-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
szabi_zoli82
csendes tag
válasz
huliganboy #53050 üzenetére
A fő probléma az az, hogy a modemből-routerből érkező netet a másik router WAN portjába szoktuk dugni.
-
siddis
őstag
válasz
huliganboy #53064 üzenetére
Igen, dehát ez az alapkonfig is.. Jóéjt.
-
siddis
őstag
válasz
huliganboy #53062 üzenetére
A WAN legyen DHCP-n, a LAN fix IP-s és osszon DHCP-n címeket..
-
siddis
őstag
válasz
huliganboy #53060 üzenetére
Miért nem a WAN-ba rakod a kábelt a T-ből.?
Lehet még a LAN-interfészt DHCP-re állítani de ezzel az a hiba, hogy ha 'egyedül' van az eszköz (nem kap valami más eszköztől címet), akkor nem lehet elérni a webfelületét és reset-elni kell.. -
siddis
őstag
válasz
huliganboy #53058 üzenetére
Ezek szerint akkor két DHCP-szervered van egy hálón.?
-
siddis
őstag
válasz
huliganboy #53056 üzenetére
És a T-ből a kábel a LAN-ba vagy a WAN-ba megy.?
-
siddis
őstag
válasz
huliganboy #53054 üzenetére
Gateway van állítva.?.? DNS.?
-
siddis
őstag
válasz
huliganboy #53052 üzenetére
Újraindítások is voltak.? Milyen IP-k vannak az egyik és a másik eszközön.?
-
siddis
őstag
válasz
huliganboy #53050 üzenetére
Valszeg IP-cím ütközés van, állítsd át a DHCP IP-tartományát a TP-Link-en valami másra..
-
vargalex
Topikgazda
válasz
huliganboy #52824 üzenetére
Szia!
Innen szerintem már csak a soros port segít. Egyébként nem lehet, hogy már gyengélkedik a tápja és azért indulgatott újra?
-
suste
veterán
válasz
huliganboy #52770 üzenetére
te miért akarsz openwrt-t?
csak azért érdekel, mert gondolom a 941-ben is csak 4MB a flash, és érdekel, hogy milyen funkciót szeretnének az emberek ezektől a routerektől (741,841, 941)
sajna annyira kevés a hely, hogy alig fér el benne valami
én a vnstat-ot meg a mia-takartam belerakni, de már így is túl nagy lett -
vargalex
Topikgazda
válasz
huliganboy #52770 üzenetére
Szia!
Mi lenne a kérdés? Ha csak a firmware, akkor elvileg erre a TL-WR941ND v4-re való firmware való, azaz Barrier Breakerből ez.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
huliganboy #52730 üzenetére
Szia!
Milyen router és milyen hardware verzió pontosan?
A LuCI telepítés és indítás ennyi:
opkg update
opkg install luci
/etc/init.d/uhttpd enable
/etc/init.d/uhttpd startPersze, ha kell a QOS, akkor azt is felteheted rögtön, de a többi úgyis települ automatikusan a luci csomag függőségeként.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
huliganboy #52694 üzenetére
Szia!
Pedig a két interface-t br-lan-ba rakva működnie kell. Mi is így csináltuk egy TL-WR741ND-n.
Van újabb build, az Attitude Adjustment már soha nem fog változni. Tegyél fel egy Barrier Breakert, vagy egy trunk-ot. Igaz, ezekben nincs webes felület, de természetesen telepíthető.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
huliganboy #52516 üzenetére
Szia!
A TL-WR940N-en valószínűleg 2 interface van, így sima switch configgal nem tudod megcsinálni. Csináld azt, hogy a br-lan interface-ba berakod az eth1-et is.
-
siddis
őstag
válasz
huliganboy #52483 üzenetére
Itt el tudod olvasni, hogy a Hálózat/Kapcsoló -fülön hogy tudod belőni..
-
huliganboy
addikt
válasz
huliganboy #52455 üzenetére
-
vargalex
Topikgazda
válasz
huliganboy #49642 üzenetére
Szia!
Hálózat, vagy router restart a legegyszerűbb. Persze, lehet így is ssh-n:
. /usr/lib/ddns/dynamic_dns_functions.sh; start_daemon_for_all_ddns_sections wan
-
bpmcwap
senior tag
válasz
huliganboy #49642 üzenetére
miért nem használjátok a routert ip frissítésre egy saját tárhelyen?szerintem sokkal biztonságosabb...
-
vargalex
Topikgazda
válasz
huliganboy #49639 üzenetére
Szia!
Igen, 10 percenként ellenőriznie kell. A folyamatok között hány dyndns update fut?
-
DeniBoy
aktív tag
válasz
huliganboy #49639 üzenetére
Nekem a no-ip.com halt be teljesen pár hete,(évek óta használtam és egyszerűen nem frissitette a 1043-at)
ipdns-re kellett váltanom, de az legalább tökéletes -
vargalex
Topikgazda
válasz
huliganboy #49634 üzenetére
Szia!
Az mit jelent, hogy nem frissít időben? Az, hogy a dyndns szolgáltatóval közli a router az új IP címét, nem jelenti azt, hogy a szolgáltatód által használt DNS szerverben azonnal látható a változás. Nyilván van némi késleltetés, amíg a DNS szerverek frissítik az adatbázisukat.
Ha a dyndns szolgáltatódnál van lehetőséged rá (pl. az ipdns.hu-nál van) nézd meg, hogy mikor érkezett oda az új IP címről az üzenet.
-
Gyurka6
őstag
válasz
huliganboy #49634 üzenetére
Szevasz!
Ugyan nem régen nézegettem, de azért nem 100%-osan biztos a válaszom: A flash-ben levő ip-t hasonlítja a jelenlegihez.
-
válasz
huliganboy #41404 üzenetére
Szia!
Ha azt szeretnéd, hogy az egész egy hálózat legyen, akkor Wireless Ethernet Bridge kell neked! Ha kliensként csatlakozol, akkor a router NAT-ol, és két külön alhálózatod lesz!
-
SteveBeard
senior tag
válasz
huliganboy #39818 üzenetére
Örülök, hogy sikerült megoldanod!
Az első gondolat volt a jó.. csak a megoldást találtuk meg nehezen. -
SteveBeard
senior tag
válasz
huliganboy #39816 üzenetére
Az fstab fájlban az alapkonfig az, amit látsz a képen. Ebből adódóan nem is lehet probléma, hogy nincs csatolva. Az option enabled is 0. Hacsak máshol valaminek nem kéne a HDD. De ez csak ötletelés..nem sok értelme
-
SteveBeard
senior tag
válasz
huliganboy #39813 üzenetére
ez nem jött be
Amit Alex mondott a dhcp.leases fájlt nézted már?
A /tmp mappában van.
Ha az is rendben, akkor valamelyik config fájl lesz a hibás, ahogy Alex is említette.
Na de melyik? Az fstab kizárva. Melyiket változtathattad meg abban az időben?
Nem nagyon tudok többet segíteni én is csak műkedvelő vagyok -
SteveBeard
senior tag
válasz
huliganboy #39811 üzenetére
SSH-n MC-ben a legegyszerűbb, csak megkeresed a két fájlt és F5.
Nem Linuxon szocializálódtam
de azt hiszem ez a parancs:
cp -r /rom/etc/config/fstab /etc/config/fstab -
SteveBeard
senior tag
válasz
huliganboy #39808 üzenetére
SSH-n az /etc/config/fstab-ot cseréld le a /rom/etc/config/fstab-ra így a telepítéskori állapotot kapod a csatolások szempontjából.
-
SteveBeard
senior tag
válasz
huliganboy #39804 üzenetére
Az első részt nem neked írtam, csak mindig rendreutasítják az embereket, hogy szerkesszék egy hsz-be a válaszaikat. Véleményem szerint ez butaság, átláthatatlan és rendszeresen van kavarodás belőle csak növelve a hsz-k számát.
-
SteveBeard
senior tag
válasz
huliganboy #39799 üzenetére
Tudom, olvastam, Alex írt is rá valamit, én sajnos nem tudom mi lehet a megoldás....
-
SteveBeard
senior tag
válasz
huliganboy #39797 üzenetére
Szia!
Az előzményekből gondolva csak egy tipp.
A hiba előtt a csatolási pontoknál állítottál valamit és egy érvénytelen bejegyzés miatt nem tud elindulni a LuCI.
De tényleg csak egy ötlet míg nincs jobb... -
huliganboy
addikt
válasz
huliganboy #39020 üzenetére
Sziasztok!
Pár hete kérdeztem a következőt:
egy újraindítás után a következő fogad a Luci megnyitásakor:
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:582: bad argument #1 to 'pairs' (table expected, got nil)
stack traceback:
: in function 'pairs'
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:582: in function 'createtree'
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:230: in function 'dispatch'
/usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:195: in function </usr/lib/lua/luci/dispatcher.lua:194>Valakinek valami tipp mi ilyenkor a teendő? Egyébként net van, hálózat van, ténylegesen a router működik csak a luci adta meg meg látszólag!
Ezt hogyan tudom esetleg ssh alól megoldani?
Köszönöm
-
vargalex
Topikgazda
válasz
huliganboy #39020 üzenetére
Szia!
Valamelyik config-od hibás, esetleg csak nem kért IP-t a géped, így a dhcp.leases file üres.
-
Brogyi
őstag
válasz
huliganboy #37274 üzenetére
Ha linuxod van akkor Fail2ban, oszt kész.Tehet egy szívességet a robot
-
Kakumix
senior tag
válasz
huliganboy #37265 üzenetére
Csak azt nem értem miért pont a ezen a porton próbálkozik?
Szerintem ez a 2222 és a 2121 portok majdnem annyira elterjedtek, mint az elrejteni kívánt eredeti 22-es és 21-es portok. Nálunk legalábbis már 7-10 éve is ezek voltak az ssh és az ftp portjai.
-
válasz
huliganboy #37272 üzenetére
Mert ezen fut SSH szolgáltatás! A transmission service portját nem fogják brute force attack loginnal támadni!
-
válasz
huliganboy #37270 üzenetére
Bármilyen portot meg fognak találni!
-
válasz
huliganboy #37267 üzenetére
Előbb IP scan, aztán port scan! Ki van ez találva...
-
válasz
huliganboy #37265 üzenetére
Szia!
Ez nem egy elérhetetlen weblap, hanem egy elérhető weblap!
Amúgy meg keress olyan fogalmakra, mint portscan...
-
vargalex
Topikgazda
válasz
huliganboy #37247 üzenetére
Szia!
Természetesen, ahogy bármelyik OpenWrt-ben, úgy az én build-emben is lehetséges. Ahogy Intruder2k5 írta, LuCI-ban az Add (Hozzáadás) gomb megnyomásával tudsz újat felvenni a neve megadása után. Nálam éppen 2 dyndns, 2 no-ip, 4 changeip és 1 ipdns frissül.
Ahogy Intruder2k5 is írta, ezek nem portra, hanem IP-re irányítanak. Én pl. arra használom, hogy lighttpd-ben több virtual host-ot definiáltam, amiknek más-más a document root-ja. Azaz egyszerűen fogalmazva a különböző dyndns nevek (URL-ek) mögött különböző weboldalak vannak. Így a különböző oldalaim nem http://dyndns-nevem/oldalam1, http://dyndns-nevem/oldalam2, stb. URL-eken, hanem http://elso-dyndns-nevem, http://masodik-dyndns-nevem, stb. URL-eken érhetők el. -
válasz
huliganboy #37247 üzenetére
Szia!
Szerintem minden további nélkül... Gondolom van ott egy Add gomb, amivel hozzá tudsz adni további DDNS klienseket is! De ezt nem portra, csak IP-re irányítja a szolgáltató!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
huliganboy #37159 üzenetére
Szia!
Persze, mehet LuCI-ból.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
huliganboy #37156 üzenetére
Szia!
A Wiki szerint azonos a WR941NDv4-el. Ha ez igaz, akkor ez a firmware kell rá.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
huliganboy #37153 üzenetére
Szia!
Kicsit megijedtem, hogy én adtam fel a routeredet postán, de szerencsére nem.
Nem tudom, hogy 10.03.1 alá milyen csomag kellene. A nyelvi file-ok egyébként a /usr/lib/lua/luci/i18n könyvtárban vannak, legalábbis egy ideje. A legegyszerűbb, ha felraksz egy 12.01-RC1-et, ott már a nyelvi csomag is elérhető.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
huliganboy #37058 üzenetére
Szia!
Természetesen, ha sikerül bejelentkeznie, akkor is látsz egy dropbear bejegyzést, ahogy akkor is, ha LAN-ról jelentkezel be:
Jan 14 12:13:18 OpenWrt authpriv.info dropbear[8462]: Child connection from 192.168.2.157:49976
Jan 14 12:13:23 OpenWrt authpriv.notice dropbear[8462]: Password auth succeeded for 'root' from 192.168.2.157:49976 -
vargalex
Topikgazda
válasz
huliganboy #36720 üzenetére
Szia!
A teljes ráfordított idő nyilván jóval hosszabb lett, mint ami ténylegesen szükséges hozzá. Ez több dolog miatt is így van:
1. Nincs hőlégfúvóm (ezért is látszik a képeken, hogy nem túl szépek a kiszedett alkatrészek), így forrasztóval tudtam csak kiszedni a flash-t, amit (illetve a helyét a boardon) nyilván tisztítani is kellett, ami idő.
2. Első nekifutásra a flash IC-t nem akartam a rossz routerről kiforrasztani, így csak összekötöttem a megfelelő lábakat. De így a VCC-n keresztül visszatáplálta a routert, így mindkettő szeretett volna elindulni, ami nem sikerült nekik.
3. A család miatt csak 22:30 után tudtam vele foglalkozni (amikor volt kedvem), így kicsit fáradt is voltam.De a tényleges szükséges idő (a buktatók után ráfordított, tehát egy következő eszköznél nagyjából ennyi lenne) kb. 1-2 óra. Ez magában foglalja:
- flash IC kiforrasztás
- flash IC lábainak és helyének takarítása
- vezetékek beforrasztása a működő routerre
- vezetékek ráforrasztása a rossz flash-ra
- flash tartalmának összeállítása (MAC, PIN csere)
- flash írása
- vezetékek leforrasztása a board-ról és a flash-ről is
- flash IC visszaforrasztásaPersze az is hozzátartozik, hogy nem vagyok egy forrasztóművész.
(36724) hhx: szoftveresen ennél jobban nem lehet tönkretenni. Szerencsére OpenWrt alól még ennyire sem, mert ott sem a bootloader, sem az ART partíció nem írható (persze saját build-el megoldható ez is). Többek között ezért sem szeretem a DD-Wrt-t, mert ott, mint a fenti eset is mutatja, igen.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
huliganboy #36707 üzenetére
Szia!
Gondolom belső hálóról próbálod.
-
Soma01
veterán
válasz
huliganboy #36136 üzenetére
Alapban igazad van. Ebben az esetben kérdezz rá vagy olvass(unk) vissza, mert én úgy emlékszem, hogy ad netet és a WAN portja is LAN lesz. Vagy az lehet ha úgy állítjuk.
-
Soma01
veterán
válasz
huliganboy #36128 üzenetére
Ezt nézd meg. Az emeleten lévő routert (pl. egy második 1043) így beállítva szerintem jó lenne. [link]
-
Soma01
veterán
válasz
huliganboy #36128 üzenetére
2db 1043 nem lenne jó?
Gondolom a 941-re gondoltál hogy azt nem támogatja. De az meg nem baj. -
huliganboy
addikt
válasz
huliganboy #36125 üzenetére
Most nézem alex fw nem támogatja ezt a routert... hmm akkor sima openwrt megy majd rá....
Várom válaszotokat!
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
huliganboy #36040 üzenetére
Irja hogy milyen kiosztasu memoriaIC kell hozza, olyat kell venni. En is majdnem megcsinaltam de masfel evig kerulgettem az IC-t aztan meg veletlenul kettétapostam.
-
SteveBeard
senior tag
válasz
huliganboy #36022 üzenetére
Igen, nem bonyolítottam túl, mindenki látott mindenkit, az asztali gépre is tudtunk másolni a laptopokról és vissza. De csak egy rövid próba volt, így is csúnyán néztek rám itthon, ezért minden variációt nem teszteltem.
-
SteveBeard
senior tag
válasz
huliganboy #36013 üzenetére
...ja, így már értem... ezt sajnos nem tudom...
-
válasz
huliganboy #36013 üzenetére
Elviekben ez egész biztos megoldható, mivel állítólag az OpenWrt szabadon konfigolható minden tekintetben, csak kéne valaki, aki azt mondja, hogy igen, én megcsináltam, és nálam működik!
-
SteveBeard
senior tag
válasz
huliganboy #36010 üzenetére
tényleg fáradt vagyok... nem ez volt a kérdés? Hogy egy másik hálózat wifi jelét továbbítsa?
-
válasz
huliganboy #36005 üzenetére
Szia!
Elvileg tudja, de néhány embernek már beletört ebbe a bicskája! Épp most valamelyik nap is borult ki valaki emiatt, mert sokadjára konfigolta, és nem jött össze...
-
vargalex
Topikgazda
válasz
huliganboy #30235 üzenetére
Hi!
Próbáld meg privát böngészéssel. Ha az én build-em van feltéve, akkor LuCI-nak lennie kell.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
huliganboy #30232 üzenetére
Hi!
Ha telnettel bejelentkeztél, akkor:
mtd -r erase rootfs_data
Majd reboot-ol a router és elérhető a LuCI is (jelszó nélkül).
Ha a leírásból végrehajtottad a
mount_root
firstbootparancsokat, akkor egy reboot is elég (tulajdonképpen a fenti 1 parancs ugyan azt csinálja, mint az utóbbi 2, ráadásul újra is indítja a routert)..
-
huliganboy
addikt
válasz
huliganboy #27307 üzenetére
Valahogy azt a logot mikor összeomlott a rendszer ki lehet nyerni ? csak hogy tudjuk mitől nem működik!
-
válasz
huliganboy #27304 üzenetére
De ez már egy másik hiba, mert itt nem tud csatlakozni a PPPoE szerverre, fentebb viszont tudtad pingelni a google-t!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
huliganboy #27303 üzenetére
Hi!
Másik PC-n próbáltad? LAN-on és WiFi-n sincs neted? Mi a firewall, illetve a network config-od?
-
huliganboy
addikt
válasz
huliganboy #27303 üzenetére
-
vargalex
Topikgazda
válasz
huliganboy #27298 üzenetére
A PC-d MAC címét nem klónoztad?
-
válasz
huliganboy #27298 üzenetére
logread
poli27Kettőt, és könnyebbet!
-
vargalex
Topikgazda
válasz
huliganboy #27293 üzenetére
Hi!
Mi a dhcp config-od?
-
válasz
huliganboy #27294 üzenetére
Ezek szerint a routeren van net!
Azt mondjuk nem értem, hogy miért titkolod a google IP címét?
Sajnos innentől a reset-en kívül sok tippem nincs, így vagy megvárod Alex-et, vagy reset-elsz...
-
huliganboy
addikt
válasz
huliganboy #27293 üzenetére
extroot-ot nem használok!!!
-
válasz
huliganboy #27290 üzenetére
Bocsi efelett elsiklottam... A routeren sincs net, vagy csak tovább nem adja? SSH-ban ping www.google.hu nem ad választ? extroot-ot használsz? Ha SSH működik, mit ad vissza a df és a mount parancs?
-
válasz
huliganboy #27287 üzenetére
Szia!
RESET gomb megnyomását próbáltad már? Áram alatt, legalább 5mp-re... Ez csak az újabb vargalex build-ekben működik, talán az utolsó 1-2 verzióban. Ha régebbi van, akkor marad a manuális visszaállítás.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
huliganboy #27165 üzenetére
Hi!
1. A linkelt terhelés szinte semmi, aktuálisan 0.04 a load. Transmission távoli vezérléséhez PC-re van pl. a Transmission Remote GUI.
2. Igen, elvileg ennyi az egész
3. ftpbackup-ról csak a blogomban, vagy itt a topicban néhány hozzászólásban olvashatsz, mivel saját kiegészítés. -
vargalex
Topikgazda
válasz
huliganboy #27158 üzenetére
Hi!
Nem normális, lehet a kapcsolatok számát csökkenteni kellene.
HD-Idle-t a LuCI-n tudod beállítani.
Korábban már mondtam, hogy FTP szerverre feltöltésre használható a build-emben található ftpbackup funkció.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
huliganboy #27059 üzenetére
Hi!
Alapból nincs korlátozva, ugyanis a WiFi még csak be sincs kapcsolva. Illetve alap config szerint egyébként is csak 20 MHz-es csatornaszélességen van. Az, hogy 40 MHz-en nem kapcsolja be a második csatornát, teljesen jogos dolog, ugyanis zavaró AP-k vannak az adott frekvencián. Te a noscan-al ezen ellenőrzést kapcsolod ki, szerintem ez legyen mindenki egyéni döntése.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
huliganboy #27057 üzenetére
Hi!
vi-ban is egy van, a mellékelt képen látszik is, az első ~-nál vége a file-nak. Elég a hiányzót pótolni.
-
chros
őstag
válasz
huliganboy #27055 üzenetére
Ilyet meg nem nagyon lattam, nalam a regi 1.02.1 van fent, itt en csak 1-etlatok, nem 2-t.
Probald meg az 'mc' belso szekesztojevel (F4) is megnezni a fajlt. ('vi'-t meg soha nem hasznaltam 5 ev alatt ...)
Ha tenyleg ketto van, akkor ird be mindketto helyre ...
@Alex: latom, felporogtek az esemenyek par het alatt
Nagyon ugyes es lelkes vagy! Koszonjuk Neked! (Csak mostanaban nagyon keves idom van a routerrel foglalkozni.)
-
chros
őstag
válasz
huliganboy #27040 üzenetére
Valahogy igy:
config 'wifi-device' 'radio0'
<------>option 'type' 'mac80211'
<------>option 'macaddr' 'xxxxxxxxxxx'
<------>option 'hwmode' '11ng'
<------>list 'ht_capab' 'SHORT-GI-40'
<------>list 'ht_capab' 'DSSS_CCK-40'
<------>option 'country' 'HU'
<------>option 'txpower' '20'
<------>option 'noscan' '1'
<------>option 'htmode' 'HT40+'
<------>option 'channel' '2' -
suste
veterán
válasz
huliganboy #27021 üzenetére
próbáltad már áttenni egy másik csatornára?
tudom, hogy azt írtad hogy nincsen közelben más, zavaró router, de azért próbáld meg, nekem is segített
igaz hogy volt amikor váltás után csak pár napig volt jobb a helyzet, de több próbálkozás után találtam egy olyat, ahol elfogadható a szakadások mennyisége,minősége, és teljes belassulás (1mb/s),leszakadás most nincsenEz a DMA hiba egyébként csak a trunk-ban jön elő, vagy aki a backfire-t használja annak is csinálja?
-
lasarus1988
tag
válasz
huliganboy #26994 üzenetére
A kernel log-ban a DMA hibák a WiFi szakadozását jelzik.
Az n-es kliensek 65M-nél nagyobb sebességű csatlakozásához bele kell nyúlni a /etc/config/wireless configba.
[WiFi] -
válasz
huliganboy #26656 üzenetére
Ha nálad fut a szerver a routeren, akkor nálad nem kell nyitva lennie semminek, és nem kell hozzá PC sem! A kliens oldalon értelemszerűen mennie kell a gépnek, és nem lehet bezárni a kliens programot sem! A mappába zárás annyit jelent, hogy megadsz neki egy könyvtárat, és abból kilépni nem fog tudni, vagyis nem tud kutakodni a HDD többi mappájában, csak abban az egyben, ahova be van zárva!
-
nimfas
addikt
válasz
huliganboy #26644 üzenetére
Miért nem csinálsz neki egy FTP hozzáférést... adott login-passwd párossal, be tudod zárni a saját dir-jébe... és kész ?
Total Commanderrel bárhonnan be tudna lépni és kész....
-
Marcelldzso
tag
válasz
huliganboy #26644 üzenetére
akkor sajna passzolom :S
-
Marcelldzso
tag
válasz
huliganboy #26641 üzenetére
Szia!
Így van screen alatt nem szakad meg a folyamat.
MC-be ha belépsz akkor a felső menüsoron a bal vagy jobb menüben már meg is van amit kerestél!
De most én kérdezek:
Miért nem működik a dlna szerver? 0 fájlt talál. /mnt van megadva.
Azon belül van még transmission/done/filmmappa/film.aviMiért nem találja?
-
nimfas
addikt
válasz
huliganboy #26641 üzenetére
Szerintem megoldható... én egyszer próbáltam akkor ment...
Annyit kellett csinálni, hogy Putty-n beléptem a routerbe, majd beírtam, hogy mit és hova szeretnék küldeni... és a parancs végére kellett egy "&" jel... és ha bezártam a putty-t akkor sem állt le a másolás...
Ha jól tudom "screen" alatt sem szakad meg a folyamat, de majd mindjárt jönnek a szakik ;-)
-
huliganboy
addikt
válasz
huliganboy #25523 üzenetére
Hy
Elviekben meg van a hiba ami persze szokás szerint nem a routerben keresendő.....
Míg ki volt kapcsolva a wifi az idő alatt beállítottam egy videó/audió jelátlövőt mely ugyan azt a frekit használja mint a router wifije.... hogy melyik csatornát nem tudom de mikor a router csatornáját átállítom akkor jó kivéve a 14 csatorna..... De azt nem hittem hogy két eszköz ennyire el tudja nyomni egymást.......
Köszönöm azért.....
Valrgalex: Hy lehet ez is volt a hiba oka.....
-
vargalex
Topikgazda
válasz
huliganboy #25523 üzenetére
Hi!
Eddig is 14-es csatornán használtad? Európában 13-as csatornáig engedélyezett, így könnyen lehet, hogy a kliens oldali eszközöd csak addig látja.
-
SteveBeard
senior tag
válasz
huliganboy #25290 üzenetére
Itt egy kis segítség.
Azt hiszem így kéne beállítani:
0 3 */3 * * reboot
De még soha nem próbáltam, csak a leírásból így következtetem...
Majd Alex kijavít, ha nem jó.
-
SteveBeard
senior tag
válasz
huliganboy #25278 üzenetére
Szia!
Cronba beírod 0 0 * * * reboot és minden nap éjfélkor újraindul... -
SteveBeard
senior tag
válasz
huliganboy #25238 üzenetére
Luci-ból tudod telepíteni.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
huliganboy #25182 üzenetére
Hi!
Milyen redirect-et hoztál létre? A GRE (47) protokollt kell elvileg továbbítani. A hozzá tartozó config elvileg így néz ki:
config 'redirect'
option '_name' 'teszt'
option 'src' 'wan'
option 'proto' 'GRE'
option 'dest_ip' '192.168.1.x'
option 'target' 'DNAT'
option 'dest' 'lan'GRE helyett írhatsz akár 47-et is.
Soha nem próbáltam, így előfordulhat, hogy kell hozzá a kmod-gre csomag is, bár a tűzfal nélküle is megeszi.
Illetve, ha jól sejtem még a 1723-as TCP portot is forwardolni kell. -
huliganboy
addikt
válasz
huliganboy #25181 üzenetére
-
vargalex
Topikgazda
válasz
huliganboy #25179 üzenetére
Hi!
Tehát a PC-de fut VPN szerver. Akkor a használt portokat kell forwardolni a PC-re.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
huliganboy #25175 üzenetére
Hi!
Alapból átmennek a csomagok, mivel kifelé minden engedélyezve van. Én is használok többféle VPN klienst.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
huliganboy #25171 üzenetére
Hi!
Az általad adott képen pedig különböző port szerepel. Illetve azt is írtad, hogy most ugyan az a szabály mindkét helyen 12000-es porttal működik.
VPN külön telepítendő.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
huliganboy #25167 üzenetére
Biztos, hogy a 192.168.1.100-as gép 12001-es portjára akartad forwardolni a 12000-es portra érkező kéréseket?
-
huliganboy
addikt
válasz
huliganboy #25167 üzenetére
Érdekes módon a 16000 port ugyan ezekkel a beállításokkal meg nyitva van....
Átírtam azt a szabályt 12000 portra és lőőn nyitva lett a 12000 port... NEMÉRTEM -
Maximusz
aktív tag
válasz
huliganboy #24951 üzenetére
TothSzabi.info = speedfire
-
Speeedfire
félisten
válasz
huliganboy #24953 üzenetére
Nem kell pendrive, jó a hdd is. De akár az is jó ha wget-tel letöltöd a /tmp mappába vagy winscp-vel másolod fel a /tmp-be. A /tmp lényeges itt.
-
Speeedfire
félisten
válasz
huliganboy #24951 üzenetére
Használd inkább a vargalex féle kész fw-t. Keress rá itt fórumon, az fw-t putty alatt kellene feltetted. Ennek menete:
mtd -r write fájlnév firmware -
vargalex
Topikgazda
válasz
huliganboy #24931 üzenetére
Hi!
Egyrészt: miért RC6-ot tettél fel, amikor régen létezik már végleges 10.03.1 is?
Másrészt: a BackFire build-nek mindig része a Luci, tehát én a böngészőben keresném a hibát (cache ürítés, privát mód, stb.)
Persze ehhez most már alapállapotba kellene tenni a firmware-t, mert össze-vissza telepítgettél:mtd -r erase rootfs_data
Szerk: egyébként tényleg nincs már luci-admin-full csomag, teljesen más a csomagok struktúrája.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen program, ami...?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest