-
Mobilarena
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
sifarr
senior tag
Príma üzlet.
Jó, kipróbáltad és ment a Wise fizetés a qvik rendszeren keresztül. De ...!!!!
Ha nem vagy saját magad ellensége, akkor csak ott használd a Wise-os qvik-fizetést, ahol csak az a fizetési mód lehetséges és a bankkártyás nem.
Ugyanis azt biztos értékeled, hogy a Wise-nál nincs számlavezetési díj, éves kártyadíj, a forintutalások is díjmentesek, stb. De semmi sincs ingyen!
A Wise többek között abból a jutalékból is biztosítja az ingyenes szolgáltatásokat, amit a kártyás vásárlások után beszed (0,2 %). Ha ettől a jutaléktól megfosztod, ráadásul ő fizeti az emelkedő tr. illetéket is, akkor bizony megeshet, hogy a Wise is emelni kényszerül az árain, ahogy a bankok is teszik. Én ennek nem örülnék, gondolom, te sem.
Szóval maradjon csak kártya, ahol csak lehet!!! -
ACE-
addikt
Szerintem itt valaki valamit kever. Az Azonnali Fizetés logó már ott van egy ideje a Wise-ban, mert az AFR-hez csatlakozva azonnali utalásokat lehet benne végrehajtani. Az olyan QR kódokat is elfogadja, ami bankszámlaszámot tartalmaz, de ettől még nem lesz alkalmas a Qvik fizetésekre, az teljesen más elven működik...
-
zichie
senior tag
A magyar verziót még nem tudja a leírás alapján, csak svájcit és a szingapúrit: Hogyan fizethetek QR-kóddal?
"Mely QR-kódok támogatottak?
A Wise által generált QR-kódok mindig támogatottak. Olvass be egy Wise QR-kódot a Wise alkalmazás kamerájával, hogy kényelmesen fizethess egy másik Wise felhasználónak.
Támogatjuk a svájci QR-számla használatával történő fizetést minden Svájcban élő ügyfél számára. Azon dolgozunk, hogy ezt a lehetőséget minden ügyfél számára elérhetővé tegyük.
Támogatjuk a PayNow QR-kód használatával történő fizetést minden Szingapúrban élő ügyfél számára. Azon dolgozunk, hogy ezt a lehetőséget minden ügyfél számára elérhetővé tegyük.
Keményen dolgozunk azon, hogy hamarosan további QR-kódokat támogassunk." -
biker
nagyúr
na akkor mesélj már, mert el nem tudom képzelni, hogy fog működni, ha a pénztárnál kapok egy QR-t, beolvasom a telefonnal, és a tlefon rájön hogy telepítve van:
Wise, Barion Paypal, OTP, Unicredit, K&H alkalmazás, mi fog történni?
ja és kh két számlával, céges+magán, wise céges+magánerről sehol nem volt még tutorial
-
-
viktorhu
veterán
Annak idején a Gearbest topic tele volt ezzel a német postás problémával, az értékesebb vásárlásoknak állandó fekete lyuk ez a szállítási mód. Első körben a feladó tudja kerestetni a postával az eltűnt csomagot. Ha chargeback-et indítasz, akkor az eladónak azt kellene igazolnia, hogy te megkaptad a terméket. Én még csak OTP-nél csináltam ilyet, ott azonnal jóváírták a pénzt a hitelkártyára, és csak azután nyomoztak.
-
pictigjis
őstag
ha az eladó jóhiszemű (és ezek szerint az, hiszen elkezdte az ügyintézést), meg kell várnod, amíg ő kap kártérítést a német postától, amiből kifizet téged. nem nagyon látom, mi alapján kéne a wise-nak visszaadni a pénzedet, vagy egyáltalán milyen alapon tudná. ők nem a paypal, ahol viszont létezik ilyen vásárlói védelem
-
g@bo
nagyúr
-
-
Somatom
veterán
-
merqree
őstag
A kapott e-mail szöveget másoltam be.
En sem tudom mit takar a szöveg.Miért történik ez?
Sajnos az utóbbi hónapokban a szolgáltatásunk biztosításának költségei növekedtek Magyarországon az árfolyam ingadozásai és az új helyi adó miatt. Ahhoz, hogy ezeket a megnövekedett költségeket fedezhessük, nekünk is meg kell emelnünk a díjainkat.Sajnáljuk, tudjuk, hogy ez nem túl jó hír. Amint lehet, újra csökkentjük a díjakat.
-
6120
tag
OTP-től még sosem kaptam linket emailen. Én nem aggódom, megnéztem h hová mutat. És írták is, hogy ha aggódás van, akkor a fiókból inézheted...
Az egy darab kérdéssel van gondom. Milyen infórmációtartalma van annak, hogy mire használom a szlát? Illetve mire elég nekik az, hogy azt válaszoltam, h pénzváltás/továbbutalás? További kérdés nem volt. -
István89
tag
Nem tudom, hogy a support vagy a mai frissítés, de support-nak jeleztem a hozzáadás problémát és most jött egy frissítés és az új verzióval a Gpay hozzáadása most már automatikusan ment, az adatokat nem nekem kellett megadni a Visa virtuálisnál, hanem egyből beírta. A SMS hitelesítés után rögtön hozzáadta. Email is jött róla.
A MasterCard kártya továbbra se megy, ott be kell pötyögni a számot és a lejáratot is a CVV kóddal együtt, de így se megy, érintéses fizetést nem lehet beállítani. Amúgy azt írták, hogy jelenleg csak Visa kártyát adnak fizikai kártya esetén is, nincs választási lehetőség.
-
István89
tag
Igen, nálam is megjelent, viszont én már nem tudom engedélyezni az érintéses fizetést. (új virtuális Visa kártya). Ha kattintok, akkor Google Pay app jön elő és be kell írnom a kártyaszámot manuálisan, ezután hozzáadja, de érintéses fizetés nem beállítható, azt írja a Google, hogy vegyem fel a kapcsolatot a kártyakibocsátóval. Valószínűleg azon dolgoznak, hogy egy kattintással hozzáadható legyen, mint Revolut vagy a Curve esetében.
-
Oliverda
titán
Ja, 1700 forintért, miközben majd ingyen kapom amikor nyáron lejár a régi.
Egyébként, ha lehetne csak virtuális kártyát kérni (jelenleg úgy fest, egyelőre nem lehet), akkor Curve-vel párosítva okafogyott lenne a fizetős fizikai.
zsero: Szerintem sehogy, mivel nem lehet TWD-s egyenleged. Erre inkább a PayPal lehet megoldás.
-
viktorhu
veterán
Nem, a Transferwise vezeti a számlát, saját bankkódot kapott:
https://www.mnb.hu/penzforgalom/az-mnb-mint-penzforgalmi-hatosag/hitelesito-tabla
12600016 TRWIBEBB TransferWise Europe SA 1000 Brussels, Marnix Avenue 13-17
-
Oliverda
titán
Az összes magyar banknak is az MNB biztosítja a működéshez szükséges alapvető rendszereket, illetve hozzáféréseket. Inkább az lehet a gond, hogy néhány, elavult rendszerrel és/vagy lusta szakemberekkel rendelkező banknál nem frissültek időben a szükséges beállítások és adatbázisok.
-
vnorbi
aktív tag
Kipróbáltam, nekem működik az utalás OTPdirektből és a régi SmartBankból is az új TW számlaszámra. Tegnap nem néztem, lehet, hogy azóta frissítették a rendszerüket.
Ezt nem kifejezetten neked írom, hanem általánosságban, hátha érdekel valakit: portfolio.hu-s cikk néhány részlettel a fizetési rendszerünkhöz történő csatlakozásukról.
-
vnorbi
aktív tag
Akkor nem feltétlenül baj, hogy elakad, mert ha valamiért nem belföldinek gondolja, akkor most ez a jobb megoldás, mint külföldi forint átutalásnak azonosítsák, és menjen rá a horror díjszabás (az én csomagomnál egy ilyen minimum 2770 forintba kerül).
Viszont az alapján, amit írtok (és a TW is ír a helpben), az utalás az AFR-ben közlekedik, tehát mégis belföldinek kell lennie, úgyhogy szólni kellene az OTP-nek, hogy ismerje fel a számlaszámot minden rendszerével, és megfelelően kezelje.
-
cocka
veterán
De ha valójában külföldi, valahogy mégiscsak megoldják, hogy GIRO-n keresztül menjen és belföldinek látsszon.
Csak nekem itt felmerülnek olyan gondolatok, hogy ha van valahol egy számla, akkor annak technikailag akármilyen formátumú és típusú is lehet a számlaszáma?
Vagy pl. a Curve-nél is. Tehát létezik egy akármilyen bankkártya, amihez lényegében bármilyen számla rendelhető? Mert a hozzárendelt bnakkártyák révén mégiscsak több számlához férhetsz hozzá egy kártyával.
-
KTU
addikt
Ha nem írod be én is a megszokott számra utaltam volna.
Mivel én is először utalok megszokásból, és csak utána hozom létre Transferwise-ban.
Most kíváncsiságból megnéztem.Változott Transferwise HUF egyenleg feltöltés számlaszáma:
12600016-23495011-00334694IBAN: HU21126000162349501100334694
Paper form: HU21 1260 0016 2349 5011 0033 4694To find the BIC based on the bank name, please use the search form for international BICs.
Bank: TransferWise Europe SA
Marnix Avenue 13-17
1000 BrusselsThis BIC code is not listed in the SCL reachability directory, so we cannot report whether SEPA Direct Debit/B2B/COR1 are supported.
Last update of the BIC data: 31. 8. 2020 (August 31, 2020).
"Tagsági szám" nem változott.
Remélem működik még párhuzamosan valameddig a régi szám.
Ha már nem működik, egyszer csak visszakapod, nem tudom sajnos mikor. -
Stanlee
őstag
Tegnap a kovetkezo volt:
Raiffeisen szamla => TW Raiffeisen szamlaja: 14:51-kor utaltam, 16:03-kor lett a TW-os HUF szamlamon jovairva. Instant konvertalas EURO-ra es kiutalas comdirect-es EUR szamlara 16:43-kor, megerkezes par masodperccel kesobb a nemet szamlara.
Szerintem Nemetorszagban keves bank nincs rajta a sepa instant payment-en, lehet, hogy pont egy ilyet fogtal ki. A hivatalos elektronikus utalasi ido 1 banki munkanap, tehat holnapra legkesobb ott kellene, hogy legyen.
-
Igen az cégen belül. Az a gond hogy az itteni bankok nem igazán szeretik a versenytársakat, főleg azokat amelyek hatékonyabbak náluk, mert olcsóbban üzemelnek. A bankfiók hálózat nem költséghatékony, a +adók, itt ez az új rendszer költsége, stb. de ezek ellenére nézd meg a magyar bankok nyereségességét. Hogyan, miből, kiből szedik össze?
-
Én meg remélem nem. Csak gondold el milyen +költségeid vannak egy magyar bankszámla esetén, amit te fizetsz és amit a bank fizet.
De kértek és nem kaptak Magyarországon engedélyt erre Napközben 1 órán belül megy a dolog. Nincs különösebb haszna és lehet előre gondolkodni és nem biztos hogy könyvelnék a nap 24 órájában. -
cocka
veterán
Úgy láttam, mintha zlotys számla már lenne.
Mármint az már "fogadóképes".
Amúgy a budapesti ügyfélszolgálaton (ha az egyáltalán?) mit lehet elintézni? Valahol a Váci úton vannak állítólag. Vagyis ha jól látom a Váci út és a Visegrádi utca között. Valami Promenade Gardens vagy mi.
-
merqree
őstag
-
De te még EU-s állampolgár vagy aki küldi az meg lehet hogy nem. Valami változásnak lenni kell, nem véletlenül váltottak ki engedélyt az EU-ban is pénzügyi tevékenységre. A GDPR sem vonatkozik az EU-n kívüliekre, akár adatcsere probléma is lehet. Persze nem tudhatom.
De akkor lelassult a rendszer csak úgy, bár nem tudom hogy mi az ami hiányzik neked. A számlakivonatot is megnézted? Ott sincs rajta amit szeretnél látni? Ha nincs akkor megválztozott a rendszer. -
Azt hogy magyar regisztrációval is lehet használni az NFC fizetést. Az utalás bankkártyáról valamelyik Pay-el az nálam nem NFC-s fizetés. A Transferwise utalást emleget.
De Illyeneket olvasok az oldalon:
Jelenleg az Egyesült Királyságban, az Európai Gazdasági Térségben (EEA), Ausztráliában, Új-Zélandon, Svájcban és Szingapúrban gyártott TransferWise kártyák nem működnek az Apple Pay szolgáltatással.Hol tudom használni a Google Pay-t a TransferWise kártyámmal?
Jelenleg kizárólag akkor tudod használni a Google Pay-t, ha lakcímed Ausztrália, Belgium, Csehország, Dánia, az Egyesült Királyság, az Egyesült Államok, Finnország, Franciaország, Horvátország, Írország, Lengyelország, Németország, Norvégia, Olaszország, Spanyolország, Svájc, Svédország, Szingapúr, Szlovákia vagy Új-Zéland területén van
Miért nem működik az érintés nélküli fizetés a TransferWise Mastercard betéti kártyámmal?
3. Ha az Egyesült Államokban kaptad meg a kártyádat. Ha a kártyát az Egyesült Államokban gyártották, egy ideig még nem fogod tudni használni az érintés nélküli fizetési módot. De ha van Apple Pay, Google Pay vagy Samsung Pay alkalmazásod, ezekhez hozzáadhatod a kártyádat, és a telefonoddal tudsz érintés nélkül fizetni (akkor, ha a kártyát az Egyesült Államokban gyártották).
Itt is csak USA kártyára utal, az enyém angol a szám alapján. -
Akkor az OTP automata nem ismeri fel, de UK kártya nem magyar. Még mindig azt írja a TW hogy NFC üzemmód nincs, így lehet hogy az automata szoftvere nem tudja azonosítani, mert ez a fajta kártya nincs felsorolva.
És Google Pay-nél is utalást emleget, nem automata használatát.
De itt sincs Magyarország felsorolva.
Find supported payment methods for contactless purchases
You can use your phone to pay wherever contactless payments are accepted.
És novemberben még ezt írták, de lehet hogy van újabb:
At the time of writing, Google Pay is available for TransferWise customers living in Belgium, Croatia, Czech Republic, Denmark, Finland, France, Germany, Ireland, Italy, Norway, Poland, Slovakia, Spain, Sweden, Switzerland, UK, and the US. -
zichie
senior tag
Az, hogy lesz-e magyar TW számlaszám, az már nem (csak) a Transferwise-tól függ, úgy tudom, hogy ők megtették a szükséges lépést, elindították a folyamatot ezügyben, már csak az a kérdés, hogy összejön-e nekik. Sajnos december óta erről nincs infó. Ha még folyamatban van az ügy, akkor van remény, hogy rövid időn belül lesz magyar számlaszám. Ha már lezárult az ügy, akkor vélhetően elutasították a csatlakozási szándékukat. Persze ez utóbbi sem jelentheti azt, hogy feladják.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Bomba ár! Dell Latitude 3590 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest