Hirdetés
- Még nincs is Vivo X300 Ultra, de már a nemzetközi kameratrónra pályázik
- Ennyiért vehetjük meg az első vízhűtéses gaming mobilt az EU-ban
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Az AI miatt biztonságosabb az Android, mint az iPhone
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
siddis
őstag
válasz
Sátán44
üzenetére
..én ilyet squidguard-al csinálok, de nem hiszem hogy azzal összejönne egy router-en, mert csak a feketelista-fájlok vannak vagy tíz megásak. Nem csináltam még ilyet és nem hiszem hogy extroot-nélkül menne.. Talán tinyproxy-val..
Ráadásul véleményem szerint a magyar nyelv gazdagsága és a rokonértelmű szavak mennyisége miatt igazából még a squidgard sem jó semmire vagy sokszor fölöslegesen szűr szavakra.
-
siddis
őstag
válasz
Sátán44
üzenetére
Szavak blokkolását(?) nem tudom (talán proxy-val lehetséges), de oldalakét úgy tudod például, hogy az /etc/dnsmasq.conf -állományba felveszed a blokkolandó oldalakat ilyen formában :
address=/101com.com/127.0.0.1
address=/101order.com/127.0.0.1
address=/123found.com/127.0.0.1
address=/180hits.de/127.0.0.1
address=/180searchassistant.com/127.0.0.1Újraindítasz (vagy csak a daemon-t) aztán ennyi..
Vagy ha nincs túl sok oldal, akkor tűzfallal is meg tudod oldani.. -
suste
veterán
válasz
Sátán44
üzenetére
Ha jól emlékszem alapbeálításnak 2MB le/fel van beállítva a TM-ben
Én szerintem ez sok, és ha a neted, a megosztásaid és a kapcsolódó kliensek miatt kihasználná a router a teljes megengedett sávszélt, akkor tuti újraindulás lesz.
Ha eddig nem volt, az azt jelenti hogy szerencséd volt, és nem állt elő az ideális helyzet
.
Persze mindenkinek más korlát jött be itt, ezért próbálkozz, vedd vissza mondjuk 1MB/1MB-ra, és ha az stabil akkor próbálkozhatsz fölfelé (már ha annyira kellene a nagyobb sávszél).
Szerintem egyébként az 1/1 is sok, de ez attól is függ milyen szolgáltatásokat használsz még. -
csimmasz
aktív tag
válasz
Sátán44
üzenetére
Szaisztok!
Kicsit egyszerűbbet kérdezek mert sosem jön válasz a kérdéseimre, lassan eret vágok magamon.
.Le tudná írni valaki mit hova állítsak egy modem/router és a ddwrt-s 1043 összekötésére.
Mi a legegyszerűbb módja?
semmilyen megoldás nem működött idáig pedig már mindent végig próbáltam.
A modem bidge módban történő használatát nem tudom megoldani mindíg tiltott kaopcsolatot ir a router ha kapcsolódni akarok.modem dhcp kiosztás nem megy csak úgy mint dhcp nélkül statikus ip-t megadva a tplinknek.
Eleve sosem látom a modemet a tp link mögött.
Már minden létezőt ki be kapcsoltam pc ről viszont minden módszer működik tehát a modem tuti jó..kivagyok.
légyszi valaki, egy nagy hideg korsó sört szívesen felajánlok a segítőkész fórumtársnak.

D link 320b / tplink 1043nd ver 1.5
-
Kicsirics77
veterán
válasz
Sátán44
üzenetére
karaj
de a megjelenő oldalról melyiket szedjem le mert van egy pár
egyébként
#Sátán44 :már csak olvasni kell megtanulnom,ez elkerülte a figyelmem

-
válasz
Sátán44
üzenetére
Azért, mert nem ezen a porton fut a szerver, hanem az "eredeti" 21-esen, ez csupán a tűzfal egy beállítása, hogy a WAN irányból, a 2221-es portra érkező kéréseket továbbítsa a 21-es portra! Ez a szabály a LAN felől érkező kérésekre nincs hatással! Ha magát a vsftpd-t a 2221-en indítanád, akkor elérhető lenne bentről is ezen a porton! Belső hálóról a cím simán...
ftp://daytonn.no-ip.org
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Sátán44
üzenetére
Hi!
A no-ip.com kiválasztható szervízként, nem kell egyéni legyen. Így viszont az egyéni Update URL teljesen rossz, ennek kellene lennie:
http://[USERNAME]:[PASSWORD]@dynupdate.no-ip.com/nic/update?hostname=[DOMAIN]&myip=[IP]
Egyébként ezt használja akkor is, ha a legördülő listából a no-ip.com-ot választod!
-
-
-
-
energiezolee
aktív tag
válasz
Sátán44
üzenetére
Beregizel ide: https://www.no-ip.com/
Majd a a router kezelőfelületében beállítod a services fülön a DynamicDNS ablakban (első ablak vagy fül) amit regisztráltál a no-ip.com-on. Majd állítsd még be itt a Check for changed IP every -t 10 min -re
Ennyi az egész
ezek után az ftp://regisztráltfelhasználóneved.no-ip.org -ot beütve a böngésződbe (vagy akár total commander-ben beállítva) fogod elérni a megosztásodat (természetesen felh.név.+jelszó beírásával), amit akár otthon is kipróbálhatsz a böngésződben
Lehet azonnal nem fog menni a dolog, mert a no-ip kicsit lassúcska de max 30perc és jó lesz
-
energiezolee
aktív tag
válasz
Sátán44
üzenetére
Szerintem kérd el kedves vargalextől a legújabb build-jét,mert az magyarul indul azonnal és nagyon ott van a szeren a firmware, szerintem szívesen oda adja

Ha nem nagyon tudsz angolul akkor nagyon ajánlott!Ráadásul annyi az egész, hogy a mostani beállításaid lemented, majd új firmware-t telepíted, majd visszarakod a mentést és kész is vagy

Én is így csináltam és most már tökéletes minden, hála vargalex hiperatomszuper firmware-jének!!!! -
vargalex
Topikgazda
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Sátán44
üzenetére
Hi!
Ahogy a blogomban is le van írva: "Készült egy nagyon egyszerű kiegészítő felület a külső meghajtó formázásához, illetve az ftp felhasználó jelszavának beállításához is. Ez a felület csak a belső hálózatról a http://192.168.1.1:8081-es címen érhető el"
De ahogy látom a LuCI felületből, még a root jelszavát sem állítottad be. Így a fenti URL-en root felhasználóval és x jelszóval tudsz bejelentkezni.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Sátán44
üzenetére
Hi!
Az ftpbackup nem arra való. Hanem, ahogy a neve is mutatja, mentést tud készíteni különböző dolgokról egy ftp szerverre.
Neked a vsftpd kell. Ha a formázó felületen formáztad, akkor már csak az ftp user jelszavát kell beállítani és mehet is akár Total Commander-ből is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kuponkunyeráló
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Fellélegezhet a tech szektor a Trump-Xi egyeztetés után
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- EAFC 26
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
- Apple iPhone 15 PRO MAX 256 GB White Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Thinkpad X1 Extreme 2nd 15.6" FHD IPS i7-9850H GTX 1650 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- Xbox One S 512 GB + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- PlayStation 5 SLIM DIGITAL + kontroller 2027.05-ig garanciális, számlával!
- Thinkpad P16v Gen1 16" FHD+ IPS i7-13800H RTX A500 32GB 1TB NVMe ujjlolv gar
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3497
- Lenovo IdeaPad Slim 3 - 15.6" Full HD - Ryzen 5-7520U - 8GB - 512GB - Win11 PRO - MAGYAR - Garancia
- HP EliteDesk 800 G5 DM Desktop Mini - Intel Core i5-9500T 16GB 256GB SSD (utolsó darab)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
.

)

vargalex