Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• zsolt501

nagyúr

válasz shabbarulez #4747 üzenetére

"A kábelszolgáltatóknál nem jellemző az hogy újratömörítenék a tartalom tulajdonosktól érkező digitális jelet."

És miért ne lenne igaz.
    Egyszer majd hasonlítsd össze a műholdas és a kábeles adás képminőségét javaslom és utána nyilatkozz olyanról amit szerintem te kissé félre értesz.
    Már csak azért is mert a tömörítés nem csak a felbontás nagyságát érintheti hanem a képi információt is.
    Az hogy a kábelesek nem tömörítenek ez barokkos túlzás jó ha kissé utána nézel a dolognak de szerintem elég ha összehasonlítod az analóg és a digitális kép minőségét, mert a digitálison látványosan kijönnek a tömörítésből adódó hibák.
    Csak megjegyzésként nekem van műholdas és kábeles szolgáltatás is és ég és föld a kettő minősége, pedig mind a 2 digitális és elmondhatom hogy a műholdas előnyére.
    Azt meg ne akard mondani hogy a kábelen nincsenek korlátok sávszélességben mert ez nem igaz sajnos ott is vannak gondok csak nem akkorák mint a műholdas rendszernél.
    Azt hogy nem tömörítik már csak azért sem fedi a valóságot mert ott is vannak kapacitásbeli határok főleg addig amíg 1 kábelen megy az analóg tv a net, a telefon és a digitális tv is, mert ezek mind vesznek el helyet egymástól.

Egyébként már maga a digital/analog konverterek is rontanak a kép minőségén.

De ha érdekel akkor egyszer csinálok felvételeket összehasonlításképpen hogy milyen a digitális és az analóg kép között a különbség egy azon csatorna esetén sőt még a műsor is ugyanaz lesz.

Új hozzászólás Aktív témák