- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Magisk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Sony Xperia Z2 - esszencia
-
Mobilarena
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
sifarr
senior tag
válasz
dredjudge84 #6269 üzenetére
Ja és ha a wise ennyire figyel a dolgokra, az itthoni bankok miért nem teszik ugyanezt?
A hazai bankoknál más az eljárás. A gyanús ügyletek esetében jellemzően nem tiltanak, hanem a hatóságok felé jelentenek. Azután a hatóság eldönti, hogy mi legyen.Általánosságban pedig nem értem a mostani "hisztériát". Továbbra is kérdés, hogy az ügyfélszámhoz, a tranzakciók számához viszonyítva milyen arányban vannak megállítások, igazolások, stb. Nem hinném, hogy ez olyan arányú lenne, hogy a napi használatot akadályozná. Az ügyfelek elsöprő többsége nem találkozik vele. A Wise egyébként is másodszámlának való és nem elsődlegesnek.
Másik szempont, és ez az én feltételezésem.
Érzékelhetően terjednek az online csalások, amikor a csalók megszerzik egy számla hozzáférési adatait és leürítik a számlát. Ilyen esetekben a banknak, szolgáltatónak lényegében nincs kártérítési kötelezettsége.
Ennek kivédésére is lehetnek a Wise oldaláról védőalgoritmusok. Inkább megállítanak egy a szokásostól eltérő utalást - főleg kiuró összeg esetében -, minthogy utólag vita keletkezzen az ügyféllel.
A hazai bankoknál is lehetnek ilyen védőintézkedések. A napi utalási limitet én ilyennek tekintem, hiszen korlátozza egy jelentősebb egyenlegű számla leüríthetőségét. A CIB-nél pl. a napi utalási limit szabadon módosítható a nulla és a max. kereten belül. A bank az ügyfél számára teremt ezzel lehetőséget a megelőzésre.
Mivel a Wise-on jellemzően nem 10-100 milliós pénzek parkolnak, ezért - ismétlem, az én feltételezésem szerint - kisebb összegű tranzakcióknál is bejelezhet a védelmi rendszer, jöhet ellenőrzés. Ha a program "megtanulja" az ügyfél szokásait, kialakítja a felhasználói profilt, akkor ennek a valószínűsége csökken. -
válasz
dredjudge84 #6269 üzenetére
"rohadtul semmi közük hozzá"
Hogy mi?
-
Oliverda
titán
válasz
dredjudge84 #6264 üzenetére
"Senki nem tudja mi miért van."
Kb. mindenki tudja és érti, csak te nem tudod vagy akarod felfogni: [link]Ha így sem érted, akkor azon én már nem tudok segíteni...
-
Somatom
veterán
válasz
dredjudge84 #6264 üzenetére
Mondjuk, a kiutalások vizsgálata számomra is fura. A pénz forrását kéne vizsgálniuk. Ha azt írom, hogy hálából utalok tízmilliót Gipsz Jakabnak, mert kimentett a jeges Dunából, akkor azzal mit kezdenek?
-
Oliverda
titán
válasz
dredjudge84 #6262 üzenetére
Már minden szerepel a topikban, többször is.
"Hol van az leírva, hogy pl ezt vagy azt ne csináld, mert zárolni fognak?"
Komolyan gondolod, hogy publikáljanak ilyen bizalmas információkat? Akkor semmi értelme nem lenne az egész rendszernek, mert egyszerűen ki lehetne játszani.Én is kaptam már utalásokat Wise-ra közleménnyel és egyet sem állítottak meg. Sőt, még egyáltalán semmilyen átutalást nem stoppoltak, pedig külföldről is jött már néhány darab. Nem csak a közleményt nézik és nem is csak az összeget. Számlatulajdonos adatai, küldő adatai (magán v. jogi személy, ország, bank, stb.), előzmények, összeg, közlemény, pénznem, illetve ezek mindenféle kombinációját.
-
törölt tag
válasz
dredjudge84 #6245 üzenetére
Volt más is aki a vállalkozását wise-ról intézte, sőt kérdezett is róla pl egyéni vállalkozó ként és vállalkozói számlára irányították át. Ez sem egyedi, ebből a szempontból...
Azért ilyen esetekben egy telefonszám nagyon hasznos lenne...
Valószínűleg nem hiába akarja a Revonál is, hogy legyen hazai felügyelet alatt... az MNB (egyéb érdekek mellett esetlegesen).
Wise ugye jobban kötődik, mert ha nem túl együtt működő akkor gondolom ugorhat a hazai számla... - ha sok ilyen eset történne... -
Somatom
veterán
válasz
dredjudge84 #6254 üzenetére
Sztem amit leírtam, abban benne van a véleményem. Nem okos dolog fájdalomküszöb feletti pénzt tartani fintech -nél.
-
Somatom
veterán
válasz
Mindenben van kockázat és ennek a kockázatnak az arányában kell használni. Egyik fintech -ben sem bízok. A havi elköltőst forgatom át rajtuk. Ha bukik, nem dőlök a kardomba. Ha lehet, akkor telóval fizetek, de mindíg van nálam kártya, meg kp.
-
Oliverda
titán
válasz
dredjudge84 #6250 üzenetére
Bocs, igazad lehet. Akkor egyszerűen csak egy csokor hülyeséget írtál le.
-
Oliverda
titán
válasz
dredjudge84 #6248 üzenetére
Akkor nem értem a fenti rinyálást.
-
Oliverda
titán
válasz
Ha ennyire rossz, akkor miért nem használsz másik számlát?
-
CsME
újonc
válasz
dredjudge84 #6193 üzenetére
Valóban igazad van.
Javasoltam neki a mai levelemben (minden ap kapnak 4db-ot), hogy ne vindikáljanak maguknak hatósági jogkört.
Ha valami bűzlik nekik, akkor az arra illetékes hatósághoz jelentsék be a gyanujukat és majd az kivizsgálja.
ŐK NEM NYOMOZGATHATNAK, MINŐSÍTGETHETNEK.
Pénzt küldenek és fogadnak a megbízásaim lapján. Ezért a cég fizeti a díjukat
Kb mintha a mekiben kifizeted a rendelésed elvitelre, de nem adják oda csak, ha megmondod kinek viszed, mióta éhes, evett e már Börgerben.VICC.
ROSSZ VICC. -
CsME
újonc
válasz
Igen megírtam neki, hogy érzlékeny adatok.
Nem reagáltak rá és további adatokat kérnek.
pl előző 3 havi bankszámlakivonatokat (más banktól).
A sajátjukat nem fogadják el (pedig az átutalásainkhoz még a számlákat is feltöltöttük szépen rendben)
Lizingeket, béreket, bérleti díjakat és egyéb folyó kiadásokat (pl majd némi adót) kell fizetnünk, gondolom majd Bretz Győző ügyvezető úr majd megmagyarázza annak a "pár" kollégámnak, hogy miért nem kapnak fizetést egy rendesen (14éve) működő vállalattól.Jönnek bejövő utalásaink is, amelyekkel nem tudom mi lett, mert jóvá nem írták őket.
-
Ygg
senior tag
válasz
Sziasztok!
Valahol azt olvastam, lehet virtuális kártyát fizikai nélkül is igényelni.
Ez igaz?
Én nem találom.Illetve Wise kártyához tudtok ajánlani valami lehetőséget vásárlások utáni visszatérítésre?
Köszönöm!
-
Startech
csendes tag
válasz
dredjudge84 #6165 üzenetére
Megkérdezhetem hogyan lehetséges? Úgy gondolom olcsóbb mint amit utalással vonna a bank. Nem hitelkártya ahhoz en csóró vagyok. Sima otp s bankkártya.
-
Oliverda
titán
válasz
dredjudge84 #6165 üzenetére
Meg a bankja oldaláról is lesz, ha pl. Erste hitelkártyával tölti fel.
-
Noxy
veterán
válasz
dredjudge84 #6163 üzenetére
Akkor igényeljen b..kártyát.
Egy nyomorult b.. kártya topupnál miért kell a sz.. kell keverni? -
Rick4
félisten
válasz
dredjudge84 #6064 üzenetére
Le van írva a wise oldalán, hogy működik a rendszer, még csak ötletelni se kell róla.
-
Noxy
veterán
válasz
dredjudge84 #6059 üzenetére
amiből indult az egész beszélgetés.
Forrás amiből indult:
Matolcsy elvtárs rá tudja tenni szőrös mancsát a Wise-on lévő pénzünkre? #6032
Bakker, már csak azt áruld el, mi köze van Matolcsy elvtársnak a NAV-hoz? -
Oliverda
titán
válasz
dredjudge84 #6050 üzenetére
Az MNB biztosan nem fér hozzá.
-
Noxy
veterán
válasz
dredjudge84 #6039 üzenetére
Igen bakker ráteszik a kezüket a "mosott pénzre", de nem arra, ami legálisan, adózottan, igazoltan pld ingatlaneladás után került a b..számlára.
-
hockeyapu
senior tag
válasz
dredjudge84 #6036 üzenetére
Kicsit bővebben,mert erről lemaradam !
-
Oliverda
titán
válasz
dredjudge84 #6036 üzenetére
Kinek szorosabb a micsodája a kivel?
-
Rick4
félisten
válasz
dredjudge84 #5878 üzenetére
Én csak a tényeket tudom sorolni..
-
Rick4
félisten
válasz
dredjudge84 #5874 üzenetére
Minden héten jön MPL futár, mindig telefonnal fizetünk.
Olyat ne állíts, ami nem úgy van. [link] Fizethet bankkártyával vagy készpénzzel. -
zichie
senior tag
válasz
dredjudge84 #5832 üzenetére
Visa-val az a gond, hogy bolti fizetésnél úgy kb. minden ötödik érintésmentes fizetés sikertelen, MC esetében ilyen nem nagyon volt.
-
Oliverda
titán
válasz
dredjudge84 #5839 üzenetére
Lottózóban és szerencsejátékos MCC-re állított dohányboltos terminálnál biztosan fel fogja számítani a 2%-ot, akárcsak Revolut és hasonló tárcák egyenlegeinek feltöltéseinél.
-
Oliverda
titán
válasz
dredjudge84 #5832 üzenetére
Az elmúlt kb. egy hétben többször is volt már róla szó: januártól 2%-os felár bizonyos HUF tranzakcióra.
-
UberMutant
őstag
válasz
dredjudge84 #5803 üzenetére
https://www.con.hu/nem fintech
-
jbnd-007
tag
válasz
dredjudge84 #5803 üzenetére
Annak semmi köze a fintechhez, sima magyar brókercég. con.hu címen megtalálod.
-
törölt tag
válasz
dredjudge84 #5796 üzenetére
Lehet... De ugyan az van a hazai bankoknál, vagy ha vmelyik környező országban nyitnál számlát... Wise-nál meg ők maguk is írják, hogy hát... lehet így jártál... ha az lenne... nem túl biztató... nincs semmire garancia ugye... múltkor ki lett tárgyalva vhol...
Persze mindenki ott tartja ahol akarja
vki arany tömbben elásva
Abban egyetértek, hogy a bizalmat lehetne még fokozni
-
törölt tag
válasz
dredjudge84 #5756 üzenetére
-
törölt tag
válasz
dredjudge84 #5754 üzenetére
Én régebbi banki számlákra írtam azt. Régen tényleg kértek havidíjat ilyesmiért. Mostanság azért valószínűleg ritka.
Zennél a pénz feltöltésre gondoltam pl. (fizetős lett stb).
-
Bogyi007
veterán
válasz
dredjudge84 #5726 üzenetére
Nálunk az volt a gond hogy akkor vettünk amikor kvázi a legdrágábban lehett venni forintból eurót. Aztán derült égből villámként rá másfél napra reggelre közel 20 forintot javult a forint....
-
losslessonly
csendes tag
válasz
dredjudge84 #5685 üzenetére
Megerősítem, pár napja utaltam Wise->OTP magánszemély számlára és 0 Ft utalási díjat írt a szokásos fix 85 Ft helyett. Gondoltam rendszerhiba. Az utalás átment. Hogy esetleg később rájönnek és levonják, majd kiderül. Vagy ha 0 Ft lett a díja, akkor éljen, de nem értem ebben nekik mi az üzlet.
-
törölt tag
válasz
dredjudge84 #5685 üzenetére
A küldés Wise-ról, vagy a küldés Wise-ra? (utóbbiért eddig sem kértek). Máshol nem emeltek vmit?
-
VikMorroHun
őstag
válasz
dredjudge84 #5673 üzenetére
Szintén, csak nem múlt héten volt, hanem 1-2 hónapja. Azóta a hibát is javították.
-
pdr755
aktív tag
válasz
dredjudge84 #5658 üzenetére
Köszönöm, akkor holnap ezt adom meg a postán.
-
axioma
veterán
válasz
dredjudge84 #5654 üzenetére
szla vagy kartya a neveden nelkul minimum nemtrivialis
-
törölt tag
válasz
dredjudge84 #5654 üzenetére
Nyitni tudsz... csak nem tudsz bemenni egy bankfiókba fizetni a bankszámládra...
Amit egy közeli banknál pl megtudsz tenni. Így csak az utalás marad... legalább 1 alkalommal saját számláról...De hány story van amikor közös kártya/számláról nyitottak fintechznél, és később zárták a számlájukat be... - adott cég.
-
törölt tag
válasz
dredjudge84 #5624 üzenetére
Még el sem kezdte. #5620
De amire neki kell egy egyszer használatos + sima kombo jobban megérné... -
S@c@
őstag
válasz
dredjudge84 #5599 üzenetére
Nekem sincs fizikai kártyám, mégis van wise digitális kártyám. Már nem szükséges!
-
törölt tag
válasz
Pár hónapja lett egy wise fiók regisztrálva, nem kellett fizikai kártyát kérni, simán lehetett virtuálist, és azzal feltölteni a Revo-ra. Lehet a cikk nem lett frissítve. De ez a gyakorlati tapasztalat.
-
Bogyi007
veterán
válasz
dredjudge84 #5597 üzenetére
Nincs fizikai kártyám és a Google Pay alá Virtuálisat adtam hozzá biztosan (tegnap a kérdésemre kapott válasz után)...
-
válasz
Lehet, hogy nemrég változott, mert én kb fél éve még fizikai kártya nélkül igényeltem virtuális kártyát, és hónapokig nem is volt fizikaim.
-
Oliverda
titán
válasz
Nyilván többen is pont ugyanazt kamuzzák, mert épp nincs jobb dolguk...
-
Oliverda
titán
válasz
A gyakorlat mást mutat...
-
Oliverda
titán
válasz
dredjudge84 #5595 üzenetére
-
válasz
dredjudge84 #5566 üzenetére
Milyen telefonod van?
-
Oliverda
titán
válasz
dredjudge84 #5512 üzenetére
Csak annyi köze van hozzá, hogy az adott ország nemzeti bankja biztosít hitelt a kártalanításhoz, mint ahogy az itthon is történt még tavasszal: [link]
-
Oliverda
titán
válasz
dredjudge84 #5464 üzenetére
A Zennél nincs névre szóló magyar számla, hamarosan pedig már a kártyás feltöltésért is fel fognak számolni díjat.
-
tomp
félisten
válasz
dredjudge84 #5448 üzenetére
Pontosan!
Zótépéhez megy a fizum. Aztán megy tovább Wise-ra. Igaz a megtakarításomat átrakom svájci frankba. 1hét alatt szépen hízott is az értéke... -
hockeyapu
senior tag
válasz
dredjudge84 #5448 üzenetére
Mé'? nem az otpő a legjobb ?
-
UberMutant
őstag
válasz
dredjudge84 #5397 üzenetére
irtó nehéz megtalálni ám,, gyk 88ft a díj
https://wise.com/price-change/borderless-send?source=HUF&target=HUF&payInMethod=BALANCE&sourceAmount=16307711&priceChange=2022-august-reprice -
HoTDoG
tag
válasz
dredjudge84 #5390 üzenetére
Benne van a link a levélben amiben értesítenek a változásról.
Mutassatok egy hagyományos bankot, ahol így meg tudod nézni minek mennyi a díja, hogyan fog változni és nem úgy mint #5386 -
merqree
őstag
válasz
dredjudge84 #5382 üzenetére
Mindig kiírja, hogy egy-egy utalásnak van váltásnak mennyi a díja.
-
válasz
dredjudge84 #5372 üzenetére
Fagyasztani lehet (az a zárolás magyarul?), de az még nem biztos hogy elég a díj elengedésére, sőt, gyanítom, hogy nem.
-
válasz
dredjudge84 #5370 üzenetére
Nem látok az appban lehetőséget a fizikai kártya megszüntetésére, mármint a nélkül, hogy újat rendelnél.
-
válasz
dredjudge84 #5264 üzenetére
A "gondolom" nem elég ekkora összegeknél.
-
Oliverda
titán
válasz
dredjudge84 #5252 üzenetére
A Revolut bank. Náluk 100 000 euróig biztosítva van a pénzed.
-
dredjudge84
őstag
válasz
dredjudge84 #5242 üzenetére
Közben megtaláltam.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
dredjudge84 #5240 üzenetére
Sokszor volt már róla szó, h a Wise nem bank, betétbiztosítás sem vonatkozik rá. Ők maguk is írják az oldalukon, h esetleges csőd esetén előfordulhat, h kevesebbet kapsz vissza, mint amennyi a számládon volt.
-
válasz
dredjudge84 #5220 üzenetére
Mert nem Magyarországon bejegyzett bank.
-
n@p@lm
őstag
válasz
dredjudge84 #5192 üzenetére
Szerintem igen, de nem tudhatom biztosan...
-
n@p@lm
őstag
válasz
dredjudge84 #5190 üzenetére
A Kiszámolós esetben nem saját számlára utalt ki a delikvens hanem egy építőipari cégnek.
Nálam saját számláról saját számlára menne a pénz (olyan 4000 euro, ami az évek alatt jön össze). -
UberMutant
őstag
válasz
dredjudge84 #5143 üzenetére
írd meg wiseéknak , és majd elmodják, hogy ezt ne csináld
-
UberMutant
őstag
válasz
dredjudge84 #5129 üzenetére
tényleg ezt olvastad? hol?
-
zerodot
aktív tag
válasz
dredjudge84 #5053 üzenetére
Nincs sorrend, mindenkit ki kell fizetniük 10 napon belül.
-
zerodot
aktív tag
válasz
dredjudge84 #5050 üzenetére
Bele van kalkulálva, hogy több bank egyidejű becsődölésének kicsi az esélye...
"While an individual DGS might cover a large notional amount of covered deposits, the possibility of multiple large bank failures occurring at the same time is very remote. Therefore, the amount of available financial means needed has been set to ensure that sufficient funds are available to deal with most failures, while not taking too much money out of the financial system for an eventuality that occurs rarely."
Amúgy ha kevés lenne az alapban a pénz a kifizetésekhez, akkor feltöltik, pl. a többi bank befizet még, de akár kölcsönt is vehet fel az alap. Szóval nem az van hogy széttárják a kezüket, hogy elfogyott a lóvé, nem kapsz semmit. Az egész arra van kitalálva, hogy az állampolgárt védje, ez az elsődleges szempont, úgyhogy tényleg nagyon nagy bajnak kellene történnie, hogy ne juss a pénzedhez. -
merqree
őstag
válasz
dredjudge84 #5050 üzenetére
"Az OBA vagyona
Az OBA működését és a kártalanításra szolgáló vagyont a hitelintézetek rendszeres befizetései és az annak befektetéséből származó hozam fedezi. Emellett az OBA feladatai teljesítéséhez hitelt is felvehet, és kötvényt is kibocsáthat, amelyek visszafizetésére rendkívüli díjfizetést rendelhet el a hitelintézetek számára. A betéteseknek törvény szerint járó pénz kifizetésének nem lehet pénzügyi akadálya: az OBA hitelfelvétele, kötvénykibocsátása mögött szükség esetén ott áll a magyar állam garanciája."Sajnos wikipédia cikkből.
De úgy tudom, hogy a bankok dobják össze.
Kb olyan, mint a KGFB, amit mindenki fizet, de nem mindenkinek fizetnek mindent. -
Qtyii
aktív tag
válasz
dredjudge84 #5016 üzenetére
Gránit digitális bankszámla az is ingyen van.... (és ott van betétbiztosítas is)
-
Noxy
veterán
válasz
M.országon a MÁK nem utal nyugdíjat a Wise számlára. Csak Magyar székhelyű bankba mehet.
-
sifarr
senior tag
válasz
Külföldön élsz?
-
zsola400
senior tag
válasz
dredjudge84 #4960 üzenetére
Settings > Anti-Embrassment Mode itt két kártyát tudsz beállítani tartaléknak.
-
sajtos365
tag
válasz
dredjudge84 #4763 üzenetére
" Nekem kell utána fizetni adót?"
Igen, de a mikéntjét nem tudom.
-
Noxy
veterán
válasz
dredjudge84 #4747 üzenetére
Ez a ketfaktoros azonosítás, és ez nem működik.
Mert be van kapcsolva az emlékezz rám opció.
Ott van mellet a ?jel a körben és csak rá kellene kattintani és mindjárt látnád, hogy mi történik, ha bekapcsolod az emlékezz rám opciót. [kép] -
tomp
félisten
válasz
dredjudge84 #4751 üzenetére
Persze de ettől még nem az a 2faktoros amit te írsz.
2 faktor: jelszó és valamilyen másodlagos azonosítás.
Az ujjamat+sms az inkább parafaktoros belépés. SMS-t könnyebb eltéríteni. Ujjlenyomatolvasó által tárolt adatot nehéz ellopni. Ha el is lopják nem biztos, hogy elfogadná az app mert már azt is érzékeli ha törlöm az ujjlenyomatot és újra regisztrálom ugyan azt. Ujjlenyomat biztonságosabb.
Ennyi erővel lehetne ujjlenyomat+dns vizsgálat is csak ugye az utóbbi nincs meg rögtön. -
tomp
félisten
válasz
dredjudge84 #4747 üzenetére
Nem!
A kétfaktoros az amikor az appba való belépésnél kapsz sms-t VAGY ujjlenyomatot használsz!
Minden belépésnél meg kell adnod az ujjlenyomatot mint ahogyan ujjlenyomat nélkül minden belépésnél kapnál sms-t. Vagy/vagy.
SMS+ujjlenyomat együttes használata nincs. Bankoknál is vagy ezt használod vagy azt mivel az ujjlenyomat is már egy 2. faktor. Az első az maga a jelszó. -
törölt tag
válasz
dredjudge84 #4741 üzenetére
ujjlenyomat erősebb mint az sms vagy rosszul gondolom? (bár előbbit is el lehet lopni egyebek
)
-
Whworker
friss újonc
válasz
dredjudge84 #4583 üzenetére
Gondoltam erre már én is
De hogy tudom használni mikor blokkolták,ez az ami nagyon érdekes -
Ivy.4.Ever
őstag
válasz
dredjudge84 #4558 üzenetére
Bizony, felkészül, úgy hogy elfeljti a fintecheket és egy rendes bankkal intézi
Vagy szerinted hogyan lehet erre felkészülni? Miért a fogyasztónak kell a saját szarjukkal foglalkozni? A hszekben még több eset van. -
törölt tag
válasz
dredjudge84 #4538 üzenetére
Oké, légy ebben a hitben, ha boldog vagy. Külön nekem sem kellett menni, amikor ott jártam akkor intézték, említették. (nekem is régi számlám volt, egyik, és maradt is.). De bizonyára fotografikus memóriád van, és mindenre is emlékszel
Veled bizonyára kivételt tettek
-
törölt tag
válasz
dredjudge84 #4533 üzenetére
Miért nem kérdezel rá volt-e?
(Ha máskor nem akkor számlanyitáskor volt) Tőlem sem kérdezték, max az okmányokat frissítették, ha arra jártam. Ez pl pár hónapja volt, illetve tavaly. "Na nem baj, azért megnézzük, hátha változott" - totál más miatt voltam bent. ilyen dolgokat pl simán elfelejthet, vagy észre sem vesz feltétlenül főleg évek távlatából ilyesmire visszaemlékezni.
"(#4534) dredjudge84 "
Igen, ez azért van, mert ha már a törvény hatálya után nyitottál számlát, akkor már a számlanyitáskor, kérik ezt / kapsz egy papírt nyilatkozatot. A lényeg, hogy így vagy úgy de megtörténik/megtörtént. -
dredjudge84
őstag
válasz
dredjudge84 #4533 üzenetére
"Az egyeztetési kötelezettség nem minden lakossági ügyfél esetében áll fenn. Azok a számlatulajdonosok lehetnek érintettek, akik 2017 júniusa előtt létesítettek ügyfélkapcsolatot és akikről a szolgáltatójuk nem szerezte be a hiányzó adatokat (pl. okmánymásolatuk nem áll rendelkezésre)."
Még ezt találtam.
-
biker
nagyúr
válasz
dredjudge84 #4530 üzenetére
minden alkalom, mikor bemész, és a személyid ellenőrzik, az reseteli az időt, mikor kell menni.
Azoknak kell menni, akik NEM járnak bankba eleget, és menteni kell a személyes adatait újra. -
törölt tag
válasz
dredjudge84 #4523 üzenetére
Azt írtad, hogy voltál bent de nem sokszor. Nekem pl volt olyan, amikor bent voltam, vmelyik intézetnél, hogy rákérdeztek változott-e az okmány, vagy ilyesmi, akkor ha már itt vagyok frissítik. Vagy épp ha már bent vagyok, akkor töltsem ki. Biztos, hogy volt vmilyen nyilatkozat nálad, mert ha nem lett volna akkor zárolták volna a számlákat - attól függetlenül, hogy van forgalom rajta.
Nálam pl ahányszor voltam bankban mindig mondják, hogy számla csomagot kellene váltani... Én meg jól van az úgy... sokat ezzel nem tudnak kezdeni... max a fúziókor... talán... ha új alapra helyeznének mindent... de addig...
-
TrollBalint
addikt
válasz
dredjudge84 #4519 üzenetére
Unicreditnél be kell menni. Legalábbis nekem be kellett, pedig volt forgalom a számlán. Erste-nél meg nem, igaz a számla talán 2-3 éve lett nyitva, és kártya sincsen hozzá.
szerk: bocs, rosszul írtam némileg, a Unicreditnél elvileg volt lehetőség, elektronikusan is elintézni ezt, csak nekem lejárt a személyim és mindenképpen be kellett volna mennem.
-
törölt tag
válasz
dredjudge84 #4518 üzenetére
Nekem nem opt van, hanem másik bank, de ugyan úgy meg votl ez, sőt állam kincstárnál is. Ki kellett tölteni, hogy nem vagy közszereplő stb - itt számlanyitás, illetve törvényi változáskor 2017-18 körül talán. Ezért külön nem kellett bemenni, de ha intéztél ügye, akkro ezt is mondták mindjárt.
Lehet, csak szimplán nem emlékszel már rá.
-
Oliverda
titán
válasz
dredjudge84 #4518 üzenetére
Az nem erre vonatkozik. Mindenkinek kellett és kell, nem csak a kiemelt közszereplőknek. Ezen felül bármelyik pénzintézet bármikor bekérhet plusz dokumentumokat a pénz forrásának igazolására.
-
biker
nagyúr
válasz
dredjudge84 #4514 üzenetére
banknál mindenhol kötelező, úgynevezett tényleges tulajdonosi nyilatkozat.
Céges bankszámla esetén 2 évente, magán számlák esetén egyszer kötelező volt, azóta nyitáskor van kötelező nyilatkozat.A wise/revolut/paypal esetén X EUR/USD határig lehet névtelenül mocorogni, afelett kérik, mindenhol
talán 1000EUR volt valamikor egy összegben és 10.000€ össz egyenleg mozgás után jelzett, hogy nem nem -
Oliverda
titán
válasz
dredjudge84 #4515 üzenetére
Nem, mindekinek kötelező, illetve az volt: [link]
-
VikMorroHun
őstag
válasz
dredjudge84 #4510 üzenetére
Cib Banknál (is) minden ügyféltől bekérték az iratok másolatát pár éve, mert törvényi előírás volt.
Egyébként tegnap voltam küldöttgyűlésen. Megszavaztuk a tisztségviselőket, felügyelőbizottsági tagokat. Az egyik esetben teljesen más név volt a papíron, mint ami kellett volna. Páran jelezték, hogy ez így nem lesz jó, de azt mondták, nem érdekes, így is vállalja az illető. Ja, mondom, jól van. (Törvény szabályozza szinte az egész folyamatot, jegyzőkönyv készítést, a 350 milliós mérleg főösszegről szóló éves beszámolót, annak elfogadását, stb, de ezzel az aprósággal nem kell foglalkozni. Egyébként csak le kellett volna húzni a hibás nevet, és ráírni a papírra a helyeset.)
-
Ivy.4.Ever
őstag
válasz
dredjudge84 #4510 üzenetére
-
törölt tag
válasz
dredjudge84 #4500 üzenetére
Alapvetően ott koncentráltabb a Curve használok tábor,a még ha van átfedés is. Így többek lehetnek hasonló tapasztalatai, egy tipp volt...
net91
Curve-ra nem lehet pénzt utalni. Wise-n meg feltételezem volt neki. Így technikai jellegű lehet a gond.Ugye, a bolt és a wise kártya közé van beintegrálva a curve. Ergo bonyolítót lánc.
De ha mondjuk simán a Wise kártyával fizetve, utána sem ment volna, akkor kiderült volna, hogy a Wise-al van gond, vélhetőleg. Ha meg megy, akkor hogy a Curve-nál lehet zavar. De egyik sem 100% mivel bolti/banki elfogadói oldalon is lehet.Ezért én inkább ott kérdeztem volna meg.
-
net91
senior tag
válasz
dredjudge84 #4498 üzenetére
Utalj rá pénzt, hogy ne legyen fedezethiány.
-
kanyi51
senior tag
válasz
dredjudge84 #4500 üzenetére
Igen a kérdés jó helyen van. Csak épp választ nem biztos hogy kapsz.
-
Ivy.4.Ever
őstag
válasz
dredjudge84 #4452 üzenetére
Meg fogod kapni biztosan. Ennyi embernek technikailag nem lehet egyszerre kiküldeni levelet.
-
Ivy.4.Ever
őstag
válasz
dredjudge84 #4450 üzenetére
Ez egy email amit mindenki megkapott. Vagy lehet csak a hírlevelesek.
-
6120
tag
válasz
dredjudge84 #4428 üzenetére
Most adtam el egy lakást és az árát arra kértem; de nem volt fennforgás.
85m HUF -
merqree
őstag
válasz
dredjudge84 #4428 üzenetére
2019 óta van még csak TW számlám, de eddig nem volt gondom. A legnagyobb összeg, amit egyszerre “mozgattam”, 1,5millió HUF volt (befizetés, konvertálás, utalás)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gumi és felni topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- A OnePlus ellen biztonsági aggályok miatt indítanának vizsgálatot az USA-ban
- Opel topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi haladó szinten
- PlayStation 4
- További aktív témák...
- Eladó Apple Ipad Air 5 10 9 / M1 /WIFI + CELLULAR / 256GB Újszerű állapotban!
- GAMER PC RTX 3060 Ti 32GB RAM FULL HD / 1440p
- MSI Claw A1M 036 Konzol
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +Új RTX 3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP Prodesk 600 G3 mini PC i5 7500T / WIFI / 8GB DDR4 / 256GB SSD / Type-C / 3x DP
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged