- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Akciófigyelő: Megnyílt a Xiaomi hivatalos magyar webáruháza
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Magisk
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- One mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Három Pixel 9 jött Magyarországra
Aktív témák
-
válasz
ErosenZold #32698 üzenetére
Hát, nehéz dolog. Próbálkozz egy olyannal, hogy a /etc/modprobe.d/alsa-base.conf-ba írd be, hogy options snd-hda-intel model=fujitsu, majd indítsd újra a gépet.
-
Atapi
senior tag
válasz
ErosenZold #32695 üzenetére
ha lejátszásnál van hang, akkor a hangkártya valoszinüleg működik jól, csak rosszul van beállítva. terminálban indíts egy alsamixer-t, és ellenőrizd a capture beállításoknál, hogy az egyik bemenet legyen mikrofon, a hozzá tartozó rögzítési csúszka legyen aktív, a hangereje pedig megfelelő.
-
válasz
ErosenZold #32695 üzenetére
Ezt így nem lehet, szükség van a notebook pontos típusára.
-
upszilon
őstag
válasz
ErosenZold #32691 üzenetére
Én úgy csinálom, hogy nullára állítom a default 10 másodperces időt. Akkor nem jeleneik meg a menü egyáltalán.
-
válasz
ErosenZold #32691 üzenetére
XP és a memtest86+ eltüntetése a menüből:
sudo su
echo 'GRUB_DISABLE_OS_PROBER="true"' >>/etc/default/grub
apt-get purge memtest86+ -
ErosenZold
senior tag
Üdv!
Felraktam a Laptopra az Ubuntu 10.04-et és lenne egy olyan kérdésem, hogy a boot menuből hogyan tudtám eltávolítani az Xp -t ill. a Memtest x86-ot.
Az xp alapból el se indul, mert telepítés közbe hiba volt és utánna formáztam is a meghajtót de a menuben valamiért ott maradt. Nem nekem lesz a laptop és azért szeretném, hogy ne kelljen indításkor +ba várni vagy enterezgetni
-
lujó55
addikt
Sziasztok Linuxguru istenek!
Valaki árulja el nekem, miért nem tudom a GoogleEarth alkalmazást telepíteni? Le van töltve az 5.2-es GoogleEarthLinux.bin fájl, de nem tudom kicsomagolni. Próbáltam úgy is, hogy megnyitom sh-val, de ez lett az eredménye:
Verifying archive integrity... All good.
Uncompressing Google Earth for GNU/Linux 5.2.1.1588..............................................................
setup.data/setup.xml:1: parser error : Document is empty^
setup.data/setup.xml:1: parser error : Start tag expected, '<' not found^
Couldn't load 'setup.data/setup.xml'
Press Return to close this window...
Segít nekem valaki?
Köszönet minden válaszért előre is -
_BM_
senior tag
-
_BM_
senior tag
válasz
Kendek #32680 üzenetére
Az se tragédia, ha baja lesz, mert van image-fájlom a partícióról. Bármikor vissza tudom "rántani".
Kipróbálom a GPartedet.
Jelenleg egy partícióm van, amely 1048576 bájtra van alignálva. Ha a windows-szal zsugorítok, és egy másodikat csinálok (az ubuntunak), akkor a második kezdése is megfelelő lesz. Itt hogy lép be a GParted? Nem partícionálni akarok tulképpen, hanem azt szeretném, hogy az ubuntu telepítése ne csessze el a második partíció elejét.
-
j0k3r!
őstag
hello!
ubuntun ti milyen html/php/css editort hasznaltok?
-
_BM_
senior tag
Urak!
Van már valami egzakt megoldás az alignálásra? SSD-re tennék Ubuntut, de a telepítő elcseszi a w7-es partíciót. Hozzátesz 2 kilobájtot.
-
válasz
j0k3r! #32664 üzenetére
Nem, az elvileg jó. Csak le kell tölteni, majd futtatni a fájlt, értelemszerűen választani. A végén esetleg egy sudo aticonfig --initial még jól jöhet, de enélkül is mennie kell. Ami problémás lehet még az az, ha a zárt meghajtót is engedélyezted mikor jelezte, hogy van. A kettő összeakad, nem szabad csomagból is és a telepítőfájlt futtatva is felrakni.
-
troland26
őstag
sziasztok
Egy kedves ismerősöm vett egy notit és gyárilag Linux van rajta . Win7-et szeretnék rá rakni nem kell semmit sem másképp csinálni mint egy szokványos telepítéskor ? Nem ismerem a Linuxot ..simáb biosba a win7 lemezt bootoltatom és törlöm a Linuxot azán mehet a win7 telepítés . Remélem érthetően fogalmaztam...
-
Nem tudom, hogy mit értesz standard kernelen, de ha az Ubuntus (megpatchelt) kernelre gondolsz, akkor a 2.6.37-es kernelre épül jelenleg a Natty, onnan elérheted. Lucidra van backport (PPA), de Maverickre is telepítheted akár azt.
(#32659) j0k3r!: pontosan milyen VGA-d van, amire telepítened kellett a drivert? Mivel nem megy, most uninstallálni kell először is:
sudo /usr/share/fglrx/ati-uninstall.sh
-
j0k3r!
őstag
na vagyok megint, felment ubi beparticionaltam, minden jo volt, aztan felraktam az ati hivatalos oldalarol a vga drivert, az is szepen vegigment, aztan kovi restart ota csak konzol var, nem jon be a gui :/
mi a teendo ilyenkor?elore is koszonom a segitseget.
-
válasz
j0k3r! #32651 üzenetére
Teljesen mindegy, hogy milyen sorrendben rakod fel őket, a lényeg annyi, hogy amíg az egyikre rendszert telepítesz, addig a másik vinyót húzd le az alaplapról. Az a legjobb, ha a két rendszer teljesen elkülönül egymástól és a a BIOS bootválasztójával választod ki, hogy miről bootoljon. Persze egy frissítés után is már az Ubuntu GRUB menüjében megjelenik az XP, mint választható, de ez megakadályozható. Bár ha pont ezt szeretnéd elérni, akkor is érdemes elválasztva telepíteni őket - biztos ami biztos -, aztán az update-grub paranccsal megoldható a dolog.
swap - ha partícióba kell és nem fájlba (meg ha kell egyáltalán), 1-4 GB
/ - ext4, 10-15 GB
/home - ext4, összes többi GBA 64 bites Ubuntut feltelepítheted, menni fog.
(#32650) dbius: A 2.6.37-es kernellel is nézted?
-
j0k3r!
őstag
hello!
van egy 80gb-os vinyom, amire ubuntut akarnek rakni, meg egy 1tb-os amire xp-t.
a kerdesem az, hogy milyen sorrendben rakjam fel oket, illetve hogy ubuntunak milyen es mekkora particiokat ajanlotok? (meg hogy milyen filerendszerre formazzam)
elore is koszonom a segitseget.szerk: ilyen procim van, erre ugye mehet a 64bites ubi?
-
dbius
veterán
Valamit elb@sztak az utóbbi kernelekben. A Lenovo X200-as laptopomon a wifi kapcsolat pár percenként leáll. Nem szakad meg, de a sebesség leesik 0-ra, egy oldalt sem tudok elérni - az alkalmazások nem is veszik észre, hogy megszakad a kapcsolat, pl. empathy, ill. böngésző letöltőablaka is azt jelzi, mintha menne folyamatos lenne a kapcsolat -, aztán kb. egy-két perc múlva magához tér és megy tovább a letöltés is.
Egy Intel5100-ás wifi van a gépben, pár verzióval ezelőtti kernelig hiba nélkül ment a dolog, de kezd egyre bosszantóbb lenni.
-
PiciKenny
senior tag
halilalipapi
Olyan kérdésem lenne, hogy az alaplapi hangkártyához, hogy lehet rendszerszinten buffert adni? mert az Audacioushoz oké lehet 2000 adtam is.de rendszerszinten hogy lehet?
-
Atapi
senior tag
válasz
nyilasmisi #32646 üzenetére
pureadmint felejtsd el, több verzió óta nem frissítették, a logokat kb jól mutatja, egyébként kalapkabát... ha csak virtuális felhasználókat szeretnél felvenni (vagyis a rendszerbe csak ftp-n bejelentkezőket), akkor azt konzolban is meg tudod csinálni egyszerűen. sok leírás van róla, pl katt.
-
nyilasmisi
tag
32587-re nincs senkinek 5lete?
Teljesen tanácstalan vagyok a kérdésben....
-
M.W.H
aktív tag
ezt az oem telepitöt nem tudjátok hogy mit takar? mert sima cd amit leszedtem ott találtam az oem verziót feltette és utánna kiirta h enduser beállitás és csináltatott egy uj felhasználó fiókot a régit eltüntette. gondolom azt jelenti hogy beteszi a rendszert pl egy gyártónak laptopra de a végleges beállitásokat a következö bekapcsoláskor állitja be a felhasználónak.
ez reális nem? -
quby
őstag
Hi All!
Adott egy szerver aminek a rendszerlemeze egy pendrive. Eleinte ext2-vel használtam, de az nem tul jól kezelte a szabálytalan leállitásokat
és már amugyis elavult, ugyhogy váltottam ext4-re, a naplózás mérséklésével Kendek kolléga tanácsára, és instrukcióival Aztán jött Ez a hiba Amire azt gondoltam, hogy a pendrive végefelé jár, bár nem olyan öreg....Sebaj uj pen, de rögtön a második nap hogy arról megy a rendszer újra előjön a hiba. most átlagban két naponta leáll emiatt szerver. Ma reggel is ezzel fogadott Szerintem nem a pen hibája mert amit kivettem/leváltottam az más körülmények közt rendesen teszi a dolgát. Amiröl most megy az zsír új.
Szerintetek mi a megoldás??? Nem igazán van kedvem ujrarakni az egészet.... -
Atapi
senior tag
válasz
#16820480 #32636 üzenetére
szerintem csak akkor nem működik a direkt fájlküldés, ha mindkét fél passzív. meg kellene nézni, hogy a kliens milyen portot szeretne használni, és megpróbálni forwardolni, hátha segít.
azért gondolom ezt, mert én teljes sávval szoktam küldözgetni amsn-nel msn-es ismerőseimnek, igaz, fogalmam sincs, hogy milyen verziójú klienst használnak. ellenben ősidőkben win alatt is megvolt ez a probléma, szóval nem csak a linux kliensek betegsége. -
törölt tag
-
M.W.H
aktív tag
sziasztok egy régebbi problémám ütötte fel a fejét újra 10.10 en is.
a fájlküldés msn en ill emesenén mért csak pár k? ez 10.04 en is igy volt de ott más msn klienseknél is:/ tudtok valamit javasolni? -
M.W.H
aktív tag
válasz
Speeedfire #32632 üzenetére
hát amit letöltöttem abba benne van.
hogy tudom bekapcsolni h magyar legyen? language and text nél nem engedi h kipipálodjon:/ -
M.W.H
aktív tag
válasz
Speeedfire #32629 üzenetére
cd vel. és a boot menübe lehetett telepitési felajánlásokat választani OEM csak gyártóknak ezt irta és igy felment
és kurvajó gyorsabb mint a 10.04 volt
-
Zefír
őstag
Köszönöm szépen a gyors segítséget !
-
-
-
Én most azt hittem, hogy az egyik meglévő partíciót szeretnéd használni. Nyilván, csakis Linuxos, valamint az Ubuntu által is támogatott fájlrendszerre lehet telepíteni a rendszert. Így mindenképpen formázni kell egy partíciót neki. Tehát kénytelen leszel biztosítani neki egyet, le kell csípned a már használtból.
-
Zefír
őstag
válasz
Speeedfire #32623 üzenetére
És így nem törli le azt ami a d- meghajtón van? mert ott adatok vannak. Nem op rendszer,
Féléve csak felhazsnálói szinten gépezek, és tökre kizökkentem a dologból:S Ez borzasztó:/
Nekem ilyet nem mutat, hogy Telepítés valami mellé. csak 2 lehetősége van, az egész lemez használata, és az egyéni beállítás.
-
Speeedfire
félisten
Kell neki valamennyi szabad hely. pl 8 giga, abból lecsípsz mondjuk 512MB-ot swapnek. A maradék meg ext4-ben csatolod a /-hez, ez lesz a gyökér partíció.
De az ubi felajánja neked, hogy lecsíp a c,d meghajtóból (amelyiket te választod ki) és megcsinál neked mindent. Ha nem vagy guru akkor szerintem hagyd rá. -
M.W.H
aktív tag
válasz
Speeedfire #32620 üzenetére
háááát
sikerül OEM módba felrakni letöröljem? vagy miben gyengébb igy?
-
Zefír
őstag
Sziasztok!
Lenne egy nagyon béna kérdésem, és biztos hogy itt van a szemem előtt a válasz, csak vak vagyok..
Lényeg, hogy amikor telepítem az ubuntut, kiválasztom, hogy saját kezüleg kiválasztom a particiot, tovább, kidob 2 particiót, (c, d) kiválasztom az egyiket, ugye rákattintok, és tovább, ki írja hogy válasszak ki gyökér-fájlrendszert. a particionáló menüben. Na most az hol van? -
M.W.H
aktív tag
hy.
ubuntu 10.10 et neten keresztül fel tudom tenni valahogy?
mert hibás a cd. live rendszert betölti de amikor másolná fel a fájlokat i/o hibázik...
más cd.m meg nincs csak ubuntu studio 10.04 de azt meg nem tudom hogy tudom updatelni hogy 10.10 legyen és ne rakja fel a sok felesleges cuccot..
köszi előreüdv:M.W.H
-
nogre9
csendes tag
Köszönöm a gyors segítséget!
Először a recovery menüben a rossz package-ek javítását választottam, utána failsafe grafikús módban indítottam, visszaállítottam a grafikus beállításokat Default-ra, elindult a rendszer, feltelepítettem terminálból a legfrisebb nvidia drivert és minden működik.Még egyszer nagyon köszönöm a gyors választ
-
válasz
nogre9 #32616 üzenetére
A POST képernyő után tartsd lenyomva a Shift billentyűt, erre előjön a GRUB választó menüje. Abból aztán válaszd a legújabb kernel helyreállítási módját. Mikor bejön a következőkben egy újabb választómenü, válaszd a root-ot, mármint a rendszergazdai parancsértelmezőt. Ott aztán kitudod adni az eltávolításhoz a parancso(ka)t.
-
nogre9
csendes tag
Rendben, leírnád kérlek hogyan érhetem el a helyreállításmódot?
-
válasz
nogre9 #32614 üzenetére
Így utólag már nehéz visszaállítani, hisz nincs meg a régi állapot. Érdemes időnként visszaállítási pontokat kreálni, aztán ilyen esetekben gyerekjáték a rendszer visszaállítása egy korábbi állapotra. Most már csak maximum helyreállításmódban tudok akkor indítani a rendszert, ott esetleg újra leszedheted a problémás csomagokat. Utána talán jó lesz és eltudod indítani normálisan is a rendszert. Akkor aztán újra megpróbálhatod feltelepíteni a zárt meghajtót, de csak a szokásos módot javaslom, ne a csomagkezelővel tedd azt.
-
nogre9
csendes tag
Sziasztok, előre leszögezem, hogy nem régóta használok Linux-ot szóval nem értek még annyira hozzá. A problémám a következő: Ubuntu 10.10-et használok, egyszer egy újraindítás után a képernyő felbontásom csak 640x480 volt, és nem lehetett másra állítani. nvidia Geforce 8800 GTS kártyám van, és a legfrissebb driver volt telepítve. Egyszerűen sehogy nem tudtam visszaállítani a felbontást, és a monitort Unknow-ként jelezte ki. Keresgéltem neten hogyan lehetne megoldani, azt írták, hogy szedjem le az nvidia-s package-eket majd telepítsem újra. Leszedtem, újraindítottam a gépet és a töltőképernyőnél megáll. Próbáltam Install CD-ről javítani de nem találtam rajta semmilyen lehetőséget erre.Van valakinek valami ötlete, hogyan állíthatnám vissza a rendszerem újrainstallálás nélkül?
Köszönöm
-
upszilon1
csendes tag
-
-
upszilon1
csendes tag
válasz
Kendek #32610 üzenetére
Igen, az, mer' kizártam magam véletlenül. Adtam egy új e-mail címet, erre azt mondta, hogy kiléptet és odaküldi az új jelszót. Mivel azonban hibásan adtam meg az új e-mailt, nem tudtam többé belépni...
Viszont ez az ALSA kontra PULSEAUDIO azért mégiscsak új nekem. Volt vele gondom, de nem a procterheltség miatt...
-
válasz
upszilon1 #32609 üzenetére
Most Te az az upszilon vagy új formában? Mert akkor Te tudhatod a legjobban, hogy mire gondoltam, nálam a notival nem lehetett Skype-val beszélni a PulseAudios magas prociterhelés miatt. Pedig másik gépen ugyanazzal a rendszerrel meg nem volt gond.
A különbség meg annyi, hogy a Xubuntuban nincs PulseAudio, Alsa-val meg nincs extra terhelés, de ez úgy általánosságban is így van nem csak Skype-nál. -
válasz
floatr #32607 üzenetére
Nálam az Ubuntu vígan elmegy a netbookomon, a Maverickkel semmi gond. Én nem érzem lassúnak rajta, ugyanúgy megtudok csinálni mindent - amit akarok. Annyi mondjuk, hogy van amelyik gépen a Skype a PulseAudio miatt hatalmas prociterhelést generál. Ha sokat használod, akkor lehet jobban jársz a Xubuntuval.
-
se4ever2
aktív tag
egnap raktam fel az Ubuntu 10.04 LTS-t. Nagyon tetszett, jól működött egészen máig... (hosszú idő...). Amikor ma bekapcsoltam gépet nem volt hang. Már végignéztem mindent, de már a hangkártyát sem ismeri fel. Mi lehet a megoldás? Segítsetek!
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #32603 üzenetére
Elvileg megoldva.
-
Speeedfire
félisten
Üdv!
A routeremre van kötve egy hdd-re ami több részve van osztva. Mostanában volt 1-2 áramszünet és boot után mindig darálta az fsck a hdd-t. Gondoltam ubi alatt leellenörzöm vele, de mindig csak azt írja ki, hogy nem tiszta a hdd. Mit lehetne vele kezdeni? Ext3 fs a hdd.
-
floatr
veterán
Van egy fogós kérdésem, most hogy érkezőben van egy netbook. Elkezdtem azon őrlődni, hogy vajon az UNE-t pakoljam fel rá, vagy a Xubit. Elvileg ugyebár az UNE ugyanúgy eszi a gépet, mint a desktop, ilyen szempontból az XFCE jóval barátibb megoldás. Azt nem tudom, hogy egyéb apróságok mennyire lesznek zavaróak, gondolok itt pl a skype videóhívásra, meg ilyenek.
Szerintetek?
-
törölt tag
Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Xbox Series X|S
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Renault, Dacia topik
- Formula-1
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3327, 94% Akkumulátor
- Fotó állvány eladó
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3070/ Hp EliteDesk 800 G4-G5 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest