-
Mobilarena
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
merqree #7632 üzenetére
Szlovákul többen? Angolul is be kell tudni adni.
A tanulság akkor nem kell ugrálni ide oda
Egyébként is felesleges évekkel ezelőtt ki kellett tölteni egy papírt, mert a külföldi bank is küld adatokat rólad.
"hanem hivatalos eljárás során az adott ország hivatalos nyelvén kell kommunikálni."
Oké, Vallonul vagy flamandul ki tud, emelje fel a kacsóját, mert a wise meg belga."Értem, hogy elvileg betétbiztosított, de ha csődbemegy a Revolut, akkor vajon hogyan fog a Litván nemzeti bank ennyi ügyfelet kártéríteni?"
Ennek meg van a jogi eljárása, ha a Revolut eszközállománya nem elégséges, akkor a litván nemzeti bank áll helyt. Ha nincs elég pénzeszköze, akkor a Európai központi bank segíti ki. Végső soron pedig a bankok fizetik meg a biztosítás költségeit. Egységes szabályozás van erre az európai unióban. Litvániában a revolut ügyfeleinek csak egy része van. Más ügyfelek Írországhoz, Angliához, vagy más részleghez tartoznak.Ilyen védelmet a wise nem biztosít. Az is előfordulhat, hogy a wiseal minden rendbe, csak épp a bank ahol tárolja a pénz csődbe megy.
-
sifarr
senior tag
válasz
merqree #7633 üzenetére
Neked melyiknél sikerült nyitni számlát?
Egyiknél sem, de meg sem próbáltam.Viszont ez a kettő foglalkozik olyan magyar ügyfelekkel, akiknek helyben se címe, se munkahelye, se semmi. Nem véletlenül van magyar nyelvű oldaluk, a Bank Burgenlandnál pedig magyar ügyintézők is vannak, biztos a másiknál is.
Én euróra a Wise számlát használom. Tízezerig ott sem féltem a pénzemet, nem zavar a betétvédelem hiánya. Fölötte pedig már egyébként nem banknál érdemes tartani. -
Oliverda
titán
válasz
merqree #7635 üzenetére
Nem, nem az adott ország hivatalos nyelvén kötelező kommunikálni, ergo feleslegesen hivatkoztál erre ellenérvként.
fatal: Pont úgy, ahogy az MNB kártalanította a Sberbank ügyfeleit: az erre elkülönített alapból. Ha ez nem lenne elég, akkor a Litvániában bejegyzett bankoknak kell kiegészíteni az összeget. És senki ne gondolja, hogy ilyen esetben levelezgetni kéne bármelyik féllel is.
-
fatal`
titán
válasz
merqree #7629 üzenetére
A Revolut ugyan bank, de én oda se tenném a pénzem így.
Értem, hogy elvileg betétbiztosított, de ha csődbemegy a Revolut, akkor vajon hogyan fog a Litván nemzeti bank ennyi ügyfelet kártéríteni?
És ott van még a kavarás a könyvvizsgálatukkal is, nem túl bizalomgerjesztő.
-
törölt tag
válasz
merqree #7279 üzenetére
Én értem, hogy üzleti fiók, de normál banknál nincsenek ilyen zárolások, vagy ha mégis eltudod őket érni. Nem várni arra, hogy na válaszolnak, nem válaszolna mi is lesz most. Görcsölni. Ezért sem ajánlják nagyon a Revolut üzleti csomagját sem.
Van ismerős aki a wise-t használja, de csak utalásra céges szintén. Neki is kellett egy hazai bankszámla mellette volt a wise mint spórolás. De ha nála történik valami a pénzen nem ragad bent. Nem érdemes mindent egy lapra feltenni.
#7278 Rick4
"Én autóalkatrészekkel foglalkozom"
Biztos vagyok benne, hogy mindent meg lehet oldani, a szankciók árát meg a végfelhasználó fogja fizetni, hogy ilyen olyan módon, keresztül jut ide a termék. Autóiparban is van cég ami jelképes összegért "eladta" a gyárát visszavételi opcióval.Valamelyik skandináv ország is visszatáncolt oroszokhoz, mert elfogytak a készletek és az üzlet az üzlet... Egy dolog a színház és egy dolog az üzlet, gazdaság. Mindenre van megoldás, csak drágább lesz.
Legtöbb dolog arra jó hogy szívassák az átlagembert, a nagyok azok úgyis tudják, hogy kell kijátszani, esetleg más kompetenciák is rendelkezésre állnak.
Meg van néhány futóbolond is, akik bőröndben tartanak otthon euró milliókat, de az égvilágon semmi bajuk nem történik... sőt még nyomogathatják továbbra is a gombokat, elítélve mindenkit, hogy milyen korrupt... ennyi a pénzmosásról...
A Bankfiókba bemenni szerintem azért más kategória, mert van személyes kapcsolat, utána tudnak nézni, intézkedni, ha meg jó vagy kiemelt ügyfél vagy még inkább. Vagy ha van ismerős.
-
Rick4
félisten
válasz
merqree #6067 üzenetére
A logika ezt diktálná, nekik semmi értelme külföldi befektető cégeknek ugyanazt a kamatot kifizetni, akkor inkább valóban a honi állampolgárok, cégek pénzét érdemes gyarapítani. Volt már erre példa, szóval nem is nagyon hiszem, hogy más utat választanak, ráadásul ezzel ki vannak hagyva a kereskedelmi bankok.
Ráadásul mindenféle uniós vagy külföldi hitelfelvételnél egyszerűbb ez a megoldás. -
törölt tag
-
HoTDoG
tag
válasz
merqree #5379 üzenetére
A hátteréről is érdemes tájékozódni. Közben megszűnt az EUR övezetben a negatív kamat, így el is törölték a tárolási díjat, azonnal.
Nálam ez inkább bizalom, hogy azonnal visszaállítják, alkalmazkodva a környezethez.
A rezsicsökkentés kb 10 évéből 8-at úgy fizettünk rezsicsökkentve, hogy közben alacsonyabb volt a gáz piaci ára, mégsem korrigált lefelé a propagált ár ahhoz.
-
sifarr
senior tag
válasz
merqree #5366 üzenetére
De a ma reggel berakott screenshot szövege szerint a kártyás fizetés díjmentes marad.
A tranzakciós illeték a kártyák esetében a vásárlás értékének 0,3 %-a, de maximum évi 800 vagy 500. A bankok a maximumot beépítették az éves kártyadíjba (1-2 bank és számlacsomag kivételével), és az eseti vásárlásokra nem számítanak fel díjat, az díjmentes. Tehát a Wise az általános banki gyakorlatot követi. -
válasz
merqree #1991 üzenetére
De az egy 2018. március eleji cikk, most egy biztos, a TW direkt szerződésben van az MC-vel, így ez a cikk időszerűtlen. Persze ha a te kártyádon még ők lennének a licenc tulajdonosok akkor gond lehetne. De nekem 2017-ben is TW MC kártyám volt, lehet hogy német területen adták emezt.
-
vnorbi
aktív tag
válasz
merqree #1918 üzenetére
Nekem amikor forintot veszek fel TW kártyáról, akkor egy ideje a szokásos OTP automata mindig beszól, hogy a kártya angliai kibocsátású, ezért szerinte biztos font van mögötte, és legyen inkább az, hogy ő előbb átváltja a forint összeget fontra (kiírja az alkalmazandó árfolyamot és a font összeget), és így fontban terheli meg a kártyát, nekem meg forintot ad ki. Ez a képernyő akkor jön fel, amikor már megadtam, hogy hány forintot vennék ki.
Ezen logika mentén az eurós automata is megpróbálhat rávenni ilyenre, amivel az OTP járna jól. Nem szabad engedni.
-
válasz
merqree #1596 üzenetére
Azt írta hogy 1 perc a megérkezés után, aztán jött a fenti ablak. Minden benne van az utalásban amivel az egyenleghez kötheti, valójában pár mp lenne maximum.
De én említettem hogy nem lesz ez az azonnali, a 2 órán belüli idő marad.
Akkor 8:58 volt a vége, de hogy most gyorsultunk vagy nem azt nem tudom.
Indultam itt 08:13-kor a utalás kezdeményezéssel, azután utalás és 8:58-kor jóváírva -
-
tomp
félisten
válasz
merqree #1457 üzenetére
Közben már megérkezett. Kb 2órával kell számolni. Az nem vészes. Az elején az app azt írta ki, hogy holnap délután dél 1-ig átmegy a pénz.
st6969
Android 10-en ha beállítottad a Pay appban a TW kártyát akkor utána már eltűnhet az app! Menni fog a fizetés mivel nem a Pay app végzi a fizetést hanem a Play-Szolgáltatások! Eleve az tárolja a digitalizált kártyát is! -
qqzs
őstag
válasz
merqree #1371 üzenetére
Usdet es hufot koltok gbp forrasbol tw kartyaval. A multkor mar mondtatok hogy ugyanugy valt kartyahasznalatnal mintha kezzel atraknam elotte egyik penznemrol a masikra. Akkor ha jol ertem nincs ertelme a rakosgatasnak, hagyom gbp-ben es ha neten dollarban fizeteket akkor arra valt, ha meg boltban forintot akkor arra. Jol ertem vagy figyelni kell meg valamire?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google Chromecast topic
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Építő/felújító topik
- Micro Four Thirds
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 3D nyomtatás
- Házi hardvert villantott a Xiaomi Pad 7S Pro
- További aktív témák...
- Dji Mavic Pro fly more combo
- iPad Pro 11" M4 wifi Silver hibátlan akku 100% 3 hónap jótállás!
- ASUS ROG Strix GeForce RTX 4070 Ti OC 12GB GDDR6X 192bit Videokártya
- RX570-es, RX580-as és RX5500XT eladó videó-kártyák - Garancia
- Canon EOS 1300D gép szettek, objektívekkel, kiegészítőkkel (1400 - 7900 expos gépek, újszerűek! )
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged