Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- iPhone topik
- Yettel topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
Aktív témák
-
Spilerke
csendes tag
Sziasztok!
Most ismerkedem az Ubuntuval (10.10) Hardver: egy átlagos netbook; n280 Atom, 1 giga ram, gma950. vga Nos; elsőnek a netbook remix-el próbálkoztam, sd kártyáról a kipróbálom funkciót kiválasztva; nem győzött meg. Utánaolvastam a dolgoknak azt írják valamilyen gpu gyorsításos felület van rajta, ami persze az én vackom nem támogatja. Ez megmagyarázza miért is voltak olyan darabosak az animációk, és lassú az egész rendszer.
Az asztali pc-os verzió viszont már elnyerte a tetszésemet, gyors és okos. Szeretném próba jelleggel egy kicsit többet is használni. (xp mellett) A kérdésem az volna, hogy lehetséges-e egy pendrive-ra felmásolni a telepítőt (mint eddig az sd kártyára) majd a telepítés menüpontot kiválasztva az sd kártyát megjelölni telepítési helyként? 1Giga SD kártya elég lesz neki, ha kb csak 1-2 programot teszek rá utólag? Mennyivel lesz lassabb így a rendszer mintha HDD-re tenném? Azt szeretném ha csak olvasna a HDD-ről, és rá ne írna semmit, ez így megoldható?
Az ubunturól úgy általában; a betűtípussal lehet valamit kezdeni? Chromiumot felraktam majd kifolyt a szemem annyira (egyrészt kicsi és fura betűk vannak benne (talán az élsimítás?)). Mennyire lassul be (egy fent említett hardverrel) hosszú távon?
Olvasgattam a témában, de ezekre a kérdésekre nem igazán találtam választ... (vagy csak idejét múltat)
Előre is köszönöm!
Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hálózati / IP kamera
- Az AI hívószavával érkeznek a Sapphire új mini PC-i
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Battlefield 6
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autós topik
- Milyen egeret válasszak?
- Hyundai, Kia topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Macbook Pro 2019 // i7 // 16/512GB // Számla+Garancia //
- BESZÁMÍTÁS! MSI PRO X670-P R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 6900 XT 16GB ZALMAN Z1 Plus Asus 1000W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3415 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3676
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest