- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- iPhone topik
-
Mobilarena
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
titán
Igen, azt tettem fel, és igen, annak van. A többit majd este megírom a FinTech topikban.
-
zichie
senior tag
Nem összeg limit van, hanem darabszámos limit. Nekem, ha chip+pin módban fizetek, akkor onnantól 5 alkalommal enged érintésmentesen fizetni, hatodikra már nem fogadja el, így megint kell egy chip+pin. Sajnos a Wise Visa kártya ilyen, MC-vel nem volt ilyen gond. Én emiatt használom a mobilos nfc fizetést, amihez virtuális kártyát rendeltem. Ott nincs ilyen limit.
A fizikai Visa kártyánál lehet, hogy neked is nagyon alacsony a darabszámos limit, pl. 5.
Én amikor tudok, akkor mobillal fizetek, csak akkor használom a fizikait, ha mobilost nem tudom: pl. nincs digi mobilhálózat, vagy táska alján van a mobil... stb. -
VikMorroHun
őstag
-
zichie
senior tag
Egy ismerősöm 15000 HUF felett akart fizetni az Auchan-ben, de az ATM kérte a chip&pin fizetést. Nem tudott fizetni, mert sem pin kódja nem volt, sem a telefont nem lehetséges az ATM chipkártya olvasójába tenni.
Bankkártya nem volt nála, így végül a felesége fizetett fizikai kártyával.
-
zichie
senior tag
Mivel magyar vagyok - ahogy itt gondolom sokan mások is - és magyarországi a lakcímem, itt is élek, így ide kell adót fizetnem, tehát a NAV felé mindenképpen van adófizetési kötelezettség. A belga adót vissza lehet igényelni, hogy ne kellejen 2x adót fizetnem, de ez - ahogy írtad - "elég bonyolult folyamat. Kis összeg esetén nem érdemes vele szórakozni."
-
zichie
senior tag
Én kisebb összeget tartok csak az EUR egyenlegen és perselyben. A második linken ez szúrt szemet: "...a Wise sajnos nem nyújthat neked adótanácsadást. Javasoljuk, hogy kérj független tanácsot, vagy konzultálj a lakóhelyed szerinti ország adóhatóságával."
Ha kapok néhány centet, ami miatt adó ügyeket kell intéznem, ennek az összegnek a többszöröséért adótanácsadóval konzultálnom, akkor inkább le is mondok róla. Szerencsére erre van lehetőség.
-
Oliverda
titán
Igen, lehet, amennyiben magyar címmel regisztráltál.
"Illetve Wise kártyához tudtok ajánlani valami lehetőséget vásárlások utáni visszatérítésre?"
A Wise semmilyen visszatérítést nem ad.dredjudge84: Nyilván unalmukban csinálják, hogy idegesítsék az ügyfeleket és feleslegesen szórják a pénzt az erre fenntartott alkalmazottakra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 3D nyomtatás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Philips LCD és LED TV-k
- Lies of P - Túl a 3 millión
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- TCL LCD és LED TV-k
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Egyedi PC összeszerelés Tökéletes színséma, prémium kábelmenedzsment, alkatrészfestés!
- AKCIÓ! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest