Hirdetés
- Xiaomi 14 Ultra - Leica hercegnő
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Redmi Note 14 5G - jól sikerült az alapmodell
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomp
félisten
válasz
dredjudge84
üzenetére
Engem konkrétan az OTP is keresett már meg a kérdéssel.
-
tomp
félisten
Sőt ha már fizetve volt vele utána hiába olvassuk be, érvénytelen lesz.
OTP app beolvassa, mutat mindent de a "Mehet az utalás" gombra technikai hibával visszadob.
Wise app beolvassa a kódot de semmit nem mutat belőle csak azt, hogy "Ez a QR kód lejárt"Amúgy a Wise tudja kezelni a qvik kódot. Fizettem már vele.
-
tomp
félisten
Eleve ott van az Azonnali Fizetés logója azaz ami azon belül van(qvik) azt el kell fogadnia és el is fogadja.
Amúgy az app alapértelmezett linkjei között is ott van a magyar.
Ha kamerával olvasom be a qvik kódot akkor a Wise-t indítja el mert az lett az OTP app után telepítve nekem.
Sajtóanyagban van lefotózott qvik kód de az lejárt. -
tomp
félisten
Hmm elindult a qvik és a Wise app tudja kezelni.
-
tomp
félisten
Mostanában nálatok nem lett lassú a pénzmozgás?
Utalok a HUF számlára. Kell legalább fél óra mire megjelenik az összeg. Tovább utalom váltással egy EUR Wise számlára és az is legalább fél óra...
"Kis időre van szükségünk a feldolgozáshoz". -
tomp
félisten
Úgy tűnik a OnePlus ügyfélszolgálata alkalmatlan bármiféle megoldásra az ellopott csomagommal kapcsolatban így ma beadom a chargeback kérelmet.
Átlagosan mennyi idő mire én ebből pénzt látok? -
tomp
félisten
válasz
viktorhu
üzenetére
Jelenleg a chargeback csak vészmegoldásként használnám de eddig úgy néz ki, hogy a OnePlus foglalkozik a dologgal mert nem egyedül vagyok a lopással.
A héten kell visszajelezniük, hogy mi van a csomaggal.
Szerintem azóta Jürgen már el is adta a telefont a marketplace-en... -
tomp
félisten
Igen az eladó jóhiszemű(nevezzük meg: OnePlus) és nem egyedi eset az enyém mert rajtam kívül még tudok 2 magyart akinek szintén ugyan úgy ugyan ott tűnt el. Ki tudja még mennyi emberét lopták el Jürgenék...
A lényeg, hogy létezik ilyen lehetőség is. Nyilván csak akkor fordulnék a Wise-hoz ha már több hete lógna a levegőben a dolog és nem lépnénk előre.
Köszi mindenkinek! -
tomp
félisten
Rendeltem egy csomagot amit a német posta szállított volna viszont még a német posta raktárából ellopták(nem csak az enyémet).
A feladó már elkezdte az ügyintézést. Tegyük fel ülnek rajta. Én a Wise-al vissza tudom kérni a pénzt amit aztán majd ők leboxolnak a feladóval?
DHL szám van ahol látszik, hogy több mint 10napja változatlan az EU-n belüli szállítás állapota. -
tomp
félisten
Az imént jött app értesítés miszerint erősítsem meg, hogy én léptem e be a fiókomba Argentínából...
Más kapott ilyen értesítést?
-
tomp
félisten
válasz
UberMutant
üzenetére
Jaa nem azért kérdezem. Családtag számlájáról jönne. Csak a "papírmunkát" szeretnénk megúszni. Azaz töltsd fel ezt meg azt aztán várj amíg átnézzük.
-
tomp
félisten
Segítségre vagyis inkább infó kellene.
Van eurós Wise számlám. Ha arra fogadok többször 1000€ felett egy eurós OTP számláról ami nem az én nevemen van azt megfogja a Wise? -
tomp
félisten
válasz
Petyuska111
üzenetére
Be tudod tenni a Simple fiókodba igen, de az NFC-s fizetés kizárólag OTP-s kártyával működik.
Ha érintéssel akarsz fizetni akkor a GPay-be regisztráld be a kártyát. -
tomp
félisten
válasz
Simulacrum
üzenetére
Magyarországon magyar fiókkal 80ezer!
-
tomp
félisten
válasz
dredjudge84
üzenetére
Pontosan!
Zótépéhez megy a fizum. Aztán megy tovább Wise-ra. Igaz a megtakarításomat átrakom svájci frankba. 1hét alatt szépen hízott is az értéke...
-
tomp
félisten
válasz
dredjudge84
üzenetére
Persze de ettől még nem az a 2faktoros amit te írsz.
2 faktor: jelszó és valamilyen másodlagos azonosítás.
Az ujjamat+sms az inkább parafaktoros belépés. SMS-t könnyebb eltéríteni. Ujjlenyomatolvasó által tárolt adatot nehéz ellopni. Ha el is lopják nem biztos, hogy elfogadná az app mert már azt is érzékeli ha törlöm az ujjlenyomatot és újra regisztrálom ugyan azt. Ujjlenyomat biztonságosabb.
Ennyi erővel lehetne ujjlenyomat+dns vizsgálat is csak ugye az utóbbi nincs meg rögtön.
-
tomp
félisten
válasz
dredjudge84
üzenetére
Nem!
A kétfaktoros az amikor az appba való belépésnél kapsz sms-t VAGY ujjlenyomatot használsz!
Minden belépésnél meg kell adnod az ujjlenyomatot mint ahogyan ujjlenyomat nélkül minden belépésnél kapnál sms-t. Vagy/vagy.
SMS+ujjlenyomat együttes használata nincs. Bankoknál is vagy ezt használod vagy azt mivel az ujjlenyomat is már egy 2. faktor. Az első az maga a jelszó. -
-
tomp
félisten
Nekem is jött az email. Appból is elérhető. Szimplán megkérdezték mire használom a Wise-t. Semmi extra.
-
tomp
félisten
Mostanában ha utalok a saját OTP-s számlámról a saját Wise számlámra akkor a korábbiaktól eltérően most már nem jelenik meg azonnal a pénz a Wise-on. Van valami infó, hogy miért lassult be a dolog? OTP szerint azonnali utalás volt.
-
tomp
félisten
Igen 2 fizikaim van.
-
tomp
félisten
Másnál is megjelent a hozzáadás GPay gomb a meglévő kártyáknál?
Az összesnél ott van nekem pedig az összes hozzá van adva. -
tomp
félisten
válasz
feketedini
üzenetére
OTP, UniCredit ATM-en nem megy a PIN módosítás. Utóbbinál maga a menüpont sem jelenik meg.
Na sebaj. Ha véletlenül kellene pénz akkor úgyis be kell kapcsolnom az ATM engedélyezését és akkor már a kódot is meg tudom nézni. :) -
tomp
félisten
válasz
feketedini
üzenetére
Igen azt tudom. Nekem nagyon tetszik így a kártya. A Curve is hasonló de ott a hátoldalán vannak a számok.
Amúgy ha először dugom ATM-be akkor rögtön át tudom írni a PIN-t? Nem szeretnék előtte terminálban használni mert nem kényelmes.
-
tomp
félisten
Megérkezett a Visa kártya. Meglepett, hogy csak a CVC szám van rajta és a nevem. Semmi más!

Amúgy a fizikait csak azért fogom használni, hogy a gyári PIN-t átírjam mert ezt sajnos GPay-en keresztül nem engedi az ATM. -
tomp
félisten
A fizikai Visa GPay-ben: ATM tranzakciót nem mutatja a GPay! De legalább működik! A fizikai MC ugye nem megy.
Jeleztem a Wise felé a hibát. :) -
tomp
félisten
Fizikai Visa GPay-ben tökéletesen működik az OTP-s ATM-en! :)
-
tomp
félisten
Wise fizikai Visa már rendelhető!
-
-
tomp
félisten
Mivel béta teszt a Visa így azt gondolhatja valaki, hogy a GPay még nem fogadja el.
Nekem is benne van a sima MC TW kártya. Eddig amúgy úgy áll a helyzet, hogy némelyik terminál a béta Visa-val gyorsabban megy. Mármint nem gondolkodik annyi ideig a válasszal mint a MC-al. -
tomp
félisten
Virtuális Visa:
GPay-el az OTP-s ATM már elfogadja csak ugye nincs PIN kód így ott nem használható. Remélem a fizikai Visa is menni fog. A MC-al nem megy az ATM amiről ugye tudnak a TW-nál. -
tomp
félisten
Több cikk is írja, hogy az MNB biztosítja a hozzáférést. A kezdetleges utalási gondok, IBAN hiány alapján nem lehet, hogy azért nem tudja kb egyik oldal sem azonosítani a bankot a számlaszám alapján mert ez gyakorlatilag az MNB által biztosított számla?
Külföldi ugye nem lehet mert akkor az extra díjas lenne.
OTP-nél a Smart számlával a "Tranzakciós csomag" ami belföldi utalásokhoz van, ingyenes a TW utalás. Szóval belföldiként van kezelve. -
tomp
félisten
OTP-nél a régi SmartBank appban nem megy az utalás. Sikertelen tranzakció de elutaltnak mutatja végül visszapattan. Az új "OTP Bank" Netbank alkalmazással viszont rögtön átmegy azonnalival.
-
tomp
félisten
Reggel írtam a TW-nak, hogy ugye a régi számlaszámra utaltam ami már nem látszott az appban. Rá fél órával vissza is írtak, hogy semmi gond. Még egy darabig az a számlaszám is él így nyugodtan megadhattam volna a pénz hozzáadást az új számlaszámmal. A régiről is lekönyvelték volna. Mivel nem csináltam meg így kb 1óra elteltével már vissza is utalta a TW a teljes összeget.
Az új számlaszámra utaltam közleményes azonosítóval ami azonnal megjelent ahogyan rányomtam az "Elutaltam az összeget"
Nem kellett várni. Értesítés, email azonnal jött.
-
tomp
félisten
Reflexből utaltam forintot a TW számlámra. Utána nézem az appban, hogy teljesen más lett a bank! OTP-nél miként tudom visszavonni az utalást?
-
tomp
félisten
Bejelentettem az OTP-nek, hogy a GPay+TW párossal nem mennek az ATM-ek!
Kíváncsi vagyok javítják e!
TW support azt írta, hogy sokan jelezték már feléjük de ők nem tudnak tenni semmit. Szerintük az OTP régi elavult BIN listet használ az NFC-hez.
Aki használja a GPay+TW párost az szerintem jelezze a hibát az OTP-nek!
Kért tőlem az OTP ügyfél azonosítást is azaz születési adat és édesanyám nevét. -
tomp
félisten
válasz
Stanlee
üzenetére
Ott egyszerű a magyarázat. Hiába utaltál gyakorlatilag Raiffeisenen belül de a TW rendszere nem figyeli folyamatosan a beérkező forgalmat. Ahogy megfigyeltem reggel az éjjel utalt pénzek miatt mintha gyorsabban feldolgoznák a pénzt. Gondolom akkor realtime a rendszer. Aztán pedig átállnak x időnkénti feldolgozásra.
-
tomp
félisten
Tegnap este utaltam egy német bankszámlára IBAN számmal. Reggel 7:53-től ebben az állapotban van: "A pénzedet elküldtük xy bankszámlájára. A bank feldolgozása akár ennyi időbe is telhet: 4óra".
Mennyi idő amíg célba ér? -
tomp
félisten
válasz
agroman
üzenetére
Az csak nem az az opció, hogy annak hatására a másodlagos azonosító alapján megy végbe az utalás?
OTP Netbankban is van egy ilyen opció. Ha bekapcsolom akkor megjelenik a másodlagos azonosító mező de ha nincs bejelölve viszont a feltételeknek megfelel az utalás akkor is azonnali lesz. -
tomp
félisten
Ez mondjuk igaz! Átlagos havi költés összegét hó elején átutaltam TW-ra. Ha esetleg sürgősen kell nagyobb összeget átrakni az OTP-s számlámról a TW-ra akkor meg kártyás feltöltés.
A Banki adatokkal rendelkező forint számlát csak azért hoztam fel mint megoldás mert a GBP számlára akár éjjel is megérkezik pár mp-en belül a pénz. Vagy az csak azért megy mert TW-os GBP-ről megy TW-os GBP számlára azaz gyakorlatilag cégen belül megy a pénz? -
tomp
félisten
Gondolom a Transferwise csak számlázási időszakon belül intézi a pénzügyet az pedig nem változott. Ha számlarendszer zárás után utalsz akkor hiába megy át a pénz 5mp alatt a Transferwise csak nyitás után kezdi meg a pénz jóváírást.
Ezért lenne jó ha lenne banki adatokkal ellátott forint számlánk!
Remélem idén lesz. -
tomp
félisten
Nekem is hosszabb időt ír ki. Lehet mindenki megrohamozta a magyar TW-t az éjjel?
A Raiffeisenhez meg KELL érkeznie összesen 20mp alatt. 5mp van a feldolgozó banknál. A fogadónál viszont 10-15mp még belefér. Ha ennyi idő alatt nincs meg akkor a pénz visszamegy.
Nálam megérkezett. Kb 50perc volt. -
tomp
félisten
Azonnali utalás: 11perce utaltam és még semmi. "Várunk, hogy megérkezzen a pénzed"
Azt írja 1 óra múlva megérkezik. -
tomp
félisten
Androidos appban a GBP fogadás tranzakció részletei nem töltődnek be. Eddig a béta miatt nem volt jó. De már a stabilon vagyok és ugyan úgy hibát ír ki.
-
tomp
félisten
Frissült a stabil androidos app verziója. Nem béta! Új verzióval szintén nincs érkezett GBP tranzakció részletek.
-
tomp
félisten
-
tomp
félisten
Ha font számláról fontot utalnak font számlára akkor is számít, hogy a küldő eu-s vagy nem? Ezt nem tudtam!
Amúgy a küldő hivatalosan EU-s mivel magyar okmányt küldött el a TW-nak.
Számlakivonaton ott van a pénz érkezése. TW fiókazonosítóval, ügyfélnévvel. Akkor valami adatlekérési hiba van az appnál. -
-
tomp
félisten
App adatait is töröltem de semmi! Amit én utalok annak meg tudom nézni a részleteit. Amit én kapok azokat nem. Weben csak az utalás számát mutatja semmi többet.
Már az is furcsa, hogy ha küldenek GBP-t akkor az eddigi pár mp helyett 1-2 óra mire megkapom. A küldő fél is látja, hogy lassú a küldés. -
tomp
félisten
Egyik bejövő GBP tranzakció részleteit sem tudom megnézni! Mi lelte a TW-t?
Új hozzászólás Aktív témák
- Futás, futópályák
- OLED TV topic
- Tőzsde és gazdaság
- Lightyear - befektetési app
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Milyen autót vegyek?
- E-roller topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 9 Pro 64GB,Uj, Dobozaval,12 hónap garanciával
- ÜTÉSÁLLÓ 1TB-os SSD: ADATA HD710 100/100 csak 13 nap működési idő
- Samsung Galaxy S23 Fe 128GB,Átlagos,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S23 Ultra 512GB,Használt,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S25 Ultra 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Amazfit Active okosóra
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 9060XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó szép Nokia 7 Plus 64GB / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3685
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 3600 / RX 5700XT / 16GB DDR4 / 256 SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)