Hirdetés
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
-
Mobilarena
TP-Link WR1043ND - N450 router
Új hozzászólás Aktív témák
-
CheGhost
aktív tag
- "Transmission korlát le 1792, fel 1024 kbyte/s"
- "20/10Mbit-es net"A net 2560 kB/s, a transmission 1800 kB/s lefelé irányban,
a felfelé irányban a net 1280 kB/s, a transmission 1024 kB/s.Ebben mi az ellentmondás? A böngészéshez (elvileg) van benne tartalék, ahogy írta is.
-
J_A_m
csendes tag
válasz
smallmer
üzenetére
Nálam a Transmission korlát le 1792, fel 1024 kbyte/s. Így még ha ki is lenne használva, akkor is marad némi szabad sávszél böngészésre (20/10Mbit-es net). Szintén nem az vagyok akinek most felböffen valami, 5 perc múlva gőzölögve az asztalomon legyen. Az éppen akkor legolcsóbb 500gigás 2,5 colos külső vinyóval megy lassan két éve napi 24 órában. Nem kért plusz tápot sem. Az adatot FTP-n húzom le róla, így leállítva áramszünetek esetén van, meg ha valamit bütykölök a rendszeren. Ilyenkor szoktam a porcicákat (vagy inkább megtermett poroszlánokat) is lefújkálni róla.
-
CheGhost
aktív tag
válasz
smallmer
üzenetére
de főleg (#56587) premierpark
Nekem már hosszú évek óta egy 320GB-os Toshiba van a routeren.
Kezdetben médialejátszóra volt dugva (csak lejátszás céljából), akkor az állandó be- és kikapcsolgatás miatt az állapota (HD Sentinel szerint) kb. 30%-ra leromlott. Mióta kb. 3-4 éve a routeren lóg, és a letöltéseket és hálózati adatokat tárolja, az állapota nem romlott(!).(#56582) premierpark
Nekem 900 kB/s le- és 200 kB/s feltöltési sebesség van beállítva. Éjjel-nappal működik folyamatosan. Viszont azt meg kell jegyeznem, hogy a mostani suste 0.4-gyel kicsit nagyobb terhelése, mint az előzőleg fent lévő vargalex 1.1.7 esetén, de emiatt soha sem indul újra a routerem.A jelenlegi transmission beállításaim korlátozottak (nem szigorúan, csak közepesen), de mivel nem úgy indulok neki, hogy most, vagy 1 órán belül kell valami, ezért van ideje dolgozni.
-
suste
veterán
ezzel van a baj: regi Verbatim usb 2.0 + esata 2.5"-es 500GB
az egybe vinyókkal kevésbé van baj, mert kevesebb áram veszik el a csatlakozásoknál
ezért ajánlottunk többen gyári külső HDD-t
régi belső HDD-im nekem sem mentek el soha csak 1db USB-ről (csak minimum "Y" kábellel), pedig volt olyan köztük, ami direkt kisfogyasztású volt..... -
chros
őstag
válasz
smallmer
üzenetére
No,akkor ismet en vagyok a kakukktojas: en csak kulso tapos hdd-t javaslok! Az en c5-om mindaddig eldobalta a hdd-t (regi Verbatim usb 2.0 + esata 2.5"-es 500GB), amig egy 2.0 Watt-os (!) Usb-s toltot nem adtam ala!!! (Volt rajta kulso tap csati) Azota jo!
Mas kerdes,hogy az eszkoz 4 laptopot, 3 wifin, 4 mobilt, es masszive torrentezes mindenhol, igy wifi-n is, szerintem ez tesz be neki a leginkabb. Net 8.5 MB / 2 MB. A routeren rtorrent van beallitva, 2.5 Mb le es 1.6 MB fel!

-
suste
veterán
válasz
smallmer
üzenetére
azt ugye tudod, hogy a HDD-knek az a legjobb, amikor egy helyen le van téve, és folyamatosan megy?
szóval inkább azt a HDD-t kell sajnálni, amit hurcolászik magával az ember, és álllandóan le/fel dugja a gépre...(de mindennel így van, világítás, autó, stbstb)
sosem értettem, amikor az a bajuk az embereknek, hogy állandóan megy a HDD....ez a dolga, ráadásul ha le/fel töltesz, akkor úgyis mennie kell
a segítség a beüzemeléshez meg itt van a fórumban csak használd a keresőt, meg a letöltési oldalon a readme-ket kell tanulmányozni....
-
Szabie93
tag
Elég nagy problémám van a vassal. Régebben is történt már ugyanez a hibajelenségek, de akkor az volt a javaslat, hogy tegyem rá az 1.02.1-t ami sokáig jó is volt (közben történt egy táp csere).
Hibajelenségek:
-Transmission túlterheli a routert 8-9-es load-al is megy egy ideig aztán újraindul.
-Kworker nagyon sokat eszik a rendszerből, amint elkezdődik tm-ben a letöltés.
-Max letöltés az 500kb/sec, de azt nagyon ritkán éri el.A beállítások ugyanúgy vannak megcsinálva, mint régen amikor minden rendben volt vele.
Valaki esetleg tipp, hogy mit tegyek vele?

Köszönöm előre is!

-
krealon
veterán
válasz
smallmer
üzenetére
"azt meg lehet oldani, hogy csak éjszaka töltsön illetve ha mondjuk egy mappába berakom a torrent fájlokat akkor onnan automatikusan töltse be ?"
Ezek a transmission-nel (ami OpenWRT-s routereken leggyakrabban alkalmazott) alapveto funkciok, csak engedelyezni / beallitani kell.
-
suste
veterán
válasz
smallmer
üzenetére
természetesen 7/24-ben megy a routerrel együtt
mint már sokszor mondtuk, egy normális NAS-t nem vált ki (a 10E ft-os kategóriát igen)
én a C5-ömet a (ua proci, mint a 1043v2) 1MB/s letöltésre álllítottam be, a feltöltés 100KB/s, és ez mellett mehet a DLNA filmnézés is
ha valaki sok adatot mozgatna a hálózatán a HDD-ről, akkor megint csak nem a router a jó megoldás, de hát ezért jó ha egy helyen van a TM és a DLNA, hogy ne kelljen másolgatni, csak online megnézni.... -
siddis
őstag
Frissítetek a lengyelek r44162-re...
-
smallmer
őstag
Sziasztok, gondolom valaki használja itt a routert torrenthez. Ti hogyan oldjátok meg a külső vinyót hozzá? külön tápellátás vagy csak simán usb áramellátásával megy?

előre is köszi a választ. most szeretnék valamit összedobni -
ZolikaE46
senior tag
Hi all kellene egy kis segítség Tp link TL-WR1043ND v2-höz. Olyan problémám lenne, hogy a gyári antenna hatótávja nagyon kevés. Próbáltam csatornákat váltani, jel erősséget felemelni és antenna pozíciót váltani, de semmi. Egyb. kb. 10-15m-ről beszélünk és egyáltalán nem is látja már ott a jelet, sajnos. Az a baj, hogy sok a fal addig és vastagok. Mit javasolnátok vegyek egy erősebb antennát, de abból is milyet és hány db.-t 1-et 2-őt vagy 3-at és milyen dBi-t? Válaszotokat nagyon várom és köszönöm!
Üdv. Zéé
-
mumtaz
senior tag
Pontosan.
Közben megtaláltam a hibát. A másik routerem mindig rá van dugva erre. Az most csak amolyan "egyéb eszköz". Viszont azon is volt egy visszaállítás és gyakorlatilag DHCP ütközés lépett fel, ugyanis azon a routeren IPv6 DHCP futott, így gyakorlatilag a gépek, amik kábelen csatlakoznak a WR1043-ra IPv4 IP címet ettől a routertől kapták, mig IPv6 címet a másiktól, amin viszont nincs internet. Fura kutyulék lett.
A másik routeren tiltottam minden DHCP-t, így most minden tökéletes. -
mumtaz
senior tag
Újabb X akta adódott, amit nem tudok hova tenni.
Tegnap megnéztem az új trunkot, de előtte csináltam egy mentést a beállításokról. Megnéztem a trunkot, beállítottam, nem ment a net. Visszatettem az előző firmwaret és visszahívtam az elmentett beállításokat.Első érdekesség, hogy eredetileg két wifi volt beállítva a routeren (1. kliens, 2. helyi lan), amiből az egyik beállításait nem mentette el. Ok, nem nagy kunszt újra beállítani.
A második érdekesség és egyben elég nagy probléma, hogy nincs net a kábelen.A PC-m és néha a laptopom is kábelen csatlakozik a routerre. Saját helyi wifi szintén beállítva. Wifin van internet, kábelen nincs, viszont a kábelen csatlakozó gépekkel elérek mindent a helyi hálómon, tehát a helyi hálóm működik mind wifin, mind kábelen. Az eszközök elérik egymást függetlenül attól, hogy kábelen, vagy wifin csatlakoznak a routerre. A router luci oldalát is elérni, de az internetet csak azok az eszközök érik el, amik wifin csatlakoznak a routerre.
A helyi hálónál nincs külön beállítás a helyi wifire és a kábeles kapcsolatra. Mind a LAN-hoz vannak felkapcsolva egyazon IP tartományban, mindenben.
Hol keressem a hibát?
Itt vannak a konfigok:
/etc/config/network
config interface 'loopback'
option ifname 'lo'
option proto 'static'
option ipaddr '127.0.0.1'
option netmask '255.0.0.0'
config globals 'globals'
option ula_prefix 'fdc9:fe0e:9aa8::/48'
config interface 'lan'
option ifname 'eth0.1'
option force_link '1'
option type 'bridge'
option proto 'static'
option netmask '255.255.255.0'
option ip6assign '60'
option ipaddr '192.168.5.1'
config interface 'wan'
option ifname 'eth0.2'
option proto 'dhcp'
config interface 'wan6'
option ifname '@wan'
option proto 'dhcpv6'
config switch
option name 'switch0'
option reset '1'
option enable_vlan '1'
option enable_vlan4k '1'
config switch_vlan
option device 'switch0'
option vlan '1'
option ports '0 1 2 3 4 5t'
config switch_vlan
option device 'switch0'
option vlan '2'
option ports '5t'
config interface 'wwan'
option _orig_ifname 'wlan0'
option _orig_bridge 'false'
option proto 'static'
option ipaddr '192.168.2.55'
option netmask '255.255.255.0'
option gateway '192.168.2.1'
option dns '208.67.222.222 208.67.220.220'/etc/config/wireless
config wifi-device 'radio0'
option type 'mac80211'
option hwmode '11g'
option path 'platform/ath9k'
option htmode 'HT20'
option disabled '0'
option country 'US'
option channel '3'
option txpower '30'
config wifi-iface
option device 'radio0'
option mode 'sta'
option ssid 'INTERNET HOZZÁFÉRÉS'
option network 'wwan'
option encryption 'psk-mixed'
option key 'XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX'
option bssid 'XX:XX:XX:XX:XX:XX'
config wifi-iface
option device 'radio0'
option mode 'ap'
option ssid 'HELYI HÁLÓ'
option network 'lan'
option encryption 'psk-mixed'
option key 'XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX' -
krealon
veterán
válasz
balaaa88
üzenetére
"Ehhez letöltöm a TL-WR1043ND-V2-stripped.zip -et az OpenWrt oldaláról, majd WebGUI-val felteszem. Ekkor kapok egy gyári firmware-t. Ha ezután mégis úgy döntök, hogy az OpenWrt-t szeretnèm használni, akkor a gyári webGUI-n keresztül felteszem az ...tl-wr1043nd-v2-squashfs-factory.bin-t.
Helyes-e ez így, ahogy leírtam?"Helyesen:
Ehhez letöltöm a TL-WR1043ND-V2-stripped.zip -et az OpenWrt oldaláról, kitomoritem, majd WebGUI-val felteszem a .bin fajlt.
A tobbi stimmel. -
balaaa88
aktív tag
V2-es OpenWrt-t szeretnèk visszagyáriasítani. Ehhez letöltöm a TL-WR1043ND-V2-stripped.zip -et az OpenWrt oldaláról, majd WebGUI-val felteszem. Ekkor kapok egy gyári firmware-t. Ha ezután mégis úgy döntök, hogy az OpenWrt-t szeretnèm használni, akkor a gyári webGUI-n keresztül felteszem az ...tl-wr1043nd-v2-squashfs-factory.bin-t.
Helyes-e ez így, ahogy leírtam? Köszönöm a választ. -
krealon
veterán
válasz
tom2085
üzenetére
Ha nem volt tul regi a firmware az OpenWRT-sites elott, akkor esetleg a TFTP recovery is mukodhet.
v2-hoz ez a fajl kell: TL-WR1043ND-V2-stripped.zip
Kitomorites utan a .bin fajlt
wr1043v2_tp_recovery.bin
nevre nevezd at. -
onethierry
csendes tag
válasz
onethierry
üzenetére
nem nagyon sikerült beállítanom tegnap óta... közvetlen a wifi közelében 40-50mbps körül mér, 7-8 méterre nagyjából 20mbps... nem hiszem, hogy ez normális lenne.
kaptam egy segítséget, hogy állítsam be így, de ezt sem alkaotott sok sikert
-
onethierry
csendes tag
.
-
tom2085
csendes tag
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Mit tudok csinálni ebben az esetben:
a routeremen(v2) poli27 Openwrt buildja volt fent, vissza szerettem volna rakni a gyári firmware-t(poli27 vágott gyári firmware-ét), de az upgrade után csak a power gomb világít a routeren. Utólagosan rájöttem, hogy hibás volt az image fájl, mert újra letöltöttem a firmware-t, és amit megpróbáltam feltölteni, annak kisebb a mérete. -
-
balaaa88
aktív tag
válasz
Intruder2k5
üzenetére
Köszi. Csak jobb a lelkemnek, ha feleslegesen flashelgetek.
ezért kérdeztem.
(Dupla lett. Bocs.) -
-
balaaa88
aktív tag
Sziasztok, v2-es routeren OpenWrt telepítve. Probléma adódhat-e abból, ha én erre nem a sysupgrade .bin-jét, hanem a factory .bin-jét teszem fel webGUI-n keresztül? Igazából arra akarnék rákérdezni, hogy a v2 esetében mi a legjobb /legbiztosabb módja az OpenWrt firmware újratelepítésének (a factory reseten és brickesítésen kívül). Tehát egy teljesen default OpenWrt-t szeretnék úgy, hogy a telepített és telepítendő típusa/verziószáma megegyezik. Köszik.
-
Isty1974
csendes tag
vissza vittem a bótba... 2 hét minimum a garancia érvényesítés
-
siddis
őstag
válasz
onethierry
üzenetére
Asszem gyárin a DHCP-beállításoknál.. De inkább a wifi-beállításokat próbálgasd, inkább ott lesz a megoldás..
-
onethierry
csendes tag
az enyémre azt írja a channelnél, hogy 1+5, a másikat amit lát arra azt, hogy 9+13, szóval nem hiszem, hogy bármi is zavarná.
-
martonx
veterán
Sziasztok!
Új problémába futottam bele. A router mögötti NAS-omon fut egy Transmission torrent kliens. Ami nem igazán akar feltölteni (néha mintha egy pillanatra megindulna, aztán mégse).
Vajon mit és hol ellenőrizzek le, mi lehet a gond?
A letöltés tök jól megy, a transmission-t is elérem kívülről, csak a feltöltéssel állok hadilábon
-
siddis
őstag
válasz
onethierry
üzenetére
Töltsd le az InSSIDer -nevű progit aztán azzal nézd meg hogy melyik csatorna mennyire foglalt a környéken.. Amúgy amit írtál hogy 192.168.1.1 meg a netmask 255.255.255.0 abban még nincs benne hogy hogy-e átjáró beállítva. De akkor egyelőre a wifi -környékén keresgélj..
-
Clay
senior tag
válasz
onethierry
üzenetére
Nekem is hasonló a gondom, 120/10 nettel. Nem tudom rábírni, hogy 40Mb-nél többet vigyen át wifi-n, azzal az itt ajánlott gargoyle fw-vel se. Kicsit javult a helyzet, sokkal stabilabb lett a jelszint, de a sebesség nem növekedett érezhetően. A PC kb 4m-re van a routertől, szégyen szemre körbe kell kábeleznem a szobát, vagy 20m UTP-vel

-
onethierry
csendes tag
válasz
onethierry
üzenetére
átváltottam a csatornát 1-re, így most közel a routerhez felment 40-re, viszont a 7-8 méterre lévő szobában már gyenge a jel és lemegy 10 körülire az érték. nincs árnyékolva a tp-link, és könnyűszerkezetes ház, tehát semmi téglán, vagy betonon nem kell keresztülmennie a jelnek.
-
chros
őstag
válasz
Funky81
üzenetére
Nem elkepzelheto, hogy ilyenkor nagyon le van terhelve a router? (torrent wifi-n keresztul, plusz a router is dolgozik ezerrel a radugott hdd-n) Magyarul a nagy CPU load-ra gondolok. Nezd meg ilyen esetben a "top" paranccsal ssh-n.
(#56544) dmc: van webrevert firmware, amit egyszeruen vissza tudsz flash-elni.
Probald ki suste firmware-et, azon belul latsz egy webrevert konyvtarat: [link]
Jo olvasgatast! [link]Es elotte keszits backup-ot a gyari beallitasairol

-
siddis
őstag
válasz
onethierry
üzenetére
Átjáró.? N-es wifi.? Csatorna száma.?
-
onethierry
csendes tag
sziasztok,
beüzemeltem egy tp link 1043nd v2 routert digi 200-as csomaghoz, de valamiért rohadt lassú a kapcsolat vezeték nélkül 2 centire a géptől.
wifi

kábel

mi lehet a baj? vagy mi nincs beállítva?

-
dmc
aktív tag
Sziasztok!
Van egy ilyen ruterem TL-WDR4300 az lenne e kérdésem hogy DLNA val lehet valamit kezdeni?
Nem mindent játszik le sajna van valami megoldás?
Eredeti FW van rajta!
Nem igen szeretnék mást mint filmnézés és adatok elérése.
Előre is köszönöm -
Funky81
csendes tag
köszi szépen a tippeket, megpróbálom letiltani az ipv6-ot és a transmission logokat, hogy ne szemeteljék tele a naplót. a kernelben nem találtam egyelőre, de monitoringozom, aztán ha lesz vmi update, akkor jelentkezem. igazából nincs új eszköz, ami hatással lehetne rá sztem , mert
igaz, van egy új laptop, de már a megérkezése előtt is csinált ilyet. 2-3 napig csinálta, majd abbahagyta és pár napja megint elkezdte. kb 2 hét telt el a két időpont között.
köszönöm még egyszer a segítséget. -
suste
veterán
válasz
Funky81
üzenetére
amióta ledobál, azóta nincsen új wifis hardvered?
szerintem a jó régi DMA hiba lesz megint
próbáld meg letesztelni, hogy melyik eszköz csatlakozása után kezd el ledobálni,mert általában egy problémás eszköz is kiüti a wifita kernellogban nem látszik "DMA"-s bejegyzés? (Ilyesmi: ath: phy1: Failed to stop TX DMA, queues=0x005!)
a luci/szolgáltatások/transmission felületen meg kapcsold ki a logolást, és akkor könyebb lesz a rendszerlogot is mazsolázni
-
Funky81
csendes tag
Sziasztok,
lenne egy olyan problémám, hogy a 1043as v2es router mostanában szinte állandóan ledob a wifi-ről, majd újracsatlakozik (jobb esteben). ezek után kb 10 perc elteltével újra ledob és így tovább.
suste@OpenWrt Barrier Breaker 14.07 / LuCI Trunk (0.12+svn-r10530) fut rajta. nézegettem a hozzászólásokat, de nem nagyon láttam semmit, hogy lett volna már ilyen itt. egyet találtam, akkor a csatorna állítását javasoltátok, most kipróbáltam azt is, azonban nem változtatott a dolgon. a logok nekem nem sok mindent mondanak. de ilyenek vannak benne:Thu Feb 5 17:40:18 2015 daemon.warn odhcpd[1008]: DHCPV6 SOLICIT IA_NA from 000100011b641bdfc8cbb8b4881c on br-lan: ok fd7b:ead8:93c2::6c7/128
Thu Feb 5 17:40:49 2015 daemon.err transmission-daemon[19728]: Couldn't connect socket 54 to 2001:0:5ef5:79fd:34e4:50d6:c1b2:36c5, port 57162 (errno 1 - Operation not permitted) (net.c:288)
Thu Feb 5 17:40:50 2015 daemon.warn odhcpd[1008]: DHCPV6 SOLICIT IA_NA from 000100011b641bdfc8cbb8b4881c on br-lan: ok fd7b:ead8:93c2::6c7/128
Thu Feb 5 17:41:10 2015 daemon.info hostapd: wlan0: STA 60:67:20:75:d2:a8 WPA: group key handshake completed (RSN)
Thu Feb 5 17:41:10 2015 daemon.info hostapd: wlan0: STA 48:86:e8:46:f2:d4 IEEE 802.11: Michael MIC failure detected in received frame
Thu Feb 5 17:41:10 2015 daemon.info hostapd: wlan0: STA 48:86:e8:46:f2:d4 IEEE 802.11: Michael MIC failure detected in received frameigazából gondolom a wlan0-ás lenne a wifi, de tele van a log a transmission errororral is, aminek az okát sem tudom és nem tudom hogy esetleg amiatt szakítja meg a wifit. a kapcsolat nem szakad meg, ergó vezetéken megy a net, csak a wifi szórakozik. de ledob mindent, nem válogat (laptopok, mobilok androiddal és winphone-t is). ha van esetleg valakinek valami ötlete szívesen venném.
előre is köszönöm.
üdv,
Funky -
suste
veterán
válasz
wiERHcSc
üzenetére
http://checkip.dyndns.com/
ez nem jó?na megelőztek
-
wiERHcSc
tag
Sziasztok,
Alternatívát szeretnék erre:
http://automation.whatismyip.com/n09230945.asp
Mert ez nem működik
Dynamic DNS-hez kellene egy URL amit beírhatok.
Előre is köszi! -
siddis
őstag
Ajánlgatok : ez pont jó lenne
-
akkor a netes sebesség okés, mehet alá a jobb router.
azért írtam a router nélküli próbát, nehogy csapda legyen a szolgáltató (esetlegesen még) 100-as hálója (mert sok helyen előfordul még) és az új router is hibáztatva legyen, hogy azzal sem jó, pedig annak tudnia kellene.
ahogy korábban is írtam/írtuk, az egyértelmű volt, hogy a v1.x nem tudja wan <-> lan irányban a 200-as netet, nagyjából annyit bír maximum, amennyit korábban írtam. -
Clay
senior tag
Hali!
Van egy 1043ND v1 routerem, eddig minden további nélkül ment a 25/5-ös net, de most felemelték 120/10-re.
Legjobb esetben is max 40Mb-t visz át, azt se túl stabilan. Az lenne a kérdésem, hogy a gyári legfrisebb 140319 ver firm-rel lehet-e serényebb sebességre bírni? Illetve letöltöttem az OpenWRT openwrt-ar71xx-generic-tl-wr1043nd-v1-squashfs-factory file-t, nézegettem a telepítését, elég egyszerűnek tűnik, de még nem mertem nekiállni.
Ezzel kapcsolatban is lenne pár kérdésem, nekem alap internet osztásra lenne csak szükségem pár megkötéssel:
-DHCP IP kiosztás, úgy, hogy néhány eszköznek MAC címhez rendelt IP címet tudjak adni
-MAC szűrés
-IP címenkénti vagy IP tartományonként sávszélesség kiosztás (ez annyira nem fontos)
-WPA2 titkosításJó lenne ha mindezt minden további mókolgatás nélkül tudná, lehetőleg valami normális felületről.
Köszi a válaszokat
-
próbáld ki azért direktben, router nélkül is a netet egy gigabit képes munkaállomással, először azt ellenőrizve, hogy a szolgáltató kábelét a gépbe dugva gigabit lesz a kapcsolat vagy sem - mert sok helyen még 100-as hálón szolgáltatnak és ott hiába a felhasználó gigabit képes hálózata és eszköze, illetve a 200 Mbps vagy felette is tudó router, a digi 100-as hálózata miatt csak ~94 Mbps adott maximum -, ha arra gigásat ír a munkaállomás, akkor ideális esetben 200 Mbps feletti sebességet kapsz.
a tl-wr1043nd v1.x esetén gyári firmware alatt 110 - 120 Mbps, különböző moddolt firmware verziók esetén pedig 150 - 160 Mbps volt a maximum, ami rémlik, hogy kihoztak belőle wan <-> lan irányban, de ugye még utóbbi is nagyon kevés a bő 200 Mbps nethez. -
szia,
a régebbi v1.x gyenge hardverű már a 200 Mbps pppoe net alá, csak a bő felét tudja, wifi tekintetében meg beállításra szorulhat esetedben, de úgy sem fog többet tudni, mint kábelen, sőt...
cserére szorul, 200-as net alá erősebb router kell, például azonos típusból a v2 sokkal erősebb már hardveresen (cpu, ram...stb.) és wifi tekintetében is jobb képességekkel bír.
v1; cpu - 400 MHz / ram - 32 MB / wifi 3 * 3 dBi antenna és 3*3:2 mimo
v2; cpu - 720 MHz / ram - 64 MB / wifi 3 * 5 dBi antenna és 3*3:3 mimo
utóbbinál már adott a hardveres nat, így akár a digi 1000 net alá is jó! -
Abri
senior tag
hy all
Ma állították át a Digi TOPnetemet 80/25 ről Digi200 -ra 200/50 és tesztelve lanon a router WR1043ND v1.8 csak 100/50 et tud.
Wifin közvetlenül mellette 50mbit Asus K73SV-n mérveközvetlenül laptoppal még nem teszteltem.
Mi lehet a router baja?
-
martonx
veterán
válasz
doberman
üzenetére
Nézd, jó pár évvel ezelőtt még én is imádtam a gépem bios-át turkálni, meg minden kezem ügyébe eső cuccot "agyonnyomkorászni" (anno a rgéi routeremre önszántamból tettem DDWRT-t, most meg az OpenWRT csak kényszer volt, mert a gyárival elég furán működgetett a router).
Mostanra meg azt szeretem ha a dolgok működnek, és ehhez ne kelljen mindenféle programot feltelepíteni, meg netről vadászott leírásokat végigböngészni, majd egy konzol ablakkal fejest ugrani a sötétségbe.
-
babose
csendes tag
Sziasztok!
Ilyennel találkozott már valaki?
-
Headless
őstag
válasz
RockHaRD
üzenetére
1043ND V2 is gigabites kábelen az is kitudja szolgálni. A legjelentősebb különbség a két eszköz között az, hogy WDR3600 már dual band (n-es szabvány).De ezt a sebességet csak gyári FW-vel és kábelen képesek szolgáltatni wifin meg se fogja közelíteni a gigabitet.
aicon: én megértem, hogy szereted a kihívásokat, de nem próbáltál még ki előre összeépített firmwaret? pl sustéé elég jófajta, nem kell csomagokat telepítgetni, rengeteg beállítást sem kell neked megcsinálnod előre benne van.
-
RockHaRD
addikt
válasz
Intruder2k5
üzenetére
a v2.1-re azt írják pl az ipon oldalán, hogy gigabites. Az elég lenne a gigabites digihez?
szerk.: A linkeden a táblázat szerint a WDR3600 tud kb 900 mbitet, és ahogy nézem csak kb 14 ezer ft. Az kiszolgálná akkor a digit rendesen?
-
válasz
RockHaRD
üzenetére
Szia!
Gyenge a vas, lényegesen többen ne is várj, 74Mbps a gyári értéke!
Új hozzászólás Aktív témák
- Okos Otthon / Smart Home
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Xbox One
- Xbox Series X|S
- Suzuki topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Anime filmek és sorozatok
- További aktív témák...
- ERŐS GAMER PC Ryzen 5 5500 + RTX 3070 Ti OC
- Apple iPad A16 128GB, 1 Év Garanciával
- Thinkpad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- X1 Carbon Gen12 14" FHD+ IPS Ultra 7 165U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 512GB magyar vilbill ujjlolv új akku gar
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro 128GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (utolsó DARAB!)
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4181, 94% Akksi
- Új, Aktiválatlan iPhone 16 (128 GB) (rendelhető)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

felügyelet nélkül ott meritek hagyni?