Hirdetés
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
Aktív témák
-
gyurman
tag
válasz
dr_strange
üzenetére
Srácok, még mindig hanyadt vágta magát a rendszerem. Már tudom /dev/shm és a /dev/pts képtelen felkapaszkodni a rendszerbe.
Ez mind az etc/init.d/mountdevsubfs.sh -ben van. A hibaüzenetet még mindig nem tudom hogy lehet kiszedni a dmesgből. De induláskor azt írja ki, hogy ezeket nem tudja felcsatolni.Úgy gondolom a virtualbox szerencsétlenség újabb verziója vágta hanyadt a rendszerem.
Sok baj nincs csak csak az udevd induláskor kiírja hogy idegesíti a vboxusers group, és persze nem indul mc-ben ctrl+o-ra a console.
Cannot open master side of pty
hibaüzenetet kapok.Mit tegyek?
Ráadásul a vmware toolbox is elszáll nekem. Valaki tudta installálni kernel halál nélkül? -
Protezis
őstag
Anelkul, hogy barkit is meg akarnek bantani, kezd ez a topik is olyan elcseszett lenni, mint barmelyik windowsos nem csak itt, hanem barhol a vilagon.
-
törölt tag
köszi, ezzel előrébb jutottam:
Bus 004 Device 003: ID 0ac8:303b Z-Star Microelectronics Corp. ZC0303 WebCamez alapján találtam egy ilyen megoldást: [link], ezzel most Cheese Webcam booth-ban működik, de például Camorama-ban nem (couldn't capture video stream), és skype (.72) alatt is csak statikus zaj van a képen.
-
Vicoo
senior tag
A RUtil használatával is ugyanolyan gyatra a wlan sebessége... Letöltöttem az ndiswrappert,de az meg kifagy....

mod: lehet h mégis megoldódik
-
leviske
veterán
Hello!
Hogy lehetséges, hogy eltűnt a desktopom?
Alig tudtam megtalálni a firefox-ot, hogy egyáltalán ide írjak...
Eddig csak kijelentkezéssel próbálkoztam, de ugyan úgy nem tölt be... így elég kellemetlen használni a gépet, főként miután le teszek valamit kicsibe és nem tudom visszahozni.

-
törölt tag
válasz
Protezis
üzenetére
szia!
a webkamerával esetleg van valami fejlemény? régebben Hardy alatt működött simán, Intrepid alatt meg se nyikkan
ha bedugom, akkor világít a piros led rajta, mitnha éppen használatban lenne, de semmilyen progi nem tudja használni.
egyébként egy valamilyen vimocro kamera, előző kiadásban plug&play módon ment. -
gyurman
tag
Boot log? /dev/pts
Srácok, létezik olyan megoldás hogy humánusan kilistázza szövegbe azt amit látok induláskor?
Az mc nem nyit semmit CTRL+O-ra.
Amikor indul látom elvesztette a /dev/pts -t és még mást is, de nem tudom elolvasni. Hogyan tudom meg, hogy még mit hagyott el? Pedig csak egy rosszul sikerült újraindítás volt. -
leviske
veterán
válasz
Major Major
üzenetére

-
-
Kephamos
addikt
EZT olvastátok már? elég érdekesnek tűnik. Szerintem jó ötlet, de azért meg kellene oldani, hogy valamennyire interaktívak legyenek. Pl dupla egér 3-ra aktivizálódjanak, vagy valami.
-
Major Major
senior tag
Nekem van egy Ralink chipes PCMCIA kártyám, és csak ndiswrapperrel tudtam használhatóra megcsinálni. (Nagyon gyenge volt a jel, állandóan ledobált a linuxos driverrel, ezzel meg minden pöpec)
ubuntuforums-on vannak jó howto-k a témában
vagy a #11968 talán segítszerk: repóból is letölthető a rutilt
használatában talán dbius tud segíteni -
VaZso
senior tag
Valójában nem tudok segíteni, de szerintem próbáld meg újabb kernellel.
Nem tudom, Ubuntu 8.04 melyikkel érkezik és milyen érhető még el hozzá, de szerintem fordítás nélkül is megoldható.
Egyébként nekem is üzemel egy gép Mandriva 2008.1-gyel egy Ralink-os kártyával, bár a pontos típusra nem mernék megesküdni... az működik rendesen, bár vacak a térerő a távolság miatt, ezért néha előfordul, hogy elhagyja a netet... de alapvetően nincs gond vele, használható. Ha jól rémlik, abban 2.6.26-os kernel volt alapvetően.
-
vizimi
tag
válasz
Major Major
üzenetére
Uram Ön nyert egy hangszórót
Győztünk.Most viszont elköszönök mert holnap indul a szívás, elkezdődik a munka

Szia
-
Major Major
senior tag
válasz
vizimi
üzenetére
ami kódként van a hozzászólásomban, az az /etc/fstab file-od kívánatos tartalma.
a file szerkesztése:
sudo gedit /etc/fstab
szerkesztés után pedig kell egy
sudo mount -a
hogy életbe lépjenek a változásoka hozzáférési jogokat az umask után álló számsor adja, az umask=222 azt jelenti, hogy adott file (jelen esetben adott partíción levő összes file) tulajdonosa, csoportjának tagjai, valamint mindenki más is olvashatja azokat, de nem írhatja vagy futtathatja őket
hogy hogy bírom? az úttörő ahol tud, segít

ha leírod pontosan, hogy hogyan szeretnéd elérni/írni/olvasni ezt a 3 ntfs partíciót, kint legyenek-e az asztalon felcsatolhatóként, akarod-e föl-le csatolni őket, akkor megmondom hogy mit írj be az fstabba
-
vizimi
tag
válasz
Major Major
üzenetére
Tehát bemásolom amit írtál a terminálba és enter?
Hogy bírod a sok kezdő újabb és újabb kérdéseit ?

-
Major Major
senior tag
válasz
vizimi
üzenetére
Azzal, hogy ezek a partíciók bekerültek ide az fstab-ba, root-ként automatikusan felcsatolja őket a rendszer. Ha azt akarod, hogy minden az alapbeállítás szerint menjen, akkor töröld ki az utolsó 3 sort, vagy egyszerűen tegyél egy #-et a sorok elejére (kikommenteled - figyelmen kívül fogja hagyni)
tehát:
proc /proc proc defaults 0 0
# Entry for /dev/sda3 :
UUID=d3cdcfa7-1547-406a-9741-6402f086fe01 / ext3 relatime,errors=remount-ro 0 1
/dev/scd0 /media/cdrom0 udf,iso9660 user,noauto,exec,utf8 0 0
#/dev/sda2 /media/SW_Preload ntfs umask=222,utf8 0 0
#/dev/sda1 /media/SERVICEV003 ntfs umask=222,utf8 0 0
#/dev/sda5 /media/Mentés ntfs umask=222,utf8 0 0szerkeszteni úgy tudod, hogy rootként megnyitod a file-t:
sudo gedit /etc/fstab
ha megvan a szerkesztés, akkor egy gyors újracsatolás:
sudo mount -a -
vizimi
tag
válasz
Major Major
üzenetére
Ezután törölni is tudok?
Ez lett feltéve:
NTFS Beállító Eszköz
Honlapja: http://flomertens.free.fr/ntfs-config/
Segítségével engedélyezheted vagy tilthatod az írási képességet az összes belső és/vagy külső NTFS eszköz számára.
Ha szeretnéd használni, telepítsd a következő csomagot:
- ntfs-config
-
vizimi
tag
válasz
Major Major
üzenetére
proc /proc proc defaults 0 0
# Entry for /dev/sda3 :
UUID=d3cdcfa7-1547-406a-9741-6402f086fe01 / ext3 relatime,errors=remount-ro 0 1
/dev/scd0 /media/cdrom0 udf,iso9660 user,noauto,exec,utf8 0 0
/dev/sda2 /media/SW_Preload ntfs umask=222,utf8 0 0
/dev/sda1 /media/SERVICEV003 ntfs umask=222,utf8 0 0
/dev/sda5 /media/Mentés ntfs umask=222,utf8 0 0
vizimi@vizimi-laptop:~$A következő köteteket szeretném leválasztani:
Mentés , servicev003 , sw_preload -
vizimi
tag
válasz
Major Major
üzenetére
" cat /etc/fstab kimenetet légyszi" Ne haragudj, de fogalmam sincs miről beszélsz

A cél az lett volna, hogy a gépen levő windows-huz kapcsolódó service partíciót szerettem volna írás és elérés védetté tenni, hogy nehogy véletlenül belenyúljak
-
vizimi
tag
Sziasztok!
Olvastam valahol a neten egy progiról ami az NTFS (prog) meghajtókon lehtővé teszi, hogy lehessen e rá írni vagy sem. Lényeg, hogy kiváncsiságból feltelepítettem majd letöröltem.
Ezt követően az asztalon található meghajtóimat szerettem volna leválasztani, de nem lehetséges. A következő üzenet jelent meg:Nem választható le a kötet.
Részletek: umount: csak a(z) root felhasználó választhatja le a(z) /dev/ sdal eszközt a(z) /media/servicev003 alól.
Ja, a meghajtón található iso képet sem engedi törölni. -
vizimi
tag
Kaptam egy csomó ötletet és olvasnivalót a dvd írásra egy másik fórumon is, nektek is köszi.
-
zoltanz
nagyúr
Nézegetem a Linux Mint 64 bitere kiadott oprendszerét és felfigyeltem egy tesztere amin elég nagy különbség a X86 -hoz képest, majd 50%:
Hardinfo's FPU Raytracing test (in seconds, lower is better) 22.74 10.87
-
Egorov
aktív tag
Hello!
Skype 2.0.0.7.2 verzió, a test call azt írja ki, hogy user not found, illetve nem talál semmilyen emberkét a kereső.
Ubuntu 8.10-et használok.
Ötlet? -
leviske
veterán

Most már csak azt szeretném megkérdezni, hogy van-e a ff-hoz valami plugin, amivel a (most nem jut eszembe, hogy mi az összesítő neve annak az eszköztárnak, amiben a Fájl/Szerkesztés/Nézet/stb található) el tudom intézni, hogy csak a böngésző eszköztár legyen elől és a zárójelben körülírt eszköztár pedig egy "eszközök" fülben van elhelyezve az IE7/8-hoz hasonlóan, vagy egyszerűen el lehet tüntetni és, ha kell előhozni.
Skint nem szeretnék váltani, jó nekem az alap...
Előre is kösz ezt is és bocs a nagyon láma kérdésért. 
-
leviske
veterán
Tudom, hogy hülye kérdés, de tudnátok valami hasonló, egyszerű rajzos progit, mint a Win alatt a Paint? Előre is kösz.

-
Vicoo
senior tag
Gondoltam egyet és egy üres vinyóra felraktam a 8.04-et. LiveCD közben még nagyjából volt wlan (30kb/s) ,de mikor már hdd-ről futott,akkor csak 5 percig aztán semmi...és az újboli kapcsolódás sem működött/dik. A kártyáról: Ralink RT2500 802.11g Wireless Network Adapter.
Net nélkül elég bajos a használat:S -
gyurman
tag
válasz
vizimi
üzenetére
Másolásvédett DVD másolásához meg ez kell:
DVD lejátszás libdvdcss2 -
gyurman
tag
válasz
Major Major
üzenetére
S mi az amit ajánlotok DVD-ből Xvidet csinálni?
-
gyurman
tag
válasz
Xmodule
üzenetére
Meg lehet csinálni, hogy úgy is bootoljon és ne keressen az XP.
1. megoldás: Keresel egy linuxot, vagy valamit amivel tudod szereszteni a boot.ini fájlt. Vigyázz, mert rejtett védett és minden. Megkeresed mi az a partició amire telepítetted és átírod a számát. Valószinú valahol nagy számot látsz pl 3 vagy 2 azt kell kevesbbre írni.
2. megoldás, fogod a feltört xp lemezed, és miután kéri hogy nyomj egy gombot a folytatáshoz, elkezded pár 1-2 másoderces megszakításokkal nyomni az F10-et addig míg meg nem jelenik a nyomjon F2-őt felirat.
Hátradőlsz és várod míg betölt a konzol ott kiválaszthatod a telepített wint, majd bootcfg paranccsal talán find de arra rájösz. kapsz egy bejegyzést a boot.ini-be. Akkor megint keresel egy rendszer amivel azt editálhatod és beírod a végére azokat a paramétereket, mint az eredetinél volt.Ezután kersel egy windowst vagy wine alá letöltesz Registry Workshoppot, és betöltöd a softver és a local user hivet, tudod azok merrre vannak? Abban keresel E:\-t és lecseréled az összeset c:\-re.
Majd újraindít a rendszert és máris megy a win. Jó játék.
-
vizimi
tag
válasz
Major Major
üzenetére
Nem a varez miatt, de ez kiüti a másolás védelmet? Néha néha szükségem van ilyesmire.
Egyébként köszi a segítséget. -
Xmodule
őstag
válasz
Xmodule
üzenetére
Amúgy az Ubuntuban egyedűl az nem tetszik, hogy elég nagy a gépigénye. Most ezt csak azért írom, mert a lent említett configon is és az adatlapomon lévő configon is az xp 2x gyorsabb. Ez nem tudom miért lehet. Pedig ki van kapcsolva mind a két gépen az extra gyorsítás. Mondjuk ha be van kapcsolva akkor is lassabb az Ubuntu.

-
Xmodule
őstag
Szerintetek az mitől lehet, hogyha scrollozok akkor így hullámzik a kép? Persze ez az anyum gépén van, ami 1,7celeron 512MB DDR1 ram és GF2MMX 64MB.
Ja amugy elöbb fedeztem fel, hogy így 800x600 on is élvezhető a netezés operaban, ha 80% ra állítjuk a nagyítást. Azaz pontosabban ez így kicsinyítés. De így legalább oldalra nem kell scrollozni.
-
vizimi
tag
Sziasztok!
Programot keresek ami helyettesítené a következő Windows-os progikat:
DVD Fab: Eredeti dvd lemezről (filmről) lehet vele egyszer egyszer biztonsági másolatot készíteni.
ConvertXtoDvd: Divix-es filmet átkonvertálja dvd formátumba és kiírja
Köszi
-
Xmodule
őstag
válasz
dr_strange
üzenetére
Köszi a helpet sikerült megcsinálni a grubot!

-
VaZso
senior tag
válasz
Xmodule
üzenetére
Sajnos ebből tényleg újratelepítés lesz (vagy visszateszed e-re), a registry-bejegyzések miatt. Nem tudok olyan segédprogramról, ami azt is átírná.
"Csak" ez a gondja...
Egyébként az XP-s konzol a legkisebb mértékben sem DOS, csak szöveges módú parancssor, ami képes értelmezni néhány DOS parancsot.
Sok sikert a telepítéshez.
A Grub a fentiek alapján visszamegy rá, úgyhogy akkora gond nincs.
-
Xmodule
őstag
hát az ugy volt, hogy addig variáltam mig a "c" helyett "e" re tettem az xpt anno. aztán egy particionálo programmal megoldottam hogy újra "c" -n legyen az xp. erre kiadta a hibát bootnál hogy hibás ntrld file. igen ám! csakhogy az xp cd amiröl tettem fel ilyen berhelt verzio és nem kér cd kulcsot ellenben nincs olyan funkcio benne hogy javitás ergo nem lehet dosba menni.beteszem a cd -t és egyből bejön a particionáló rész.szoval emiatt nem tudtam feltenni a hozza valo ntrld filet.ekkor gondoltam egyet es betettem egy masik xp cdt ami mar ker cd keyt es ott van javito konzol at is masoltam a ntrld filet.hiba volt. azota mar atmasoltam a rendes (berhelt) win ntrld filet a c re de hiaba.bejön az xp tölt tölt vegig megy a csik es utanna csak a kek kepernyő van a win logoval.nem tölti be az asztalt meg stb.ennyi.
-
VaZso
senior tag
válasz
Xmodule
üzenetére
Elvileg bootolsz egy live CD-ről és grub-reinstall /dev/hova
Esetleg egy reinstall:
grub
find /boot/grub/stage1 (megmondja, hol van a grub, ez alapján: )
root (hd0,1) (illetve hd(x,y) find válasza alapján)
setup (hd0) (ez a boot vinyó)Javítsatok, ha hülyeséget írok.

...hogy én mit nézek annyit a fórumon... lassú... mármint én.
Szerk.: Mit jelent, hogy elrontottad az ntldr-t?
Ha letörölted, másold szimplán vissza. -
gyurman
tag
válasz
Xmodule
üzenetére
1. Linux cd megír
2. indítasz consolet
3. sudo grub
4. find /boot/grub/stage1
5. root (hdX,Y) hdX,Yhejére teszed, amit kaptál fent.
6. setup (hd0) ha nem akarsz másik boot managert telepíteni, ha akarsz akkor a felső hdX,Y akkor installálhatsz pl GAG -ot ha pl van egy BSD-d.
7. quit
8. restart -
gyurman
tag
válasz
vizimi
üzenetére
sudo dpkg -r panda-security_1.01.01r8833-ubuntu.shareware1_i386
Vagy ha nem megy akkor apt-cache pkgnames | grep panda
így megkapod mi a csomag neve, és utána azt sudo dpkg -r ezed.Amire én kerestem a megoldást, hogy hol a binje a programnak a dlocate megtaláltam, de van jobb megoldás is rá:
sudo dpkg -S firefox | grep bin
Így találom meg, hogy hol van a firefox. -
Xmodule
őstag
Na egy gyors kérdés. Adodott az a gondom, hogy holnap azaz már ma fel kell tegyem az xpt. Viszont tudom, hogy ha xp install befejeződik utánna csak xp indul el ubuntu nem. Mert ugye megpiszkálja az xp a grubot. Mit lehet utánna tenni? mert nekem kell az ubuntu is.
-
VaZso
senior tag
válasz
PiciKenny
üzenetére
Nem egészen értem a kérdésed.
Tehát: olykor XP-n működik a net és Linuxon nem, máskor fordítva?
Elvileg a DHCP szerver, ha újból kérés jön felé, kiadja a már előzőleg kiosztott címet a gépnek és pl. újraindításkor ugyanazzal az IP-vel megy a gép.
Nekem előfordult, hogy Linuxon az alapértelmezett dhclienttel nem kaptam IP-t, dhcpcd-vel minden jó volt.
Esetleg kattints a connect-re. (...)
Ha Windowson is gond van, akkor passz... szóval írd le kicsit konkrétabban.
-
PiciKenny
senior tag
Sziasztok DHCP-s nettel dinamikus IP címmel, vagy xpn van net vagy Linuxon
hogy hogy?
Meg 8.4et felrakom és hálózatnál -> disconnected
pedig elvileg automatikusan DHCP-n felismeri "elvileg" választ alőre is köszönöm 
-
vizimi
tag
Újabb problémám akadt a telepített programok eltávolításával kapcsolatban.
Feltettem egy Panda vírusirtót mivel ennek már van valósidejű védelmi funkcióaj, de szeretném eltávolítani.
Nem találok semmilyen progit amibe beírva törölhetném. -
VaZso
senior tag
A legtöbb esetben a kernel tartalmaz az egyes eszközök kezeléséért felelős modulokat.
Előfordul, hogy bizonyos modulokat (pl. videokártyák meghajtója) utólag tesznek a rendszerbe illetve fordítanak le.A hangkezelés megoldásához első lépésben jó segítség az lspci által kiadott lista.
Ez kiírja az eszközök típusát, ami alapján folytatni lehet a problémamegoldást.
Olykor előfordul, hogy csak néhány paramétert kell megadni (pl. lenovoval jártam így), mert sokszor nem szabványos az eszközök működése - gondolom, nem véletlenül...
Szóval, másold be az lspci kimenetét ide.
(Indíts egy konzolt és oda írd be.) -
gyurman
tag
PATH kilistázása
Szevasztok, valahol régen találtam egy parancsot. Annyit tudott, hogy kilistázta azt hogy éppen mi az útvonala a futtatandó fájlnak. Mi az a parancs?
pl.: firestarter
eredmény /usr/sbin/firestarter
Mi az a parancs? -
gyurman
tag
válasz
-=Sziszi=-
üzenetére
Section "Screen"
.....
Option "UseEdidFreqs" "False"
Option "NoBandWidthTest" "TRUE"
Option "ExactModeTimingsDVI" "TRUE"
Option "ModeValidation" "NoEdidModes, NoMaxPClkCheck, NoVertRefreshCheck, NoHorizSyncCheck, NoEdidMaxPClkCheck"Máris bevesz mindent, csak a Modes sort se felejtsd el a SubSection "Display" -ből. a modelinet hogyan csináltad a gtf paranccsal?
-
Yooha
aktív tag
válasz
Major Major
üzenetére
Elkezdtem olvasni a logout-os cikkedet, már abból rájöhettem volna az elveszett partíció titkára
Majd olvasok sokat a linuxról, mert valóban nem ismerem nagyon a rendszert. De ismét fent van a wubis kubuntu, most az alól írok, firefox-al.
Hang amúgy sehol nincs, majd keresek drivert (itt is így hívják?) a hangkártyához. -
VaZso
senior tag
válasz
vizimi
üzenetére
1-2) Sajnos nem tudom, nem Gnome-ot használok.
3) A skype-ot nem .deb fileként töltötted le?
...mert ha igen, akkor a csomagkezelővel el tudod távolítani.4) 32 vagy 64-bites a rendszer? Utóbbi esetén van egy 64-bites lejátszó, azzal mennie kell.
32-biten működni szokott. Esetleg távolítsd el csomagkezelővel és tedd fel újra.
Ha minden igaz, /lib/mozilla/plugins könyvtárban van a lejátszó libflashplayer.so néven. -
vizimi
tag
Sziasztok!
Lelkes kezdőkén már többször újra telepítettem az Ubuntut mer bele bele futok hibákba melyeket nem tudok még megoldani.Négy kérdésem is lenne:
1.) Eltűnt az a képernyő vagy asztal aljáról az információs sáv. Elrejtés helyett töröltem véletlenül.
2.) Szeretnék beállítani 4 munkaasztalt és szeretném, ha a felső panelen látható lenne a 4 asztalt imitáló 4db ikon mely az asztalok közti váltást teszi lehetővé.
3.)Azokat a programokat melyeket nem a Synaptic csomagkezelővel töltök le és telepítek (külső progik pl.skype) azokat hogyan tudom eltávolítani lehetőleg grafikus felületen.
4.) Adobe Flash Player bár telepítve lett még is a böngésző megnyitásakor újra és újra telepíteni akarja. Aztán kiírja, hogy telepítve van.
Köszi
-
Vladi
nagyúr
Atyaég...
(#12198) Nkboy
Vagy keresel egy még futó mélyterminált:
ctrl+alt+Fx
x
1-6)
Általában szokott lenni. Akkor legalább tudsz szabályosan leállítani, vagy grafikus felület hiba után kutatni. Emígy.(#12189) rtom
Nálam is előfordul ez a bug. A hangját hallod? Mert valószínűleg 1000 fordulatig rosszul méri, kvázi 10-el szorozza. Vagy hasonló.
Xmodule:
sensors-detectet és pwmconfigot csinálj. Ha elakadsz, mutasd meg a kimeneteket!
A biosban lehet állítani a fordulatszámot? Mert azzal tudod tesztelni.
Amúgy szerintem lehet szabályozni azt a ventit. Lehet csak rosszul párosítottad.
De vannak szabályozó eszközök, az újabb ventikhez adják gyárilag. Lehet tekergetni. Végső esetben egy olyan is jó. -
-=Sziszi=-
aktív tag
Hali
Az a problémám, hogy nem tudom 85Hz-en használni a monitoromat.
1024-ben megy 100Hz-ig. Viszont a fölött 75Hz a max. 1152x864 ben kéne 85Hz-en mennie, de nem megy. Visszaolvastam és megpróbáltam egy modline sort beszúrni az xorg.conf fájlba, de így teljesen használhatatlan 43Hz-et kaptam.Modeline "1152x864@85i" 55.06 1152 1184 1392 1424 864 883 890 909 interlace
Valami ötlet?
Üdv Szisz
-
Xmodule
őstag
Érdes, hogy az ubuntu már most gyorsabb a gépen mint a Xubuntu, pedig a Xubuntu kisebb gépeken is elfut. Mármint ezt úgy értem az Ubinak nagyobb a rendszer követelménye. Na ennyit off elég mára

-
-
Xmodule
őstag
Ja értem. Hát akkor el vagyok keseredve. Amugy valami eszméletlenűl hangos egy gépezet. Épp ezért gondoltam, hogy le kéne szabályozni...na mindegy akkor

Major Major: nem tudom, mert nem tetszett ez a xubuntu egyáltalán, így inkább felteszem az ubuntut erre is. Nem az a baj, hogy más egy kicsit a xubuntu, hanem hogy nem jön be a mássága.
-
rtom
senior tag
válasz
Xmodule
üzenetére
A BIOS-ban kéne szétnézni, hogy képes-e az alaplap a venti szabályozására. Én most vettem egy hótt occsó ASUS deszkát (igaz AM2-es), ez is tudja, úh. szerintem az adatlapodon lévő konfiggal is kéne menni. sensors-detect megvolt és betöltötte az összes kernel-modult, ami a detektáláshoz kell?
-
VaZso
senior tag
Ha megfagy a gép, azt mindig érdemes kivizsgálni (Win is Linux esetén is).
Könnyen lehet hardveres hiba az okozója.Persze más is, pl. video-meghajtóra visszavezethető.
Mondjuk mindig azok a problémák a legalattomosabbak, amik csak néha esnek meg...
...persze ilyenkor marad a reset.Xmodule:
Biztos, hogy az alaplapod alapvetően képes szabályozni a fordulatszámot? -
Major Major
senior tag
válasz
Xmodule
üzenetére
Na igen, mert ugye xubunturól van szó

Próbáld meg feltenni az xfce4-xfapplet-plugin csomagot, akkor elvileg a gnome-os appletek is rátehetők lesznek az xfce panelre. Bővebbet nem tudok róla mondani, még nem próbáltam.
Esetleg nézz körül synapticban, hátha van xfce-hez is ilyen sensor applet. -
VaZso
senior tag
Van abban valami, amit Major Major ír... mármint a wubi-nak a sajátsága lehet a 24 óra alatti összeomlásod oka.
Ha legközelebb rászánod magad a próbára, érdemes inkább saját partícióra, hagyományos módon feltelepíteni a rendszert. Emellett - ha valamelyik változat nem tetszik - nyugodtan próbálhatsz másikat is feltenni, nem feltétlenül szimpla Ubuntut.
Tehát lehet akár Kubuntu vagy másik disztribúció is, bár a KDE4 (ami a Kubuntuban van) még kiforratlan, így több probléma lehet vele.Nálam már sokszor 24-óra óta működik tökéletesen és a notebookot általában hibernálom, így elég hosszú bekapcsolási idő szokott összejönni.
Igaz, Win is képes volt évekig gond nélkül meglenni a gépemen, azért ezt a hibernálás-felébresztés dolgot nem annyira csípte hosszútávon.
Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Óra topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple MacBook
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen széket vegyek?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Pro 9 i5-1245U 16GB 512GB 1 év garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3734
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Red Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Asus ROG Zephyrus G15 - 15.6" 4K 120Hz - Ryzen 7 6800HS - 24GB - 512GB - RTX 3060 - 2 hó garancia -
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

. Legfeljebb az az ablak nem tünik el autómatice. Előbb-utóbb úgyis áttér mindenki erre a megoldásra.

Különben végig szoktam próbálni!
![[link] [link]](http://tbn0.google.com/images?q=tbn:mqxQEEdhT-7DMM:http://www.ixbt.com/cpu/socket478-coolers-roundup-july2k2/spire-icestream-1.jpg)