- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Apple Watch
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
domi007
őstag
Sziasztok,
Eléggé sürgősen kellene segítség, Ubuntu Hardy alapú LiveCD-t raktam össze a következőképpen:
-virtualbox install, ami kell csomag felrakva
-kernel: 2.6.35-re frissítve, ez a kernel van lefordítva és felrakva, squashfs support beforgatva: [link]Nagyon szépen működik, az iso-t legenerálom remastersys-szel, és itt üt be a baj: a kész iso nem bootol, a casper.log szerint:
/dev/sr0: no such file or directory
No medium found!Lehetséges, hogy ez valami elcseszett konfig fájl az új kernel okozza? /dev/scd0-ám van, de mountolhatatlan (UFS: failed to set blocksize)
Kérlek segítsetek!
DOMy"̶d̶e̶ ̶a̶ ̶t̶u̶d̶o̶m̶á̶n̶y̶ ̶m̶a̶i̶ ̶á̶l̶l̶á̶s̶a̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ ̶a̶z̶ ̶i̶p̶a̶r̶i̶ ̶m̶é̶r̶e̶t̶e̶k̶b̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶h̶a̶s̶z̶n̶á̶l̶h̶a̶t̶ó̶ ̶S̶H̶A̶1̶ ̶c̶o̶l̶l̶i̶s̶i̶o̶n̶t̶ ̶g̶e̶n̶e̶r̶á̶l̶ó̶ ̶e̶s̶z̶k̶ö̶z̶..." - 2017. február 23. óta már létezik
-
-
domi007
őstag
válasz upszilon #31819 üzenetére
Én a 2.0.12-est, ez a legfrissebb Hardyra.
"̶d̶e̶ ̶a̶ ̶t̶u̶d̶o̶m̶á̶n̶y̶ ̶m̶a̶i̶ ̶á̶l̶l̶á̶s̶a̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ ̶a̶z̶ ̶i̶p̶a̶r̶i̶ ̶m̶é̶r̶e̶t̶e̶k̶b̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶h̶a̶s̶z̶n̶á̶l̶h̶a̶t̶ó̶ ̶S̶H̶A̶1̶ ̶c̶o̶l̶l̶i̶s̶i̶o̶n̶t̶ ̶g̶e̶n̶e̶r̶á̶l̶ó̶ ̶e̶s̶z̶k̶ö̶z̶..." - 2017. február 23. óta már létezik
-
domi007
őstag
válasz upszilon #31822 üzenetére
Egy próbát megér, nagyon remélem ez segít.
kösz azért,
DOMy"̶d̶e̶ ̶a̶ ̶t̶u̶d̶o̶m̶á̶n̶y̶ ̶m̶a̶i̶ ̶á̶l̶l̶á̶s̶a̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ ̶a̶z̶ ̶i̶p̶a̶r̶i̶ ̶m̶é̶r̶e̶t̶e̶k̶b̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶h̶a̶s̶z̶n̶á̶l̶h̶a̶t̶ó̶ ̶S̶H̶A̶1̶ ̶c̶o̶l̶l̶i̶s̶i̶o̶n̶t̶ ̶g̶e̶n̶e̶r̶á̶l̶ó̶ ̶e̶s̶z̶k̶ö̶z̶..." - 2017. február 23. óta már létezik
-
domi007
őstag
válasz upszilon #31822 üzenetére
Ugyanaz....nem bootol a rohadék.
hm, viszont megint nem mountolta fel a rootfst, pedig múltkor ezt már megtette...pedig mot jó a squashfs verziója, 4.0....
[ Szerkesztve ]
"̶d̶e̶ ̶a̶ ̶t̶u̶d̶o̶m̶á̶n̶y̶ ̶m̶a̶i̶ ̶á̶l̶l̶á̶s̶a̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ ̶a̶z̶ ̶i̶p̶a̶r̶i̶ ̶m̶é̶r̶e̶t̶e̶k̶b̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶h̶a̶s̶z̶n̶á̶l̶h̶a̶t̶ó̶ ̶S̶H̶A̶1̶ ̶c̶o̶l̶l̶i̶s̶i̶o̶n̶t̶ ̶g̶e̶n̶e̶r̶á̶l̶ó̶ ̶e̶s̶z̶k̶ö̶z̶..." - 2017. február 23. óta már létezik
-
domi007
őstag
válasz domi007 #31824 üzenetére
A kernel felismeri a CD-t (Attached SCSI CD Drive sr0), de a /dev-ben nincs benne....
-
domi007
őstag
válasz Laca 012 #31827 üzenetére
a grub-probe simán, parancssorból lefut?
-
domi007
őstag
válasz upszilon #31836 üzenetére
A régebbi kernellel ugyanilyen virtuális-gép beállítások mellett gond nélkül bebootolt, nem tudom mi lehet, próbálkozom még egy két kernel tweakkel, majd kiderül..
-
domi007
őstag
válasz upszilon #31848 üzenetére
A stock ubuntu Hardy kernellel bebootol, csak az én saját fordításúmmal szórakozik....ez nem hardverhiba, hanem kernel konfigurációs hiba, de látom senkinek nincs erre ötlete..
-
domi007
őstag
válasz upszilon #31858 üzenetére
Nekem Hardy alapú CD kell, a saját kustom kernelemmel, tehát a te CD-d nem segítene semmit, a virtuális gépek a legritkább esetben lesznek hardverhibásak, a Remastersys-t pedig frissítettem a legutolsó verzióra.
Mit nem tettem meg, amit javasoltál, és közelebb vihetett a megoldáshoz?
-
domi007
őstag
válasz upszilon #31860 üzenetére
bluez3 kellene, azért kell Hardy.
-
domi007
őstag
válasz upszilon #31862 üzenetére
Hardy csomagokat fel lehet szuszakolni Maverick-re, ha hozzáadom a sources.list-hez?
És működni is fog?"̶d̶e̶ ̶a̶ ̶t̶u̶d̶o̶m̶á̶n̶y̶ ̶m̶a̶i̶ ̶á̶l̶l̶á̶s̶a̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ ̶a̶z̶ ̶i̶p̶a̶r̶i̶ ̶m̶é̶r̶e̶t̶e̶k̶b̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶h̶a̶s̶z̶n̶á̶l̶h̶a̶t̶ó̶ ̶S̶H̶A̶1̶ ̶c̶o̶l̶l̶i̶s̶i̶o̶n̶t̶ ̶g̶e̶n̶e̶r̶á̶l̶ó̶ ̶e̶s̶z̶k̶ö̶z̶..." - 2017. február 23. óta már létezik
-
domi007
őstag
válasz Kendek #31865 üzenetére
Bluez3 alatt működik egy bizonyos program, amelyre mindenképpen szükségem van a disztribúciómban. A bluez csomag azonban csak Hardyban és alatta 3-as verziójú, minden ennél újabb kiadásban 4.X.
A 4-es bluez minden tekintetben rosszabb lett elődjénél (semmi dokumentáció, nem konfigurálható annyira, egybevont daemonok...) tehát nekem semmi szükségem rá .
DOMy
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest