyobb számra, a mai Internet-kapcsolatok és PC-k sebessége alapján a 30 körüli érték megfelelőA nglayout.initialpaint.delay kapcsoló az határozza meg, hogy a böngésző a weboldal betöltődését követően mennyi idő elteltével rajzolja ki a weboldalt. Mivel ez a kapcsoló még nem létezik, létre kell hoznunk: jobb klikk az about:config oldalon, a megjelenő menüből válasszuk az Új, majd az Egész (Integer) opciókat. A dialógusablaknak adjuk meg a nglayout.initialpaint.delay kulcsot, értékének pedig adjunk 0-át.
-
Rickenstein
senior tag
válasz
V.Stryker #2610 üzenetére
Buta vagyok. Telepíteni kell a Windows-os betűtipusokat (Arial, Times New Roman stb).
Rendszer -> Adminisztráció -> Synaptic csomagkezelő -> msttcorefonts
Valsz. az Arial-t használná az Opera. Így már van hosszú "ő"
Forrás: www.ubuntu.hu -> Ubuntu dokumentáció -> Az Ubuntu finomhangolása -
Rickenstein
senior tag
válasz
V.Stryker #2605 üzenetére
Alkalmazások -> Hozzáadás/Eltávolítás -> Opera
Alapból Angol nyelvű lesz.
Töltsd le a nyelvi fájlt hozzá.
Másold be a /usr/share/opera/locale/ mappába
Hogy bele tudjál másolni bármit is ebbe a mappába, rendszergazda módban kell elindítanod a Fájlkezelőt:
Alt+F2
gksu nautilus
Ezután nincs más dolgod, mint Opera alatt kiválasztani a nyelvi fájlt.
Gyengébbek kedvéért:
Eszközök menü -> Beállítások -> Álltalános fül -> Részletek gomb -
Brutforsz
senior tag
válasz
V.Stryker #2602 üzenetére
Van a Core2duo6600 által leírt módosítások elvégzéséhez kiterjesztés is: Fasterfox
A rossz hír viszont az, hogy valószínűleg nem fog sokat gyorsítani a böngészésen. Nekem úgy tűnik, hogy a probléma a Firefox kiadásban lehet, mert a 2.0.0.8-as nálam is érezhetően lassabb, mint bármelyik korábbi változat. Talán nem véletlen, hogy a 9-es soron kívül fog érkezni.
-
Core2duo6600
veterán
válasz
V.Stryker #2598 üzenetére
A Lenti dolgokat nézd meg
Ha nem több megabites neted van akkor Max requestet veheted kisebbre is
Az info az www.opensuse.org -ról származik
De a mozilla esetében mindegy, hogy milyen linuxon megyA Firefox címsorába az about:config parancsot írva megnyílik a böngésző beállításait tartalmazó oldal. A szűrő segítségével keressük meg a következő értékeket:
* network.http.pipelining - értékét false-ról állítsuk true-ra
* network.http.proxy.pipelining - értékét false-ról állítsuk true-ra
* network.http.pipelining.maxrequests - értékét 4-ről módosítsuk nagyobb számra, a mai Internet-kapcsolatok és PC-k sebessége alapján a 30 körüli érték megfelelőA nglayout.initialpaint.delay kapcsoló az határozza meg, hogy a böngésző a weboldal betöltődését követően mennyi idő elteltével rajzolja ki a weboldalt. Mivel ez a kapcsoló még nem létezik, létre kell hoznunk: jobb klikk az about:config oldalon, a megjelenő menüből válasszuk az Új, majd az Egész (Integer) opciókat. A dialógusablaknak adjuk meg a nglayout.initialpaint.delay kulcsot, értékének pedig adjunk 0-át.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- Örülhetnek a tankok szerelmesei, jön a Spearhead 2
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- One mobilszolgáltatások
- RAM topik
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Honor X7B szép állapotban 6/128GB fekete / 12 hónap jótállással!
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Xiaomi Redmi Note 14 5G
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest