- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
Maximusz
aktív tag
válasz
vargalex #27582 üzenetére
Szia vargakex!
Ha 3.2-től támogatott, akkor ez nem olyan rossz hír ugye ? ( vargalex fw - Kernel Version3.2.9 van most fent nekem)
a másikat is szétszedtem (aki szeretne képet, teszek fel).
Abban "szerencsére" RTL2832U + E4000E QG chip vn ( (tehát ezt másolták kici kínaiak)
így sem lesz szerinted megoldás mind a kettőre?
-
Maximusz
aktív tag
válasz
vargalex #27463 üzenetére
Szia!
megjött mindkét dvb-t vevő (még egy úton van a teszt miatt) sajnos/szerencsére nem egyformák.
Az egyik :
- 048d:9135 Integrated Technology Express, Inc. Zolid Mini DVB-T Stick ((Ha jól értem ilyen)
A másik:
- 0bda:2838 Realtek Semiconductor Corp. (ehhez meg talán ez kell)
viszont egyik sem olyan, mint a [Dorián blogjában] olvasható. Mit kell tennem, hogy tudjam használni mumudvb-vel ?
Maximusz
-
ozz
tag
válasz
vargalex #27544 üzenetére
Kiprobáltam működik. Viszont mikor visszadugom az usb-re a winyot akkor "hivatalosan" mit kéne csinálni hogy lássa megint a router?
Nem tudom jól tettem-e de nyomtam egy újrainditást a routeren és jó lett.
Annyit még észrevettem hogy mikor megnyomtam a QSS gombot akkor a led csak akkor kapcsolódott ki amikor lehuztam az usb-ről a winyot.
-
ozz
tag
válasz
vargalex #27486 üzenetére
Hello Alex!
köszönöm a parancsot működik a wifi max-on.
Csak érdekesség kedvéért samban másolás wifi-n keresztül ugyanazok a fájlok minden esetben:
gyári fw
kliensről a router hdd-re ~2.8Mb/s
router hdd-ről a kliens gépre ~ 3.5Mb/svargalex 1.02.1 Rebuild
kliensről a router hdd-re ~3.5Mb/s
router hdd-ről a kliens gépre ~ 5.3Mb/sA kliens notebook amiben egy 150/300Mbps wifi kártya van.
-
ozz
tag
válasz
vargalex #27486 üzenetére
Hi,
Igen igazad van a 7est itt más is használta éppen, de kisérleteztem már sokkal.
Amúgy amit linkeltél képet az szerint ha az 1es csatornát használom akkor az lefedi a egészen a 5ös csatornáig? Akkor it elég sok az átfedés.
Ezt nem tudtam érdekes újdonság számomra.Köszönöm a parancsot holnap kiprobálom és megírom mi a helyzet!
az usb-n lévő hdd leválasztás hogy kell szakszerűen kivitelezni erre még tudnál adni tanácsot?
-
Zirowe
nagyúr
válasz
vargalex #27468 üzenetére
Nyomtam egy resetet és most már minden rendben megy.
Két apróság még van viszont.
1. Ha átállítom 20mhz-ról bmelyik másik 40es opcióra, akkor a wifi a routerben lekapcsol, és nem lehet újraindítani, ez vajon miért van?
2. Nem fogadja el a mac címeket a szűrésnél, hogy kell beírni? (próbáltam egybe, próbáltam tagolva, de nem jó neki) -
Zirowe
nagyúr
válasz
vargalex #27466 üzenetére
Laptoppal, ami csatlakozik is, és van rajta net, bár a hálózaton a másik gép nem látja jelenleg, illetve a felületet most éppen firefoxxal próbálom elérni a 192.168.1.1-en keresztül.
De például most tiny picre egyik gépről se tudok feltölteni, ezt a hibát dobja ki utp és wifin keresztül is:
Error 503 Service UnavailableService Unavailable
Guru Meditation:XID: 975589760
Varnish cache server
-
Zirowe
nagyúr
válasz
vargalex #27464 üzenetére
Be van kapcsolva, mert a laptopom tud rá csatlakozni, van net meg minden, de a router kezelő oldal nem jön be időtúllépés miatt (cache ürítés után és más böngészővel sem).
Mobil pedig nem tud csatlakozni rá, ip kérésnél megakad.
Jelenlegi hálózatra az van írva, hogy master módban van.
-
Toninho13
aktív tag
válasz
vargalex #27433 üzenetére
Az 1.1.1 beta3 van fent. A /mnt-be van természetesen csatolva.
A kérdéses fájlok tartalma:
/etc/group :root:x:0:
daemon:x:1:
adm:x:4:
mail:x:8:
audio:x:29:
www-data:x:33:
ftp:x:55:
users:x:100:ftp,samba
network:x:101:
nogroup:x:65534:/etc/samba/smb.conf.template :
[global]
netbios name = |NAME|
display charset = |CHARSET|
interfaces = |INTERFACES|
server string = |DESCRIPTION|
unix charset = |CHARSET|
workgroup = |WORKGROUP|
browseable = yes
deadtime = 30
domain master = yes
encrypt passwords = true
enable core files = no
guest account = samba
guest ok = yes
invalid users = root
local master = yes
load printers = no
map to guest = Bad User
max protocol = SMB2
min receivefile size = 16384
null passwords = yes
obey pam restrictions = yes
os level = 20
passdb backend = smbpasswd
preferred master = yes
printable = no
security = share
smb encrypt = disabled
smb passwd file = /etc/samba/smbpasswd
socket options = TCP_NODELAY IPTOS_LOWDELAY
syslog = 2
use sendfile = yes
writeable = yes/etc/vsftpd.conf :
background=YES
listen=YES
anonymous_enable=NO
local_enable=YES
write_enable=YES
local_umask=002
check_shell=NO
#dirmessage_enable=YES
#ftpd_banner=Welcome to blah FTP service.
session_support=NO
#syslog_enable=YES
userlist_enable=YES
userlist_deny=NO
userlist_file=/etc/vsftpd.users
#xferlog_enable=YES
#xferlog_file=/var/log/vsftpd.log
#xferlog_std_format=YES
#chroot_local_user=YES
#chroot_list_enable=YES
#chroot_list_file=/etc/vsftpd.chroot_list -
direwolf
őstag
válasz
vargalex #27434 üzenetére
Aha, ezt olvastam én is, és ott van az idézett post alatt párral egy ilyen is:
"Just so you know I was able to play TDU2 on 4 PC's using one internet connection. I also often play with my husband using only one internet connection.
1st connection will always be green (open:full cone) or should be green all other connections will be like red (strictUDP blocked).
PS. Make sure necessary ports are all open for all connecting pc's. Your problem is router-network related. Game can be definitely played with multiple computers using only one internet connection."
Tehát elvileg mennie kéne, de úgy tűnik ez router függő. Már csak azt kéne kiderítenem, mi az a beállítás amivel működik
Ha felveszek két port forwardot ugyan arra a portra de két különböző IP-re, akkor ugye a linux a kiértékelési sorrendben az elsőt fogja csak figyelembe venni? -
Maximusz
aktív tag
válasz
vargalex #27432 üzenetére
Szia!
LuCI-ban ez a "config" -próbáltam mind a 3 sort, de egyikkel sem megy, és nem tudom, hogy mit ronthattam el , mert hibát mindegyiknél ugyan azt dobja (régen a magic gzip-el írt valamit, de arra találtam választ itt a fórumon)
:
src snapshots http://owrt.uw.hu/trunk/ar71xx/packages
#src/gz snapshots http://1043nd.uw.hu/trunk/ar71xx/packages
#src snapshots http://1043nd.uw.hu/trunk/ar71xx/packages
dest root /
dest ram /tmp
lists_dir ext /var/opkg-lists
option overlay_root /overlaynekem még a "régi" fw van fent : Timi | vargalex v1.1 (trunk, r30817) | Load: 5.67 5.44 4.97
bocsánat a zavarásért, most megy... - 11 napos uptime volt éjjel, de újra kellett indítanom egy 12 megás sh véletlen elindítása miatt , és most éppen működik a telepítés :
root@Timi:~# opkg update
Downloading http://owrt.uw.hu/trunk/ar71xx/packages/Packages.
Updated list of available packages in /var/opkg-lists/snapshots.
root@Timi:~# opkg install screen
Installing screen (4.0.3-3) to root...
Downloading http://owrt.uw.hu/trunk/ar71xx/packages/screen_4.0.3-3_ar71xx.ipk.
Configuring screen.köszönöm a gyors reakciót, és a segítőkészséget.
-
poli27
veterán
válasz
vargalex #27417 üzenetére
Te a wan lan-t mondtad, ő meg sztem a lan-lanra gondolt, ennek azért a gyárival is kéne mennie nem?
jozsi252 Ha sima cat5 kábel akkor cseréld ki az nem tud gigabitet.
CAT1 - telefonkábel (hangátvitel, 2 érpár)
CAT2 - maximum 4 Mb/s adatátviteli sebesség érhető el vele.
CAT3 - 10 Mb/s az adatátviteli sebessége. Csillag topológiánál alkalmazzák, ethernet hálózatokban (Legacy Ethernet[10MB/s-os] közege).
CAT4 - max. 20 Mb/s adatátviteli sebességű.
CAT5 - 100 Mb/s adatátviteli sebességű, csillag topológiánál alkalmazzák, ethernet hálózatokban.
CAT5e, CAT6 - 1000 Mb/s átviteli sebesség.
A felsőbb kategóriás kábelek visszafelé kompatibilisek.
Cat. 1 2 Mbit/s (telefonvonal)
Cat. 2 84-113 ohm 4 Mbit/s (Local Talk)
Cat. 3 100 ohm 10 Mbit/s 100 m (Ethernet)
Cat. 4 100 ohm 20 Mbit/s 100 m (16 Mbit/s Token Ring)
Cat. 5. 100 ohm 100 Mbit/s 100 m (Fast Ethernet)
Cat. 6. 100 ohm 1000 Mbit/s 100 m
Cat. 7. 100 ohm 1200 Mbit/s 100 m -
jozsi252
veterán
válasz
vargalex #27417 üzenetére
Szia
Nincsen bekapcsolva. De már minden beállítás lett próbálgatva. Nem elírás volt, tudom hogy 200 megabit környéke a 20 megabájt. De miért nemtudja gyárival?
Nekem a 941ND épp most másolgattam másik gépemre, 10.8 megabájtal másolt, és ugye ez csak 100 megabites. Akkor a gigabites nehogy már csak 20 megabájtot tudjon???
-
-
h0ri
csendes tag
-
poli27
veterán
válasz
vargalex #27300 üzenetére
Az adatok automatikus frissítéséhez létre kell hoznunk egy cron job-ot, ami 5 percenként frissíti az adatbázist:
echo "*/5 * * * * /opt/rrd_traffic/updaterrd.sh" >> /etc/crontabs/rootitt nem tudtam tovább vinni,
root@ubuntu:/home/poli# echo "*/5 * * * * /opt/rrd_traffic/updaterrd.sh" >> /etc/crontabs/root
bash: /etc/crontabs/root: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
root@ubuntu:/home/poli#
Ezt írja ki... sehogy nem tudtam rábírni... -
huliganboy
addikt
válasz
vargalex #27305 üzenetére
ALEX
Lanon nincs net
Wifi led nem világít bár a telefonok próbálnak ip címet kérni tőlle tehát látható de kapcsolódni nem lehet!
Luci nem jön be csak fehér háttér: több böngésző és cash ürítés után sem!Net config
FW config:
Intruder2k5
Jelenleg nincs netre kötve mert helyette be kellett dobnom a régi netgear routert mert fontos folyamatok nem szünetelhetnek ilyen sokáig!
Más: Jelenleg a régi 54 netgear routerremmel gyorsabban töltődnek az oldalak mint a 1043 -al ez lehetséges vagy optikai csalódás + a wifi jel erőssége klasszisokkal jobb a 1043 jelénél
Ez hogy lehet?
Köszönöm!
-
-
suste
veterán
válasz
vargalex #27224 üzenetére
aha, akkor ezt értem
Akkor az én esetemben azt meg lehetne csinálni, hogy veszek mégegy 1043ND-t.
Az elsőn most van a wifi alatt 2db hálózat, amiből az egyik vendég hálózat.
Ezekre mindenképpen szükségem van.
Ha átállítom a normál interfészen a módot "hozzáférési pont WDS"-re akkor ugye a vendég is az lesz (mivel csak egy rádió van). Vagy ebben a módban is lehet egyáltalán vendéghálózat?
Ha mondjuk az AP (WDS) mód vendéggel működne, akkor a második routeren beállítva az ügyfél (WDS) módot, annak a vezetékes részén és a wifijén is elérhető lesz a hálózat, meg tehetek az USB-re nyomtatót? Ilyenkor a WDS-ek mi alapján találják meg egymást? MAC címet kell megadni majd valahol, vagy pl wpa psk mint sima AP-nál?
És a végén ha nagyon elvetemült vagyok, akkor a 2. routerre is csinálhatok egy másik vendég hálózatot? -
-
suste
veterán
válasz
vargalex #27220 üzenetére
figy, a linkelt 16551-es hozzászólásodat végigcsinálva nem lesznek jók a beállítások neki is? wifi résznél meg simán rákeresne a scan gombbal és csatlakozna az első routerhez.
vagy ilyenkor a 2. router wifije más gépeknek nem lenne elérhető, csak a LAN portokra lehetne csatlakozni? ez nagyon nem tiszta nekem, pedig lehet szükségem lesz rá -
suste
veterán
válasz
vargalex #27220 üzenetére
ja! akkor bocsi hülyeséget írtam!
valaki mintha már írt volna az extender módról nem?
igazából akkor az kéne ide nem? ez csak szoftver kérdése vagy tudnia kéne valami +-t a routernek? már én is gondolkodtam ilyesmin, de ha jól láttam tplink-ben is van direkt ilyen cucc... ráadásul potom 6E ft-ért -
jucye
tag
-
iff
senior tag
-
huliganboy
addikt
válasz
vargalex #27164 üzenetére
A transmission ha befejezte a letöltést akkor minden visszaáll a régihez hasonló működési gyorsaságra de a terhelés még így is magasabb bár gondolom ez a transmission működésének erőforrásigénye..... (létezik egyébként pc program openwrts transmissionhoz is ami esetleg távolról is működik?
HD-Idle:
A lemez egységnél jelenleg sda van az maradhat? engedélyezem és a megadott X perc után lekapcsolja a HDD-t ? Ennyi lenne? És ha mondjuk FTPn kapcsolódnak akkor az feléleszti gondolom.....
FTP backup:
Bocsánat de ha már írtad biztosan elnéztem mert tényleg nem láttam..... kérdés hogy ezt be tudom e állítani... nah megpróbálom keresek leírást... egyébként ez gondolom tüökrözi a hdd tartamát, de elbánik pl 20-30GB -os fájlokkal is szerinted?
Köszönöm mester!
-
sittes79
addikt
válasz
vargalex #27150 üzenetére
Itt az installáláskor azt mondja a nyomtató, hogy wps-es router esetén nyomjam meg ezt meg azt.
"A nyomtató támogatja a WPS gombnyomás módszert és a WPS PIN kód módszert.
Mielőtt csatlakoztatná a nyomtatót a hálózathoz ellenőrizze, hogy az elérési pont támogatja-e a WPS funkciót."Szóval router-re szeretném csatlakoztatni, kvázi hálózati nyomtatónak, mert van asztali zsinóros gép is!
-
ozz
tag
válasz
vargalex #27113 üzenetére
Maga a routernel nincs sok beállítási lehetőség az arra volt állítva! Az hogy a notebook hogy kapcsolódik az más kérdés de nálam az inSSIDer csak 130nak latta, azt hittem a routerrel van baj de a gyári fw-el 300nak látja.
Na még kisérletezek aztán ha visszakerül a te fw-d akkor még jelentkezem ezügyben
-
iff
senior tag
válasz
vargalex #27077 üzenetére
dvr a tp-linkre csatlakozik, 28x végignéztem a beállítást, forward tűzfal stb. nem tudtam már mit állítani és most meg rákapcsolódott
.De, hogy miért nem tudom. Lassan észhez tér.
Arra gondoltam, hogy pl.: akármi.dyndns.biz és elérem a router webes felületét.
Esetleg arra ötlet, hogy ha képet váltok akkor miért ír ki network erro.
Remélem befog állni a router és nem fog fagyni. (Két éve van meg és iszonyat sokszor lefagyott) -
iff
senior tag
válasz
vargalex #27075 üzenetére
Az 1. sikerült beállítanom. Azt ne kérdezd, hogy hol találtam
2. a dvr-t wifiről szeretném. (Az viszont fura, hogy ha az első kamera kép bejön és utána váltanék másikra mindig hálózati hibát ír ki. A dvr-en valami linux fut, megnéztem a naplójában és olyan mint ha folyamatosan be lenne jelentkezve, ha kilépek a programból akkor is. Csak a dvr újra indítása után lehet rácsatlakozni újra. Csak belső hálózaton érem el.)
A router távoli elérését, hogy tudom beállítani? -
obligat
senior tag
válasz
vargalex #27053 üzenetére
file://///192.168.1.1/mnt/transmission/done/ a \\192.168.1.1\mnt címről indulva firefoxban
a browser látja a lemezt, tallózhatom, letölthetek.
ellenben ez az összegányolt deszkabudi (win) saját jogán nem (hálózatok menüben, vagyis a könyvtárszerkezet hálózatok ágán nem jelenik meg)
nincs valaki aki ért a win-hez?
-
obligat
senior tag
válasz
vargalex #27012 üzenetére
"[global]
netbios name = |NAME|
workgroup = |WORKGROUP|
server string = |DESCRIPTION|
browseable = yes
deadtime = 15
encrypt passwords = true
enable core files = no
guest account = samba
invalid users = root
load printers = no
local master = yes
map to guest = Bad User
max protocol = SMB2
min receivefile size = 16384
null passwords = yes
obey pam restrictions = yes
os level = 20
passdb backend = smbpasswd
preferred master = yes
printable = no
reset on zero vc = yes
remote announce = 192.168.1.255
security = share
smb encrypt = disabled
smb passwd file = /etc/samba/smbpasswd
socket options = TCP_NODELAY IPTOS_LOWDELAY SO_RCVBUF=65535 SO_SNDBUF=65535
syslog = 2
writeable = yes
unix charset = UTF-8
use sendfile = yes"
ebben nem látom, miért nem látja a nyomorult win a routeres vinyót.
Komolyan kezdem elhinni azt az alapvetést, hogy routert beállítani nem lehet, maximum kompromisszumra lehet jutni vele.
-
obligat
senior tag
-
-
-
-
suste
veterán
válasz
vargalex #26961 üzenetére
Pedig nekem eltünt...többször is
emlékszel? még tőled kérdeztem privátban hogy hol találom az eredeti beállításokat.....
lehet, hogy pont az autómatikus újraindítás hiánya miatt kavarodott be......
(reboot-on a szolgáltatás reboot-ját értettem)más:
A legújabb verzióban is vannak DMA hibák a logban a wifi-nél?
Valaki esetleg meglesné?
Már szívesen cserélnék fw-t az új dolgok miatt, de megfogadtam, hogy addig nem bántom amíg a DMA hiba nem lesz javítva -főleg, hogy most olyan kevés és minimálisak a szakadások, hogy észre sem veszem, csak a logban látszik.... -
suste
veterán
válasz
vargalex #26938 üzenetére
1. Biztos lehet módosítani SSH-n, de hogy Luci-ból mókolva (és én ezt is írtam) minden beállítás eltűnik, ezt ezek szerint nem csak én tapasztalom (v1.02.1).
2.én még az eredeti v1.02.1-t használom, és itt igaz, hogy nem volt automatikus reboot, de minden beállítás nullázódott, és ezen az újraindítás sem segített, csak a leállítás, beállitás és aztán indítás
3. ezért is írtam azt, hogy kell találni valami tuti alapbeállítást ami atomstabil,és aztán a webgui-ban meg lehet kisérletezni, meg terhelni ha sietős a dolog, aztán ha halál van akkor úgyis az alapbeállításokkal indul.
4. A lényeg hogy az újakon már rendesen megy.....Mindenkinek bocsi ha félreérthető voltam!
-
CyDoN
senior tag
válasz
vargalex #26940 üzenetére
Tegnap hallottam róla, hogy a Nokia E6-al nem tudnak egy 1043ND-re csatlakozni! Mivel nekem is ilyen párosom van, ezért majd este otthon kipróbálom!
...kicsit tartok tőle, mert a mobil MAC címét engedélyezni kell majd, viszont a múltkor is megállt a router mentés közben és újra kellett configolnom mindent, és nekem még nem megy olyan gyorsan! Örülök, hogy működik most minden
Új hozzászólás Aktív témák
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Super 6GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- HIBÁTLAN iPhone 11 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3027
- FRISSÍTETT ÁRLISTA - Sennheiser MOMENTUM 4 fejhallgatók (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest