- One mobilszolgáltatások
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Telekom mobilszolgáltatások
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Yettel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mobil flották
Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Rickenstein #3204 üzenetére
nekem is kellett hozza 4 honap
-
djtoomi
addikt
válasz
Rickenstein #3192 üzenetére
És azt honnan szerzem emg?
-
dany27
őstag
válasz
Rickenstein #3166 üzenetére
tovább nem kérdezek csak annyi h csak bolti cumóval megy ?
Warezolni nem szeretnék természetesen! -
dany27
őstag
válasz
Rickenstein #3163 üzenetére
ne szivass má csak azzal megy?
-
nyúlon_túl
csendes tag
válasz
Rickenstein #3050 üzenetére
Ja Fedorával nem - de lehet, hogy a jövőben Gos-sal igen. Próbálta már vki? Egy enlightenment-es ubuntu alapú webkettes cuccokkal megpakolt os
-
sghc_toma
senior tag
válasz
Rickenstein #3048 üzenetére
livna egy fedora repó, nincs köze az Ubihoz, azért volt off-ban..
-
sghc_toma
senior tag
válasz
Rickenstein #3044 üzenetére
hmm, akkor Ati megint nagyot alkotott?
gondolom pár nap, aztán lesz Livna repóban, majd akkor kipróbálom én is.. -
7
addikt
válasz
Rickenstein #3039 üzenetére
Arra, hogy a Xinerama-t nem szereti, ha van 3D-s gyorsitas.
Tovabba hajlamos fagyni. Ezt az xorg.conf hosszas turkalasaval ki lehet kuszobolni.
-
HZSolti
tag
válasz
Rickenstein #3018 üzenetére
Megoldottam, feltettem a 7.10-et:
thx -
Dartimperial
tag
válasz
Rickenstein #3010 üzenetére
Gondoltam már erre is.Csak hát nincs kedvem lecserélni a fasz kis Zyxel routeremet.
-
HZSolti
tag
válasz
Rickenstein #3012 üzenetére
Köszi,
de sajna itteni tanácsra /bár nem biztos ,hogy sajna/ a 7.04-es verziót raktam fel.
Ezzel mi a helyzet vizuálisan? -
rtom
senior tag
válasz
Rickenstein #2603 üzenetére
Jogos, ha az ember nem emlékszik pontosan a telepítendő cucc nevére, használja a Synapticot.
Persze ez is csak azt mutatja, hogy Linux alatt egy dologra több megoldás is létezik, tehát ha vmi nem megy, van mááásik irány is (általában). És ez így van jól!
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Rickenstein #2611 üzenetére
Na, megcsináltam a Firefox okosítását is. Feltelepítettem az Operát és telepítettem az Arial fontot is.
(Ezúton köszönöm neked, hogy a "gyengébbek kedvéért", mint amilyen én vagyok, lépésről lépésre leírtad.
)
Sajnos a gond nem oldódott meg. Firefoxnál megfigyeltem,hogy ha beírom a címet, akkor a Keresés... -nél időzik, majd az Adatátvitel a következő webhelyről.... résznél nagyon sokat. Utána, ha bejött az oldal, akkor már relatíve az oldalon belül valamivel gyorsabban mozog.
Újabb ötlet? Nincs valami rejtett tűzfal vagy valami ami belassíthatja?
-
V.Stryker
nagyúr
válasz
Rickenstein #2609 üzenetére
Nem lehet, hogy a fontokat le kell cserélni a rendszerben?
-
Rickenstein
senior tag
válasz
Rickenstein #2608 üzenetére
Viszont arra mondhatna valaki valamit, hogy az Opera magyar menüben a "ő" betűk helyett miért van téglalap...
-
válasz
Rickenstein #2360 üzenetére
Viszont volna egy fontosabb kérdésem: jó az Ubuntu féle "nvidia-glx-new" driver vagy érdemes az nVidia oldalról letölteni? Ha ez utóbbi, akkor kérnék egy szájbarágós telepítési útmutatót, mert próbálgattam azt is gányolni, de a probléma ott kezdődött, mikor rájöttem, hogy le kéne fordítani erre a disztribúcióra... irogattam én mindenféle parancsot különféle súgókból, nvidia guide-ból, de a vége mindegyiknek leginkább a failed lett
Ugyan működött a beépítettel is a Doom 3, de azért valahogy fura volt, mintha nem ment volna a beállított felbontáson.
-
válasz
Rickenstein #2360 üzenetére
Köszi, kipróbálom majd a varázsbill. kombót
Viszont az XP rendszerpartíciója szent és sérthetetlen
Az a lényeg nekem, ha megunom a játszadozást az Ubuntu-val, egy mozdulat és nincs a gépben. Visszaállítani egy partíciót kissé macerásabb... arról nem is beszélve, hogy engednem kellene a Linuxnak az átméretezést. S hát szívtam én már már PartitionMagic-kel és volt 2 partícióm tele adatokkal, nincs 2 partícióm tele adatokkal... (igaz, a helygondjaim megoldódtak egy csapásra).
-
válasz
Rickenstein #2340 üzenetére
Megoldottam. Mint kiderült, ha a kivehetőről indítom a gépet, akkor azt tekinti a Linux a hd0-nak, ezért írta ki, hogy nem mountolható a hd3. Namost ez úgy derült ki, hogy elindítottam a gépet a live cd-ről, átírtam a vinyón levő menu.lst-t az összes variációra... és a hd0,0 talált. Mivel csak hobbiból szórakozok ezzel, az utolsó, amit akartam, hogy szétcsesszem az NTFS-es vinyókat. S már sikerült Doom 3-aznom Ubuntu alól, ami nagy sikerélmény volt :-)
-
válasz
Rickenstein #2338 üzenetére
Na ez az, ha nincs bent a rack a linuxszal, egyik rendszer sem indul. Legyen egy boot record, ami az XP-t indítja az xp-s vinyón (ez az, amit meg tudok oldani az MBR helyreállításával) és legyen egy boot record a linuxos vinyón, ami a linuxot indítja (ehhez kéne a segítséged). S a kettő ne függjön egymástól.
-
válasz
Rickenstein #2338 üzenetére
Valamit félreértettél, az alaplapi bootmenüt akarom használni, most úgy van, ahogy a végére leírtad (eddig is tudtam XP-t indítani).
A rendszerfigyelő szerint a linuxos vinyó (5.1Gb Quantum): /dev/sdd1
Sz'al mégsem olyan egyszerű.Valamint azért lenne jó az alaplapi boot, mert a Quantum rackben van és kivenném néha. Ugyanakkor fizikailag a Grub a linuxos vinyón van, mert ha szerkesztem a menu.lst-t változik. Ugyanakkor az előző telepítésből is maradhatott valami, mert:
1., ha az XP-s partícióról indul a gép, akkor jó, tudom választani bármely oprendszert és működik is.
2., ha a linuxos vinyóról indítom, akkor is bejön a Grub, de semmi nem indul, mert azt írja, nem tudja mountolni a partíciót.Ezekszerint ez megkavarja a csatolási pontokat? Na mindegy, akkor hagyom így, csak az még egy marha nagy kérdés, mi van, ha kiveszem a racket? Mindjárt ki is próbálom.
-
krazi
csendes tag
válasz
Rickenstein #2274 üzenetére
Köszi a segítséget, kipróbáltam müxik.
Most kezdtem a linuxozást, egyelőre próbálgatom.. ha van valami majd még kérdezek...
-
GD
őstag
válasz
Rickenstein #1985 üzenetére
régen a királynak volt előkóstolója, nekem nem válogatja senki át a fórumot .-)
úgyis olvasom, sóhajtok és ha van erőm reagálok, hangulat függő mit.. -
válasz
Rickenstein #1925 üzenetére
+ ráteszl egy updatet és restartot
-
qwertly
addikt
válasz
Én feltelepitettem és nem magyar
-
L|zsidoboz
őstag
válasz
fel van telepítve természetesen, de mégsem magyar
-
Rickenstein
senior tag
válasz
Rickenstein #1924 üzenetére
[Megvan] Ráadásul ez komlett téma.
Már csak a keretet kellene vhogy átlátszóvá tenni. De az úgy látom compiz lesz. Az meg nem müxik nállam. -
qwertly
addikt
válasz
Rickenstein #1909 üzenetére
Szia én kimásoltam a szöveget de nem engedi,hogy a jelszot megadjam.Más:a firefoxot hogyan tudnám magyarositani,és a windows alól Mozila bacupal elmentett könyvjelzöket betudom másolni a linuxos firefoxba?
-
Brutforsz
senior tag
válasz
Rickenstein #1908 üzenetére
Csomagold ki, akkor a SlickMetacity mappán belül kapsz 4 mappát. Ezt a 4 mappát másold be a .themes mappába (másolás előtt, javaslom, amelyiknél nincs a mappanévben Slick előtag, tedd oda, mert így könnyebb lesz majd azonosítani - a mappanév szerepel majd a listában a téma neveként.) [A .themes könyvtár a fájlkezelőn keresztül a saját mappádban érhető el, miután engedélyezted a rejtett fájlok megjelenítését.] Ezután a Téma beállításaiban ne a Telepítésre kattints, hanem a Testreszabásra - mert ez nem teljes Gnome-téma, hanem csak ablakdekorátori. Téma részletei > Ablakkeret fül > ott lesz mind a 4 a baloldali listában.
-
commanDOS
senior tag
válasz
Rickenstein #1909 üzenetére
Okés, köszönöm szépen.
Megnézzük -
Sianis
addikt
válasz
Rickenstein #1911 üzenetére
Van úgy, hogy rosszul pakolják össze. Jelezd a fejlesztőnek vagy keress rá máshol is az adott metacity-témára.
Sianis
-
Sianis
addikt
válasz
Rickenstein #1908 üzenetére
Letölt -> Rendszer -> Beállítások -> Téma -> Téma telepítése...
Sianis
-
Eastman
addikt
válasz
Rickenstein #1800 üzenetére
Köszi, de az sima ügy. Az a baj, hogy az akkor megnyíló ablakban csak "Kijelentkezés", "Képernyő zárolása", "Felhasználóváltás", Felfüggesztés" és "Hibernálás" van.
Kikapcsolás nincs.MOD: Korábban volt, csak eltüntettem valahová...
-
válasz
Rickenstein #1822 üzenetére
Mert mazochista vagyok.
Amit lehet szeretnék megtanulni parancssori eszközökkel kezelni és használni, csak sajna az angol tudásom elég gyenge, így a man-okból meg angol oldalakból nem mindig tudom kiszűrni a lényeget. -
GD
őstag
válasz
Rickenstein #1799 üzenetére
elsőnek jelenlegi xorg.conf mentése biztos helyre, aztán:
dpkg-reconfigure xserver-xorglesz egy olyan lépés amikor felbontásokat lehet jelölni
-
Vladi
nagyúr
válasz
Rickenstein #1812 üzenetére
A két zárójel közé kell kulcsszó:
[]ide[]
Vazz offolni sem úgy kell..
-
Vladi
nagyúr
válasz
Rickenstein #1810 üzenetére
Na meg is van. Kell egy kulcsszó a zárójelek közé.
-
Vladi
nagyúr
válasz
Rickenstein #1808 üzenetére
"
Rossz helyre raktad a zárójelet[L:http://prohardver.hu/tema/ubuntu_linux/hsz_1799-1799.html][/L]"
Vazz, tényleg nem műkszik.
-
Rickenstein
senior tag
válasz
Rickenstein #1807 üzenetére
Wazze nem müxik a link beszúrás.
-
doc
nagyúr
válasz
Rickenstein #1749 üzenetére
elvileg úgy is működik, csak vmiért az 1280x1024-et nagyon nem szeretik a gyártók...
nekem pl. azonnal, tök automatikusan felismerte az 1680x1050-es kretén felbontásomat
birno: milyen kártyád van?
MOD: nekem az ezeréves MX400-zal is ment úgy, hogy a monitor 75hz-en ment, mellette meg láttam a tv-n is (ott nyilván 50hz-en)
[Szerkesztve] -
doc
nagyúr
válasz
Rickenstein #1747 üzenetére
anyámnál ugyanez volt
írd be az xorg.conf Section ''Monitor'' részébe a következő két sort:
Option ''AddARGBGLXVisuals'' ''True''
Option ''DisableGLXRootClipping'' ''True''
és próbáld meg úgy, nála bevált -
doc
nagyúr
válasz
Rickenstein #1744 üzenetére
írd be az xorg.conf-ba, a ''composite'' ''1'' sor alá:
Option ''RENDER'' ''true''
(egyébként nálam pl. Option ''Composite'' ''enable'' van, bár ha nálad szám volt, akkor elvileg az ''1''-gyel is mennie kell, de kipróbálhatod az enable-t is)
ha nem megy, terminálból indítsd a beryl-t, úgy sokkal többet segít
MOD: bocs, én mondtam hülyén. szóval ne a felbontások elé rakd, hanem a legegyszerűbb, ha az 1280x1024-et írod át 1280x960-ra
[Szerkesztve] -
doc
nagyúr
válasz
Rickenstein #1742 üzenetére
az úgy jó
(amúgy az 1280x1024-es felbontástól én mindig)
értelemszerűen írd be a videomódok elé ugyanúgy mint a többi van
szintén X újraindítás kell neki
MOD: Protezis: hatékony szervízmódszer
én ilyenekre nem vetemedtem, bár egyszer kettétörtem a térdemen a billentyűzetet. aztán rájöttem hogy vasárnap van, és ilyenkor nem szoktak nyitva lenni a számtechboltok. aztán szerencsére az internet-kávézóban tudtam venni egyet, így nem kellett másnapig várnom
[Szerkesztve] -
doc
nagyúr
válasz
Rickenstein #1739 üzenetére
jól
írd át a 0-t 1-re, indítsd újra az X-et (a bejelentkező képernyőn CTRL-ALT-Backspace) és próbáld úgy
van még pár opció, amik néha kellenek, ha így nem megy akkor megnézzük azokat is -
doc
nagyúr
válasz
Rickenstein #1735 üzenetére
másold be ide a /etc/X11/xorg.conf file tartalmát, lehet hogy nincs benne engedélyezve a composite
bár ha jól emléXem, újabb kiadásokban már úgy van, de hátha... -
doc
nagyúr
válasz
Rickenstein #1732 üzenetére
egészségedre
akkor most megy rendesen? -
doc
nagyúr
válasz
Rickenstein #1729 üzenetére
ne szopasd magad
ha ubuntut használsz, ne kézzel akard felrakni a videokártya driverét, hanem használd a csomagkezelőt, ott ha rákeresel az ati-ra fel tudod rakni a megfelelő drivercsomagot, aztán van vhol a menüben egy ''restricted driver manager'' nevű kütyü, asszem ott tudod beélesíteni, hogy használja is -
doc
nagyúr
válasz
Rickenstein #1680 üzenetére
azért ma már nem kell 20 oldalas config fileokat irkálni
hétvégén raktam fel anyám 433-as Celeronjára (Xubuntu 7.04, 256 MB RAM, MX440 vidkártya) a Berylt, és megdöbbentően jól megy!
annyit kellett kézzel piszkálni, hogy az xorg.conf-ba be kellett tenni a composite extensiont (4 sor), illetve miután az ablakdekorátot nem működött jól, a hibaüzire rákeresve még 4 másik sort, így már tökéletes
mi a gondod pontosan? ha fent van a 3D driver, akkor a beryl, beryl-manager, emerald, emerald-manager, emerald-themes csomagokat told fel, úgy elvileg mennie kell -
GD
őstag
válasz
Rickenstein #1677 üzenetére
nem kell félni használni a keresőt:
[link]
Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest