- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- iPhone topik
- Külföldi SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Milyen GPS-t vegyek?
- Honor 400 Pro - gép a képben
Aktív témák
-
ntomka
nagyúr
válasz
Kendek #30032 üzenetére
Azon kívül, hogy felcsatolja adott könyvtárakba az adott UUID-ű partíciókat/meghajtókat (ha létezik az adott UUID), nem látom hova kéne ilyen.
Gondolom a rendszerment progidhoz.
Amúgy nem túl elegáns a szabvány szerint 16 bájtos UUID-nek csak egy töredékére mintát illeszteni.Egyébként nem benned kételkedem, hanem a feladat kivitelezhetőségében. Természetesen nem megoldhatatlannak találom, csak túl körülményesnek. A mintavételben szereplő variácók száma olyan magas (az emberek eltérő hivatkozási módja miatt (pl. van aki a logót is beilleszti)), hogy manuális illesztéssel lekódolni az egészet beleőszülne bárki is, hiszen ismerni kéne az összes lehetséges felírási módot, amihez a teljes mintát szükséges lenne legalább egyszer megvizsgálni. De ez sem biztosítaná azt, hogy ha későbbiekben le akarnád futtatni a kódot, megfelelő eredményt szolgáltatna, mert idő közben érkezhet olyan hozzászólás, ami miatt a mintavételhez szükséges szavakat bővíteni kéne (legalábbis ha a kibővített mintát akarod vizsgálni).
Egy heurisztikus algoritmus már sokat könnyítene a dolgon, de most úgy őszintén, ki akarja ilyesmivel az idejét tölteni? Egy vállveregetés nem ér ennyit szerintem. -
kovaax
őstag
válasz
Kendek #30027 üzenetére
Nem fontos, csak kíváncsi lettem volna, hogy hányan szaladtak el a választól, és hányan tettek fel olyan kérdést, amire senki se tudta a választ. Persze ez csak egyféle értelmezés a sok közül...
SZERK.: ... és ezért nem fontos, mert a franc se tudja, hogy pontosan mi történt velük. Lehet elkapta őket a M$ maffia...
-
-
-
martin66
senior tag
válasz
Kendek #29945 üzenetére
"CMOS resetet úgy kell csinálni, hogy leveszed a ház oldalát, aztán megkeresed a jumpert, aminek rövidre zárásával a BIOS beállításait törölheted (persze kikapcsolt és lehetőleg áramtalanított állapotban). Esetleg ez segíthet a problémádon ha azelőtt jó volt, de persze nem biztos.
Ha nem lesz jó, akkor viszont tényleg szükséged lesz egy optikai meghajtóra."Be tudtam szerezni egy Optikai meghajtót és nem megy azzal se
Nem bootolbe. De már egy win7-es lemez van bent!
Nem tudom mi történhetett de...
Oké megtaláltam az alaplapon azt a kis cuccost clr_cmos-t viszont , hogy zárjam rövidre? Mi az a Jumper? hol van? hogy nézki? -
x123456
aktív tag
válasz
Kendek #29950 üzenetére
Türelmes vagy...
Én alig bírtam kibogozni, hogy mit is ír.
Azt pl. konkrétan írta, hogy a win7 telepítője is működik a pendrive-ról? Mert amit én olvastam, ott (értelmezésem szerint) csak annyit állított, hogy a pendrive működőképes, másik gépen kipróbálta... de ez a próba lehetett akár egy ubuntus boot is.---
Azzal mondjuk messze nem értek egyet, hogy az op.rendszer nem tud belepiszkálni a BIOS-ba. Ha jól emlékszem, a mostani Intel alaplapom is olyan, hogy egy windows-os programmal felül lehet írni magát a BIOS-t is (ami alapállapotban engedélyezve van). Régebben meg volt szerencsém olyanhoz, hogy valamelyik fizikai porton (nem hálózati, hanem hardveres) meg lehetett piszkálni a BIOS által használt beállításokat is. Igaz, ennek többnyire egy checksum error hibaüzenet + full reset lett a vége -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kendek #29873 üzenetére
Jaja, az ablakkeret, ahol a bezárás gomb , és még a másik 2 gomb van. Néha ha olyan kedve van, akkor indításkor nem jelenik meg. Ctrl+alt+bckspace után meg működik. Csak kicsit zavaró...
ezt a 3-at kézzel futtatni, amikor nem jó? Kicsit mondjuk ez így gáz, ennél az x kiszolgáló újraindítás kicsit gyorsabb.
-
martin66
senior tag
válasz
Kendek #29859 üzenetére
Meg van de nem bootol be :S. a tesóm notiján egyből be bootol. Csak nekem nem megy Linux alatt, egész eddig az volt a bajom, hogy nem bootol mindent amit mondtatok Úgy végig csináltam de semmi, nem bootol még f12-vel is rámegyek, hogy USB-FDD, ja és BIOSba ki vettem minden bootolási lehetőséget csak a pendrivot hagytam meg, DE LINUX alatt nem bootol :S. Win 7-em volt fent elsőre be bootolt és feltudtam tenni a linuxot, most, hogy Linxra linuxot akarok tenni nem is bootolbe :S. E zvolt egész végig a bajom erre kérte ma segítséget, de amit mondtatok eddig NEKEM nem megy...
Még valami mi lehet? -
ntomka
nagyúr
válasz
Kendek #29857 üzenetére
Vagy alternate telepítő. Az direkt az ilyen telepítőhibákra lett kitalálva.
(#29860) yanna: Na, erre pont ma találtam megoldást, mármint a behaló tükörszerver problémára. Ezt a terminálba ki kell adni:
sudo add-apt-repository ppa:tldm217/tahutek.net
sudo apt-get update
sudo apt-get install apt-fastEzután ha az apt-get-et használod valamire, helyette apt-fast-ot írj, pl.: sudo apt-fast install valami
Kb. a régóta hiányolt rpm alapú rendszerekből ismert automatikus tükörszerver keresést valósítja meg, annyi plusszal, hogy ezekről a szerverekről képes több szálon is tölteni. -
martin66
senior tag
válasz
Kendek #29840 üzenetére
(#29841) ntomka
"Azért lehet rajta szépíteni egy-két helyen. Pl. az átmeneti fájlok memóriába való áthelyezésével (megfelelő ram mennyiség mellett persze), a ureadahead megfelelő használatával, a preload telepítésével, a swappiness testreszabásával, jah, és az automatikusan indulók között is vannak felesleges dolgok. Ilyen apróságok. De alapvetően tényleg gyors rendszer. "ezeket pls fejtsd ki bővebben, hogy lehet megcsinálni, kösziMeg van elfogata a jelszavamat viszont E: '“deb' típus nem ismert a(z) 54. sorban a(z) /etc/apt/sources.list forráslistában
E: A források listája olvashatatlan.
ezt kapom érte :S -
martin66
senior tag
válasz
Kendek #29840 üzenetére
Dehogynem meg vagyok elégedve vele de ha valami tökéletes akkor nekem 2xeres tökéletes legyen xD. Na ott meg akadtam, hogy sudo apt-get install gparted ezt beírtam a terminálba erre kéri a jelszavamat, be akarom írni erre semmit se ír be, nyomok egy entert kiírja írjam be újra, és nem jelzi ki mintha írnák is valamit ez most miért lehet?
-
ntomka
nagyúr
válasz
Kendek #29840 üzenetére
Azért lehet rajta szépíteni egy-két helyen. Pl. az átmeneti fájlok memóriába való áthelyezésével (megfelelő ram mennyiség mellett persze), a ureadahead megfelelő használatával, a preload telepítésével, a swappiness testreszabásával, jah, és az automatikusan indulók között is vannak felesleges dolgok. Ilyen apróságok.
De alapvetően tényleg gyors rendszer.
-
yanna
addikt
válasz
Kendek #29796 üzenetére
Akkor Ubuntu írt a BIOS-ba? Emlékezetem szerint időzóna állításkor ott figyelt Budapest is, de mégis eltolhattam valamit.
A rendszer mentő programodról természetesen volt tudomásom
, hisz itt olvasok már egy jó ideje, de inkább valami backup dologra gondoltam. Bár, végül is... A visszaállítási pontot meg hasonlónak gondoltam, mint a Win-ben.
-
válasz
Kendek #29792 üzenetére
Ez már fent van, de hihetetlenül kaka így is. Pl.: Nem lehet belekattintani a szövegbox-ba, h írjak, nem lehet görgetni a lapot csak a görgetősávval (vagy csak a görgővel, amilyen kedve van), írok és fogja magát kilép, már majdnem kalapácsot vágtam a tv-be
(#29793) hackeeeee: Olyan fícsőr, h az egér jobb gombjának nyomvatartásával és megrántásával balra: visszalép egy lapot, jobbra: előre lép, le: új gyorshívót hoz elő, bal gomb nyomvatart plusz jobb gomb: elmentett jelszót beilleszti (nem is kell belekattintani a beviteli helyre), stb... Szóval nagyon jó dolog
-
yanna
addikt
válasz
Kendek #29787 üzenetére
"kernelt kell fordítani, persze előtte át kell állítani itt:"
Ezen jót röhögtem! Gyakorlatilag be- és kikapcsolni tudom.
A Szoftverközpontot most nem tudom megnézni, de majdnem meg mernék esküdni rá, hogy nincs ott, de az is lehet valóban, hogy tényleg kiverte a szemem.
A visszaállítási pontról sem tudtam, utána olvasok. (De pl. ha telepítek 66 csomagot és utána visszaállítom, akkor nem marad tele "szeméttel" mint a Windows? Arra gondolok, hogyha egy telepítés utáni első indításkor van egy visszaállítási pont és később sok rossz csomag felrakás után erre visszaállítom, akkor teljesen azonos lesz egy friss telepítéssel?)
Igen, a 3470 az nem integrált, később, ha összeállna minden (5-10 év
) valami power manager dolgot mindenképp szeretnék.
Ez az úgy indulok ahogy én akarok, nem úgy mint ahogy az user akarja dolog engem kifejezetten zavar, remélem lesz megoldása (másik 5-10 év
).
Jaaaa, még egy furcsaságot vettem tegnap észre, a BIOS órám pontosan 2 órát késett. Ubuntu telepítés előtt 1000 % hogy jól járt. Nem tudom mi függ össze mivel, minden esetre elég érdekes.
-
yanna
addikt
válasz
Kendek #29782 üzenetére
Ati 3470 van a gépben. Gond nem tudom hogy volt-e, de ugye szólt az Ubi, hogy megtalálta, és alkalmazzam ha jót akarok.
A bluetooth-al meg pont fordított bajom volt mint ahogy mondod, tehát minden alkalommal elindult, hiába kapcsoltam ki akár gombbal, akár a panelen lévő lehetőséggel. (Igen, ez egy Lenovo Thinkpad R500 notebook.)
A procival is az a helyzet (a CPU órajel változás figyelőt kitettem a panelre), hogy hiába állítottam ondemand módra, nem jegyezte meg, minden új induláskor performance módban tekert.
A szoftverközpont csomag megvolt ugyan, de csak terminálból tudtam indítani, mert sehol máshol nem találtam. Bár most elbizonytalanodtam, lehet hogy majd kiverte a szemem!
Az újratelepítés mellett pedig azért vagyok (és leszek is még párszor), mert a mindenféle sok béna próbálkozás, aminek valószínűleg a 99 %-a helytelen, nem odavaló dolgokkal csak a helyet foglalja, lassítja a rendszert.Egyébként egyenlőre azt látom a legnagyobb hiányosságomnak a parancsok nem ismeretén túl, hogy nem látom át az Ubuntu "szerkezetét". Win-ben (nem csak a grafikus felületen) tudom hogy hová töltök le egy fájlt, látom hogy hová telepítem, tudom hogy futtatható-e, vagy csak a rendszernek kell, stb.
Azzal pedig maximálisan tisztában vagyok, hogy ezt nekem kell pótolnom. -
x123456
aktív tag
válasz
Kendek #29775 üzenetére
Nem telepítetél véletlenül zárt kódú nvidia/Radeon drivert a rendszeredbe? Esetleg más, kernelmodult is felrakó applikációt (mittomén, VirtualBox).
Ezek mintha hagynának szemetet a modul könyvtárakban, ami miatt az elavult kernelverziók eltávolításakor a könyvtárak nem tudnak törlődni.
(nVidia v. a VirtualBox driver nekem csinált már ilyet - már nem emlékszem, melyikük volt) -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kendek #29765 üzenetére
Tehát akkor vegyem ki, meg vissza. - nemjött össze, ugyanúgy hiba... Nah mindegy, nemtudom, érdekes. Szoftverközpontból telepítettem ugye, addolva is van a PPA hozzá, de vmi csak nem jó. Lehet télleg hakkolnak valamit.
Nah, meglesem, hátha segít.
Viszont más... Az előző téma. Csak kénytelen leszek a skype hangokat kikapcsolni, pedig nem akartam épp ezért, de nemjó.. Emesene hangjai is jóval hangosabbak, és ugye ezeket meg külön nem tudom halkítani.
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kendek #29761 üzenetére
Sikerült, megvan. Köszi.
A VLC tárolója megint nem az igazi... 1szer már ezért vettem ki, de megint kezdi....
"Sikertelen letöltés: http://ppa.launchpad.net/c-korn/vlc/ubuntu/dists/lucid/main/binary-i386/Packages.gz 404 Not Found
Néhány index fájl letöltése meghiúsult, ezeket mellőzöm vagy régi változatukat használom" -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kendek #29759 üzenetére
Utólag már rájöttem..
De segáz. Mostmár fentvan, műxik is.
Viszont akkor tényleg, egy addot tárolót hogy lehet kiszedni?
Ezt a gwibber-t fogalmam sincs miért raktam fel... Segáz.
Hm, viszont a skype így is aránytalanul hangos a többi programhoz képest... Ejj, nah mindegy.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kendek #29754 üzenetére
Akkor ott nem tom mi volt az a gwibber.. király.
Azt ki tudom venni, mármint a tárolót, ha már addoltam? Programot eltávolítottam csomagkezelőben azt kész.
Hm...
E: Nem sikerült zárolni: /var/cache/apt/archives/lock - open (11: Erőforrás átmenetileg nem érhető el)
[/M(M)]E: Nem tudom zárolni a letöltési könyvtárat(/M) -
upszilon
őstag
válasz
Kendek #29751 üzenetére
Nemigazán töltök le én Windows alá semmit sem. Veszély alatt én a böngészéssel járó veszélyekre gondoltam. Egyébként nem jó amit elképzeltem, mert ahhoz, hogy a Windowszt ne érje támadás, nem elég az internet használatának mellőzése. Le kellene tiltani a hálókártyát. Ebben az esetben viszont a virtualizáció alatt futó linux sem jut internethez.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kendek #29737 üzenetére
Az adott téma ikonjait beállította ugye... Amire nekem nincs szükségem.
De utána visszaállítottam.
A kérdésem még, igaz ez más kategória.
Hangnál mi a különbség az Analog Stereo Duplex és az Analog Stereo Output között?
Csak szeretnék kezdeni valamit, mert így ha zenét hallgatok, minden pofátlanul hangos. Az alap az Duplex.
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kendek #29726 üzenetére
És ha nincs ott pipa, akkor mivan?
Annyi a bajom végülis, hogy ugye lehúzogattam az ablakokat oda, hogy onnan indítom, és az emesene és a skype ikonja mutatja, hogy üzenetet kaptam, és így gömb formájában forog az ikon.. Erre nem lenne nekem szükségem. Elég lenne ha úgymond kvikláncs módban működne és kész.
-
martin66
senior tag
válasz
Kendek #29711 üzenetére
ITT rámentem, hogy
I would like to create a: USB stick
Végig megcsináltam azokat a lépéseket, ezt szedtem le amit írownload the Universal USB Installer.
Viszont az nem lehet baj, hogy ez a képfájl neve ubuntu-10.04-desktop-amd64 amikor nekem Intelem van. Amikor végig ment ez a progi utána újraindítás boot a pendrivról és rá mentem az első választási lehetőségre amikor a boot etöltöt, azután ki írta, hogy loadin loading, és amikor bekéne jönni-e az ubuntunak akkor a minitorom "kikapcsol", Videókarimmal nem hiszem, hogy van baj még nem lépett elő semmi.. -
yanna
addikt
válasz
Kendek #29680 üzenetére
Közben fölrakódott a gparted, most már látom, hogy hogyan helyezkedek el, de esküszöm nem tdom, ill. most mondod mit nem csináltam jól.
Bakker, nincs mit kezdenem, újra teszem az egészet, a tanulás nem árt. Egyébként asszem a home-ban max a firefox dolgai lehetnek.
Sajna ma már nem megy, legközelebb vasárnapi reinstall lesz.Akkor jövök ismét mindenki örömére...
Ááááááááááá, hülye vok, MB-t írtam GB helyett... késő van már...
-
yanna
addikt
válasz
Kendek #29659 üzenetére
Hely van bőven valóban, de kíváncsiságból swap nélkül kezdek, ha hiányozna valamikor, akkor majd pótolom.
A rendszernek, mivel helye neki is lesz jócskán -bár olvastam, hogy 15 GB elég-, legalább 25 GB gondoltam, nem szeretnék a későbbiekben esetlegesen partíció méretezéssel küzdeni. -
mzx
senior tag
válasz
Kendek #29629 üzenetére
juhi, végre értem.
Amúgy nem volt sztem teljesen vilagos, h ismételgetted: az utolso per jel utani ...
...szóval ha ugy irtad volna:
a másolandó tagban csak az utolsó per jel utánit kell megismételni az exclude után, de onnan folytani a kivételmappával:
így már elsőre világos lett volna.De a lényeg, h csak-csak rájöttem és csak-csak rá tudtál vezetni erre végre.
KÖSZÖNÖM A SOK SOK SEGITSÉGET, KEDVES KENDEK.
Most kiprobalom aképp, ahogy mondtad, remélem összejön. Még visszajelzek, amint sikerült.
Mzx
-
mzx
senior tag
válasz
Kendek #29614 üzenetére
Ugyanezt irtam én is. A sok space -t a prohardver szerkeszti bele, de kiprobalni ugyanugy probaltam, ahogy te jelzed most.
Bár a prohardver, latom, nalad is beszúr szóközt olykor, amikor idézel,
tehát esetleg ott rontottam el a terminálban, hogy
- -
kellene a
--
helyett?Amikor idéztél, mikor
- -
mikor meg
--
jelent meg.VaGY nem itt hibáztam?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Kendek #29603 üzenetére
Hát én az ottani leírásos megoldás szerint telepítettem, és benne van. 2.1.3.10-es verziót rakta fel. Elvileg addolta a tárolót is, de nem talál frissebb verziót. Na segáz, addoltam Ubitweak-ben, de most néztem, így sem talál újabb verziót. Elvileg ez a legújabb, és ebbe benne van ez az indításos téma.
Vagy most 2szer van így tároló addolva? Me akkor mondjuk ubi tweak-ből kiveszem.
De most érdekes dolgot vettem észre, fut a frissítéskezelő, vagyis meg van nyitva, és attól függetlenül, hogy eltűnik a dock, a frissítéskezelő ikonja látszik lent, de ez mellett rákattintani nem tudok.
Jaja erre az ikonos témára rájöttem.
Aktív témák
Hirdetés
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- iPhone topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nintendo Switch
- Kutya topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Nyomtató topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest