-
Mobilarena
Wise díjak [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Szerintem azért - ahogy én néztem - mert bár wise oldaláról ingyenes. A saját bankod oldaláról fizetheted a tranzakciós adót. Kivétel persze ha hiperszuper jó csomagod van, ami ezt elengedi neked.
Kártyás, meg valami 86 forint volt ha jól rémlett
Ha neked ingyenes az utalás akkor semmi gond
-
sifarr
senior tag
Ha én esetleg megpatkolok akkor erre a számlára gondolom nem terjed ki a hagyatéki eljárás.
Miként jut hozzá a feleségem a számlán lévő pénzhez?
Ez a számla is része a vagyonodnak, az örökségnek, tehát kiterjed rá a hagyatéki eljárás. Ha végrendelkezel, akkor erről is rendelkezhetsz. A közjegyző dolga könnyebb, ha a főbb vagyontárgyaid (ingatlan, bank- és értékpapírszámlák, műkincsek, stb.) a végrendeletben fel vannak sorolva. A bankszámlák esetében a hagyatéki végzés alapján fizetik ki a bankok (Wise is) az örökösnek a pénzt. A Wise esetében nincs olyan, mint egy magyar bankszámlánál, hogy egy banknál tett elhalálozási rendelkezésed alapján a feleséged hagyatéki eljáráson kívül a pénzhez jusson.Az már kérdés, hogy a közjegyzőnél nem kerül képbe a Wise, ha sem a végrendeletben nem szerepel, sem az örökösök nem adnak róla infót. A közjegyző nem keresi meg a világ összes pénzintézetét, hogy van-e náluk az örökhagyónak számlája.
A hozzáférés megadásával a feleséged gyakorlatban tud rendelkezni a Wise-számla felett, le is ürítheti, de ez nem törvényes eljárás. A lebukás kockázata kicsi, de nem nulla. Főleg akkor lehet belőle probléma, ha a feleségeden kívül más örökösöd is van, és az örököseid között viták lennének az örökség miatt. -
vnorbi
aktív tag
Google Pay-t hol nézed? A https://pay.google.com oldalon nálam sem látszik egyik NFC-s fizetésre felvett kártya sem, csak az adott telefon beállításai közt mutatja.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó Konfig I7-10700 32GB DDR4 512GB M2 SSD RTX6600 8GB!
- Sigma 60-600mm f/4.5-6.3 DG OS HSM Sports objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- Acer Aspire 3 - Netezős laptop (i3 + 256GB SSD + Win 11 + HD)
- Eladó Apple 10.9-inch iPad Air5 Cellular 64GB - Space Grey model - 2023.09-es vásárlás
- Eladó Konfig I7-10700 32GB DDR4 512GB M2 SSD RTX5700XT 8GB K7!
- AKCIÓ! MSI B450 R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Zalman S2 TG Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- Amazon Echo Studio / Vadonat Új / Számlával / 12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest