Hirdetés
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Megvásárolható a Vivo X300 és X300 Pro Magyarországon, íme a hivatalos árak
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Yettel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Aktív témák
-
qwertly
addikt
Sziasztok!Szeretném a win7 partíciót letitkosítani a TrueCrypt progival eddig egy konténert csináltam és azt eltudtam a win és ubuntu alól is érni de most rendszer partíció következne.Ha windows partíciót letitkosítom az ubuntu eltud indulni mert nem oda települ a grub a win7 partícióra?És ha valaki csinált már ilyet van valami amire nagyon kell figyelni,mert azért gyakoroltam a virtuális pc de azért az nem olyan mit az élesben menne.
-
törölt tag
válasz
body007
üzenetére
köszi. az a baj, hogy a cairo-dock és a conky együtt 1,5 fölé viszik az átlagos terhelést, de egyenkémt is 1 körülre. érezhetően be is lassul a gép. awn-t felraktam tegnap, ugyan úgy felment a terhelés, pedig csak az alap volt. docky-t meg nem akarok. mono-free gépet használnék.

-
Mr. Primitív
csendes tag
sziasztok, nem tudjátok véletlenül, hogy kubuntu 10.10 alatt a képernyőméret miét áll vissza minden egyes újraindításnál 800x600-ra? elég idegesítő már folyton átállítani.

-
törölt tag
sziasztok!
azt tudja valaki, ha oldalra rakom a paneleket, hogyan tudom beállítani, hogy minden rajta lévő elem is elforduljon 90°-kal? -
biker
nagyúr
hogy lehet az ubuntu netbbok remixből kiütni a mókolt ablakkezelőt, és visszatérni a síma ubuntu desktop-hoz?
ez a "mindenfullscreen" rendszer egy irtó buggal küzd, a weblapok felbukkanó ablakai, és a kényszerített lebegő kisablakok esetén, amitől néha beragad egy ablak, bezáró és egyéb lehetőség nélkül, minden réteg felett, és ekor csak logout-login segít, mert mindent kitakarés unom!
-
válasz
Spilerke
üzenetére
1 GB-nyi hely nyilván nem lesz elég, a többi kérdés meg értelmét is vesztette máris.
A betűtípust, méretet lehet állítani, igen. Ha a böngészőben furák a betűk, az azért van, mert általában Windowsos fontokat alkalmaznak, Ubuntuban ilyenek nincsenek. Átmásolásos technikával meglehet oldani a dolgot, ha van az embernek megfelelő licence hozzá. -
Spilerke
csendes tag
Sziasztok!
Most ismerkedem az Ubuntuval (10.10) Hardver: egy átlagos netbook; n280 Atom, 1 giga ram, gma950. vga Nos; elsőnek a netbook remix-el próbálkoztam, sd kártyáról a kipróbálom funkciót kiválasztva; nem győzött meg. Utánaolvastam a dolgoknak azt írják valamilyen gpu gyorsításos felület van rajta, ami persze az én vackom nem támogatja. Ez megmagyarázza miért is voltak olyan darabosak az animációk, és lassú az egész rendszer.
Az asztali pc-os verzió viszont már elnyerte a tetszésemet, gyors és okos. Szeretném próba jelleggel egy kicsit többet is használni. (xp mellett) A kérdésem az volna, hogy lehetséges-e egy pendrive-ra felmásolni a telepítőt (mint eddig az sd kártyára) majd a telepítés menüpontot kiválasztva az sd kártyát megjelölni telepítési helyként? 1Giga SD kártya elég lesz neki, ha kb csak 1-2 programot teszek rá utólag? Mennyivel lesz lassabb így a rendszer mintha HDD-re tenném? Azt szeretném ha csak olvasna a HDD-ről, és rá ne írna semmit, ez így megoldható?
Az ubunturól úgy általában; a betűtípussal lehet valamit kezdeni? Chromiumot felraktam majd kifolyt a szemem annyira (egyrészt kicsi és fura betűk vannak benne (talán az élsimítás?)). Mennyire lassul be (egy fent említett hardverrel) hosszú távon?
Olvasgattam a témában, de ezekre a kérdésekre nem igazán találtam választ... (vagy csak idejét múltat)
Előre is köszönöm!
-
holzmichl
csendes tag
válasz
Gercsa
üzenetére
Android környezet megteremtése/emulálása többféle módon lehetséges, de ezekről nincs konkrét ismeretem, hogyan is.
Az egyik az, hogy használod ezt:
http://developer.android.com/guide/developing/tools/emulator.htmlA másik, hogy androidot telepítesz VirtualBox-ban (ne a Szovftverközpontból töltsd, le, hanem az Oracle-től!!).
Elvileg másnak sikerült: http://www.greenhughes.com/content/google-android-virtualbox -
Gercsa
senior tag
válasz
holzmichl
üzenetére
Köszönöm.
Bocs, de teljesen kezdő vagyok.
Akkor ez a wine, ha jól értem egy windows emulátor.
Kipróbálom, viszont ez a mellowood elég bután szól, ha nem lesz jó a wine, akkor esetleg.De ha már emulátor, akkor nincs olyan ami androidot, vagy iphone/ipod touch rendszert emulál? Mert az irealbook csak erre a két platformra van, de messze az a legjobb program.
-
Gercsa
senior tag
Sziasztok!
Ubuntu netbook edition-öm van.
Szeretnék hozzá olyan programot mint windowsban a Band in a Box, vagy mint az iphone/android irealbook. Tud valaki ilyet?
Ha valaki nem értené mit keresek, akkor olyan program kellene, ami egy készen adott, vagy szerkesztett harmóniakör alapján eljátsza azt kiséretként, amire aztán az emberfia tud gyakorolni.
-
válasz
lakatosturbo
üzenetére
sudo apt-get install debmirror
debmirror --nosource -m --passive --host=archive.ubuntulinux.org --root=ubuntu/ --method=ftp --progress --dist=maverick --section=main,multiverse,universe,restricted --arch=i386 ubuntu/ --ignore-release-gpgEbben változhat persze minden, a cím, a szekció, a kiadás vagy az architektúra is. Nagyságrendileg 30 GB-ra kell számítani.
-
veze
őstag
megprobaltam ezt de sajnos elakadtam valahogy
pedig elég szépen le van írva mégsem jön össze)
valószínűleg a configurationnal
pedig megszerkesztettem mind a két fájlt amit ott ír és ugy. A grub.d/40_custom fájlban volt négy sor meghagytam és elébe tettem amit irt, az ott szereplö elérési utak és fájlok léteznek, az elsönél amit kellett kikommenteltem..
ubuntu 10.10.. nem tudom mit nem csinaltam jol.. többször nekifutottam
-
lakatosturbo
aktív tag
Emberek az Ubuntu tárolót, hogy tudom letölteni kompletten egy mappába parancssorból ?
Nem akarom őket kiírni lemezre. -
törölt tag
válasz
CPT.Pirk
üzenetére
még a télen jártam olyan helyen, ahol pppoe kapcsolat volt a szobában, és nagyon keservesen ment csak a 10.04 bétával... minden egyes indításkor újra le kellett futtatni a pppoeconf-ot, mert másképpen nem csatlakozott (elsőre úgy sem). aztán utána meg nem volt később képes semmilyen más hálózatra csatlakozni, csak wifi-re.
a másik elbaltázott dolog, hogy az indicator külön network manager appletet hív meg, nem az alapot, így ha indításkor bent van a startup application-sben a nm-applet, akkor az indul, és a notification area-ba teszi az ikonkáját. viszont ha meg használod az indicator-network csomagot, akkor az nm-applet tök felesleges, de a durva az, hogy nem ugyanazt a beállítást használják, mintha nem is tudnának egymás létezéséről.
eléggé bajos ez így... értem én, hogy az ubi vonalon az indicatort tolják, de némi kompatibilitás nem ártana... -
veze
őstag
sziasztok
feltettem ma ubuntu 10.10-et.
hd3650 videokartya van a gépben fel is tette hozzá a meghajtot, de a monitort nem tudta felismerni (LG flatron 795ft plus crt) ezért nem is engedi a 100Hz -es frekvenciat beállítani, csak a 85 -öt pedig a monitor tudna a 100-at elötte ubuntu 8.04 volt az kezelte..
hogy tudom rábírni hogy felismerje ezt a monitort és tudjon 100 Hz-en frissizeni?
ati catalyst control centerben sem tudom beállitani, nem kinalja fel.. -
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
üzenetére
Próbálkoztam kicsit, az indicator felrakása megölte az adsl bejelentkezést, valamit az a cucc még béta, és nem tud pppoe-t. Ezek után visszavarázsoltam a gépre a pppoeconfot, ami csak az után működött, hogy eltávolítottam a connman csomagot. Persze a grafikus hálózatbeállító cucc már semmiilyen formában nem működik, lehet lassan újra kellene rakni a rendszert.
-
PPA tároló a Rendszermentthez!

sudo add-apt-repository ppa:nemh/rendszerment
Elérhető Hardy, Karmic, Lucid, Maverick és Natty kiadásokhoz.
-
alitak
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, sok helyen csak nagyon bonyolult, vagy számomra érthetetlen megoldásokat találtam, azért kérdezlek Titeket.
Barátnőm gépén szükség van Windows Xp -re is, ezért dual boot-ra ment xp és az ubuntu 10.10. Minden flottul megy, a boot képernyőt lecseréltem grafikusra a Burg-gal. A problémám az, hogy a menuben ott van a recovery mode-os indítás is. A régi grub-bal elég volt szerkeszteni a /boot/grub/menu.lst filet, itt viszont már nem így van a rendszer. A kérdésem annyi lenne, hogy hogyan lehet eltávolítani a boot menuből a recovery mode-os ubuntu indítást? -
holzmichl
csendes tag
Érdekelne a véleményetek, mit is szóltok a Unity felülethez.
Ha tudod miről van szó, itt lehetőséged van véleményt nyilvánítani:
[link] -
domi007
őstag
válasz
Kendek
üzenetére
Bluez3 alatt működik egy bizonyos program, amelyre mindenképpen szükségem van a disztribúciómban. A bluez csomag azonban csak Hardyban és alatta 3-as verziójú, minden ennél újabb kiadásban 4.X.
A 4-es bluez minden tekintetben rosszabb lett elődjénél (semmi dokumentáció, nem konfigurálható annyira, egybevont daemonok...) tehát nekem semmi szükségem rá
.DOMy
-
válasz
domi007
üzenetére
Érdemesebb lehet inkább kézzel letölteni a szükséges fájlokat. Szerintem egyébként fellehet tenni, de a Maverick tárolójában újabb verzió található, tehát zárolni kell ezeket a csomagokat. Viszont a zárolásról nem fog minden csomagkezelő tudomást venni.
Megkérdezhetem, hogy mi az oka annak, hogy ebből a cuccból neked a régi verzió kell? Mi a gond az újabbal? -
domi007
őstag
válasz
upszilon
üzenetére
Nekem Hardy alapú CD kell, a saját kustom kernelemmel, tehát a te CD-d nem segítene semmit, a virtuális gépek a legritkább esetben lesznek hardverhibásak, a Remastersys-t pedig frissítettem a legutolsó verzióra.
Mit nem tettem meg, amit javasoltál, és közelebb vihetett a megoldáshoz?
-
hackeeeee
Jómunkásember
Nos, egyre sürübben van olyan, hogy nem töltődnek be a panelek, se a conky, semmi.. Indítóhang van, de utána semmi. Csak ki-bekapcs segít...
-
Noddy
senior tag
válasz
Rebirth II.
üzenetére
Esetleg ha magyarul könnyebb: [link]
-
ntomka
nagyúr
válasz
Rebirth II.
üzenetére
-
Rebirth II.
tag
Ha az indítási sorrendem úgy néz ki hogy
1. Ubuntu
2. Ubuntu recovery
3. Memtest x86
4. Windows 7Hogyan tudtam úgy megcsinálni, hogy
1. Windows 7
2. Ubuntu
3. Memtest x86
4. Ubuntu Recovery -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Valaki tudja, hogy most mi a helyzet az UVD-s videó gyorsítás terén Ati kártyákkal? Korábban az aticonfial az overlay-t be lehetett állítani Xv-re, és akkor jó volt elvile, de a mostani catalystben már nincs is Xv, csak disabled, meg openGL az overlay lehetőségeinél.
-
upszilon
őstag
válasz
domi007
üzenetére
Nem tudom mi lehet. Talán azzal tudnék segíteni még, hogy letölthetővé tenném számodra az én friss mai ISO-mat. (Saját kreáció, ami a Maverick Meerkat -ra épül.) Ez nálam több gépen kipróbáltan szépen bootol, gyönyörűen teljesít. Ha nálad nem menne, akkor biztosan hardveres gondod van. Ha kéred, magánban megadom a letöltési pramétereket.
-
ntomka
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
Akkor ott valami gikszer van, nem egyszer használtam már ezt a módszert.

-
Laca 012
őstag
válasz
domi007
üzenetére
Nem, parancssorból sem futott le..
Közben még az éjjel megpróbáltam másik felállásban.
Eredetileg úgy gondoltam, három fizikai partíció lesz:
1. /boot
2. /swap (raid1 md0)
3. lvm vg (raid1 md1)
-/
-/var
-/homeA boot-ot nem akartam raid-be, de ezek szerint csak így működne??
Most úgy csináltam, hogy raid tömbbe tettem a /boot-ot is, és egy tömbbe raktam az összes többit:
1. /boot (Raid1 md0)
2. lvm vg (Raid1 md1)
-/
-swap
-/var
/homeÉs így már nincs hiba.

-
ntomka
nagyúr
válasz
Speeedfire
üzenetére
-
Speeedfire
félisten
Üdv!
Újra kellett húznom a win 7-et és most eltűnt a grub, hogy lehetne visszaállítani ezt?
-
törölt tag
válasz
floatr
üzenetére
nem tudom, én már karmic óta használom nagyjából (addig thunderbird volt), és jól működik ez. vannak benne érdekes dolgok (pl. rendes imap mappakezelést tényleg csak az utóbbi verziók tudnak), de a gmail névjegyzék szinkron az már kezdettől fogva megy benne (ellenben thunderbirddel, ami néha kitörölt kontaktokat magától, meg ilyesmi).
-
upszilon
őstag
válasz
domi007
üzenetére
...és mi van ha az indítólemez készítővel egy pendrájvra teszed? Az bebootol? Nekem mentek a DVD-ISO lemezek is mind, de már nagyon régen egy 4GB-os pendrájvról futtatom a live-módot. Gyors, és gépkikapcsoláskor visszaírja a változtatásokat, felírja a készült dokumentumokat. Szóval majdnem úgy viselkedik, mint ha fel lenne rá installálva. Nagyon szeretem! Szerintem próbáld ki ezt is, mert el tudom képzelni, hogy valami hardveres specialitás van nálad a DVD-olvasásnál, azért nem megy csupán.
-
Tudtok olyan calander progit ami a google calander-el együtt tud működni? Szinkronizálásra gondolok.
-
blunt
aktív tag
hali,
nem találtam rá jobb helyet, mint a linux topic :
lenne egy ős régi 8GB ide vinyó annó redhat volt rajta, de a disztrib godnolom tök mindegy, amiről nekem kellene néhány adat, pontosabban az sem lenne rossz, ha 2 dvd-re rá tudnánk menteni, ehhez kéne segítség.
Valamiért amúgy a pc sehogy sem akarja felismerni, pedig a visszajelző zöld leg ég.
Egy szó, mint száz : Van itt valaki, aki segítene? El tudom vinni a vinyót természetesen

köszi
-
törölt tag
válasz
ntomka
üzenetére
hát, ha egy oldalra tett dockbar (awn style) megoldja az ablakkezelést, taskváltást, a felső panelre meg lehet tenni mindenféle értelmes tartalmat, akkor szerintem jó lehet éppen... csak pont ettől félek, hogy minden kutyafüle indikátort meg tudom is én mit kitesznek, és elfeledkeznek arról, hogy kis koherencia kéne, meg kompatibilitás...
-
ntomka
nagyúr
válasz
üzenetére
Akkor ne nyilatkozz.
Na jó, nyilatkozhatsz, de én pl. egy hónapot szenvedtem, mire elindult atival. Mondjuk ez a mutter (olyan gáz ez a név) hibája, compizzal valszeg nem lesz ilyen. De hogy nem találtam használhatónak a felületet, az biztos. Még netbookra sem kéne. Hamarabb belőnék kedvezőre egy awn + valami csicsás témát, mint ezt. -
Laca 012
őstag
válasz
Laca 012
üzenetére
Közben próbáltam behatárolni a hibát és jött még kis információ:
Tehát az apt-get update && apt-get upgrade -re akkor jön csak hiba, ha raid-et állítok be telepítéskor. Csináltam pár képet, hogy miket ír:
Első ...update:Utána az ....upgrade végén:
Itt ami szemet szúrt, hogy próbálja frissíteni a grubot, de nem tudja, mert szerinte nincs meg a partició... Szerintem meg megvan, mert arról indul rendszer, és itt is az első fizikai 128MB-os (nem raid) partíción van, illetve ha raid nélkül telepítek akkor is azon van...
Valami tippetek ezzel kapcsolatban?
-
törölt tag
válasz
ntomka
üzenetére
ez a unity még akár jó is lehet, ha normálisan megcsinálják, de attól tartok, hogy ha végleg kigolyózzák a notification area-t, anélkül, hogy _rendesen_ megoldanák a programok kompatibilitását az indicatorral, akkor elég gáz lesz a következő kiadás.
meg nekem ez kb úgy tűnik, mint egy testreszabott panel fent, plusz egy dockbar oldalt (ami amúgy nagyon helyes, hogy a széles monitorokon oda teszik. -
upszilon
őstag
válasz
domi007
üzenetére
Én ezt a változatot használom.
-
domi007
őstag
Sziasztok,
Eléggé sürgősen kellene segítség, Ubuntu Hardy alapú LiveCD-t raktam össze a következőképpen:
-virtualbox install, ami kell csomag felrakva
-kernel: 2.6.35-re frissítve, ez a kernel van lefordítva és felrakva, squashfs support beforgatva: [link]Nagyon szépen működik, az iso-t legenerálom remastersys-szel, és itt üt be a baj: a kész iso nem bootol, a casper.log szerint:
/dev/sr0: no such file or directory
No medium found!Lehetséges, hogy ez valami elcseszett konfig fájl az új kernel okozza? /dev/scd0-ám van, de mountolhatatlan (UFS: failed to set blocksize)
Kérlek segítsetek!
DOMy -
ntomka
nagyúr
Ha majd megérkezik a dolog a natty tárolójába, lehet én is fogom tesztelgetni egy partíción, de hogy nem várom kirobbanó örömmel a jelenleg ismertek mellett, az is érthető szerintem.

Számomra az LMDE 64 bites kiadása, ami nagyon várt.
Igen, lesz ikoncsomag, de következő LTS előtt max tesztelhető állapotban.
-
n00n
őstag
válasz
ntomka
üzenetére
Unityt tesztelgettem egy elég kis gyenge netbookon és ha nem indítok sok mindent (elég multitask vagyok
), akkor egész kellemesen eldöcögött. Ha belegondolok, hogy compiz alatt sokkal gyorsabb lesz, akkor már csak jó lehet nekünk. Illetve az új compiz is teljesen újra lett írva, plusz az eddigi Compiz fejlesztőket (akiket most felvett a Canonical) ki fogják segíteni az Ubuntu fejlesztői. Azért ennyien csak összekalapálnak valamit félév alatt.Mondom én eddig nem akartam tesztelni ezt a kiadást, de most, hogy ez kiderült az összes gépemen átfogok állni UDS után és teljes mellszéllességgel fogom jelenteni a bugokat.

Egyébként egy új ikonkészlet is fog érkezni, de valószínűleg csak a 12.04-es Ubuntura teljesedik ki.
-
ntomka
nagyúr
Szerintem se a shell, se a unity nem való asztali környezetbe jelen formájában. Előbbi leginkább semmire nem jó, az utóbbin meg sokat kell csiszolni, hogy alkalmas legyen. Fél év alatt meglátjuk mire jutnak, vannak kétségeim, de a compizzal legalább annyit elérhetnek, hogy lassú nem lesz.
-
upszilon
őstag
A legutolsó (tegnapi) frissítés után érdekesen viselkedik a 10.10-esem. Kétszer kell indítani, mert elsőre nem akarja normálisan kezelni a wifi-t. Csiga-lassan megy az internet vele. Újraindítás után meg száguld. Ez most mi a jófenétől lehet?
-
n00n
őstag
válasz
ntomka
üzenetére
Nem kellett agysebésznek lenni, hogy az ember rájöjjön, hogy valószínűleg ezt az utat fogják választani. Elsőre nem tetszett, a Mutter miatt, de így, hogy a Compizt hegesztik alá már bizakodok. Úgy voltam vele, hogy lehet, hogy ezt a mostani kiadást kihagyom folyamatos tesztelésből és csak virtuális gépen próbálgatom, de ez meggyőzött, hogy szorítsak helyet neki egy partíción.
-
Laca 012
őstag
apt-get update után az apt-get upgrade hibákat ír:
apt-get upgrade
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapot adatok olvasása... Kész
0 frissített, 0 újonnan telepített, 0 eltávolítandó és 0 nem frissített.
4 nincs teljesen telepítve/eltávolítva.
E művelet után további 0B lemez-területetet használok fel.
Folytatni akarod [Y/n]? y
Beállítás: linux-image-2.6.32-24-generic-pae (2.6.32-24.43) ...
Running depmod.
update-initramfs: Generating /boot/initrd.img-2.6.32-24-generic-pae
Not updating initrd symbolic links since we are being updated/reinstalled
(2.6.32-24.39 was configured last, according to dpkg)
Not updating image symbolic links since we are being updated/reinstalled
(2.6.32-24.39 was configured last, according to dpkg)
Running postinst hook script /usr/sbin/update-grub.
Generating grub.cfg ...
/usr/sbin/grub-probe: error: no such partition.
User postinst hook script [/usr/sbin/update-grub] exited with value 1
dpkg: hibás feldolgozás: linux-image-2.6.32-24-generic-pae (--configure):
installed post-installation script alfolyamat 1 hibakóddal kilépett
Beállítás: linux-image-2.6.32-25-generic-pae (2.6.32-25.45) ...
Running depmod.
update-initramfs: Generating /boot/initrd.img-2.6.32-25-generic-pae
Running postinst hook script /usr/sbin/update-grub.
Generating grub.cfg ...
/usr/sbin/grub-probe: error: no such partition.
User postinst hook script [/usr/sbin/update-grub] exited with value 1
dpkg: hibás feldolgozás: linux-image-2.6.32-25-generic-pae (--configure):
installed post-installation script alfolyamat 1 hibakóddal kilépett
dpkg: függőségi gondok miatt nem beállítható e csomag: linux-image-generic-pae:
linux-image-generic-pae függőségek: linux-image-2.6.32-25-generic-pae; ám:
linux-image-2.6.32-25-generic-pae csomag még beállítatlan.
dpkg: hibás feldolgozás: linux-image-generic-pae (--configure):
függőségi hibák - e csomag beállítatlan maradt
dpkg: függőségi gondok miatt nem beállítható e csomag: linux-generic-pae:
linux-generic-pae függőségek: linux-image-generic-pae (= 2.6.32.25.27); ám:
linux-image-generic-pae csomag még beállítatlan.
dpkg: hibás feldolgozás: linux-generic-pae (--configure):
függőségi hibák - e csomag beállítatlan maradt
No apport report written because the error message indicates its a followup error from a previous failure.
No apport report written because MaxReports is reached already
Hibák történtek a feldolgozáskor:
linux-image-2.6.32-24-generic-pae
linux-image-2.6.32-25-generic-pae
linux-image-generic-pae
linux-generic-pae
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)Valaki tudja mi baja lehet?

Most csináltam egy friss telepítést és miután pppoeconf-al belőtem a netkapcsolatot, azonnal ezt csinálja... -
ntomka
nagyúr
Muhaha!
Hogy ráéreztem! 
-
válasz
upszilon
üzenetére
Kattints rá az Adminisztráció menüben a Synaptic csomagkezelő alkalmazásra. Mikor elindult, az alkalmazáson belül kattints a Beállítások menüben levő Tárolókra. Az Ubuntu szoftverek fül alatt találod a Letöltés innen:-ot, a mellette levő legördülő menüből válaszd ki a Fő kiszolgálót. Kattints a Bezárás gombra, majd a Frissítésre, hogy a tárolóinformációk frissüljenek. Ennyi.
-
Hoffer
őstag
Sziasztok!
Az miért van, hogy eddig gond nélkül tudtam letölteni és telepíteni a szoftverközpontból, most meg ha keresek valamit és rámegyek, hogy telepítés kiírja, hogy nem megbíható csomagok telepítését igényli, és nem csinált utánna semmit????

-
Nah, elkészültem a Rendszerment 0.3.0-ás verziójának stabil kiadásával. Csináltam egy GUI nélküli változatot is, volt aki olyat szeretett volna. Töltsétek le (mármint főleg a GUI-sat).

Aktív témák
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Suzuki topik
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Kuponkunyeráló
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Autós topik
- Építő/felújító topik
- Kína utat tör, bemutatkozott a Longevity Yin and Yang
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- További aktív témák...
- 175 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5070Ti
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Xiaomi 11T 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! HP Victus Gaming 16-S0017NH 16 notebook - R5 7640HS 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4050 6GB WIN1
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3263, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

pedig elég szépen le van írva mégsem jön össze)

.

Hogy ráéreztem!