- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Telekom mobilszolgáltatások
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Kikristályosodik a Razr 60
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Marcelldzso #40490 üzenetére
Tudtommal a vargalex buildben ez "gyárilag" adott fícsör! Távolról elérhető...
LuCI - HTTPS 443 porton
FTP - 2221
SSH - 2222 -
pankotain
tag
válasz
Marcelldzso #40456 üzenetére
Szia!
A 1043 ird át 81-re az /etc/config/uhttpd be.
A 1043 ba fowardold a 80 at a szerverre és mennie kéne.
Még annyi a szerveren töltsd ki az ip-ket, mert nem lát ki. -
válasz
Marcelldzso #40456 üzenetére
Szia!
Miért nem éred el? A LuCI kívülről a 443-as HTTPS porton elérhető!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Marcelldzso #31222 üzenetére
Hi!
Soros porton így élesztheted.
Kábelkészítéssel, bekötéssel, stb. is készült egy komplett leírás. Normál esetben a 4-es pontban található firmware feltöltési idő tényleg néhány pillanat, tehát ne ijedj meg, ha hamar végezne.
Egyébként, ha nem akarsz belevágni, akkor Budapesten tudok segíteni. (Vagy marad a garanciális ügyintézés.) -
Mad6
tag
válasz
Marcelldzso #31218 üzenetére
Ebbe én is belefutottam már 1szer.
-
válasz
Marcelldzso #31218 üzenetére
Soros kábel nincs kéznél?
-
Bélaaaa
őstag
válasz
Marcelldzso #30338 üzenetére
Ezért akad le?
-
energiezolee
aktív tag
válasz
Marcelldzso #29385 üzenetére
A Total Commander még jobb!!!
Próbáltad már? FTP és Samba támogatással rebdelkezik, stb. és majdnem olyan mint a pc-s verzió. -
Marcelldzso
tag
válasz
Marcelldzso #29273 üzenetére
Nem tudok már szerkeszteni...
Megoldottam kész van minden... ha engedélyezni akarom mondjuk egy felhasználónak és azt mondom, hogy csinálok egy loginoldalt amit utána átirányítok mondjuk egy másik domainra akkor tök jó.. csak ugye nem tölti be az oldalt mert a hostname át lett irányítvaValami más megoldás van erre?
Inkább alszom most már nagyon este van....
-
Marcelldzso
tag
válasz
Marcelldzso #29271 üzenetére
Nah a háttérprogi kész
Hostnamenél ha átírom, hogy szerver ip legyen és akkor az apachne-l módosítsak valamit a virtual szerveren?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Marcelldzso #29263 üzenetére
Hi!
A tinyproxy egy minimal (és ennek megfelelően kis erőforrásigényű) proxy szerver. Ennek megfelelően nem támogatja az authentikációt.
Nem hivatalos oldalról készült egy patch az 1.7.0 verzióhoz az authentikáció támogatására. Persze, ha ezt be akarod építeni, akkor saját verziót kell buildelni. -
válasz
Marcelldzso #29259 üzenetére
a célom az lenne, hogy felhasz/jelszó párossal lehessen csak elérni a facebookot...
Ez általában is így van, már a regisztrációkor meg kell adnod mindkettőt!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Marcelldzso #29233 üzenetére
-
válasz
Marcelldzso #28395 üzenetére
"+1 része ment, hozzád hogy igazat adnék neked."
Na igen, ez volt az, amit először nem fogtam fel (pontosabban észre sem vettem), ezért írtam amit írtam, de aztán leesett!
-
válasz
Marcelldzso #28390 üzenetére
Nekem van két régi dyndns regem is, amivel tudok négy host-ot használni ingyenesen, tehát nekem nincs gondom!
szerk.:
Ja, most tűnt fel, hogy nem nekem szólt a "felhívás"! -
vargalex
Topikgazda
válasz
Marcelldzso #28322 üzenetére
Hi!
Ha a Network->Hostnames ablakban megadod a nevet és az IP-t, akkor mennie kell (természetesen, amennyiben a router a DHCP, illetve DNS szerver).
-
Menotti
aktív tag
válasz
Marcelldzso #28090 üzenetére
Megpróbáltam,csak nem jön össze.Ezt irtam be:
55 20 * * * /usr/bin/etherwake -D -i "br-lan" "xx:xx:xx:xx:xx:xx"Ha igaz akkor ez azt jelenti,hogy minden nap 20.55-kor bekapcsol(na) a sz.gép.
De nem történt semmi... -
Menotti
aktív tag
válasz
Marcelldzso #28090 üzenetére
Köszönöm!
-
fjanos951
tag
válasz
Marcelldzso #28075 üzenetére
Hali!
a #28060-ra senkinek semmi ötlete sincs? Ment már valakinek valaha WR1043-ról a nyomtatómegosztás, vagy ne is küzdjek vele, mert reménytelen? -
suste
veterán
válasz
Marcelldzso #28044 üzenetére
benéztem, Te a pc-re torrentezel....ott bőven mennie kellene
de mint az elöbb is írtam, nem az erőssége a wifi......véletlenül nincsen tele a log-od DMA hibával? -
válasz
Marcelldzso #28054 üzenetére
És a "konkurens" build-et nem próbáltad? Az 1.02.1 rebulded-re gondolok, ha jól rémlik a verziószáma... Bár van aki a simára esküszik, rebuilded nélkül...
-
válasz
Marcelldzso #28052 üzenetére
Ez 1043-as router? Gyári vagy vargalex fw?
Bocs, had ne keressek már vissza!
-
válasz
Marcelldzso #28050 üzenetére
Én azt csinálnám, hogy mondjuk egy próba erejéig keress egy-két torrentet, amik jól forgalmaznak, tehát legyen sok fel és letöltő is! A maximális kapcsolatszámot vedd le brutálisan, mondjuk 20 le, és 5 fel, és így indítsd el azt az egy-két torrentet, és nézd meg, hogy akkor is ingadozik-e a sebesség! Ha igen, akkor nyilván nem ilyen jellegű a hiba, ha nem, akkor meg lehet kísérletezni, hogy meddig bírja...
-
syler123
veterán
válasz
Marcelldzso #28044 üzenetére
4-el feljebb linkeltem egy képet, nálam ugyanez van, csak éppen 340gd + usb-s stick.
-
válasz
Marcelldzso #27617 üzenetére
Szia!
local_max_rate
The maximum data transfer rate permitted, in bytes per second, for local authenticated users.
Default: 0 (unlimited)anon_max_rate
The maximum data transfer rate permitted, in bytes per second, for anonymous clients.
Default: 0 (unlimited) -
suste
veterán
válasz
Marcelldzso #27556 üzenetére
a te konfigodból is megint csak arra jutok, hogy nagyon sokat számít a kliensek hardvere/szofvere
mondjuk azt nem írtad, hogy kábelen vagy wifin lógva teszed meg a dolgokat
nagyjából én is ua használom mint te (SAMBA/DLNA/tm)
ha nekem megy a 200K le, 20K fel, akkor még közben a 1,5GB-os xvid-ek simán mennek dlna-n, de pl a fullHD már néha beszaggat
párszor már olyan is volt, hogy ment a fel/le, ment a 1,5GB xvid, és gyerkőc játszott PS2-n samba-ról, és nem volt gond, de azért biztos nem próbáltam volna meg luci-ba lépni (a családi békesség miatt)
és persze közben azért használgatja 1-2 telefon is a vendég hálót
viszont ha a loadodat nézem, akkor a tied is megugrott a LUCI-ba lépve nem? (Átlagos terhelés 2.36, 1.09, vagy közben más is történt?) -
SteveBeard
senior tag
válasz
Marcelldzso #27556 üzenetére
Vargalex formázó felületével formáztam a hdd-t, a swap jóval kisebb, lehet ez a baj?
Bár nem hiszem, mert ezt régebben készítettem és nem volt nagyobb a swap.
Ha ezt valaki végig csinálja az újabb firmware-ek valamelyikével akkor nálam nem stimmel valami...
Linux alatt át tudom méretezni a particiókat a fájlok megtartásával? Vagy csak a swap a és az overlay tároló méretét megcserélni, mert ahogy látom a rendszernek elég lenne kisebb partició is. -
suste
veterán
válasz
Marcelldzso #27534 üzenetére
Ez a módszer a legegyszerűbb, deha fix portokat használó programokat használsz, akkor a dupla NAT-olás jól bekavarhat. Ha nem érted amit írtam, akkor maradj ennél a megoldásnál, ha érted akkor megpróbálhatod, hogy az SMC routert átállítod switch-nek (DHCP off),így az SMC switch is a Tplink-től kapja majd az ip címeket, és egy tartományban maradsz (192.168.1.1-2-3-4-stb)
-
válasz
Marcelldzso #27250 üzenetére
A swap-re ráküldhetsz egy formázást mentés nélkül is, lehet az maradt el valami okból...
mkswap /dev/sda1
swapon /dev/sda1 -
válasz
Marcelldzso #27239 üzenetére
Mit ad vissza az fdisk -l parancs, és mit látsz a mountpoint menüben?
(Ha jól tudom így hívják...) -
válasz
Marcelldzso #27210 üzenetére
És ha átdugod PC-re, az látja a teljes méretét?
-
válasz
Marcelldzso #27207 üzenetére
Ezt én sem értem... Véletlenül nincs lekorlátozva jumper-el 30GB-ra a HDD?
-
válasz
Marcelldzso #27204 üzenetére
Mit mutat az fdisk -l parancs?
-
Marcelldzso
tag
válasz
Marcelldzso #27144 üzenetére
nem bírtam ki...
Működik köszönöm!
-
suste
veterán
válasz
Marcelldzso #27128 üzenetére
azt nem írtam, hogy tudom is a módját
én a könnyebbik verziót választom -> kerülöm a darabolt dolgokat mióta a routeren töltök le
(úgyis annyiféle verzióban van fent már minden....) -
suste
veterán
válasz
Marcelldzso #26991 üzenetére
melyik fw van fent?
egyébként wifi szakadások......olyan kicsik, hogy lehet nem is veszed észre
nekem MSN beszélgetés szokott néha félbeszakadni, meg ritkán belassul 1-1 oldal betöltése (ha ráfrissítek egyből beugrik) -
vargalex
Topikgazda
válasz
Marcelldzso #26988 üzenetére
Milyen op. rendszer?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Marcelldzso #26986 üzenetére
Mivel próbálsz hozzáférni?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Marcelldzso #26827 üzenetére
Samba-t nem illik és nem is nagyon szoktak WAN felé nyitni. Jelszó nélküli hozzáférés esetén pedig szigorúan tilos!
-
suste
veterán
válasz
Marcelldzso #26825 üzenetére
persze megoldható, de minek? arra ott az ftp
a legegyszerűbb megoldásokat próbálom használni én is, és ezeket is próbálom továbbadni
ftp alapból bevan állítva a tűzfalban, és ha kívülről elérhetőség kell akkor azt érdemes használni
ha valamilyen otthoni rendszer/gép igényli a SAMBA-t, akkor meg azt kell használni
(SAMBA-t nem nagyon szoktak kívülről használni szerintem -vagy igen????)-persze ha valakinek mindenképpen kell a SAMBA,és kívülről is el akarja érni, akkor lehet hogy a portforward lesz az egyszerűbb
(de csak akkkor ha nem akar ftp-zni
)
-
válasz
Marcelldzso #26783 üzenetére
"FTP-hez: ssh-n az adduser paranccsal tudsz új felhasználókat létrehozni, a -h kapcsolóval be is állíthatod a home könyvtárukat. Azon felhasználókat, akiknek engedélyezni akarod ftp hozzáférést a /etc/vsftpd.users file-ban kell felsorolnod (soronként egy felhasználó)."
http://itcafe.hu/tema/tp-link_wr1043nd_router/hsz_20812-20812.html
-
raidx
őstag
válasz
Miután elkövetted poli27 által írtakat Putty-ssh és
"adduser -h (home dir elérés... pl: /mnt/hdd) user_name (amit korábban megadtál!)majd jelszó beállítás...
jelszó mégegyszer.... (jelszót automatikusan kéri)"A végén indítsd újra a vsftp-t! Addig nem ismeri fel az új beállításokat.
-
poli27
veterán
válasz
szolgáltatások vsftpd fül , ott Edit the /etc/vsftpd.users file for allowed users (one user per line) beírod a nevet elvileg, de hogy jelszót hogyan tudsz azt nem tudom
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Marcelldzso #26679 üzenetére
Hi!
A sebességmérés időtartamára állítsd le a miniDLNA-t és a transmission-t. samba+miniDLNA+transmission+wifi már kimeríthetik a router kapacitását.
-
suste
veterán
válasz
Marcelldzso #26643 üzenetére
Szia!
ha első indítás vol a dlna-nál, akkor próbáld meg leállítani, majd letörölni a config és adatbázis fájlt, és újraindítani a dlna-t
nálam is ez volt, nem jöttünk rá miért, de elsőre teljesen üres adatbázist csinált, de másodikra jó lett
(+ elsőre nagyon sok fájlt tartalmazó mappát adtam meg, másodikra csak pár film volt a mappában és az első keresés lefutása után helyeztem át a többi médiát ) -
ozz
tag
válasz
Marcelldzso #26650 üzenetére
Ilyen probléma nálam is van annyi különbséggel hogy a notiban 150Mbps-es háló kártya van és a win7 a sebességre csak 65Mbps-t ír.
Viszont másolni 2.6 - 4MB/s is tudtam, átlag viszont a 2-3MB/s.
Én csak azt nem értem hogy a win7 miért ír csak 65Mbps-et?!
-
válasz
Marcelldzso #26652 üzenetére
A titkosítás AES? TKIP-vel azt hiszem szoktak ilyen gondok lenni...
-
válasz
Marcelldzso #26650 üzenetére
Mondjuk ha 130Mbps-t ír, akkor ott közelítőleg 60Mbps hasznos sebességgel lehet számolni, tehát olyan 7MB/sec akár össze is jöhetne akadálytalanul!
-
válasz
Marcelldzso #26648 üzenetére
Ha a kliens is 300Mbps-re képes n szabványos darab, akkor illene neki!
-
Marcelldzso
tag
válasz
Marcelldzso #26647 üzenetére
megint lejárt időlimit....
interfészeket újracsatlakoztattam és megjavult. 1.62mb/s. 300mbites hálón? Azthittem wifin keresztül legalább a 11megát azért el fogja érni -
vargalex
Topikgazda
válasz
Marcelldzso #26597 üzenetére
Esetleg a puffer méretét is megpróbálhatod növelni.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Marcelldzso #26597 üzenetére
Hi!
Megpróbálhatod a Globális partnerkorlátot 100-ra, a Torrentenkénti partnerkorlátot 25-re (vagy 20-ra) állítani.
-
energiezolee
aktív tag
válasz
Marcelldzso #26580 üzenetére
Szia
Sajna ez a normális, én pl nem is töltök vele,csak seed-elek.
A letöltést rábízom a netbook -ra! -
válasz
Szerintem a probléma a transmission-el van... Ezt a sebesség ingadozást tapasztaltam Tomato alatt is. Egy fórumtárs kezdte transmission-el használni Linksys E4200 routerét (zöld szín), majd később feltettük neki az rtorrent-et (piros szín). Ugyanolyan "intenzitású" torrentezés mellett az rtorrent láthatóan sokkal több adatot töltött fel, és elmondása szerint sokkal egyenletesebb a sebesség.
-
hudyfiu
senior tag
válasz
Hány kapcsolat van engedélyezve a torrenten?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Marcelldzso #26567 üzenetére
Hi!
Ez jónak tűnik. Így viszont azt mondom, hogy valószínűleg hibás a pendrive, próbáld meg egy másikkal.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Marcelldzso #26565 üzenetére
Hi!
BDE-t használ mindkét verzió, de az eredetiben egy egyeni.gdb az adatbázis file (Interbase adatbázis szerver is települ, igaz silent-ben), míg a koppintottban több file (*.db, *.px, *.XG0, stb.) alkotja az adatbázist (itt nincs külön adatbázis szerver)
Mi a /etc/config/transmission file tartalma? Mit ad vissza az ls -la /, illetve ls -la /mnt parancs?
Nem áll érdekemben a Hatóság bevételét növelni, mert egyrészt nem részesülök belőle, másrészt nem is az ő alkalmazásukban állok.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Marcelldzso #26556 üzenetére
Hi!
Van hely a /mnt-n? Létezik a /mnt/transmission/torrents könyvtár? A transmission config-ban a futtató user-t nem állítottad át root-ról? Lehet, hogy nincs joga az adott könyvtárhoz.
A letöltendő alkalmazás miatt pedig jár neked egy ejnye-bejnye!!! Természetesen csak akkor, ha az eredeti változatról van szó (ez Interbase adatbázist használ) és nem a koppintottról (ez Paradox-ot), ugyanis mi fejlesztettük még 2004-ben!
(#26561) Intruder2k5: akkor is lehet, ha label alapján van
-
válasz
Marcelldzso #26560 üzenetére
Ez csak akkor lehetséges, ha UUID alapján van mountolva, mert egyéb esetben az új sdb jelzés miatt nem fogja visszarántani...
-
válasz
Marcelldzso #26558 üzenetére
Mit ad válaszul a df és a mount parancs?
-
válasz
Marcelldzso #26556 üzenetére
Szia!
Szerintem leszakad a HDD, mivel azt reklamálja, hogy nincs meg a szükséges könyvtár!...
-
Coolmat
őstag
válasz
Marcelldzso #18086 üzenetére
Találtam egy érdekes cikket a témáról: [link]. Lehet nálam is hasonló a probléma forrása, mert a laptopomban az antennák vezetékei pont a CPU és a memóriamodulok között tekeregnek el
-
Coolmat
őstag
válasz
Marcelldzso #18079 üzenetére
DD-WRT más Atheros wifi drivert használ, aminek a teljesítménye elég ramaty a gyári fw-hez és az open-wrt-ben használt ath9k-hoz képest. Mondjuk nekem utóbbival se sikerült valamiért túl jó eredményt elérnem, nem zavart csatornán 40mhz-es csatornaszélességgel egy Intel 5300AGN-el meg is van a 300 Mbps elméleti sebesség, de a gyakorlatban max 5 - 5,5 MB/s-et mértem közvetlen a router mellett, 3 - 3,5 MB/s-et az emeleten (itt lenne lényeges, mert nem szeretnék kábelezni). Gyári fw-el még nem néztem meg, majd ha legközelebb fw-t frissítek megmérem azzal is.
Más téma: külső vinyót ext4-re formáztam a router webes felületén (8081 porton lévő okosság amit Alex készített), kábelen 7,5 MB/s a max amit ki tud magából préselni sambán (lelőtt transmission mellett). Olvastam, hogy másoknak 10-12 MB/s-et is tud, mi a dolog titka?
Ha ez számít ilyen racket használok külső táp nélkül (áramellátási gond még nem volt ebből), a router 1.8 hw. rev. 1.01-es vargalex fw-el.
-
adam3
aktív tag
válasz
Marcelldzso #18077 üzenetére
DD-WRT valamiért nekem sem akarja átállítani wifit. 20Mhz-es szélességgel és 130Mbit/s-al tolja, pedig 40-es széleséggel elméletileg tudná a 300-at...
-
lacehu
csendes tag
válasz
Marcelldzso #14053 üzenetére
Ahogy CS_D is írta, az NTFS-d felejtsd el. Nálam a proci idő 50-70%-át az NTFS miatti I/O vitte el. Emellett "preallocation 1" mellett is szétforgácsolta a pendrive-ot kb. 3-4 hét alatt.
Azóta lecseréltem egy 320 GB-s WD-s usb-s HDD-ra, és gyönyörüen muzsikál.
A max peer-t vissza kellett vennem 15-re, mert különben ha sok kapcsolat jött létre, pár perc után rebootolt a router. 15-tel viszont szinte a végtelenségig megy.
Swap-ot még nem raktam a winyóra, de állítólag hiba volt, mert sokkal kiegyensúlyozottabbá válik vele a router. Szóval ez lesz a következő lépcső. -
CS_D
senior tag
válasz
Marcelldzso #14053 üzenetére
Sajnos a kérdésed tartalmazza a választ.
NTFS+pendrive+torrent = halál.
Próbáld ki ext3-mal vagy ext4-gyel, de azzal sem lesz sokkal jobb a helyzet.
Esetleg a kapcsolatok számát minimlaizáld 5 és 10 között. Sajnos ez a sebesség rovására is megy, de talán nem eredményez sok IO műveletet.A tökéletes megoldást egy normális HDD beszerzése jelentené.
-
the radish
senior tag
válasz
Marcelldzso #13676 üzenetére
De hogyan? Pont azt kérdeztem, hogy a többi leírásban úgy szerepel, hogy a két szélső (bal-jobb) menüben van 1-1 ftp menüpont. De az enyémben nincs ilyen....
A keresőben (fórum) találtam olyat, hogy "ftp képes" mc. Na ezt honnan tudnám megszerezni??? -
laolaj
aktív tag
válasz
Marcelldzso #13661 üzenetére
a szálak is befolyásolják...
az a probléma ezzel a routerrel h a procija és memóriája is kicsi.. szóval torrentezni kétszer is meggondolnám
bár függ a net sebességedtől is h mennyire képes -
válasz
Marcelldzso #13661 üzenetére
Szia!
A router terhelése, és ezzel együtt az elérhető maximális sebesség is, nagyban függ a nyitott file-ok, és kapcsolatok számától is, de a tapasztalatok szerint valahol 1 és 2 MB/sec közt kell meghúzni a határt... Értelemszerűen ha ez összejön 1-2 torrentből, és mondjuk 5-10 kapcsolatból, akkor lehet magasabb, de ha gyéren seed-elt cuccokról van szó, és mondjuk 10-20 torrent fut vagy 60-80 szálon, akkor kevesebb lesz az elérhető sebesség. Nem is beszélve arról, ha a torrent mellet még szeretnéd mondjuk a samba-t is használni...
-
snemeth
aktív tag
válasz
Marcelldzso #13351 üzenetére
kris87-nek válaszoltam. Szerintem mi ketten nem ugyanarról beszélünk, de nem gond.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Marcelldzso #13351 üzenetére
Lehet róla álmodozni, de szigorúan a hardware képességeit figyelembe véve. Tehát nem túl magas sebesség (mondjuk max. 2 MB/s), és viszonylag kevés kapcsolatszám.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Marcelldzso #13343 üzenetére
Hi!
Annak ellenére, hogy a QOS-t kikapcsoltad,állítsd be a sebességedet. A tapasztalatok szerint bizonyos firmware verzióknál ez is szükséges.
-
Keresztapper
senior tag
válasz
Marcelldzso #13340 üzenetére
1. QOS nincs bekapcsolva véletlenül?
2. A torrent kliens a routeren fut? Mert akkor a magas CPU load természetes és nem is lehet vele mit kezdeni. -
Marcelldzso
tag
válasz
Marcelldzso #13339 üzenetére
Nem tudom már szerkeszteni sajna... Nagyjából minden működik már, már csak 2 az maradt, hogy lassú a netem, kb a tizede... meg, hogy nagy a load torrent közben.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Marcelldzso #13335 üzenetére
Hi!
Megnéztem, és az 1043ND-n (szintén az általam build-elt v0.7) van kworker process. De 0 terhelést mutat, sleeping állapotban van. Még nyomozom, hogy mihez tartozik.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Marcelldzso #13322 üzenetére
Az előbbieket csak azért kérdezem, mert 2.6.36-os kernelen van ezzel kapcsolatban egy bug.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Hi!
Pont azt akartam írni, amit Intruder2k5. Tehát az látszik, hogy nem lemezműveletre vár, hanem a prociidő jelentős részét a kworker viszi el. Nagyjából ennyit találtam róla: ""Kworker is what controls the ACPI wakeup signals from the BIOS.". Bár ez itt annyira szerintem nem állja meg a helyét. (Nálam sem fut ilyen process.)
Milyen csomagokat tettél fel? (Mi az opkg list_installed parancs kimenete?)
Milyen verziójú OpenWrt van feltéve? (Esetleg egy uname -a kimenete.) -
válasz
Az látszik, hogy ez a "kworker" húzza procit rendesen, de sajnos nekem fogalmam sincs, hogy mi az...
Csak érdekességképpen... A PUTTY-ban ki tudod jelölni egérrel a szöveget, a bal egérgombot nyomva tartva, amit így automatikusan a vágólapra is helyez, itt pedig be tudod illeszteni, a "Programkód" megnyomása után, és akkor nem kell képeket mentegetni. Valahogy így...
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# top
top - 14:35:00 up 14:36, 0 users, load average: 0.26, 0.12, 0.03
Tasks: 48 total, 1 running, 47 sleeping, 0 stopped, 0 zombie
Cpu(s): 1.6%us, 1.0%sy, 1.0%ni, 96.4%id, 0.0%wa, 0.0%hi, 0.0%si, 0.0%st
Mem: 127092k total, 115196k used, 11896k free, 2036k buffers
Swap: 530136k total, 272k used, 529864k free, 80856k cached
PID USER PR NI VIRT RES SHR S %CPU %MEM TIME+ COMMAND
1104 root 25 10 25348 16m 4576 S 1.6 13.3 14:27.24 rtorrent
18022 root 15 0 1644 636 492 R 1.3 0.5 0:00.42 top
1 root 18 0 1356 676 556 S 0.0 0.5 0:03.98 init
2 root 10 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 kthreadd
5 root 10 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.05 khelper
18 root 10 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 kblockd/0
3 root 10 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:08.03 ksoftirqd/0
4 root 10 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 events/0
46 root 10 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.87 kswapd0
47 root 19 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 aio/0
44 root 24 0 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 pdflush
281 root 16 0 752 248 204 S 0.0 0.2 0:00.07 hotplug2
320 root 15 0 1340 196 148 S 0.0 0.2 0:00.00 buttons
321 root 25 0 1308 240 192 S 0.0 0.2 0:00.00 console
322 root 15 0 1716 432 364 S 0.0 0.3 0:00.06 sh
326 root 27 10 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 jffs2_gcd_mtd3
328 root 15 0 1708 340 284 S 0.0 0.3 0:00.07 syslogd
330 root 15 0 1708 312 252 S 0.0 0.2 0:00.01 klogd
342 root 11 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.01 khubd
410 root 11 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 scsi_eh_0
411 root 10 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:14.66 usb-storage
489 root 16 0 1144 348 280 S 0.0 0.3 0:00.04 dropbear
494 root 15 0 1012 220 160 S 0.0 0.2 0:00.01 eapd
89 root 10 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:03.66 mtdblockd
509 root 15 0 1724 388 312 S 0.0 0.3 0:00.07 crond
515 root 18 0 1028 400 280 S 0.0 0.3 0:00.24 rstats
531 root 15 0 2504 1288 780 S 0.0 1.0 0:00.57 nmbd
532 root 16 0 2460 804 336 S 0.0 0.6 0:00.01 nmbd
539 root 15 0 2400 520 388 S 0.0 0.4 0:00.00 vsftpd
592 root 35 19 3376 1608 992 S 0.0 1.3 0:00.10 smbd
631 root 10 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.04 kjournald
655 root 11 -5 0 0 0 S 0.0 0.0 0:00.00 kjournald
746 root 15 0 6080 2440 1156 S 0.0 1.9 0:31.58 lighttpd
763 root 18 0 18784 4864 3024 S 0.0 3.8 0:00.40 php-fcgi
940 root 15 0 2036 740 552 S 0.0 0.6 0:00.28 screen
root@INT-ROUTER:/tmp/home/root# -
válasz
Marcelldzso #13319 üzenetére
De ugye az az ext2 nem pendrive-on van?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Marcelldzso #13319 üzenetére
A top mit mutat?
Új hozzászólás Aktív témák
- Cyberpunk 2077
- Google Pixel topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Windows 11
- Mikrotik routerek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Milyen egeret válasszak?
- Így VERNEK ÁT a KAMU webshopok!
- További aktív témák...
- SzoftverPremium.hu
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
- Honor 200 Smart 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest