Aktív témák
-
zoltanz
nagyúr
Magyarúl Ubuntu Androidra : [link]
-
zoltanz
nagyúr
Azt, hogy átlátszóak legyen az ablakok Gnome felülettel, hogyan lehet elérni? Persze gondolom 3D VGA kártya és Nvidia meghajtó (nem alsókategóriás Ati) erősen ajánlott (hacsak nem valami 2-3-4 magos procija van valakinek). Vagy csak 3D kártyán keresztűl lehet elérni?
-
zoltanz
nagyúr
Az Ubuntu teljesen magyarított (értsd helyesírásellenőrző) KIWI nem lesz KDE felülettel? Vagy nincs valami egyszerű útmutató ami alapján fel lehet rakni. Köszi.
-
zoltanz
nagyúr
Telepítettem Wine -vel több progit is (tehát nem portable verziót) másik merevlemzre is akár. Frankón futnak a win -es dolgok, de hallotam ha kevés kezd lenni a hely akkor hibaüzenetek jelentkeznek. Erről tudtok valamit, mit okozhat?
-
zoltanz
nagyúr
Az Ubi -ban ha keresek képeket/videókat (több alkönyvtárban vannak) és kidobja az eredményt azt nem tudom miniatűr képekben megjeleníteni, a gyorsabb keresés érdekében. Melyen progi tudja ezt? Köszi.
-
zoltanz
nagyúr
Kipróbáltam egy-két gémet is száguldanak szépen WINE segítségével. igaz még DX -eseket nem.
-
zoltanz
nagyúr
Végre nálam is megy rendesen az Ubi -val a Wine eddig csak Puppy Linuxal tudtam használni.
-
zoltanz
nagyúr
Persze a helyfoglalás is számít, de az is nagy segítség ha valamire nem vagy kiváncsi és külön filében van el tudod hagyni így gyorsabban hozzájutsz a fontos részhez. Amúgy a Transmission is lefoglalja a helyet az anyagoknak sajna, szerintem az a legjobb ha elindítás elött már ki tudod választani mit akarsz a fájlok közűl, ami nekem van fenn Transmission nem ilyen. Sajnos nem ismei a control, shift es kijelölési metódusokat sem a kiválasztott fájloknál
-
-
zoltanz
nagyúr
Kipróbáltam a az Ubi KIWI 8.04 LTS kiadást egész használható
Viszont ami nem ártana bel egy adatbázikezelő az Open Office -től. Valamint valami használhatóbb bittorrent kliens a Transmission (legalább van nem mint a Windows okban) helyett pl Deluge, amivel ha egy torrent több fájlt tartalmaz ne keljen letölteni mindent, ha nem kell. Összeségében tetszik .
-
zoltanz
nagyúr
Nézegetem a Linux Mint 64 bitere kiadott oprendszerét és felfigyeltem egy tesztere amin elég nagy különbség a X86 -hoz képest, majd 50%:
Hardinfo's FPU Raytracing test (in seconds, lower is better) 22.74 10.87
-
zoltanz
nagyúr
Felraktam a Linux Mint 4.0 Light -ot a Windows XP -re Vmware Player -rel, nagyon meg vagyok elégedve. Minden fontos formátumot ismer, átlagos irodai célra kitűnő, elég fürge is, igaz így is 2,2 GB -ot foglal.
-
zoltanz
nagyúr
Felhúztam élesben a Linux Mint Fluxbox 5 Elyssa -t ez már végleges kiadás, szokás jó minőség, problémába nem ütköztem. A Wifit, internetet nem próbáltam, mert azt Puppy Linux -al megoldom a biztonság miatt. Csak 1,6 GB -ot foglal az egész Ubi így.
Itt megtalálható:
-
zoltanz
nagyúr
Nagyon szépen vesz föl a Rythmbox -on keresztűl online rádióadásokat, a minősége is tökéletes. Éjszaka rá szoktam állítani egy adóra aztán vesz fel hibátlanul órákon keresztűl.
Az Abiword szövegszerkesztőhöz Linux -os helyesírásellenőrzőt honnan lehet letölteni? -
zoltanz
nagyúr
Mikor lessz az Interpid -ből Kiwi kiadás ami teljesen magyarított? (OpenOffice -ben magyar helyesírás ellenőrzővel stb.)
-
zoltanz
nagyúr
Keresek jó progit ami képes DVD -ből menteni valamit Xvid avi formátumba, vissza is ha lehet, (tudom az már nem az igazi, de ha ég a ház, ez a fontosabb, valamint az elkészült avi videóba srt vagy sub feliratfájlt összehozni egy konténerbe).
-
zoltanz
nagyúr
-
zoltanz
nagyúr
válasz
n0_gAboR #8271 üzenetére
Azért Linux szolgáltatásba többet tud, szerintem kinézetben felveszi a versenyt bármivel. (embere válogatja) Kicsit ezért szerintem nem ártani egyszeüsíteni itt-ott a rendszert pl ami most tetszik sokhelyen lehet választani,haladó vagy normál menüket akarsz használni a programoknál, fálkezelőkben stb. gyorsabb is lenne és letisztultabb, szebb is. Valamint meg lehet spékelni a nem gyakran használt lehetőségek elrejtésével.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
n0_gAboR #8227 üzenetére
Nincs ellentét közötünk szerintem.
Alternatíva az Azureus mellett amúgy, képes a Wine Windows nélkűl is indítani alkalmazást és DOS, Windows API -ra írt progik sem mind ratyik.Megmértem a Wine 4 processzt használ összesen 7,5 MB +2,5 MB az uTorrent 5 % körüli CPU használatnál egy P3 -as gépen ADSL -el.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
n0_gAboR #8225 üzenetére
Nem vettem észre, hogy fogy a memória, de a kedvedért megmérem (biztos több amúgy mint a Deluge) 256 MB még többnél nem hiszem hogy számítana max 1-2 MB -al kevesebb helye lesz cache memóriának.
"emulalt szarokat hasznaljunk"
Wine nem emuláció, de ebbe ne menjünk bele.
Igen több hiba jöhet elő, de gyakorlatban nem érezni (jól megírt letesztelt környezetben persze.) Van aki már megszokta a Windows -os progikat azoknak biztos jól jön, arról nem beszélve a track- eken sem lehet akár mit használni..
-
zoltanz
nagyúr
válasz
zolikaDB #8168 üzenetére
1 Sok egzotikus tömörítő és bug -os verzió forog közkézen a wmv -k között is. De lehet egyszerűen sérűl is a fájl, kéne látni valamit hozzá (kép hibakód, hiba szöveg). Nekem az esetek 95 % -ban lejátsza a Linux és a Windows is a videó formátumokat rendben. Esetleg feldob a lejátszás kezdetekor egy hiba ablakot oszt annyi.
2 Azureus ?
-
zoltanz
nagyúr
Tényleg nincs teljes honosítás ha telepítés elött nem engedélyezük a net kapcsolódást.
Felraktam még az Azureus -t (nyilvános tracker -ről is szed), Gnome Commander -t, MC -t, Audacious -t, VLC media player -t, a meglévő Firefox 3 RC1 -el nekem nem volt gondom marad.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
delacct #7890 üzenetére
A Kiwi elég sok videót lejátszik, de nem elégséges szerintem net nélkűl.
Elöbb Linux Mint Xfce 3 -at használtam ott megoldott, most Linux Mint 5 -öt (ezt meg is nézem) úgy telepítettem, hogy aktív net kapcsolat volt és szerintem szedett telepítés közben le valami nyelvi csomagokat is.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
n0_gAboR #7401 üzenetére
Nem nem enged változtatni csak szerintem, de lehet tévedek majd bepótolom, még mindig nincs elég lehetőség (relatív) alakítani az ablakokat stb. (tudom milyen fán terem a Compiz). inkább előre definiált témák vannak. A font -okat is be lehet állítan, csak lehetne nagyobb a választék, de ezután is körbenézek.
-
zoltanz
nagyúr
Tényleg szép ez a Compiz és hatkonysága is tetszik, kicsit szabadabb kezet adhatnának az alakításba és betűtípusok választéka is lehetne szélesebb. Nem kritizálni akarom, de van hova még fejlődni.
-
zoltanz
nagyúr
Nemtudom mennyire sikerűlt. Felállt rendszernél behelyeztem a Install ubuntu-8.04-desktop-i386 CD -t de csak 3 csomag frissítést ajánlott fel azt megtettem, szerintem ez kevés. Mit kell még tennem, hogy update -olja nekem? Olvastam valahol, hogy csak teljesen frissített 7.10 -re lehet update -olni, vagy boot CD -nél kell valahol? Köszi.
-
zoltanz
nagyúr
Lehet frissíteni az Ubuntu 8.03 KIWI -t 8.04 Ubuntu CD -vel vagy nagyon különböző a kettő?
-
zoltanz
nagyúr
Megjelent közben a Kiwi 8.04 is (elég hamar.) Azthiszem megér egy próbát nekem, a Midnight Commander (mc) konzolos fájlkezelő (gnome-commander is jó) sem hátrány az Audacious meg a kedvenc zenelejátszóm.
-
zoltanz
nagyúr
Nekem is most csordogál a Hardy reméljük beválik és újabb gépeken is simább lesz a használata. Tetszik az új desk és ha hatékony is .
WIFI támogatásba változás? .Ebbõl is várható magyarabb kiadás? (Kiwi volt elötte ha jól tévedek)
-
zoltanz
nagyúr
Törölni konzolból szoktam mert 3-4 GB anyagoknál már jelentős a különbség 1-2 mp, mint ha fájlkezelőkből csinálom, esetleg van valahol opció amin lehet szabályozni? Köszi
-
zoltanz
nagyúr
Kérdésem az lenne, hogy mikor kikapcsolom a gépet és kilép az Ubi , milyen paranccsal kapcsolja le (unmount-olja) a lemezeket, ui nem találáltam ilyet. Megnyugtatásomra kellene, ill. tudom amúgy sem árt néha egy integrítás ellenőrzés, köszi.
-
zoltanz
nagyúr
Én úgy gondoltam ha kell formázok egyet linux swap -ra (vagy formázok egyet ext3 és létrohozok egy swap file -t.), ha kell ugyanezt a partíciót format NTFS -re (ritkán) és kihelyezem ide a page file-t.
(mivel RAM -ból sosem elég R-GO swap file -ból sem így a lemez végén hozható létre hatékonyan, hogy mindig lehesen növelni.) Szerintem ma 512 MB 1 GB RAM -mal lehet dolgozni hatékonyan.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
#25954560 #5637 üzenetére
Nem egyszerre csak egyik rendszer használná swap-nak a partíciót, mivel végűl is mindkét oprendszer elvan e nélkűl is (elegendő RAM-mal) csak néha kell bekapcsolni. Nem csak az 1-2 GB miatt, de mivel csak 4 elsődleges boot -olható partíció hozható létre, nem árt ha esetleg ki a akarok próbálni egy BSD rendszert is.
-
zoltanz
nagyúr
Hogyan oldható meg, hogy Windows és Ubuntu lapozófájl particiót akarom felváltva használni néha, ehhez mit kell tennem cfdisk -el tudok létrehozni neki Linux swap partíciót és milyen programmal vagy shel -el. Takarékoság sosem árt és egyszerűség okán. Köszi.
-
zoltanz
nagyúr
Olvastam a 8.04 -es verzióba már a Transmission bittorrent klienst építik majd bele, nem tudom sok oldalon ezeket ajánlják (lehet késöbb befut, egyébként rendben van teljesen) Libtorrent/Rtorrent, Bittornado. Ha jól tudom ez Mac OSX -en is van használva.
-
zoltanz
nagyúr
Én ezzel vitatkoznék telepítettem ugyanis egy netes gépre Ubit 7.10 -et P3 500 MHZ és legalább olyan gyorsan működött mint az Ubi XFCE 7.10 (bár ennek is van némi Gnome beütése) verzió még amit ki akarok próbáni a Fluxbuntu állitólag szuper Enlightenment ablakkezelővel (BSD licenc) megáldva és minden funkció ebben is megtalálható
. Persze ezek minimalista kinézettel megáldott disztribúciók, lehet valakiknek ez nem tetszik. Azért egy 486 -os gépre nem biztos, hogy rá kéne rakni...
-
zoltanz
nagyúr
Milyen programmal lehet ezeket végreehajtani Xvid video .avi fájlt kódolni DVD mpeg2 (IFO stb. ) és önálló mpeg, mpeg2 video fájlból illetve ami tartalmaz átméretezést (hordozható eszközökhöz) Xvid -es avi -ból ua a formátumra is. Esetleg ha külön opciókhoz is tudnátok segítséget nyújtani, köszi.
-
zoltanz
nagyúr
Ubuntu Studio -val ezzel lehet készíteni DVD-VIDEO -ból tömörített avi fájlt egy kis segítséget hol találok ezzel kapcsolatban , köszi.
-
zoltanz
nagyúr
Milyen CD/DVD író program ismeri a "daa" kiterjesztésű formátumot ami egy 20 az egyben
, lemezkép azaz image fájl és tömörítést is használ. Az internet sávszlességéhez optimalizált formátum nagyon jól lehet használi és sokminden ebben elérhető.
-
zoltanz
nagyúr
Igen meg az OpenOffice fájlokban is van ami már eredetileg nyiltforráskódú volt, de már nem, azért nem ártana ha megállapdnának a jövőt illetően, ne kelljen mindig rakosgati ide-oda. Szerintem elöbb utóbb lesz driver vagy felvásárolnak egy céget vagy kiadnak valami OpenGL -t támogató videókártyát.
-
zoltanz
nagyúr
Az nem szabad szoftver, azaz nem nyilt forráskódú használj Xubuntu Mint -et ahhoz letöltöd a driver -t bekapcsolod menűbe oszt jóvan.. Anélkűl sem lasabb a rendszer, én használok Windows -is egyébként egy másik vincseszteren, nem árthat ha az ember ért hozzá és figyel rá nehogy elkanászodjon
.
-
zoltanz
nagyúr
Csdak pozitív dolgokat tudok mondani az új Ubuntu KIWI 7.10 -ről stabil legalább is eddig. Kezeli még a DJVU képformátumot is. A zeneljátszón pedig Audacious nagyon használható pl. audió CD íráshoz számolja a kijelölt tömörített fájlok össszesített idejeit is és a beépített equalizer -is hasznos, optimalizálni lehet master -elni a túlvezérelt felvételeket is. Ahogy néztem a kész telepítés után 2 GB -ot foglal plusz a lapozófájl ami 256 MB esetemben 512 MB.
-
zoltanz
nagyúr
Az lenne a kérdésem, hogy az Ubuntu 7.10 KIWI nem jelnik meg AMD64 64 bit -es kiadásban is, vagy nem lehet frissíteni a csomagokat az Intel x86 -os 32 bites telepítőről. Azért mért ne használjuk ki a 64 bit adta teljesítményt ha már van. Köszi.
-
zoltanz
nagyúr
Linux Ubuntu 7.10 -re még nem raktam nvidia videó meghajtót, hogy lehet beállítani és használni szeretném a beépített XGL megjelenítéseket is ezeket hol tudom engedélyezni. Kösza segítséget.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
ngabor2 #2781 üzenetére
Kipróbáltam a df és a e2fsck parancsot is, de lehet a kapcsolódót rosszúl írom, hogy lehet ellenőrizni ha a rendszer partíció a /dev/hda7 és a swap -on is látni szeretném mennyi Bad block-ot tartalmaz a merevlemez meg lehet nézni Dos format -al is csak közbe is látni akorom mennyit tartalmaz. Nincs különbség, megnézhető reiserFS az EXT3 és NTFS ben is? Kösz szépen.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
ngabor2 #2781 üzenetére
Kösz megnézem
Egyébként nem tudom honnan tudja az, hogy nincs bad szektor egy háttértáron ha meg sem nézi
Ez az egyik leg sarkalatosabb pont egy fájlrendszerbe amúgy sem árt mindig ellenőrizni mit is csinálunk...
A HDD -n lévő hibás szektor sokmindentől lehet egyszeri eset ilyenkor eltárolja a rendszer és kisebb lesz a a szabad hely vagy javítható vagy semmi sem örök még mi sem elkezd növekedni a rossz szektorok száma ilyenkor kell cserélni.
-
zoltanz
nagyúr
Azt hogyan tudom megnézni ext3 nál formázás után mennyi a szabad hely menny van rossz szektorba mennyit használ a rendszer illetve hol lehet szabályozni a lomtár méretét
-
zoltanz
nagyúr
Érdekes a 15 -ös IRQ -ra azt írja üres pedig arra rakja a BIOS alapból a Display -t máshol sem írja mi okoza ezt?
Ezt írja:
/proc/irq/15:
total 0
-rw------- 1 root root 0 2007-11-07 18:10 smp_affinity -
zoltanz
nagyúr
Az lenne a kérdésem mert nem találtam az Ubuntu-ban hol tudom megnézni milyen eszköz milyen és IRQ -t használ vagy BIOS szerint rendezi, esetleg ha át akar rakni az ember egy eszközt máshova az, hogy megolódható?
-
zoltanz
nagyúr
válasz
ngabor2 #2729 üzenetére
Nem alapból az Ubuntun -is az ext3 fájlrendszer csak ordered módba van azaz csak a metadatok kerűlnek valójában naplózásra gondolj csak arra akkor mi van ha append -olsz fizikilag le van foglalva helye a lemezen de az adat nem tartalmazza mert fenn van a memóriában a file és közben jön egy malőr elszállás . Az a bökkenő az ext3, adatokra nem vigyáz kivéve journal módban hiba lehetősége fenáll (kicsit lassú lesz az biztos) Aki komolyabban foglalkozik a ezzel a területtel és sok adattal dolgozik annak fontos lehet.
Itt bőveben az ext3 -ról.
-
zoltanz
nagyúr
Ha meghajtót ext3 fájlrendszerbe journal módba akarom rakni teszemaszt hda1 -es a neve akkor milyen parancsot kell kiadni hozzá? Ehhez újra be kell ikatatnom a rendszerbe mountolni is kell ha már fenn van?
-
zoltanz
nagyúr
Felraktam az Ubuntu legujabb KIWI -set változatát körűlbelül 20 perc alatt felment, nagyon jól hasznáható kicsit gyorsult szerintem a működése. Tetszik különösen film nézésnél az XVID -es filmeknél végre rendben írja a magyar ékezeteket csak be kell állítani. Másik jó tulajdonsága a feliratokat autómatikusan megnyitja a filmmel. 2 napi használat után azt tudom nyilatkozni nálam fut, késöbb a többit.
-
zoltanz
nagyúr
Most telpítem majd az Ubuntu Kiwi 7.10 Release Candidate verziót igaz nekem az ablakkezelőben jobban bejön a Xfce-es Ubuntu Mint és gyorsabb is, csak jól jöhet, vannak tapasztalatok?
-
zoltanz
nagyúr
LINUX MINT XUBUNTU 3.0 -m van és lenne egy olyan nem hiba, de valami probléma, hogy amikor le akarok mount -olni egy Flash Drive -ot egyszerűen nem engedi és kidob valami üzenetet. A lecsatlakozást csak fapadosan tudtam megoldani ki kell lépnem az oprendszerből és úgy simán leválasztja a Flash Drive -ot az USB -ről. Mit lehetne még megpróbálni? Már a neten is körbe nézelődtem de semmi, köszi előre.
[Szerkesztve] -
zoltanz
nagyúr
Felpakoltam a Linux Mint 3.0 oprendszert. Nálam működik minden rendben rajta a Wicd -t ki kellett vennem a rendszerindításból mert állandóan aktiválta magát és a proci terhelés felment 100% -ra. Kipróbáltam az nvidia GLX -t is az is rendben megy a nvidia-glx_1.0.9631+2.6.20.5-15.20_i386 kiadást, mondjuk nélküle is pl Xvid film lejátszás mellett simán lehet DVD- t írni és mondjuk szövegszerkesztőt is futatni egy átlag gépen.
-
zoltanz
nagyúr
Sianis
Köszi értem. Akkor ezek szerint az Ubuntu 7.04 kiadásának a kernelje rendeben van a többi disztribúcióhoz képest, illetve függ a boot-oláskor betöltött egyéb szolgáltatáskotól. Ha az ember komolyabban több célra használná a rendszert (video edit, program fordítás, fájlmegosztás, játék) az ember vesz plusz egy gépet és szétosztja a feladatokat vagy elég a memóriát növelni úgytudom az Ubuntu jelenlegi kiadása 256 MB kíván. -
zoltanz
nagyúr
Sianis
Jó fajta kernel.Kimernél vele meni az utcára?
''Én Gentoo alatt játszottam olyan kernellel ahol lehetőleg minden bele fvolt forgatva ami a működéshez kellett. Nos én nem éreztem túl nagy sebességnövekedést.''
Bocs ezt kifejetenéd bővebben nem egészen értem. -
zoltanz
nagyúr
Érdekelne az Ubuntu Linux kernelje milyen más disztribúciókhoz képest, illetve mennyit számít egy jól kalibrált, optimalizált kernel fordítás. Általában azt tudom így nehéz megmondani ez inkább mire szeretnénk használni a számítógépet attól sokban függ, és a grafikus felülettől is meg a hasznát hardverelemek számától, bonyolultságától, de mégis kb.
Próbáltam már több disztribúciót is Debian, SUSE, UBUNTU XUBUNTU KUBUNTU, Fedora.
Ui. Nincs semmi problémám a jelenlegi rendszeremmel, csak elvi szinten értem, pl az Ubunu Studio lowlatency kernellel dolgozik, tudom az megint más tészta. -
zoltanz
nagyúr
Az mér van, hogy mért nem tudom lejátszani egyik lejászó programmal sem a DVD-AUDIO lemezeimet ebben nincs jogvédett enkóder vagy ilyesmi. A lemez végülis egy video DVD hasonlít amin AC3 224 kbps 44 kHz 16 bit vagy WAV állományok vannak bele kódolva. Köszi vagy esetleg mit érdemes megpróbálni.
-
zoltanz
nagyúr
Felraktam a gépemre a Windows Xp mellé a XFCE ubi -t tényleg nagyon jól használható a leggyorsabb ha nem a leggyorsabb oprendszerek egyike amit valaha láttam a szolgáltatások is szerintem elegendőek azért lehet még ezt- azt rárakni. Az egyetlen hátrány a új eszközök támogatása illetve a kevés kiadott driver de jól összeválogatot számítógépnél nem gond ez sem.
-
zoltanz
nagyúr
Egy kis gyors működő kiegészített Feisty: Linux Mint Cassandra Light Edition mindenki testreszabhatja telepítés után.
The following components are not present in this Light Edition:
* Macromedia Flash
* Support for encrypted DVDs
* Windows codecs
* Support for restricted multimedia formats
* Unrar
* Sun Java (replaced by GIJ)
[link] -
zoltanz
nagyúr
Egy ismerős Prism GT chip -es USB eszközét is kipróbáltam állítólag minden prism chip -es kiadás teljesen támogatott. Nálam még annyi sem történt mint az RT73 -as chip -esnél ebből is ha minden igaz van olyan kiadás ami nem támogatott teljesen, próbálgatni kell.
-
zoltanz
nagyúr
Sokat fejlődött ez a 7.04 Ubuntu kinézetre is de direkt jó a FLAC veszteségmentes hanformátum támogatás nekem is ebben vannak elrakva a zenéim, azért van sima veszteséges OGG -is benne a GIMP képszerkesztőt is nagyon sokrétűen lehet használni.
Megpróbálom még a van kiegészítés Wireless eszközökhöz is Ubuntu Ultimate Edition -t megjelent CD és DVD -ben is sok, kegészítőt és programot tartalmaz itt van egy kis kedcsináló (letölthető a virtuális gépekre szánt VMWARE változat is):
[link] -
zoltanz
nagyúr
Idővel szeretnék minden fontosabb feldolgozást Linuxon végezni, jó lenne a netet be lehetne izzítani valahogy. Nem lehet olyan drasztikus gond, azt megtaláltam már a rev.C1 -es kiadású az eszköz ha ez mond valamit RT73 -as chipes. Jó lenne egy oldal ahol megvan mit kell telepíten és mik a lépések Ubuntu Linux -hoz.
-
zoltanz
nagyúr
Megpróbáltam mindent lehet az ubuntu még nem támogatja az én WI-FI hálózati elemememet megfelelően, felraktam a WICD -is levettem a Network Manager -t -ugyan az kapcsolódáskor jel kb 40 % -ot mutat megtalálja a hálóztatot majd kapcsolódik jelerőség 0 % és semmi. Kipróbáltam Statikus és autómatikus IP cím kiosztást meg még kitudja mit.
-
zoltanz
nagyúr
Igen ki is választom a hálózatot írja a térerő 80 % köröli erre amikor kapcsolodik nem mutat semmit és az IP cím stb. -sem osza ki. A DHCP alapértelmezésben megy azt, hogy lehet ellenőrizni, most keresem a megoldást.
-
zoltanz
nagyúr
A Network Settings résznél adom meg az IP stb érékeket. Az eszközt nem tudom rendesen felismeri -e. Felkapcsolódik monjuk a térerőre azt írja 0 % nem tudom mért. Van támogatott DHCP be van állítva.
Itt egy pillanatkép:
[link] -
zoltanz
nagyúr
Nem kártya külső D-Link DWL-G122 54Mbps USB WLAN adapteren keresztűl kapcsolódik, Beírom neki az IP átjárókat, alhálózati maszkot stb. de kapcsolódáskor mindenre 0 -kat ír. Az autómatikus beállítás sem működik valahól még be kell állítani? Nem sokat foglalkoztam még Linux -al fűleg Ubuntuval.
-
zoltanz
nagyúr
Probáltam használni a wireless szolgáltatás az Ubuntu -ban a rendszer látja a router-t jelzi a jel erőséget is. Próbáltam a wmaster0 kapcsolódásnál beállítani az ip stb. címet, de kapcsolódáskor mintha nem venné figyelembe. Érdekes mert ezután fellkapcsolódik azt jelzi de közben mégsem. Köszi a segítséget.
-
zoltanz
nagyúr
Első Gobuntu 7.04 -et használja valaki, tapasztalatok?
Ez megegyezik a Kubuntu vagy az Xubuntu -val csak kizárólag nyílt forráskódú, szabad licencű programokat, modulokat tartalmaz, azthittem minden ubuntu verzió ilyen.. -
zoltanz
nagyúr
Ha megengedtek egy nem túl szakmai meglátást szép képernyőkímélők is vannak pl Solar Winds hasonlók.
Hol lehet érthető jegyzetet találni mplayer vagy hasonló (fordításhoz is) és codec pack -okat ami illik hozzá vagy csak valamilyen x-vid codec érdekelne esetleg még jöhet még rm és mov valamint wmv videókhoz, köszi. -
zoltanz
nagyúr
Szerintem ma aki számítógéppel foglalkozik Windows melett kell a Linux a normális munkához, aki meg behatóbban annak szerintem a MAC mellé sem árt felrakni.
Várom már a 7.10 -est Gutsy Gibbon
Kiváncsi leszek errre az új asztal, fájl, levélkeresőre. -
zoltanz
nagyúr
Azthiszem megvárom a 7.04 -es kiadásból a magyarított kiadást, ahol az integrált programok is magyarúl beszélnek helyesírás ellenőrzés stb marad a bevált 6.10 KUBUNTU. Ahogy olvasgatom sokat javítottak rajta, vezeték nélküli támogatáson, egyszerűbb multimédia codec telepítés, fejlettebb harver támogatás.
-
zoltanz
nagyúr
Nálam pedig valami gond van a xvid, divx -es videok lejátszásával. A gyüjteményem nagy része ilyen formátumba van nem DVD sajnos, azért is lenne jó. Aztán lehet, hogy az új Linux KUbuntu 7.04 -es verziók valamelyike lesz megfeleő a számomra.
-
zoltanz
nagyúr
Milyen használható DOS emulátorok vannak, ha valaki tudna segíteni a telepítésbeben, köszönöm, kell valamilyen virtuális partíció is hozzá?
-
zoltanz
nagyúr
Az Adobe Acrobat PDF szövegszerkesztőnek a KPDF kiváló. Még szertnék a Linux-omon esetleg xvid, divx videókat megnyitni mit ajánlotok beépítettel nálam nem megy. Az mplayer-t média lejátszót ismerem de azt fordítani kell ha jól tudom, valami más?
-
zoltanz
nagyúr
Tud valki olyan weboldalat amin részletes leírással képekkel ilusztrált deb csomagkezelővel használható játékok gyüjteményei vannak lehetőleg szabad felhasználással.
-
zoltanz
nagyúr
Ha tudna valaki érdemben segíteni Wlan hálózaton keresztüli kapcsolódáshoz. Widowsnál simán megy, a SUSE Linux 10 ajánlották azzal alapba megy, de nekem mégis ez a Kubuntu szimpatikus.
Milyen driver csomagokat kellene telepítenem, a típusa D-link DWL-G122, rendelkezik GNU General Public License -el.
Nem mozgok még nagyon otthonosan linuxban. -
zoltanz
nagyúr
Szerintem jó ez a kubuntu Linux 6.10 magyar.
Alapból a Desktop telepítés is elég bőséges kis készlettel bír, én még ráraktam az angol DVD -s kiadás pool könyvtárból a Firefox web böngészőt és az XMMS média lejátszót magyarúl beszélőt. Netről Opera web böngészőt és az XMMS média lejátszóthoz az mp3 és flac formátum támogatást. -
zoltanz
nagyúr
Hol találok olyan webhelyet ahol linux kiegészítő programokról találok rövid ismertetőt, (használat, funkciók stb) lehetőleg magyarúl, itt van egy hasonló, köszönöm.
Link:
[link]
[Szerkesztve] -
zoltanz
nagyúr
Elsőre ha már itt fennakadsz olvasgas ajánom ez elég érthető html könyv pontokba szedve.
[link]
Ha rám hallgatsz csinálsz a memóriáddal egyenértékű swap fájt meg egy adat partíciót a jele ez: / -
zoltanz
nagyúr
Most telepítettem magyar Kubuntu Linux 6.10 es változat CD -et nagyon tetszik, stabilnak tűnik a DVD -set most leech -elem.
közben.
Frankón sikerűlt összehozni egy Nokia telefonnal, ezzel már a bluethoot -on át is megy a re és kontra küldözgetés. DVD filmekett Kaffeine lejátszóval próbáltam, ment az is, jó képe van. WiFI alkatrész ügyben körbenéztem azt hiszem ez támogatott D-Link DWL-G122 54Mbps USB WLAN adapter ha esetleg valaki mást is tud ajánlani amivel kevés gondom lesz, ne kíméljen. 7000 Ft -ért megy most.
Link:
[link]
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- Megújult a PROHARDVER!
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- ASUS routerek
- Milyen videókártyát?
- Hobby rádiós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kompakt vízhűtés
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 500GB SSD RX 6700XT 12GB Cooler Master CMP 520L 750W
- DUPLA XEON GOLD 6134!!! HP Z8 G4 LEGNAGYOBB WORKSTATION 64GB 2x8 mag 2x16 szál gamer, szerver, munka
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged