Hirdetés
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Magisk
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Baseus Inspire XH1 – nyomokban Bose-t tartalmaz
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
-
Mobilarena
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Még az USA utalással kínlódom. A célszemély átküldte a bank adatokat. Részben képen amit a bank adott neki részben lediktálta. Csakhogy a bank SWIFT kódot adott meg.
Viszont az érzékeny adatok megadásakor meg routing adatokat meg a számlaszámot diktált. Két sor ezek számára csak az ACH utalási űrlapon van. Viszont itt be kell pipálni, hogy takarékszámla vagy folyószámla.
A SWIFT esetén csak IBAN / Bankszámlaszám mező van.
Hagyjam figyelmen kívül a SWIFT kódot és az ACH betalál a két számsor alapján?
Tud valaki segíteni eligazodni? -
USA állampolgár számlájára dollárt melyik módon utaljak? ACH, Wise (gondolom ez a "cégen" belüli, SWIFT? Hogyan lesz a legolcsóbb?
Nem tudom kitölteni, mert még nincsenek meg az adatok és most kellene megmondanom milyen adatokat küldjenek meg, Nem értenek hozzá.
Megj.: Nem szeretné megadni a számlája adatait, mert azzal vissza lehet élni. Szerintem a kártyaszámmal keveri. -
válasz
dredjudge84
üzenetére
Igen, ha lehet ingyen is. Ha majd nem lehet, akkor megkeresem az akkori legolcsóbbat. Nyugodj meg, minden ilyen bank, meg fintech kiválóan keres rajtad!
-
Wise -> ERSTE Investment 124 EURO utalásnál feltűnt egy EURO cent díj. Ez még pár napja nem volt ott. Címzett kap 123,99 EURO-t.
Sunyi kis dögök. Ha ezt tudom a többit is elutalom pár napja.
Teljes díj:
Egyenlegről indított utalás 0 EUR
A mi díjunk: 0,01 EUR -
Azt csináltam. Felvettem az egyik digitálisat is. A gond, hogy ez mit sem változtat a problémán, mert ha azt tiltja le random akkor is ott állok pénz nélkül.
#8793 ACE- : Nem volt ilyen művelet. Tegnap használtam utoljára. Utána tiltottam. Szerencsére ma vásárlás előtt megnéztem és fel volt függesztve. Igy nem is mentem be a boltba.
Amúgy ma délben visszaadta. Ebben a pillanatban pedig mindkét kártya fel van függesztve. A fizikai és a digitális is.
-
Sziasztok! A Wallet-ben a Wise fizikai kártyám fel van függesztve. Fogalmam sincs miért.
"Ez a kártya nem használható a wallet alkalmazásban. Vegye fel a kapcsolatot a kártya kibocsájtójával"
Mi a teendő? Megírom a Wise-nak, hogy ez történt és tegyenek valamit?
Már háromszor hagyott ott az utóbbi pár hónapban. Azóta amióta elővigyázatosságból letiltom és csak a fizetés előtt engedem fel. Akkor is kiírta, hogy felfüggesztve, de órák múlva helyreállt. -
válasz
UberMutant
üzenetére
Kösz. Ezt majd a következő utalásnál fogom csak látni. Bár ingyen van, kipróbálhatom 10 euróval...
-
Elmentettem egy partnert. Nem találtam, hogy el tudom-e menteni hozzá a megjegyzésbe írandó adatokat.
Van rá módszer?
Mindig ugyanaz lenne a megjegyzésben utalás esetén. -
Van már valakinek információja, hogy az időnként érkező kis kamatokkal mit kell kezdeni a az adóbevallásban?
Ne írjátok, hogy kis összeg és nem kell bevallani, mert nincs ilyen jogszabály! Mindent be kellene vallani és ha a bevallás vége 1000Ft alatt van nem kell befizetni. Nem egyenként számít.
Azt is tudom, hogy Belgiumban már levontak belőle, de ez sem érinti a bevallást csak a befizetendő összeget.
A kérdés ez az összeg vagyis hogyan kell kiszámolni? Hová kell beírni? Ez kamatnak számít? -
-
válasz
UberMutant
üzenetére
Igaz, másra lehet pdf letöltést kérni. Nekem pont a "kamat" kellett volna. Mindegy majd screenshot lesz.
-
válasz
UberMutant
üzenetére
Az bejövő tételnél nem kínálja fel a letöltést csak "Tevékenység elrejtése" meg "A betekintésekben ne szer...." pontok vannak.
-
Hogyan tudok kimenteni egy tranzakciót, annak adatait az app-ból vagy a webes oldalról?
-
válasz
Oliverda
üzenetére
Csak különböztessétek meg a befizetést meg a bevallást! Úgy indult, hogy semmit sem kell vele csinálni. Kell. Be kell írni a bevallásba a kamatot meg a levont adót és majd kidobja, hogy nincs szükség befizetésre. De írogatni neked kell! Nem hiszem, hogy a Wise ad adatszolgáltatást a NAV-nak.
-
válasz
dredjudge84
üzenetére
De hát semmi illegálisat sem mondott. Bármelyik bank vagy fintech cég ajánlhatja, pl. hogy korlátlanul vehetsz fel pénzt a kártyájukkal. Ez nem törvényellenes. Az én számlámmal is 4-szer lehet ingyen felvenni kp-t havonta.
-
válasz
vargacs0909
üzenetére
-
Hol kell nézni, hogy azon a napon/percben amikor fel szeretném venni az automatából a 200 fontnyi eurómat akkor mennyi euró az a 200 font a Wise szerint?
-
Egy netes szolgáltatás nem fogadta el a kártyámat.
"Is it a physical card with 3D secure? We are sorry, we only accept this kind of card for fraud management reasons"
Lehet ezt valahol állítani, ki- bekapcsolni? App vagy web? Mi az a 3D secure? -
Ha veszek svájci frankot a Wise-on akkor azt Magyarországon valahol fel tudom venni frankban?
-
1, Személyigazolvány-csere esetén mi a teendő?
2, Kollégámnak a regisztrációkor "nem olvasható minden adat" üzenettel nem fogadja el a szig képeket. Tényleg kicsit homályosak,szvsz mert az app nem a jó kamerát használja és nem megy az autofókusz. Sehol sem találunk olyat, hogy fel lehet a 3 képet (szig előlap, szig hátlap, szelfi) tölteni.
Tudtok ilyen lehetőségről? -
Szerintetek ez rendes folyamat?:
2022.06.13-án vettem egy szivattyút a Neten a Wise kártyával.
2022.06.20-án jelezte a Wise, hogy érvénytelenítette a kifizetést, mert 7 nap elmúlt és nem történt teljesítés. Tényleg nem szállították a cuccot hiába írtam nekik. Megrendeltem máshonnan. Onnan 22-én megjött. A boltban indítottam elállást.
2022.06.25-én "kizöldült" a számlán a tétel. Most nem jött értesítés a Wise-tól, még jó hogy ránéztem minden nap.Írtam mindenhová, hogy ne adják fel, mert már megvettem máshol. Szerencsére visszautalták és nem küldték el.
Tényleg lehet sok nappal később (bármikor?) "aktiválni" a visszautasított fizetést?
Ha zároltam volna a kártyát akkor is meg tudták volna csinálni a leemelést 5 (akárhány) nappal később? -
Erre gondoltam én is, de nem kellene látnom a forintnál a visszajött összeget? Fejből nem tudom a 19-i egyenlegemet és most nem látom, hogy tényleg visszajött vagy nem.
-
-
Tiszteletem! Ma reggel nem tudtam fizetni a telefonommal (G-Pay). Azt írta a Wise kártya fel van függesztve. Keressem az ügyfélszolgálatot.
Hogyan tudom fizetés nélkül ellenőrizni, hogy fel van-e függesztve a kártyám?
Az app-ban nincs blokkolva és tudom blokkolni majd feloldani. Eddig is így használtam.
A G-Pay appban sincs tiltásnak nyoma. -
Törölt.
-
Wise-al vásároltam anyagot az otthonfelújításhoz. Az igényhez be kell adni az igazolást, hogy a számla ki lett fizetve.
Tudtok valami funkciót a honlapjukon, hogy egy tranzakciót le tudjak tölteni vagy csináljak képernyőmentést a Főoldalon listázott tételekről és karikázzam be? -
válasz
feketedini
üzenetére
A CVC-t meg ráírja, az nem biztonsági elem, mi?
-
Az új virtuális kártya esetén, ha mindhárom fizetési módot kikapcsolom, akkor nem tudják leemelni a díjat, ugye?
Ezt a kártyát adtam meg egy 30 napos próbához. Nem tudom megszüntetni egy próbaidőszakos tagság esetén az accountomat. Írtam nekik, de nem szeretném, ha leemelnék a díjat. -
Sikerült a VISA virtuális kártya. Most okosítsatok egy kicsit:
Lehet két kártya a GPay alatt? Tudok egyszerűen váltani?
A VISA-t fel kell tölteni?
Amúgy megint eltűnt a Gpay appom. Attól még működik minden csakhát... -
Ma nem tudtam telefonnal, GPay-el fizetni. A TW van alatta. Az app is eltűnt a telefonomról. Valakinek hasonló tapasztalat?
-
Lehet valahonnan (app, böngésző, stb) letölteni tranzakciós listát valamilyen feldolgozható formátumban?
-
válasz
instantwater
üzenetére
És ennél a folyamatnál hol lép fel költség, ha én ingyen utalok a saját TW számlámra?
TW->TW?
TW pénzfelvétel? -
A PayPal alá beregisztrált kártya esetén a Transferwise elutasította az 1 USD ellenőrző leemelést. Mit rontottam el?
-
Megvan végre.

-
Újrarendeltem a kártyát augusztus 30-án. Még nincs itt.
Megnéztem a Transerwise oldalán és ahol írja, hogy milyen címre küldték ott nincs a nevem.Azt a regisztrációból veszi?
El sem tudom képzelni mit rontok el vagy ki gyűjti a kártyáimat.
-
Nekem a 9-én rendelt kártya még nem jött meg. Reklamáljak?
Új hozzászólás Aktív témák
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Warhammer 40.000
- Milyen házat vegyek?
- World of Tanks - MMO
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Linux felhasználók OFF topikja
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4088
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- HP 200W töltők (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm, 928429-002
- Victorinox jellegű svájci bicska eladó
- Eladó ÚJ BONTATLAN Samsung Galaxy A17 5G 8/256GB / 24 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Félreértettem. Ha van HUF-om akkor azt fogaysztja.